Portofel Bitcoin: Cum creezi un portofel și care sunt cele 4 opțiuni pe care le ai la dispoziție

portofel bitcoin

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

Oricine își propune să cumpere Bitcoin, sau poate să vândă sau să investească în această monedă, trebuie să creeze un Portofel Bitcoin. Te întrebi ce este un portofel Bitcoin? Este exact ceea ce pare a fi. Un loc unde păstrezi criptomonedele digitale, la fel cum păstrezi acum numerarul în portofelul tău.

Dar de ce ai nevoie de el și cum îl folosești? Cel  mai important, ce opțiuni ai și care este cea mai bună dintre ele?

Sunt mai multe opțiuni diferite de portofele Bitcoin:

portofel bitcoin

Portofele hardware

portofel electronic

Portofele online

portofel virtual

Portofele offline

portofel bitcoin

Portofele de hârtie

În acest articol, vom analiza opțiunile, avantajele și dezavantajele fiecăreia și care sunt recomandările noastre. La finalul articolului, vei fi foarte familiarizat cu subiectul și vei știi cum să păstrezi în siguranță monedele Bitcoin câștigate cu greu.

De ce ai nevoie de un portofel Bitcoin?

Să începem cu lucrurile esențiale: Bitcoin. La fel ca numerarul dintr-un portofel fizic, Bitcoin este o monedă, dar, spre deosebire de numerar, nu este o bucată de hârtie pe care o folosești fizic. Bitcoin este o linie de cod digital (blockchain) care reprezintă o valoare, astfel încât nu poți ține fizic un Bitcoin în mână în pofida tuturor fotografiilor fanteziste existe pe siteurile care vând fotografii.

Odată ce ai înțeles cum funcționează Bitcoin, e relativ ușor să începi să câștigi bani…de aceea este important să îți păstrezi monedele în siguranță! Codul Bitcoin pe care este obligatoriu să îl stochezi și protejezi cu ajutorul unui portofel se numește cheie privată: Cheile private sunt coduri cu chei publice corespondente. Trebuie să îți protejezi cheile private pentru a păstra în siguranță bitcoinii pe care îi deții.

Un portofel Bitcoin nu te ajută doar să protejezi cheia privată, dar fără acesta nu ai putea să cumperi, să vinzi sau să tranzacționezi Bitcoin sau alte criptomonede. De fapt, este unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le cumperi atunci când începi să achiziționezi orice criptomonedă.

Există mai multe tipuri de portofele Bitcoin pe care le poți crea. Fiecare dintre acestea are diferite niveluri de securitate, avantaje și dezavantaje și, în anumite cazuri, scopuri diferite.

portofel virtual

Cum păstrezi Bitcoin în siguranță

Înainte de a vedea care sunt tipurile de portofele Bitcoin și de a afla despre alte monede alternative (monedele alternative sunt alte criptomonede diferite), să vorbim mai întâi despre cea mai mare temere a oricărei persoane în ceea ce privește portofelele virtuale: cum te asiguri că ești în siguranță?

Deși poți câștiga considerabil cu bitcoin lucrând de la domiciliu, trebuie să fii atent: Tipurile de portofele joacă un rol important în tipul de securitate de care vei beneficia. Portofelele online și offline găzduite pe un cont web, pe calculator sau pe mobil pot fi și chiar sunt într-un mai mare pericol de a deveni ținta unui atac.

Pe de altă parte, portofelele hardware se pot deteriora, pierde sau fura dacă nu sunt securizate. Portofelele de hârtie nu sunt durabile și pot fi, la rândul lor, pierdute sau furate.

Dacă intenționezi să investești în Bitcoin sau să îți sporești veniturile, securitatea este extrem de importantă. Avem câteva sfaturi de care să ții cont:

portofel virtual

Diversificare

Nu crea doar un singur portofel Bitcoin: Păstrează un portofel online (sau două) cu o sumă limitată de Bitcoin disponibilă, respectiv Bitcoinii pe care îi folosești în operațiunile de cumpărare sau tranzacționare. Apoi, investește în portofele mai sigure unde să păstrezi majoritatea monedelor Bitcoin. În acest fel, dacă un portofel este atacat, nu vei pierde toți bitcoinii pentru că nu i-ai păstrat într-un singur loc.

portofel bitcoin

Criptare

Pentru a adăuga un nivel superior de securitate, nu uita să îți criptezi portofelele. Poți alege un portofel online care are un anumit nivel de securitate prin criptare, sau criptează-ți calculatorul cu un firewall și criptează-ți portofelele hardware. Autentificarea cu 2 factori adaugă un nivel suplimentar de securitate portofelelor tale!

portofel electronic

Copii de rezervă (Back up)

Creează un back up pentru portofelele tale. Mai precis, protejează-ți cheile private și fă-o cu regularitate! În acest fel, dacă se întâmplă ceva cu un portofel sau cu toate, ai aceste copii de rezervă cu ajutorul cărora îți vei putea recrea portofelul. Poți face asta prin mai multe copii digitale ale cheilor sau le poți chiar păstra scrise pe o hârtie.

portofel virtual

Restricționarea accesului

Portofelele nu trebuie să fie vizibile și accesibile tuturor. Restricționează vizibilitatea portofelelor tale și asigură confidențialitatea datelor. Deși e puțin probabil ca cineva să se uite peste umărul tău și să memoreze toate cheile private dintr-o singură privire, această metodă ajută și la reducerea riscului de a-ți pierde bitcoinii câștigați cu greu.

despărțitor

În fond, există mereu posibilitatea de a-ți pierde bitcoinii într-un fel sau altul, dar același lucru este valabil și în cazul banilor. Până la urmă, ca să îți securizezi portofelul Bitcoin, trebuie să alegi portofelul corespunzător pentru ceea ce intenționezi să folosești bitcoinii și să iei cât mai multe măsuri de protecție a datelor.

Tipuri de portofele Bitcoin și opțiunile pe care le ai la dispoziție

Acum, să trecem la tipurile de portofele Bitcoin! Vom analiza fiecare tip de portofel, avantajele și dezavantajele și câteva recomandări referitoare la cele mai bune portofele pe care le poți utiliza. Acestea vor fi necesare pentru a-ți suplimenta veniturile cu  Bitcoinii securizați.

Portofele online

Când începi cu Bitcoin, creezi mai întâi un portofel online. Acestea stochează Bitcoin online și sunt, în general, utilizate pentru efectuarea tranzacțiilor. Anumite portofele online pot fi utilizate pe mai multe platforme (desktop și mobil) și majoritatea oferă un anumit nivel de securitate, precum autentificarea cu 2 factori.

Nu se recomandă stocarea tuturor bitcoinilor într-un portofel online deoarece este cel mai vulnerabil la atacuri exterioare și furt. Este însă perfect pentru tranzacții regulate și zilnice.

Cel mai bun sfat pentru un portofel online este utilizarea acestuia la fel cum ai utiliza banii cash. Nu ți-ai păstra economiile în portofelul pe care îl ții în buzunarul de la spate sau în geantă, nu-i așa?

Dar ai lua suficienți bani cu tine astfel încât să poți să cumperi mâncare, de exemplu, sau să faci diferite tranzacții mici. Același principiu se aplică în cazul unui portofel Bitcoin online. Păstrează aici bitcoinii pe care intenționezi să îi cheltui, iar restul într-un portofel mai sigur.

Recomandările noastre:

portofel bitcoin

Pentru cei care intenționează în mod specific să investească în Bitcoin, Bitcoin Wallet este alegerea evidentă. Este conectat direct la rețeaua Bitcoin ceea ce îi conferă mai multă siguranță spre deosebire de utilizarea unei terțe opțiuni. Este și ușor de utilizat, ceea ce este perfect pentru oricine se află la început de drum. Există și o platformă Bitcoin Wallet pentru mobil pentru a avea mai ușor acces la portofoliul tău.

portofel electronic

Coinbase este unul dintre cele mai bune portofele Bitcoin de pe piață. Deși nu vorbim de un concurs de popularitate, Coinbase este popular din mai multe motive. Unul dintre acestea este ușurința în utilizare și securitatea pe care o oferă simultan. De asemenea, poate stoca și alte monede în afară de Bitcoin și are acces la mai multe piețe. De aceea, dacă intenționezi să cumperi Bitcoin sau alte monede alternative și să începi să tranzacționezi criptovalută în general, Coinbase este o platformă excelentă cu care  să începi.

portofel electronic

Și Blockchain.info este un portofel Bitcoin bun pentru începători. Platforma este ușor de înțeles și poate stoca mai multe criptomonede. Un risc pentru securitate este faptul că nu impune identificarea (deși se încurajează) dar dacă te afli abia la început și doar acum pătrunzi tainele lumii cripto și Bitcoin, poți învăța ușor și experimenta aici.

banner de știri recente
ProfitFarmers ne-a adus 10.000 Ron în doar câteva săptămâni.
Vrei să vezi cum poți câștiga și tu bani cu ProfitFarmers?
profitfarmers card de semnal
ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani

Portofele offline

Portofelele offline sau portofelele desktop sunt portofele Bitcoin stocate direct pe calculatorul tău. Nu ai nevoie de conexiune la Internet pentru a accesa portofelul. Este o aplicație software care trebuie instalată dar oferă independență față de schimburile online.

Este mult mai sigur, deoarece identitatea ta, datele și cheile private sunt stocate direct pe calculator. De asemenea, este mai puțin predispus la atacuri și poate oferi sisteme de recuperare în cazul în care ceva nu funcționează. Anumite portofele desktop dispun și de aplicații pentru mobil.

Nu spunem că este opțiunea perfectă. Deși portofelul este disponibil offline, este totuși un software. În cazul  în care computerul tău este infectat cu un malware sau al unui atac specific, îți poți, din nou, pierde Bitcoinii. În plus, dacă ți se deteriorează calculatorul și nu mai poate fi reparat, îți poți pierde portofelul electronic.

Our Recommendations:

portofel virtual

Electrum este un portofel desktop compatibil cu sistemele de operare Linux, Mac și Windows. Este privat, precum și rapid și ușor de utilizat atât pentru începători cât și pentru utilizatorii avansați. Însă, cea mai atractivă caracteristică este aceea că oferă suport pentru portofelele hardware, astfel încât poți crea backup pentru portofelul tău. În cele din urmă, în eventualitatea în care se întâmplă ceva cu calculatorul tău, suportă și un proces de recuperare în caz de urgență.

portofel bitcoin

Exodus este o opțiune excelentă de portofel desktop pentru mai multe criptomonede cu câteva măsuri de securitate și elemente de confidențialitate. De asemenea, este gratuit. Îți poți gestiona cu ușurință portofelul și, în plus, poți schimba criptomonedele.

portofel electronic

Mycelium este un portofel doar pentru mobil care poate stoca în prezent doar Bitcoin. Poate nu este la fel de atrăgător având în vedere că nu dispune de caracteristica desktop și nu este la fel de ușor de utilizat de către începători. Dispune însă de câteva elemente și opțiuni interesante pentru cei care sunt mai familiarizați cu gestionarea portofoliului Bitcoin de pe un dispozitiv mobil.

Portofele Hardware

portofel electronic

Dacă deții sau plănuiești să deții un portofoliu Bitcoin substanțial, cel mai bine ar fi să investești într-un portofel hardware care îți asigură cel mai ridicat nivel de securitate pentru Bitcoin. Portofelele hardware sunt drive-uri externe specifice care stochează bitcoinii offline în totalitate. Această metodă este denumită stocare fizică (cold storage).

La fel ca un drive de USB sau hard extern, pentru a putea avea acces la portofel, acesta trebuie conectat la un calculator sau dispozitiv mobil. Ulterior, îți poți transfera o parte din fonduri într-un portofel Bitcoin online dacă sau când ai nevoie, după care îl deconectezi.

Un portofel hardware poate fi un hard extern, dar există portofele hardware specifice concepute doar pentru stocarea de Bitcoin și criptovalută. Costul unui astfel de portofel se poate ridica la aproximativ 400 RON, dar dacă securitatea este un aspect important pentru tine, merită prețul.

Este, practic, cea mai sigură opțiune în materie de portofele Bitcoin, iar acesta este cel mai mare avantaj. Singurul pericol este faptul că se uzează și pot fi pierdute sau furate. De aceea, trebuie să aveți grijă de portofelele hardware!

Recomandările noastre:

portofel virtual

Populară în rândul comunității care folosește portofele Bitcoin, este o opțiune sigură și accesibilă care are multe de oferit ca portofel hardware. Este similar unui drive USB cu un display utilizat pentru confirmarea unei tranzacții și cu autentificare cu 2 factori, precum și o opțiune de blocare cu cod pin. Hardware-ul intern este și inviolabil. Ledger Nano este o alegere excelentă și sigură pentru oricine își dorește un portofel Bitcoin sub formă de hardware portabil sigur și discret.

portofel bitcoin

Trezor este o altă opțiune populară și sigură pentru portofelele hardware. Trezor costă mai mult decât portofelul Ledger Nano necesitând o investiție mai mare, dar diferența este totuși mică. Este compatibil și cu câteva portofele desktop sau offline, dacă îți dorești o opțiune de backup sigură.

portofel electronic

KeepKey a fost lansat puțin mai recent decât Ledger Nano sau Trezor, dar este, la rândul său, o opțiune sigură. Dispozitivul hardware însuși este dotat cu un display mai mare decât Ledger Nano. Din acest motiv, oferă câteva elemente de securitate diferite pe care celelalte două nu le au.

Portofele de hârtie

O altă opțiune sigură și în totalitate offline pentru portofelele Bitcoin este portofelul de hârtie.  Un portofel de hârtie înseamnă la propriu un print al unui portofel virtual pe care îl deții . De ce este sigur? Este dificil de configurat, dar îți oferă un mod discret de a păstra portofelul, deoarece fișierele sale nu pot fi corupte și nu sunt expuse unui atac.

Dar desigur, portofelele Bitcoin de hârtie sunt făcute din hârtie și, de aceea, pot fi fragile. Dacă alegi alegi această opțiune, protejează-ți portofelul Bitcoin împotriva oricărei posibile deteriorări, ca urmare a contactului cu apa sau focul. În cele din urmă, ai grijă să nu îl pierzi! Dacă cineva are acces la portofelul tău de hârtie, ar putea foarte ușor să acceseze și bitcoinii!

Recomandările noastre:

portofel electronic

BitcoinPaperWallet

Este conceput să fie ușor de utilizat pentru cei care aleg portofelele de hârtie. Nu costă nimic să creezi un portofel de hârtie de bază dar sunt și alte verificări de securitate și integritate pe care le poți adăuga pentru o sumă suplimentară dacă dorești. De asemenea, funcția de suport te ajută dacă preîntâmpini eventuale probleme în configurarea portofelului de hârtie.

portofel bitcoin

BitAddress

BitAddress este puțin mai complicat de utilizat dacă nu ai mai configurat un portofel de hârtie. Nu este la fel de intuitiv precum BitcoinPaperWallet dar îți oferă independență pentru a crea propriul portofel de hârtie. Înainte de a începe, este important să te informezi referitor la utilizarea unui portofel de hârtie.

Concluzie: Principala recomandare pe care o avem pentru tine

Asta e! O sinteză a ceea ce este un portofel Bitcoin și cum se folosește. Într-adevăr, există mai multe opțiuni pentru portofelele Bitcoin și poate fi derutant uneori să stabilești care este cea mai bună variantă de utilizat.

portofel bitcoinPentru a-ți proteja activele și investiția, recomandarea noastră este să  cumperi un portofel offline precum portofelul electronic Ledger Nano. În fond, vei avea un anumit tip de portofel virtual online pentru a efectua tranzacții, dar acesta nu este recomandat a fi utilizat pentru stocare pe termen lung. Mai important, dacă plănuiești să utilizezi criptomonede, precum Bitcoin, pentru următoarele investiții, siguranța e importantă, ceea ce înseamnă că trebuie să achiziționezi cea mai sigură opțiune de stocare disponibilă!

Sfatul nostru profesionist: Dacă ești în căutarea unei modalități de a-ți umple portofelul și vrei o alternativă la cumpărarea de monede Bitcoin, îți recomandăm să încerci să desfășori mici sarcini pentru care să fii plătit cu Bitcoin. Câteva exemple în acest sens: testarea de aplicații, completarea de sondaje online și simpla vizualizare a unor pagini web.

În concluzie, cea mai bună alegere depinde de ceea ce vrei să faci cu Bitcoin, câte monede deții și ce nevoi de securitate ai. Nu contează dacă te afli abia la început sau ești deja unul dintre numeroșii milionari în Bitcoin, trebuie să ai grijă să îți protejezi monedele!

Ți-am pus la dispoziție o scurtă prezentare a diferitelor opțiuni pe care le ai și acum depinde de tine să studiezi ce tip de portofele Bitcoin se potrivesc nevoilor tale și cât de departe ești dispus să mergi pentru a-ți proteja viitoarea avere în Bitcoin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top