Aparat foto pentru YouTube [Top 10]

aparat foto pentru youtube

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

Uneori observi foarte bine diferența între un videoclip bun și unul slab pe YouTube. Și crezi sau nu, uneori totul se reduce la un bun aparat foto pentru YouTube.

Încă de când s-a început producția de filme, s-au depus eforturi considerabile pentru a dezvolta tehnologia care nu doar să documenteze acțiunea – ci și să pună actorii într-o lumină bună! Alegerea celui mai bun aparat foto pentru videocliourile pe YouTube nu e doar o chestiune de orgoliu…poate fi factorul care determină un utilizator să dea clic pe videoclipurile tale sau pe un canal al altei persoane care pur și simplu arată mai bine.

Utilizatorii YouTube vor să urmărească videoclipuri de înaltă calitate, respectiv HD. Însă, atunci când cauți cel mai bun aparat foto pentru YouTube, trebuie să iei în considerare și alți factori, precum bugetul, funcționalitățile, calitatea și tipul aparatului.

În acest articol, vom discuta nu doar despre cele mai bune 10 opțiuni pentru un aparat foto pentru YouTube, dar și cele mai bune aparate pentru natura producției tale.

Cel mai bun aparat foto pentru YouTube - În funcție de scop

Nu toate aparatele foto se potrivesc perfect și ultimul lucru pe care ți-l dorești este să cheltui foarte mulți bani pe echipamente tehnice și aparate pentru care să te bagi în datorii cu speranța că vei face bani din YouTube! Primul pas este de fapt să iei în considerare gama de aparate foto disponibile și diferențele dintre acestea, indiferent de calitate sau caracteristicile suplimentare.

Anumite aparate foto sunt concepute pentru scopuri speciale și, astfel, achiziționarea unui aparat doar pe considerentul prețului poate avea efectul invers dacă nu poate fi utilizat pentru crearea conținutului dorit. Cel mai bun aparat foto pentru YouTube este acela care se încadrează în cerințele tale specifice de producție video. Acesta este un videoclip pentru care conținutul a fost deja scris anterior, regizat și planificat. (Pentru alte sfaturi despre crearea videoclipurilor YouTube care îți aduc accesări și like-uri, consultă articolul nostru pe această temă.)

aparat foto pentru youtube

Să vedem care sunt elementele fundamentale pe care ar trebui să le aibă cel mai bun aparat foto pentru videoclipuri pe youtube, în funcție de tip și, ulterior, care ți-ar putea fi mai utile.

dslr

DSLR

Conform dozait, DSRL-ul este un aparat foto pentru YouTube care oferă versatilitate. DSLR este abrevierea de la Digital Single-Lens Reflex, fiind considerate standardul industriei în ceea ce privește vlogging-ul profesionist. Termenul versatilitate înseamnă că poți modifica ușor tipul lentilelor, ISO, adâncimea câmpului, punctele de focus, lumina și calitatea imaginii.

go pro

Camere pentru evenimente sportive și acțiune

Dacă vrei să faci fotografii frumoase la evenimente pline de ACTIUNE (cum ar fi evenimente sportive, cascadorii sau un alt eveniment care implică documentarea unui eveniment), atunci cel mai bun aparat foto pentru YouTube ar fi unul pentru evenimente sportive sau acțiune. De cele mai multe ori cu ajutorul acestor aparate sunt filmate videoclipurile pe care le vezi pe YouTube cu puncte de vedere personale. Le găsești și sub denumirea de POV sau GoPro.

Aceste aparate foto sunt ușor de transportat când faci un sport sau călătorești, iar unele funcționează chiar și sub apă, sau rezistă la o presiune a aerului ridicată. Să nu crezi că aceste aparate sunt deficiente în ceea ce privește calitatea doar pentru că sunt echipate pentru “acțiune”: un aparat foto modern pentru videoclipuri pe YouTube poate avea dimensiuni mici, dar aceste modele s-au îmbunătățit în ceea ce privește calitatea, producția video HD și chiar durabilitatea.

camera youtube mirrorless

Aparat foto Mirrorless

Aceste aparate foto scumpe sunt relativ noi dar cea mai bună caracteristică a lor este versatilitatea, ca să nu mai menționăm greutatea foarte mică. Ai putea crede că natura versatilă a acestor aparate (respectiv ușurința cu care pot fi schimbate lentilele) și nivelul ridicat de calitate ar putea fi specifice unei unități mai mari. Dar, este exact motivul pentru care aparatele foto mirrorless sunt din ce în ce mai apreciate ca cele mai bune aparate foto pentru videoclipurile pe YouTube. Nu sunt deloc mari.

pictograma punct de fotografiere YouTube și fotografiați

Aparat foto Point-and-Shoot

Aparatele foto Point-and-shoot reprezintă un compromis între calitate ridicată, opțiuni de filmare versatile și un design ușor, facil de transportat. Sunt concepute nu doar pentru a filma rapid și ușor, dar și pentru a fi transportate în buzunar. Modelele mai bune au câteva dintre cele mai bune funcționalități pentru un aparat foto pentru YouTube, inclusiv abilitatea de a ajusta manual anumite caracteristici, precum tipul DSLR.

camera recorders

Camere de filmat

Camerele de filmat din ziua de azi sunt foarte ușoare, simplu de cărat și ideale pentru filmări…dar nu au în mod obligatoriu și cele mai bune funcționalități pentru un aparat foto pentru YouTube în ceea ce privește ajustarea manuală a opțiunilor. Însă, pot avea un avantaj competitiv datorită unor caracteristici precum zoom optic, dimensiuni compacte și prețul mic.

smartphone

Smartphone-uri și camere foto mini

Cea din urmă opțiune este mai degrabă convenabilă decât accesibilă, deoarece aceste camere speciale sunt fie incluse în dispozitive pe care le deții deja, precum o tabletă sau un smartphone, fie sunt special concepute pentru a fi mici sau imposibil de detectat. Sunt oarecum de efect din acest punct de vedere dar nu sunt neapărat și cea mai bună soluție pentru un aparat foto pentru YouTube; pe de altă parte, însă, poți juca jocuri sau folosi Skype cu “aparatul tău foto”!

Acum că știi ce aparat ar putea fi util, e momentul să vorbim despre cele mai bune alegeri din punctul de vedere al vloggerilor și fotografilor. Să vedem care sunt cele mai bune 10 alegeri pentru cel mai bun aparat foto pentru YouTube, dar și ce oferă fiecare model din punct de vedere al prețului și caracteristicilor sale:

Cele mai bune 10 aparate foto pentru YouTube

pictograma panglică

10. iPhone Smartphone 6

telefon mobil
Preț: 1600 Ron

Pentru unii, cel mai bun aparat foto pentru YouTube rămâne iPhone, fiind întotdeauna simplu să faci rapid o fotografie ȘI este remarcabil în ceea ce privește aspectele tehnice. iPhone 6 îți oferă filmări 4K de înaltă calitate și este o cameră foarte ușoară. 

Cu siguranță este varianta la îndemână dacă vrei să filmezi ceva “live” pentru YouTube și nu ai prea mult timp la dispoziție. Problema este faptul că rezoluția scade dacă întorci ecranul și este puțin deficitară și sub aspectul luminozității.

Verifică detaliile aici.

pictograma panglică

9. Sony A7r2

sony a7r2
Preț: 8000 Ron

În ceea ce privește durabilitatea și performanța tehnică, e greu de concurat împotriva Sony A7r2 ca cel mai bun aparat foto pentru YouTube. Acest aparat foto de ultimă generație pentru YouTube se laudă cu specificații high tech, cum ar fi durata de viață a declanșatorului de 500.000 de cicluri (sau cicluri de utilizare pentru 500.000 de cadre), conectivitate Wi-Fi cu Smartphone-uri, rezoluție 4K până la 25.600 ISO (International Standards Organization – Organizația Internațională de Standardizare, care se referă la sensibilitatea filmului cu emulsie), și 399 de puncte detecție de fază pentru focus excelent. 

Prețul este cu siguranță unul ridicat, la aproximativ 8000 Ron, dar pentru mulți pasionați de fotografie, acest model depășește chiar și cel mai bun model de la Canon, reușind fotografii de foarte mare claritate datorită celor 42,5 mexapixeli.

Verifică detaliile aici.

Spune stop problemelor financiare. Descoperă o metodă de a face bani acum.

Alătură-te altor mii de persoane care și-au schimbat viața datorită câștigurilor obținute online…
Peste 15 metode diferite, toate dovedite, toate profitabile.

ninja cu bani în cădere
Îți dorești să câștigi ceva bani în plus?

Avem o listă cu cele mai bune metode de a câștiga bani online.

Tot ce trebuie să faci este să alegi una și să începi să câștigi acum.

ninja cu icoane metrice
pictograma panglică

8. Canon 70D

canon 70d
Preț: 3.500 Ron

Canon 70D este de fapt una dintre cele mai populare alegeri în rândul fotografilor cu experiență pentru cel mai bun aparat foto pentru YouTube și are mai multe caracteristici unice. Printre cele mai bune se numără: focalizare automată continuă cu ajutorul căreia realizarea filmelor este constantă și precisă, ecran flip out LCD (liquid-crystal display) și ISO între 100 și12800, care poate fi extins chiar și la 25.600. 

Unii fani compară Canon 70D cu o cameră video datorită funcționalităților utile, fără a sacrifica calitatea. De asemenea, costă și mult mai puțin decât alte modele pe care le-am inclus în top 10.

Verifică detaliile aici.

pictograma panglică

7. Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K

blackmagic pocket cinema camera
Preț: 6.500 Ron

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K este preferata producătorilor de videouri fiind un aparat foto pentru YouTube care poate încăpea într-un buzunar! 

Acest aparat cu rezoluție 4K oferă dual native ISO de până la 25.600 precum și imagini HDR (High-dynamic-range), 120 de cadre pe secundă ProRes, HDMI output la dimensiune maximă și multe alte caracteristici. Permite și monitorizarea înregistrării și editarea filmărilor vechi cu un ecran LCD de 3,5 inci. 

Cardul SD incorporat și formatul open file sunt de asemenea excelente pentru post-producție. De remarcat faptul că aparatul permite utilizarea unor lentile speciale Micro Four Thirds care sunt vândute separat, la prețuri cuprinse între 400 și peste 1000 Ron.

Micro Four Thirds sunt concepute de Panasonic și Olympus pentru modelele DSLR (Digital Single Lens Reflex Camera) și mirrorless. Diferența este aceea că dimensiunea senzorului și a lentilelor este mult mai mică decât modelul DSLR tradițional. 

Anumite companii, precum Kodak, Blackmagic și Xiaomi produc corpul camerei, în timp ce lentilele MFT sunt produse separat de alte companii, inclusiv Sigma, Tamron și DJI, printre multe alte branduri. Avantajul principal îl reprezintă eliminarea cutiei oglinda, ceea ce înseamnă reducerea dimensiunii, dar și îmbunătățirea calității imaginii și a portabilității.

Verifică detaliile aici.

pictograma panglică

6. DJ Osmo

dji osmo
Preț: 2.700 Ron

Camera cu stabilizare DJ Osmo este o cameră pentru expuneri nemișcate, chiar dacă te afli ușor în mișcare. Camera îți permite să înregistrezi expuneri lungi, la calitate 4K la 25P (cadre pe secundă) și cu control la distanță. 

Dar, excelează în ceea ce privește stabilizarea avansată datorită unui sistem pe 3 axe la interiorul camerei și este incredibil de mică. La prețul de 2.700 Ron, nu face nici gaură în buget!

Verifică detaliile aici.

pictograma panglică

5. Panasonic Lumix GH4

panasonic lumix gh4
Preț: 5.000 Ron

Panasonic Lumix GH4 este o cameră foto profesionistă de tip mirrorless cu funcționalități avansate, cum ar fi reducerea efectelor de moar (tipare ciudate și dungi care pot apărea), cu mod cinematic 4K la 24P, 49 de puncte auto focus, declanșator de înaltă performanță și cadre fixe de 8,8 MP (milioane pixeli) trase în timpul filmării video, ceea ce face ca fotografia hibridă să fie ușor de gestionat. Funcționalități precum filmarea continuă și focalizarea automată sunt foarte apreciate și este consider a fi unul dintre cele mai bune aparate foto pentru YouTube.

Verifică detaliile aici.

pictograma panglică

4. YI Action Camera

action camera
Preț: 800 Ron

Una dintre cele mai ieftine opțiuni, Xiaomi YI Action Camera este un aparat bun pentru YouTube și oferă calitate 4K la 30fps (cadre pe secundă), ceea ce înseamnă o rezoluție foarte bună. Include și un touchscreen LCD intuitiv cu rezoluție mare pentru previzualizare video și comenzi vocale, fiind foarte ușor de înregistrat rapid. Datorită faptului că ecranul este Gorilla Glass, acesta este rezistent la zgârieturi. 

Poți partaja instant fisierele datorită conectivității Wi-Fi de înaltă viteză, precum și controlului la distanță. Luminozitatea scăzută nu este o problemă datorită setărilor ISO flexibile și 12 MP. Dacă nu dispui de un buget considerabil pentru un aparat foto pentru YouTube, dar îți dorești o alternativă flexibilă la iPhone sau Android, aceasta este o opțiune competitivă.

Verifică detaliile aici.

pictograma panglică

3. GoPro Hero 5

go pro
Preț: 1.500 Ron

GoPro Hero 5 este o cameră de acțiune care, deși este rapidă și ușor de cărat, filmează la calitate 4K excepțională utilizând o cameră de 12 megapixeli. Poate filma și face fotografii de înaltă calitate. Are funcționalități precum stabilizarea imaginii și se poate conecta la cloud (date online) pentru stocare simplă și rapidă. 

Puteți chiar edita filmări pe telefon fără a fi nevoie să mergeți într-un studio. Comenzile de tip “hands free” contribuie la alegerea acestui aparat foto pentru YouTube dacă ai un timp limitat la dispoziție pentru filmări. Aparatul este și rezistent la apă adâncă de cel mult 10 metri.

Verifică detaliile aici.

pictograma panglică

2. Nikon D850

nikon
Preț: 15.000 Ron

Nikon D850 a fost numit, fără glumă, “cel mai bun aparat foto al tuturor timpurilor” și a câștigat foarte multe premii în 2017. Review-urile bune se datorează abilității camerei de a face fotografii complexe și versatile la orice, de la peisaje, la portrete, filmări cu încetinitorul, evenimente sportive și chiar “fotografie de stradă”. 

Deși părerile sunt împărțite în ceea ce privește conectivitatea Wi-Fi, compensează cu specificațiile tehnice de înaltă clasă, cum ar fi rezoluția mare de 45,7 megapixeli, înregistrare ultra HD 4K și cadențe de cadre până la 9 psf (Progressive Segmented Frames). Desigur, la peste 15.000 Ron, este o investiție considerabilă chiar dacă este cel mai bun aparat foto pentru YouTube din punct de vedere al calității.

(Pe de altă parte, pentru unii YouTuberi cu vise mărețe, 15.000 Ron nu înseamnă nimic. Citește articolul nostru despre cele mai mari staruri pe YouTube!)

Verifică detaliile aici.

pictograma panglică

1. EOS M5

eos m5
Price: $830

Aparatul mirrorless EOS M5 oferă calitate foto și video de excepție. EOS este de fapt cunoscut pentru caracteristicile de rezoluție înaltă în contrast cu design-ul foarte ușor. Cele mai bune funcționalități includ focalizare automată rapidă, 242 mp dual pixel CMOS care oferă imagini clare chiar și în condiții de luminozitate slabă, vizor electronic și monitor LCD, filmare continuă și stabilizare pe 5 axe. 

EOS M5 este considerată o cameră “avansată” pentru YouTuberii profesioniști care își doresc calitate cinematică, dar costă substanțial mai puțin decât “cel mai bun aparat al tuturor timpurilor” Nikon D850. Când ești doar la început de drum pe YouTube probabil nu îți dorești să îți dai bugetul pe un an întreg pe o cameră de 15.000 Ron!

Verifică detaliile aici.

despărțitor

După cum poți vedea, alegerea pentru un aparat foto pentru YouTube depinde doar de posibilitățile tale și de ceea ce este mai important pentru tine, acțiunea sau rezoluția înaltă. Există și funcționalități speciale de care trebuie să ții cont în fiecare caz în parte. Înainte de a lua decizia finală pentru un aparat foto pentru YouTube, urmărește câteva filmări postate pe YouTube cu aceste aparate și decide tu ce videoclipuri și fotografii se potrivesc mai bine scopurilor tale. 

Cel mai bun aparat pentru videoclipuri pe YouTube te ajută să îți îmbunătățești videoclipurile și îi va conferi canalului tău de YouTube acel aspect profesionist pe care ți-l dorești!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top