Cât se câștigă din Youtube – Tot ce vrei să știi

cât de mult youtubers câștiga

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

“Visezi dacă chiar crezi că poți să trăiești din YouTube!”…dar mulți chiar fac asta. De fapt, mulți creatori de conținut YouTube, care au și familii, și-au abandonat locul de muncă și s-au concentrat exclusiv pe generarea de venituri din YouTube. Așa apare întrebarea, “Cât se câștigă din YouTube?”  Mai exact, cât poți tu câștiga?

Să vedem mai întâi cine sunt cei care câștigă cel mai mult și cât. Mai târziu, vom vedea cine sunt ei și care sunt produsele/show-urile care i-au adus în centrul atenției.

Top 10 al vedetelor pe YouTube în 2017

Cât se câștigă din YouTube din punct de vedere al popularității în general și al profiturilor? Ai putea fi surprins.

dan tdm

16.5 milioane de dolari

Daniel Middleton, sau DanTDM, este un gamer profesionist și o vedetă pe YouTube.

vanossgaming
15.5 milioane de dolari

Evan Fong, sau VanossGaming, este comentator de jocuri video și o vedetă pe YouTube.

dude perfect
14 milioane de dolari

Dude Perfect este o echipă de vedete de divertisment sportiv formată din frații gemeni Coby și Cory Cotton, Garrett Hilbert, Cody Jones și Tyler Toney.

logan paul
12.5 milioane de dolari

Logan Paul este o vedetă pe YouTube care și-a făcut debutul pe Vine și și-a început cariera de la 10 ani. S-a aventurat și în box, rapping și actorie.

markiplier
12.5 milioane de dolari

Mark Fischbach este o vedetă a jocurilor pe calculator cunoscut pentru stilul deosebit cu care comentează, care exclude țipete, înjurături și plânsete în timpul jocului.

pewdiepie
12 milioane de dolari

Felix Kjellberg sau PewDiePie, este o vedetă pe YouTube în domeniul jocurilor și un comentator al cărui stil este descris ca fiind caraghios și exagerat.

jake paul
11.5 milioane de dolari

Jake Paul este o vedetă pe YouTube care și-a făcut debutul pe Vine și a apărut și în serialul Bizaardvark pe Disney Channel.

smosh
11 milioane de dolari

Smosh este un grup comic creat de Ian Andrew Hecox și Daniel Anthony Padilla. Site-ul original a debutat în 2002.

ryanstoyreview
11 milioane de dolari

Ryan ToysReview este un canal de review-uri care îl are în rolul principal pe Ryan, un băiețel care face review-uri la jucăriile noi.

superwoman
10.5 milioane de dolari

Lilly Singh este o vedetă pe YouTube cunoscută ca și IISuperwomanII. Dintr-o familie indiană, ea și-a folosit canalul de YouTube pentru a vorbi despre depresie, dar și pentru a explora comedia și satira socială.

despărțitor

Cât se câștigă din YouTube?

Din acest articol publicat pe Playtech ne putem da seama că răspunsul la întrebarea “Cât se câștigă din YouTube și cum?” depinde de evoluția contului, dacă acesta este la început, într-o etapă intermediară sau un cont popular. În mod implicit, Google plătește 68 de procente din veniturile din AdSense, ceea ce este destul de mult, însemnând că publisherii câștigă 68 RON pentru fiecare 100 RON câștigați de YouTube.

Întrebarea este cât de valoros este canalul sau video-ul respectiv și la câți utilizatori ajunge? Advertiserii pot plăti oricât de la câțiva bani până la un leu pe vizualizare, în funcție de numărul total de vizualizări și abonări. Conform Playtech, te poți aștepta la un câștig de 5 lei dintr-un videoclip care a fost vizionat de 1.000 de persoane.

Dacă ești curios și vrei să afli mai multe, consultă ghidul nostru despre cum să faci bani din YouTube.

Spune stop problemelor financiare. Descoperă o metodă de a face bani acum.

Alătură-te altor mii de persoane care și-au schimbat viața datorită câștigurilor obținute online…
Peste 15 metode diferite, toate dovedite, toate profitabile.

ninja cu bani în cădere
Îți dorești să câștigi ceva bani în plus?

Avem o listă cu cele mai bune metode de a câștiga bani online.

Tot ce trebuie să faci este să alegi una și să începi să câștigi acum.

ninja cu icoane metrice

Publishing la început – Călătoria către vârf

Dacă ai căutat vreodată cât se câștigă din YouTube și ai comparat cu propriul tău canal, e ușor de văzut de ce veniturile sunt zero la început:

youtube

Nou-veniții încep cu o mână de vizualizări și niciun abonat. Acest lucru nu prea ajută YouTube-ul și, de aceea, un youtuber mediu câștigă foarte puțin din YouTube. Cu siguranță insuficient pentru un salariu. Însă, cei care înregistrează cele mai mari câștiguri pe YouTube pot ajunge milionari și chiar vedete internaționale! Avem exemplul vloggerului Logan Paul, care are peste 16 milioane de urmăritori, sau chiar Justin Bieber, care a început pe YouTube și este acum una dintre cele mai celebre vedete din lume cu milioane de urmăritori pe Instagram. Dacă nu te-ai întrebat până acum cât se câștigă din YouTube, te asigurăm că vei fi surprins.

Deși este poate distractiv să visezi și să îți proiectezi propria avere întrebându-te “Cât de mult câștigă YouTuberii?”, cea mai dificilă parte este să începi de la zero și să obții acel prim “milion de vizualizări.” Trebuie mai întâi să cauți abonați, ceea ce crește numărul de vizualizări, dar și vizualizări în total: cu cât ai mai multe, cu atât crește numărul de persoane care dau clic pe reclamele targetate pe YouTube. Între timp, nu doar că ești plătit, dar îți crești și reputația pe YouTube ca publisher de conținut de calitate.

Pentru a experimenta și tu cât se câștigă din YouTube trebuie mai departe să “țintești sus”. Aceasta înseamnă procesul lent dar constant de producere a primelor serii de videoclipuri. După ce ai ajuns la pragul de un milion de vizualizări, călătoria e mult mai ușoară și începi să primești un nou impuls.

despărțitor

Cea mai bună modalitate de a începe să îți creezi reputația pe YouTube este să alegi teme populare pentru videoclipurile tale. Nu ai încă un nume, ceea ce înseamnă că vlogging-ul sau un material audio pe o temă populară te pot ajuta să ajungi la acele persoane care altfel nu te-ar găsi. Teme populare pot fi videoclipuri DIY, vedete, comentarii la știri, liste, “eșecuri” și alte fragmente comice, review-uri de produse, animale de companie și alte demonstrații. Răspunsul la întrebarea cât se câștigă din YouTube depinde de fapt de tema sau nișa aleasă de tine.

Apoi, pentru a vedea cât se câștigă din YouTube, ar trebui să discutăm despre etapa intermediară. Chiar și dacă ajungi la acest nivel și devii chiar un “mic influencer”,  veniturile obținute nu sunt totuși semnificative. Ai câțiva abonați (poate 20.000) și videoclipuri de oarecare succes, dar ai nevoie de un mic stimul pentru a putea intra în top 100 (în funcție de nișe, pentru că sunt mii de publisheri pe orice subiect!).

Unii influenceri mici reușesc să atragă companii de marketing când se află în etapa intermediară, în timp ce alții pot să apeleze la un site de crowdfunding(finanțare participativă), precum Patreon sau GoFundMe. Patreon chiar vizează artiștii și comedianții de pe YouTube și sugerează o medie de aproximativ 30 de Ron de la toți contribuitorii, în timp ce compania păstrează un comision de 5 procente din donații. Le poți solicita urmăritorilor tăi să te sprijine, dar te poți aștepta la sprijin și din partea suporterilor Patreon.

Cât se câștigă din YouTube la început – Strategii pentru a câștiga bani la început de drum

Când îți începi propriul canal de YouTube, este o idee bună să participi la affiliate marketing cât mai repede. Review-urile de produse, în special produse de nișă, sunt foarte solicitate și primești un comision dacă ajuți la vânzarea produselor respective. Cum funcționează? Pui un link la o pagină de vânzări afiliate în videoclipul tău și toate vânzările generate din review-urile tale sunt monitorizate. Aici poți învăța cum să faci bani online cu affiliate marketing dacă nu ai analizat niciodată această opțiune.

cât de mult youtubers câștiga

Poți începe și un cont Google Adsense unde să permiți monetizarea, vizând cuvinte cheie care fac legătura cu videoclipurile tale. În acest fel îți poți extinde campania și în afara YouTube-ului și beneficia de promovare în afara site-ului. În general, offsite marketing este o opțiune foarte bună și te ajută să afli cât se câștigă din YouTube.

Traficul plătit, utilizat des pe site-uri precum Instagram, nu are aceleași rezultate pe YouTube, pentru că nimeni nu vrea să își piardă timpul urmărind videoclipuri care nu sunt interesante sau orientate pe o nișă. Un cont Adsense îți permite să obții mai mult trafic pentru videoclipurile tale, dacă sunt de calitate, utilizând opțiunile CPM (cost per milă, sau o mie de impresii) sau CPC (cost per click). E mai dificil de încercat metoda CPC, deoarece mulți utilizatori nu vor da clic pe o reclamă decât dacă este foarte interesantă.

CPM poate fi o alegere mai puțin costisitoare, pentru că sunt ușor de urmărit, dar, pentru a fi plătit prin intermediul monetizării, publisher-ul trebuie să facă utilizatorul să urmărească o reclamă timp de 30 de secunde sau poate chiar jumătate din reclamă. De reținut că și YouTube primește un comision din aceste campanii afiliate, iar Adsense plătește doar dacă atingi un nivel de profit de aproximativ 400 Ron. Dacă vrei să afli mai multe, poți afla aici răspunsul la întrebarea cum face YouTube bani?

Pentru a vedea cât se câștigă din YouTube, trebuie să vorbim despre cum se face tranziția de la un influencer de nivel mic la unul de top.

Cum ajungi un influencer de top

Unul dintre motivele pentru care influencerii de nivel mic sau mijlociu renunță la locurile de muncă este faptul că sunt plătiți mai mult pe YouTube doar dacă creează mai multe videoclipuri – iar asta nu e ușor pentru cineva care lucrează în două locuri.

Cum se schimbă viața pentru YouTuberii care depășesc pragul de un milion? Veniturile sunt mai consistente. Intră în categoria publisher-ilor YouTube de nivel înalt și obțin statutul de influencer de top în sectorul lor. YouTube recomandă lansarea de videoclipuri noi cel puțin o dată pe săptămână, dacă nu de două ori, pentru a putea construi o bază de fani și a-ți păstra contul activ.

Cât se câștigă din YouTube? Depinde de calitatea și consecvența materialelor publicate.

cât de mult youtubers câștiga

Ca o regulă generală, nu ar trebui să produci videoclipuri fabuloase o dată la câteva luni… nu este la fel de impresionant. Trebuie să creezi videoclipuri bune și să o faci cu regularitate. Așa vei avea succes.

După ce ți-ai creat o reputație și un grup mare de urmăritori, poți apela la branduri și extrapola veniturile din YouTube, lucrând direct cu companii pentru recomandări, plasare de produse și conținut sponsorizat. De aceea e mai complicat de răspuns la întrebarea cât se câștigă din YouTube pentru că depinde de fiecare caz în parte. Iată aici cum poți obține mai mulți abonați pe YouTube pentru a te ajuta să ajungi acolo.

Reține doar faptul că, și dacă ai peste un milion de vizualizări și te îndrepți spre succes, încă concurezi cu peste 2.000 de canale care se pot lăuda cu aceeași performanță. O altă opțiune ar fi să intri într-o rețea de alte canale (cu conținut corelat) pentru o expunere mai mare într-un cadru bazat pe echipă.

Cu alte cuvinte, odată ce ai mult, vei câștiga tot mai mult (cei bogați devin tot mai bogați).

Cum vezi ce profit ai pe YouTube

Dacă încerci să faci calcule matematice, ar fi mai bine să folosești un calculator al veniturilor din YouTube, cum ar fi acesta oferit de Social Blade. Pentru a vedea cât de mult câștigă YouTuberii, un calculator te poate ajuta. Această estimare îți indică un posibil câștig, în funcție de intervalul CPM și vizualizările zilnice. Deși nu este exact, te poate ajuta să îți stabilești obiective pentru propriul canal.

daily video

În anumite cazuri este mai bine de stabilit cât de mult câștigă YouTuberii per vizualizare.

De exemplu, dacă un canal ar putea strânge un milion de vizualizări pe zi, acest lucru se traduce în 1.000 Ron pe zi sau chiar peste 15.000 Ron pe zi. În cel mai bun caz, este vorba de aproape 6 milioane de Ron pe an – un milionar din YouTube!

Iată un exemplu de venit din YouTube de la Penna Powers. Aici ai putea afla răspunsul la întrebarea cât se câștigă din YouTube. Dacă YouTube taxează un advertiser cu 0,7 bani pe 30 de secunde de vizualizare a unei reclame, publisher-ul câștigă bani doar dacă reclamele respective sunt urmărite pe toată durata lor. Reclamele peste care se sare nu generează bani, de aceea este important și pentru publisher să dezvolte o relație între utilizatori și sponsori, încurajând utilizatorul să vizualizeze reclamele fără a fi prea agresiv.

Dacă doar 15 procente dintre utilizatori urmăresc reclama, aceasta înseamnă 150 de vizualizări plătite din 1000. La un preț de 0,7 bani pe vizualizare, aceasta înseamnă puțin peste 100 de Ron plătiți către advertiser și profitul tău de 68 de procente, respectiv 68 de Ron.

Un alt aspect de reținut, din perspectiva advertiser-ului, este faptul că plata depinde parțial de vizualizări. Astfel, YouTuberii populari, cu mii de abonați, taxează advertiserii cu peste 40.000 Ron pentru 100.000 de vizualizări.

despărțitor

În concluzie, cât se câștigă din YouTube? La fel ca în televiziune și cinematografie, depinde de legătura pe care o creează publisher-ul cu publicul lui țintă. Nu poți întotdeauna prevede un succes fenomenal. Însă, aflând cum și-au dezvoltat alți YouTuberi baza de fani și încercând câteva tehnici similare, poți trece de nivelul intermediar și atrage atenția a milioane de oameni.

De aici, e cazul să te concentrezi pe rafinarea mesajului și transformarea utilizatorilor în fani și abonați. Cât se câștigă din YouTube? Cât investești prin muncă, constanță și creativitate se transformă în profit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top