6 metode prin care poți face Lucrul de Acasă să Funcționeze

Pentru mulți, să poți să lucrezi de acasă pare varianta perfectă – poți să dormi cât dorești, să stai în haine de casă, să te întâlnești cu prietenii după-amiază. Practic, poți să îți organizezi timpul după bunul tău plac. Internetul este plin cu oferte de lucru la domiciliu, care sunt o opțiune bună pentru studenți, iar multora, în mod sigur, le-ar prinde bine ceva bani în plus.

Din păcate, este mai greu decât ți-ai imaginat, așa că noi avem pentru tine câteva sfaturi ca să faci lucrul de acasă să funcționeze excelent.

Lucra de acasă

1. Găsește postul potrivit

Ai luat deja decizia să lucrezi de acasă, ți-ai făcut un ceai fierbinte, te-ai așezat confortabil, acum îți mai lipsește un singur lucru: job-ul.

Este foarte important – și noi nu putem sublinia suficient- trebuie să iei totul foarte în serios. Să găsești de lucru la domiciliu, este același lucru cu găsitul unui job normal.

Va trebui să creezi conturi, să aplici la mai multe oferte de lucru, și desigur, odată ce ai obținut job-ul va trebui să respecți termenele limită și să lucrezi după specificațiile date de clienți. Efortul este direct proporțional cu profitul, așa că dacă nu intenționezi să te implici 100%, nu are rost să te apuci de asta, de la bun început.

Dacă nu te-am speriat încă, înseamnă că trebuie să începi să aplici pentru diferite posturi. Sunt o mulțime de site-uri de joburi online care te așteaptă, tot ce trebuie să faci este să începi să aplici la ele.

Poți, de asemenea, să alegi să găsești joburi ca freelancer, care de obicei îți oferă o flexibilitate mai mare și o varietate mai mare de sarcini.

2. Nu te lăsa păcălit

Expresia “prea bun să fie adevărat” aproape întotdeauna este adevărată pe internet, așa că atenție! S-ar putea să nu îți primești cei 400 de lei promiși pe oră, pentru că pur și simplu nu există nimeni dispus să te plătească atât, decât dacă ești expert într-un anumit domeniu de nișă, precum tranzacționarea de criptomonede.

Când citești o ofertă de lucru online, documentează-te un pic înainte să aplici- exact ca pentru orice alt tip de job. De asemenea, ar trebui să existe un interviu telefonic înainte să primești job-ul.

Poate ai auzit asta de 1000 de ori, dar nu te încrede niciodată orbește în cineva- mai ales în cineva pe care nu l-ai întâlnit niciodată. În cel mai rău caz, poți să lucrezi pe gratis sau chiar să pierzi bani.

3. Voință de fier

Să lenevești în pat și banii să îți intre în conturi, nu sună deloc rău, dar ai nevoie de multă voință să nu te întorci pe partea cealaltă și să tot amâni alarma.

Atunci când lucrezi de acasă, nu te sună nimeni să îți spună că ai depășit termenul limită, așa că trebuie să te menții focusat dacă vrei ca lucrurile să meargă bine, chiar și atunci când prietenii tăi organizează un turneu de FIFA…

Evită singurătatea

lucru de la consiliere acasăÎn același timp, lucratul de acasă poate să fie de departe cel mai activ social loc de muncă din lume, deoarece poți avea timp să ieși cu prietenii, la o bere, după-amiaza, sau, dimpotrivă, cel mai singuratic loc de muncă din lume. 

Atunci când lucrezi de acasă nu poți să te plângi de noul șef în pauze, de dozatorul de apă, sau mai știm noi din ce alte motive… sau să arunci cu avioane de hârtie în vecinul de birou.Așa că va trebui să cauți tot felul de activități sociale dacă nu vrei să stai toată ziua singur în casă.

5. Nu lucra prea multe ore

Poți fi tentat să îți iei prea mult de lucru atunci când te gândești că o să lucrezi în timp ce stai confortabil acasă pe canapea ta. Dar trebuie să fii atent, poate mai ai și alte responsabilități pe care nu trebuie să le neglijezi- un eseu de scris, o temă la mate, sau alte sarcini care te așteaptă.

Nu lăsa posibilitatea de a face bani rapid să îndepărteze de principala ta activitate, studiul. Multe universități recomandă studenților să nu lucreze mai mult de 15 ore pe săptămână, astfel încât să te poți focusa pe studiu.

6. Obișnuiește-te să lucrezi pe cont propriu

Chiar dacă cele mai multe companii te ghidează pas cu pas și îți răspund la întrebări, nu te aștepta să fie cineva care să îți răspundă la e-mail la ora 3 noaptea.

Prin urmare, chiar dacă lucrezi de acasă, tot va trebui să te obișnuiești să ceri ajutor între 9 și 5, sau să te descurci singur. O idee bună ar fi să îți faci un plan în avans, ce anume vrei să faci următoarea zi, și dacă există ceva care ar putea să te pună în dificultate. Astfel vei putea să pui întrebările aferente în mijlocul zilei și să lucrezi netulburat seara, dacă seara dai un randament mai bun.

De retinut…

Lucrul de acasă poate funcționa foarte bine. Dacă nu te-au speriat cele spus mai sus și ești dispus să depui un extra efort să îți găsești job-ul potrivit, s-ar putea să obții cel mai bun job posibil, ca student.

Beneficiile lucrului de acasă sunt evidente: nu cheltui bani pe transport și în plus, poți să îți organizezi programul de lucru după bunul tău plac. Flexibilitatea este cuvântul de bază.

Dacă, totuși, te-am speriat puțin cu acest ghid, nu te panica, pe BaniNinja avem multe alte ghiduri despre cum poți să câștigi ceva bani în plus.

Scroll to Top