5 Dezavantaje ale Lucrului de Acasă

5 dezavantaje când lucrezi the Acasa

Când cineva menționează că lucrează de acasă, puteți să oftați și să vă imaginați toate căile prin care viața voastră ar fi mai bună dacă ați putea lucra de la un birou de acasă, în loc să trebuiască să mergeți la lucru în fiecare zi. Nu veți mai avea greutățile și stresul traficului sau cheltuiala cu naveta cu transportul public. Nu trebuie să vă faceți griji legate de îmbrăcat în fiecare zi, și veți avea mai puține distrageri din partea colegilor. 

Aveți puțină sau mai multă flexibilitate în programul dvs, astfel încât să puteți avea un echilibru mai bun între timpul de lucru, familie și timpul personal. Ați putea avea chiar și oportunitatea de a avea un al doilea loc de muncă care să vă creeze un venit suplimentar. Lucrând de acasă puteți să câștigați bani prin diferite metode, inclusiv tranzacționarea de Bitcoin și monetizarea unui blog, iar acest lucru are multe avantaje. 

Cu toate acestea, pentru toate beneficiile muncii de acasă, există și unele dezavantaje ale acestui aranjament. În timp ce pentru majoritatea oamenilor, beneficiile depășesc cu mult dezavantajele, este important să știți despre consecințele unui aranjament privind munca la domiciliu înainte de a începe. În acest fel, nu veți fi orbiți și puteți avea deja unele soluții posibile la problemele comune pentru a îmbunătăți situațiile sau pentru a depăși obstacolele.

1. Oamenii Pot Presupune că Sunteți Șomer

Mulți oameni nu înțeleg pe deplin conceptul de a crea un venit la domiciliu și presupune că cineva care lucrează de acasă, de fapt, nu lucrează deloc. Este posibil ca oamenii să vă trimită mesaje text, e-mailuri sau să vă apeleze cu privire la locuri de muncă de care au auzit, deoarece consideră că sunteți șomeri sau angajați. Nu lăsați mândria voastră să fie rănită de asta. Luați-l ca un semn că pe oamenii din jurul vostru îi interesează.

2. Te Poți Simți Vinovat

În timp ce probabil vă veți simți încântat să începeți să lucrați de acasă, s-ar putea să vă simțiți vinovat din cauza asta. Când vă aflați într-un apel de conferință în pantaloni scurți, iar colegii se prezintă în costume, tocuri și cămăși, s-ar putea să vă simțiți ciudat. S-ar putea să vă simțiți vinovat și să luați timp liber când vă faceți propriul program în timp ce lucrați acasă – dar încercați să nu faceți asta. 

Atâta timp cât lucrați orele cu care ați fost de acord cu șeful dvs., nu sunteți obligat să lucrați în fiecare minut al zilei. De asemenea, vă puteți simți vinovat atunci când lucrurile nu merg în conformitate cu planul dvs, deoarece compania are încredere să finalizați munca casă și doriți să dovediți că este o idee bună.

3. Veți Avea Nevoie Să Stabiliți Granițe Cu Alte Persoane…

5 dezavantaje când lucrezi the Acasa

După cum s-a explicat deja, o mulțime de oameni nu înțeleg pe deplin conceptul de a lucra de acasă și poate că nu știu să respecte nevoia dvs de a vă concentra asupra muncii în timpul orelor de lucru obișnuite, ca rezultat. Fiți pregatit ca oamenii să intre în camera, să dorească să vorbească la telefon și să încerce să modifice programul dvs. Când apar aceste lucruri, este important să le adresați imediat. 

Explicați atent că, în timp ce vă place să fiți capabil să discutați sau să petreceți timpul cu ei, acesta este momentul în care trebuie să lucrați. Nu-i lăsați să „alunece” și spuneți-le că veți recupera data viitoare, deoarece acest lucru ar putea duce la confruntare sau rănire a sentimentelor.

4. …Și Cu Dumneavoastră

Deoarece nu mai aveți o separare fizică între locul de muncă și casă, s-ar putea să vă permiteți brusc să faceți mai multe în viața personală atunci când lucrați. Mulți oameni care încep să lucreze de acasă fac acest lucru pentru a avea o viață mai bună cu munca, dar după un timp se termină cu echilibrul înclinat în direcția opusă. Asigurați-vă că veți continua să faceți lucrurile de bază cum ar fi dușul, să vă îmbrăcați și să părăsiți casa să interacționați cu alte persoane.

5. Puteți Decide Că Nu Este Pentru Dvs

Iată cel mai mare secret despre lucrul de la domiciliu – nu este pentru toată lumea. Unii oameni trebuie să fie în jurul altor oameni pentru a reuși, și asta e în regulă. Dacă vă dați seama că lucrul de la domiciliu nu este pentru dvs., este mai bine să fiți sincer despre acest lucru, atât cu dumneavoastră, cât și cu angajatorul dvs., în loc să suferiți în tăcere și să vă riscați scăderea performanței.

Dacă într-adevăr decideți să lucrați acasă, ar trebui să verificați diferitele modalități de lucru de acasă pe care le-am enumerat aici pe BaniNinja.ro. Puteți găsi jobul online perfect, sau alte modalități de a câștiga bani pe Internet în timp ce lucrați acasă chiar aici.

Scroll to Top