Cum Cumpăr Bitcoin în Siguranță

cumpara bitcoin

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

Chiar dacă abia ai pășit în lumea criptomonedelor, să cumperi Bitcoin nu este deloc dificil. Există burse și exchange-uri unde poți ușor cumpăra, vinde și tranzacționa criptomonede. Majoritatea au o configurație clară și sunt ușor de utilizat atât de începători cât și de experți. În acest articol, îți vom răspunde la întrebarea cum cumpăr Bitcoin în siguranță.

Cum cumpăr Bitcoin

Bitcoin este o monedă digitală care poate fi cumpărată, vândută și tranzacționată la fel ca banii cash pe care îi ai acum în portofel. Ce o diferențiază însă de moneda fiduciară este faptul că e descentralizată și operează pe o rețea de tip peer-to-peer cu ajutorul tehnologiei blockchain.

Moneda fiduciară este operată de o autoritate centrală, precum o trezorerie, care reglementează tranzacțiile și crează banii. Datorită tehnologiei de tip peer-to-peer oricine poate participa la asigurarea securității și confirmarea tranzacțiilor. De aceea, nu există o persoană sau o organizație care să aibă autoritate deplină asupra Bitcoin.

Iată pe scurt cum cumpăr bitcoin:

cumpar bitcoin

Creează un portofel bitcoin

cum cumpar bitcoin

Alege un exchange (casa de schimb valutar), sau mai multe, pe care dorești să îl folosești. Câteva opțiuni populare sunt Coinbase, Bitfinex și Kraken

cumpara bitcoin

Alege metoda de plată, cum ar fi VISA, card de debit, sau PayPal

cum cumpar bitcoin

Alege opțiunea de cumpărare Bitcoin fie la prețul pieței, fie un ordin limită. În cazul prețului de piață, vei cumpăra Bitcoin la cea mai bună cotație pe piață disponibilă chiar în momentul în care plasezi ordinul. Dacă selectezi ordin limită, vei putea alege un preț maxim pe care ești dispus să îl plătești, iar ordinul va fi finalizat doar când există o ofertă care să se potrivească cu cotația dorită.

Acum că știi ce este bitcoin și câteva lucruri despre procesul de cumpărare, să aprofundăm subiectul:

bani online

Creează un portofel Bitcoin

cumpar bitcoin

Dacă vrei să câștigi bani online cu bitcoin, vei avea nevoie de un portofel Bitcoin. Ce este acesta? Un portofel este locul în care păstrezi Bitcoinii pe care i-ai cumpărat și pe care îi deții, la fel ca un portofel fizic pe care îl ai probabil în buzunar sau în geantă. Dar în loc de bani de hârtie, într-un portofel Bitcoin se stochează chei private cu ajutorul cărora se autorizează tranzacțiile.

Cheile private sunt linii de cod care corespund cheilor publice cu ajutorul cărora se pot autoriza tranzacțiile cu Bitcoinii pe care îi deții. Desigur, cheile tale private trebuie protejate, de aceea este atât de important să ai un portofel Bitcoin sigur.

Există mai multe tipuri de portofele disponibile, de la portofele online, offline, hardware și de hârtie. Toate stochează Bitcoin la diferite niveluri de securitate pentru nevoi diferite. Aceleași reguli în ceea ce privește portofelele se aplică și în cazul în care dorești să câștigi bani cu alte criptomonede.

Ca o regulă generală, dacă intenționezi să cumperi sau să câștigi mulți Bitcoini, vei avea nevoie de un portofel mai sigur, unde să păstrezi majoritatea câștigurilor și câteva portofele online pentru nevoi curente cu ajutorul cărora să cumperi, să vinzi sau să tranzacționezi.

Dacă te gândești serios cum să cumperi Bitcoin, ar trebui să consulți ghidul nostru complet despre portofelele Bitcoin aici.

bani pe net

Alege un exchange sau o bursă, sau 2… sau 3...

cumpara bitcoin

După ce ai configurat portofelul Bitcoin, trebuie să alegi un exchange Bitcoin. Cumpără Bitcoin aici folosind RON, USD, Euro, sau o monedă fiduciară la alegere. Îți recomandăm să cumperi Bitcoin folosind moneda națională.

Există mai multe platforme de schimb Bitcoin care operează la nivel internațional, 3 dintre cele mai populare fiind următoarele:

cumpara bitcoin
Coinbase
cumpara bitcoin
Bitfinex
cumpar bitcoin
Kraken

Mai există și alte exchange-uri cu diferite caracteristici. Reține faptul că nu toate exchange-urile de criptomonede listează toate monedele alternative disponibile (criptomonede alternative precum Litecoin și Ethereum) pe piață, deoarece sunt pur și simplu prea multe. Cele listate sunt de obicei cele mai solicitate. Nu este o practică neobișnuită să deții mai multe conturi de schimb Bitcoin dacă ești interesat să tranzacționezi Bitcoin cu monede alternative mai puțin populare dar cu potențial ridicat.

După ce ai ales exchange-urile preferate, execută  procesul de înregistrare. Unele solicită și un proces de identificare din rațiuni de securitate. De asemenea, dacă există această opțiune, îți recomandăm să adaugi autentificarea cu doi factori pentru  o securitate superioară.

Trei

Cumpără Bitcoin

cum cumpar bitcoin

Mai departe, cumpără Bitcoin de la exchange utilizând valuta preferată. Anumite exchange-uri îți permit acest lucru doar după ce ți-a fost confirmată identitatea din rațiuni de securitate. Ulterior, vei avea multe opțiuni prin care îți vei răspunde la întrebarea cum cumpăr Bitcoin, acest lucru fiind posibil prin transfer bancar, numerar, cărți de credit, sau chiar PayPal.

Tot ce trebuie să faci este să îți conectezi contul bancar la platforma de schimb Bitcoin pe care ai ales-o.

Mai departe, ai două opțiuni:

cum cumpar bitcoin

Cumpără Bitcoin la prețul “pieței”:

Prin care platforma de schimb va achiziționa Bitcoinii la cea mai bună cotație de piață disponibilă în momentul respectiv.

cumpara bitcoin

Listează ordin “limită”

Prin care indici un preț pe care ești dispus să îl plătești pentru o anumită sumă de Bitcoin și aștepți până apare o tranzacție cotată la limita aleasă de tine. Este posibil să dureze ceva timp, în funcție de cât de sus sau cât de jos setezi limitele.

După ce s-au executat ordinele, sumele în Bitcoin vor fi transferate automat în portofelul tău online, unde poți stoca, vinde sau tranzacționa! Și iată că am răspuns la întrebarea cum cumpăr Bitcoin! Ușurința cu care poți începe este motivul pentru care discutăm atât de mult despre bitcoin  pe blogul nostru despre bani.

Notă: Poți face rost de bitcoin și prin alte metode, cum ar fi anumite sarcini precum completarea de chestionare plătite.

banner de știri recente
ProfitFarmers ne-a adus 10.000 Ron în doar câteva săptămâni.
Vrei să vezi cum poți câștiga și tu bani cu ProfitFarmers?
profitfarmers card de semnal
ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani

Cum funcționează Bitcoin?

Bitcoin a revoluționat lumea modernă, ca modalitate nouă și promițătoare de a utiliza criptomonedele în viitor. Dar cum a apărut, de ce este așa populară și cum funcționează?

Să vedem cum a luat naștere Bitcoin:

Ce este tehnologia Blockchain?

cum cumpar bitcoin

Tot ce am discutat este posibil datorită tehnologiei blockchain care funcționează ca un registru public. Ce înseamnă acest lucru? Toate tranzacțiile efectuate cu Bitcoin pot fi văzute de oricine în coduri care nu pot fi modificate sau schimbate. Utilizând tehnologia de tip peer-to-peer, mai mulți oameni din comunitate lucrează pentru a confirma corectitudinea tranzacțiilor în blockchain, creând astfel un tip unic de securitate.

Te întrebi dacă acest lucru face ca sistemul să fie mai vulnerabil la atacuri? De fapt, este destul de sigur. Sistemul descentralizat înseamnă că milioane de oameni din întreaga lume contribuie la securitatea blockchain-ului și ar fi nevoie de multe resurse pentru a avaria tehnologia blockchain.

Cum sunt creați Bitcoinii?

După cum am menționat anterior, tehnologia blockchain este sigură datorită sistemului descentralizat gestionat prin intermediul tehnologiei peer-to-peer. În realitate, aceasta funcționează prin intermediul unui proces denumit minare de Bitcoin prin care un calculator dedicat sau mai multe calculatoare sunt utilizate pentru a confirma tranzacțiile. Multe joburi online au apărut de fapt din nevoia oamenilor de a mina Bitcoin!

Deoarece există mai mulți mineri de Bitcoin care compară și confirmă tranzacțiile, totul devine o cursă pentru a fi primul care verifică o tranzacție. Primul miner de Bitcoin care verifică o tranzacție va crea un nou “bloc” ce va fi adăugat la blockchain-ul permanent, generând astfel un cod care va recompensa minerul cu un nou Bitcoin.

Despre Bitcoin, criptomonede și guverne

cum cumpar bitcoin

În pofida faptului că Bitcoin și alte monede formează un sistem descentralizat care nu intră sub autoritatea niciunui guvern, acest lucru nu înseamnă că nu sunt reglementate. Din diferite motive, există tot mai multe țări care fie vor reglementa Bitcoin și alte monede, fie le vor interzice în totalitate.

Nu trebuie să te gândești că acesta este un lucru bun sau un lucru rău.

Odată cu avântul pe care l-au luat Bitcoin și criptomonedele, riscul ca acest lucru să devină o problemă pentru cineva care se aruncă în lumea cripto fără atenția cuvenită este foarte mare. Este important să nu te hazardezi, sperând să faci bani rapid și investind tot ceea ce ai. De fapt, toate regulile noi care apar ar putea să protejeze cetățenii împotriva escrocheriilor. Ar putea fi și modul diferitelor guverne de a reglementa un sistem care nu are deloc reglementări în acest moment. 

Indiferent, ar trebui să verifici care este poziția țării tale în ceea ce privește Bitcoin și criptomonedele pentru a fi sigur că știi cum să investești în bitcoin astfel încât să nu atragi atenția în mod negativ

Cumpără Bitcoin ținând cont de aceste ultime aspecte

cumpar bitcoin

Ia în considerare comisioanele de schimb

Dacă ți-ai răspuns la întrebarea cum cumpăr Bitcoin și ce exchange-uri Bitcoin vreau să folosesc, ține cont de faptul că aproape întotdeauna există un comision de schimb. Ar trebui să te asiguri că aceste comisioane nu sunt ridicole. Cine ar vrea să plătească un comision de 400 RON la o achiziție de Bitcoin evaluată la 1600 RON? De obicei, comisioanele de schimb sunt indicate în Bitcoin, ceea ce înseamnă că va trebui să convertești suma astfel încât să te asiguri că ești taxat la un preț corect.

cum cumpar bitcoin

Urmărește bursa

După ce ai aflat răspunsul la întrebarea cum cumpăr Bitcoin trebuie să fii mereu atent la evoluția bursei. Valoarea Bitcoin față de moneda fiduciară a fluctuat dramatic în ultimul an, unii oameni devenind milionari peste noapte sau intrând în faliment. Desigur, ideea este de a face profit din investiția în Bitcoin dar aceasta presupune o atenție deosebită acordată evoluției bursiere și valorii Bitcoin.

În acest moment, poți cumpăra doar o mică fracție de Bitcoin, asta dacă nu ai câteva mii de lei de sacrificat pentru 1 Bitcoin întreg. Dacă prețul ar scădea mâine, ai pierde bani pe seama Bitcoinului. De aceea, atunci când încerc să-mi dau seama cum cumpăr Bitcoin atenția și analiza la cursurilor pieței sunt foarte importante.

cumpar bitcoin

Caută informații transparente de verificare

Continuând ideea conform căreia trebuie să cauți o platformă de schimb de încredere, o modalitate bună de a-ți da seama de acest lucru este de a vedea cât de transparenți sunt cu privire la schimburile pe care le efectuează. Acest lucru înseamnă că platforma aleasă de tine publică informații auditate care să le confirme rezervele de Bitcoin.

În acest mod, pot dovedi că platforma este legitimă și de încredere pentru a efectua schimburi de Bitcoin.

Aceasta poate include și comisioanele de tranzacție, de transfer și multe altele. Dacă nu îți furnizează toate aceste detalii, probabilitatea este foarte mare ca platforma să nu fie de încredere.

cumpara bitcoin

Gândește-te la securitate

Indiferent cât investește o platformă de schimb în securitatea tranzacțiilor, există întotdeauna riscul unui atac, pur și simplu pentru că este vorba de o activitate online. Acest lucru te implică și pe tine, deoarece îți atașezi informațiile despre portofelul Bitcoin la platforma de tranzacționare, precum și informațiile bancare pentru a cumpăra Bitcoin sau pentru a face conversia la moneda fiduciară.

Ia măsuri de siguranță suplimentare în ceea ce privește informațiile financiare pe care le atașezi la portofelul Bitcoin și la platformele de schimb. Schimbă parolele cu regularitate și folosește autentificarea cu 2 factori. Păstrează un portofel Bitcoin offline și creează backup regulat.

După ce am aflat despre lumea Bitcoin și cum cumpăr Bitcoin am realizat că pentru mulți este o aventură nouă și interesantă. Pe măsură ce lumea merge înainte, știind cum să cumpăr Bitcoin astăzi, mă poate ajuta în viața de zi cu zi în viitor! Portofelele Bitcoin sunt ușor de configurat, la fel cum este și cumpărarea de Bitcoin de pe o platformă de schimb. Este nevoie doar de ceva cunoștințe  și documentare.

Acum că ai aflat răspunsul la întrebarea cum cumpăr Bitcoin, descoperă ce poți face cu criptomonedele dobândite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top