Litecoin vs Bitcoin [Ghid Complet]

bitcoin vs litecoin

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

Dacă ți se pare interesantă lumea în plină dezvoltare a criptomonedelor, nu îți este străină dezbaterea Litecoin vs Bitcoin. La început, este posibil să fi dorit să intri în lumea criptomonedelor datorită faptului că auzeai de Bitcoin peste tot, la știri, pe rețelele de socializare sau chiar și în rândul prietenilor și familiei.

Dar, Bitcoin nu este singura monedă virtuală existentă. Există de fapt sute de criptomonede pe care le poți cumpăra și în care poți investi. Una dintre aceste monede, mai puțin cunoscută, dar consacrată deja, este Litecoin.

Dacă ar fi să facem însă o comparație Litecoin vs Bitcoin, cum se comportă una față de cealaltă? În acest articol, vom compara cele două monede și îți vom arăta de ce sau dacă Litecoin este mai bună decât Bitcoin, în special când vine vorba de a  câștiga venituri suplimentare din investiții.

Scurtă prezentare a criptomonedelor

Ești probabil derutat și nu știi de unde să începi în lumea criptomonedelor, te întrebi ce să cumperi, cum să faci bani din cripto și în ce merită să investești de fapt. Nu sunt toate criptomonedele oricum la fel? Nu sunt toate Bitcoin?

Nici vorbă. De reținut dacă vrei să faci bani online, fiecare criptomonedă poate să fie concepută cu scopuri diferite și pentru o audiență diferită, și este posibil ca fiecare  să opereze puțin diferit.

Acest lucru se datorează faptului că tehnologia din spatele celor două criptomonede, de exemplu, dacă luăm cazul Litecoin vs Bitcoin, se bazează în ambele cazuri pe blockchain dar modul de operare este puțin mai rapid, se utilizează în scopuri de dezvoltare și multe altele.

Da, în toate cazurile, poți cumpăra, vinde, tranzacționa și mina oricare sau toate criptomonedele dacă asta îți dorești.

Dar ce deosebește o criptomonedă de alta se rezumă doar la tehnologie și scopul pentru care este utilizată.

Dar în cazul Litecoin vs Bitcoin? Ambele sună similar și par că ar îndeplini același scop. Este adevărat! Așadar, haide să vedem ce este fiecare, ce o face pe fiecare specială și dacă una este mai bună decât cealaltă.

Litecoin vs Bitcoin: Care este mai bună?

În acest tabel, sintetizăm dezbaterea Litecoin vs Bitcoin:

[table “” not found /]


Caracteristicile Bitcoin

Creată: ianuarie 2009

Creator(i): Satoshi Nakamoto

bitcoin vs litecoin

Bitcoin a fost prima criptomonedă creată și lansată pe piață în ianuarie 2009. Scopul său era să devină un înlocuitor digital al monedelor fiduciare, precum leu, dolar, euro. Datorită succesului său, Bitcoin se poate compara cu standardul aur în materie de criptomonede (urmată îndeaproape de Ethereum). Deși sunt și alte criptomonede consacrate, toate se încadrează în grupul “monedelor alternative.”

Ceea ce face ca Bitcoin să fie specială este construcția sa bazată pe  tehnologia blockchain care este descentralizată și operează independent de orice agenție centrală. Tehnologia blockchain este concepută să lucreze cu criptografia pentru a crea un jurnal public de blocuri de tranzacții care este permanent, sigur și inviolabil. Din acest motiv, blockchain-ul este cu adevărat elementul revoluționar din spatele Bitcoin, aceasta fiind prima încercare de a face o monedă complet digitală și descentralizată.

Modelul peer-to-peer după care operează blockchainul permite oricui are resurse să contribuie și să participe la confirmarea și securitatea sistemului, indiferent dacă acele resurse sunt putere de procesare, calculatoare, un depozit, stocare sau altele. Aceasta a condus la creșterea de ordinul sutelor a numărului de persoane care minează Bitcoin (cunoscuți sub denumirea de mineri de Bitcoin) care dețin calculatoare puternice în locații de minare, precum un depozit, și lucrează împreună oriunde s-ar afla în lume pentru un scop comun!​

Similar monedei fiduciare, monedele sunt păstrate într-un portofel bitcoin la fel cum și banii de hârtie sunt ținuți într-un portofel obișnuit.

Din momentul lansării, Bitcoin va emite doar 21 de milioane de monede. Urmând un model deflaționar, nu se vor mai produce alte monede după emiterea tuturor celor 21 de milioane.

Succesul tehnologiei blockchain face ca Bitcoin să fie atât de atractiv și să promițător  pentru viitor. Investitori financiari, dezvoltatori, programatori și oricine este interesat de domeniul financiar și tehnologic, urmăresc îndeaproape Bitcoin și evoluția sa!

Dacă începem să comparăm Litecoin vs Bitcoin, unul dintre principalele avantaje ale Bitcoin este acela că este prima – și astfel, cea mai consacrată – criptomonedă de succes de pe piață și datorită succesului (și publicității) valoarea sa de piață a devenit mult mai mare decât fusese inițial concepută.

La apogeul său (până acum) în decembrie 2017, 1 Bitcoin valora 80.000 RON. Între timp, valoarea sa a mai scăzut, dar s-a păstrat constant la 25.000 RON pentru 1 Bitcoin ceea ce arată că cererea este încă foarte mare.

Însă, dezavantajul de a fi prima criptomonedă pe piață o reprezintă timpii de tranzacționare Bitcoin. Într-o lume ideală, tranzacțiile cu Bitcoin ar trebui să fie confirmate în doar câteva minute cel mult, atunci când cineva cumpără, achiziționează sau tranzacționează. În momentul de față, poate dura și 10 minute.

Deși ar putea să nu fie o problemă pentru unii, timpul de procesare al altor criptomonede, precum Litecoin, este de doar 2-3 minute.

banner de știri recente
ProfitFarmers ne-a adus 10.000 Ron în doar câteva săptămâni.
Vrei să vezi cum poți câștiga și tu bani cu ProfitFarmers?
profitfarmers card de semnal
ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani

Dar în ceea ce privește Litecoin?

Creată: octombrie 2011

Creator(i): Charles Lee

Litecoin se aseamănă foarte mult cu Bitcoin dar a îmbunătățit punctele slabe ale predecesoarei sale. Deși mulți se concentrează încă pe a face bani cu Bitcoin, Litecoin se dovedește a fi o alternativă bună. Creată în 2011, timp de câțiva ani s-a folosit de Bitcoin și tehnologia blockchain ca platformă pentru a-și îmbunătăți sistemul astfel încât să devină o criptomonedă mai rapidă și mai bună.

Din păcate, o comparație Bitcoin vs Litecoin arată că nu s-a ridicat încă la nivelul standardului aur în rândul criptomonedelor, dar este în prezent una dintre cele mai consacrate monede alternative și cu cea mai mare vechime pe piață. Maximul istoric al Litecoin a fost de 1500 RON per 1 Litecoin. În iulie 2018, s-a situat la o medie de 600 RON per 1 Litecoin.

Așadar, ce o diferențiază de Bitcoin?

bitcoin vs litecoin

Capacitatea de piață pentru 84 de milioane de monede

Spre deosebire de capacitatea de piață a Bitcoin pentru 21 de milioane de monede, în cazul Litecoin sunt semnificativ mai multe monede care vor fi emise public. La fel ca Bitcoin, urmărește un model deflaționar și, după emiterea celor 84 de milioane de monede, nu se vor mai produce altele.

litecoin vs bitcoin

Putere de procesare mai mare

Tehnologia blockchain în cazul Bitcoin se bazează pe nevoia de putere de procesare. Deși s-a dorit inițial ca oricine să poată mina Bitcoin de acasă, nevoia de putere de procesare a creat necesitatea  unor investiții în calculatoare speciale dedicate doar minării de Bitcoin.

Litecoin, însă, se bazează pe memoria cu acces aleator la mare viteză. Aceasta permite două lucruri:

despărțitor

Deși aceste caracteristici sunt atrăgătoare, există totuși un dezavantaj. Tranzacțiile mai rapide pot conduce la un fenomen denumit “blocuri orfane”: un fenomen care are loc atunci când se produc blocuri la momente similare de către 2 mineri diferiți. Acest lucru se întâmplă mai des în cazul Litecoin decât în cazul Bitcoin datorită vitezei de tranzacționare și poate fi un dezavantaj pentru structura blockchain a Litecoin.

Concluzie - Cine este câștigătorul?

Pe scurt, dezbaterea Litecoin vs Bitcoin se rezumă la următoarele aspecte:

litecoin vs bitcoin

Bitcoin:

Litecoin:
despărțitor

Dacă intenționezi să investești în tehnologia criptomonedelor, Litecoin prezintă într-adevăr o structură mai avansată în comparație cu Bitcoin.

Care monedă este ‘mai bună’? Depinde și nu există un răspuns clar, deoarece ambele au puncte forte și puncte slabe.

Este însă important de știut că, dacă te gândești să investești, nu ai niciun motiv să nu investești în ambele.

Reține faptul că cei  mai de succes investitori dețin un portofoliu diversificat. Este posibil ca unii dintre cei care au avut cel mai mult de câștigat de pe urma criptomonedelor, să dețină Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash, Ripple și poate chiar zeci de alte monede.

Ca o concluzie finală la dezbaterea Litecoin vs Bitcoin, ambele reprezintă o investiție atractivă și consacrată cu multe posibilități de creștere. Indiferent dacă o alegi pe una sau pe cealaltă, sau pe ambele, dacă ai o strategie și obiective clare de investiție, vei obține cu siguranță profit în lumea criptomonedelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top