Cum să investești în Bitcoin [Ghidul tău pentru a face profit]

cum pot să investesc în bitcoin

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

Până acum probabil ai auzit pe cineva spunând “Trebuia să fi investit în Bitcoin anul trecut!” sau “O să investesc în Bitcoin!”. E posibil ca aceste afirmații să îți fi stârnit interesul  și te întrebi acum, “Cum pot să investesc în Bitcoin și este oare prea târziu?”. Cu siguranță răspunsul este nu, nu este prea târziu! Există însă câteva lucruri de care trebuie să ții cont înainte de a afla cum să investești în Bitcoin.

În acest articol, îți vom explica ce opțiuni ai, ce trebuie să știi și diferitele strategii de investiții pe care le poți utiliza pentru această metodă de a face bani online.

Ce este Bitcoin și de ce este atât de popular?

Dacă nu știi încă ce este Bitcoin, aceasta este o formă de monedă digitală creată pentru a efectua tranzacții cu scopul de a înlocui monedele fiduciare, precum leul, dolarul sau euro în viitor.

A fost lansată în 2009 de către Satoshi Nakamoto și a atras interesul oamenilor din întreaga lume ca o formă nouă de investiții, precum și ca viitorul banilor așa cum îi știm. 

Când a fost lansată pentru prima dată în 2009, Bitcoin era evaluată la 1.309,02 BTC pentru 4 RON. Pe măsură ce puterea ei a crescut, a atins maximul istoric de 80.000 RON în decembrie 2017. Din iulie 2018, 1 BTC este cotat la aproximativ 25.000 RON.

Fluctuația cursului Bitcoin a fost cu siguranță într-o cursă nebunească până acum. Perspectiva investițiilor în Bitcoin și realizarea de profit din alte criptomonede sunt atât incitante cât și riscante. Valoarea sa poate crește într-o singură zi și scădea semnificativ într-un singur minut.

Poate regreți că nu ai investit înainte ca valoarea sa să crească uimitor, dar asta nu înseamnă că e prea târziu și că nu va mai ajunge atât de sus încă o dată. Ar trebui să investești în Bitcoin? Depinde de tine, trebuie să cântărești avantajele și dezavantajele. Dar viitorul criptomonedelor arată foarte bine.

Dacă te hotărăști să investești, noi te vom învăța cum să faci asta.

Cum să investești în Bitcoin: Strategia de succes

cum pot să investesc în bitcoin

Cum investești în Bitcoin? Înainte de a te arunca cu capul înainte și cu speranța că valoarea sa va crește de două, de trei, de patru sau de mai multe ori pentru a putea câștiga un venit suplimentar, trebuie să faci câteva lucruri esențiale:

bani online

Observă, studiază și documentează-te despre Bitcoin și tendințele sale

Înainte de a te arunca într-o investiție și de a încerca să faci profit din Bitcoin, ar trebui să te asiguri că știi ce este Bitcoin.

Cum funcționează? De ce funcționează? De ce sunt oamenii interesați de Bitcoin?

De asemenea, ar trebui să citești despre istoria Bitcoin și performanța acesteia pe piață, să urmărești știrile despre Bitcoin și evenimentele curente care îi afectează valoarea.

Aceasta implică timp și mult studiu individual, dar este absolut necesară dacă vrei să îți vezi investiția crescând. Informatia te ajută să faci o previziune avizată referitoare la când să vinzi Bitcoin sau dacă ar fi bine să mai aștepți înainte de a investi.

bani pe net

Privește investiția în Bitcoin la fel ca investiția pe piața de capital

Da, Bitcoin este o monedă nouă, interesantă și care se dovedește a fi viitorul banilor. Dar știi ce are în comun cu piața de capital? Evoluția ciclică.

Singura diferență dintre piața de capital și Bitcoin este aceea că ciclurile de piață ale Bitcoin sunt mai scurte și mult mai volatile. Așadar, dacă nu știi nimic despre investiții, învață despre evoluția ciclică a pieței și vezi cum se pot aplica aceste semne la Bitcoin.

Trei

Învață care sunt semnele ciclicității pieței

Ciclicitatea pieței are câteva indicii care îi ajută pe investitori să știe cum să își stabilească strategia investițională astfel încât să își maximizeze investiția și să reducă pierderile când este cazul. Mai important, în acest fel, te poți documenta și poți învăța cum să investești în Bitcoin și când ar fi cel mai bun moment să intri pe piață.

Există mai multe tipuri de strategii de tranzacționare utilizate variind de la tranzacționarea intraday, tranzacționarea pe termen scurt sau pe termen lung. Depinde doar de tine ce strategie folosești, în funcție de ceea ce te face să te simți confortabil, dacă îți plac investițiile cu risc ridicat sau cu risc redus.

Deși nu există o strategie infailibilă care să-ți arate cum investești în Bitcoin și care să se potrivească tuturor, dacă înveți termenii ciclicității pieței și trendurile pieței, îți poți crea o strategie de investiții care să ți se potrivească.

patru

Nu lăsa emoțiile să îți afecteze judecata

Una dintre cele mai grele lecții când înveți cum să investești în Bitcoin este aceea de a nu te implica emoțional. Poate fi atât de ușor să te lași furat de val în graba de a CUMPĂRA pe bandă rulantă și apoi să fii cuprins de panică în momentul când o investiție eșuează.

Problema cu a te lăsa condus de emoții atunci când cumperi, vinzi sau păstrezi un activ este că în cele din urmă vei pierde investiția. Cel mai bun lucru pe care îl poți face să previi acest lucru este acela de a găsi o strategie de investiții care funcționeză pentru tine și de a te limita la aceasta. Este nevoie de disciplină dar dă roade pe termen lung.

Cum începi să ai parte de libertate financiară

Bun, ai luat hotărârea să cumperi Bitcoin și vrei să știi de unde să începi. Ai nevoie doar de 2 lucruri:

cum investesti in bitcoin

Portofel Bitcoin

Unul dintre primele lucruri și cel mai important de care ai nevoie când începi să cumperi Bitcoin este un portofel Bitcoin: o metodă online sau offline de a stoca Bitcoin după cumpărare. 

Există mai multe opțiuni disponibile pe piață de la conturi online și software la unități offline și portofele de hârtie.

cum pot să investesc în bitcoin

O platformă de schimb

Există mai multe platforme de schimb online unde poți cumpăra, vinde și tranzacționa Bitcoin și alte criptomonede. Majoritatea sunt destul de ușor de utilizat și îți schimbă monedele fiduciare în Bitcoin sau orice altă criptomonedă dorești.

În funcție de locația ta, pot să existe platforme de schimb care să fie mai potrivite pentru moneda fiduciară pe care o folosești pentru a o schimba în Bitcoin. De acolo, poți afla cum să investești în Bitcoin, poți urmări piața și poți câștiga bani din bitcoin!

banner de știri recente
ProfitFarmers ne-a adus 10.000 Ron în doar câteva săptămâni.
Vrei să vezi cum poți câștiga și tu bani cu ProfitFarmers?
profitfarmers card de semnal
ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani

Tranzacționare intraday sau tranzacționare pe termen lung?

Ținând cont de creșterea Bitcoin în ultimele câteva luni, te-ai putea întreba care  este mai bună tranzacționarea intraday sau tranzacționarea pe termen lung. Răspunsul este: Depinde doar de tine.

Iată câteva întrebări la care să te gândești înainte de a decide cum să investești în Bitcoin:

Gândește-te bine la răspunsuri deoarece acest lucru te poate ajuta să decizi cum să investești în Bitcoin și ce strategie te-ar putea interesa.

Investiții pe termen lung:

cum sa investesti in bitcoin

Investițiile pe termen lung pot dura luni sau ani de zile. Joci pe termen lung, așadar îți asumi un angajament mai mare pentru a merge până la capăt.

cum sa investesti in bitcoin

Investitorii nu trebuie să supravegheze îndeaproape piața. Acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să fii deloc atent, dar mici creșteri sau scăderi nu te vor afecta prea mult.

cum investesti in bitcoin

Ca investitor, este posibil să fi găsit o criptomonedă pe care o susții sau crezi cu tărie că o anumită monedă va juca un rol mai important în viitor. În acest caz, satisfacțiile sunt și mai mari atunci când criptomoneda ta evoluează bine.

Dacă oricare dintre aceste motive te atrage, atunci o strategie pe termen lung ar putea fi o opțiune mai bună pentru tine. Mulți începători preferă această variantă deoarece este de obicei mai puțin riscantă.

Investiții de tipul tranzacționare intraday:

cum investesti in bitcoin

Investițiile pe termen scurt pot dura oricât de la câteva secunde la câteva zile înainte de a efectua o tranzacție, în funcție de piață. Oferă o mai mare euforie și extaz spre deosebire de jocul de așteptare valabil pentru investițiile pe termen lung.

cum sa investesti in bitcoin

Investitorii trebuie să urmărească îndeaproape prețurile pe piață, deoarece următoarea tranzacție poate depinde de faptul că investiția ta a ajuns sau nu la un anumit profit sau pentru a reduce pierderile.

cum pot să investesc în bitcoin

Metoda e mai riscantă și mai predispusă la pierderi, dar poate fi și mai profitabilă în comparație cu investițiile pe termen lung, cu condiția să o faci corect.

Deși investițiile intraday nu sună la fel de interesant, este cu siguranță o opțiune cu riscuri și recompense mari. Dacă îți place să tranzacționezi și să activezi pe piața criptomonedelor, atunci este posibil ca această metodă să ți se pară mai interesantă.

De asemenea, ar trebui să verifici dacă platforma cu care investești sau metoda pe care o alegi acceptă bitcoin. Aceste recomandări ar trebui să te ajute să decizi unde și cum să investești în Bitcoin.

Minarea de Bitcoin

cum sa investesti in bitcoin

O altă metodă care îți arată  cum să investești în Bitcoin este cea a minării de Bitcoin: Procesul de securizare și confirmare a tranzacțiilor prin intermediul programelor de procesare pe calculator. După confirmarea unei tranzacții și adăugarea acesteia în blockchain, sau magistrala Bitcoin, o fermă de minare va fi recompensată cu un Bitcoin.

Este însă nevoie de calculatoare dedicate cu putere de procesare ridicată și o sursă permanentă de electricitate. În prezent, majoritatea oamenilor se implică în ferme de minare unde se pun  laolaltă resurse pentru a contribui la procesul de minare.

Merită să folosești minarea de Bitcoin acum că ai aflat cum să investești în Bitcoin? Depinde. Dacă poți și vrei să contribui cu resurse în minare ca investiție, atunci îți recomandăm să folosești un calculator de Bitcoin pentru a vedea dacă minarea este o opțiune bună pentru tine.

Note despre taxe și guverne

cum investesti in bitcoin

Să înveți cum să investești în Bitcoin poate fi atât captivant cât și descurajant. Poți face multe cu investiția ta, dar fii sigur că știi cum investești Bitcoin în mod legal.

Este posibil sau nu ca guvernul să reglementeze sau să stabilească taxe pe câștigurile din investițiile în Bitcoin. În orice caz, trebuie să verifici cu atenție.

Dacă există reguli cu privire la modalitățile de completare a declarațiilor de venit, restricții sau reglementări cu privire la Bitcoin în țara ta, trebuie să știi aceste lucruri înainte de a începe!

Concluzie

Poate părea la început confuz, riscant și dificil să îți dai seama cum investești în Bitcoin dar există mai multe moduri de a investi inteligent și a face profit. Secretul este să înveți cât de mult poți înainte de a te arunca în joc și să investești întotdeauna cu mintea limpede!

Ți-am oferit un rezumat care să te ajute să începi, dar dacă încă nu ești sigur cum să investești în Bitcoin sau referitor la diferitele aspecte ale acestei lumi fascinante a criptomonedelor, poți citi ghidurile noastre mai cuprinzătoare pe tema menționată în acest articol.

Mult noroc și investiții de succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top