Ripple vs Bitcoin: Care Criptomonedă este prima în top?

bitcoin vs ripple

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

Criptomonedele sunt din ce în ce mai prezente. Probabil știi deja până acum ce este Bitcoin și care este valoarea sa având în vedere publicitatea de care se bucură. Te-ai gândit vreodată să faci o comparație cu alte alternative virtuale, cum ar fi Ripple vs Bitcoin?

În ultimii câțiva ani, ne-am îndreptat atenția și spre alte criptomonede precum Bitcoin Cash și Ripple. Cu siguranță nu au aceeași valoare (încă), dar asta e doar o parte din poveste.

În acest articol, vom vedea cum au fost create Bitcoin și Ripple, ce avantaje și dezavantaje are utilizarea lor și vom analiza apoi care dintre ele ar putea fi o opțiune mai bună pentru tine.

Comparație Ripple vs Bitcoin

BITCOIN (BTC)
bitcoin vs ripple
RIPPLE (XRP)
ripple vs bitcoin
Anul lansării20082012
DescriereCea mai cunoscută criptomonedă a lumii.Oferă operațiuni de plată mai rapide și o abordare mai centralizată în ceea ce privește schimburile valutare.
Tiraj maximă21 de milioane21 de miliarde
Creator(i)Satoshi NakamotoArthur Britto, David Schwartz, Ryan Fugger
Poate fi minată?DaNu
Criptomonedă utilizatăSatoshiToken
ComisioaneVariabil până la 100 RON per tranzacțieDe obicei sub 2 RON per tranzacție
Durată blocuriCel puțin 10 minute3.5 secunde în medie
Confidențialitate, SecuritateNivel foarte ridicat de securitate și confidențialitateNivel ridicat de securitate în general, nivel scăzut de confidențialitate din cauza descentralizării
Protocol Blockchain Dovadă a activității, fiecare tranzacție este documentată, dar în ritm lentDovadă a corectitudinii, mai puțin detaliat dar mai rapid

Ce este Bitcoin?

Bitcoin este criptomoneda cel mai des întâlnită, ceea ce înseamnă că este virtuală și nu este centralizată de nicio companie sau brand, precum PayPal și Skrill. Utilizatorii sunt cei care “dețin” bitcoins și unul dintre motivele pentru care utilizatorii de internet investesc în moneda virtuală este faptul că operează independent de bănci și corporații.

Un bitcoin este estimat în prezent la peste 25.000 RON.

Bitcoin a fost creat în 2009 și la început valoarea sa inițială era nesemnificativă – practic câțiva bănuți! Se spune că o persoană pe nume Satoshi Nakamoto a inventat moneda virtuală bitcoin, deși nu a fost prima dată când s-a încercat crearea unei monede digitale pe baza tehnologiei.

În contextul discuției Ripple vs Bitcoin, transparența și reputația sunt importante. Acesta este principalul aspect pe care îl avem în vedere când urmărim să facem bani din Bitcoin.

ripple

Primul utilizator (care ar putea fi un pseudonim sau un grup anonim) a început cu 50 bitcoins și a setat algoritmul astfel încât să publice un număr finit de bitcoins cu valoare pe viață.

Se presupune că Nakamoto ar fi minat el însuși un milion de bitcoins de-a lungul timpului, dar a dispărut ulterior din viața publică. Fundația Bitcoin a fost apoi coordonată de dezvoltatorul Gavin Andresen și, în cele din urmă, prețul a fost negociat, iar registrul virtual de tip “blockchain” s-a umplut cu milioane de tranzacții.

Utilizatorii mai pot “mina” bitcoins investind într-un nod sau într-un calculator performant care adaugă noi tranzacții cu Bitcoin la registrul blockchain. Fiecare bloc se referă la un fișier care are cele mai multe tranzacții recente listate.

Ori de câte ori nodul caută cele mai noi tranzacții și, uneori, găsește noi blocuri, generezi noi bitcoins. Ori de câte ori găsești un bloc nou, generezi 25 BTC.

Numărul devine însă tot mai mic, deoarece algoritmul a fost programat să se dividă automat cu 0,5 la fiecare patru ani. Ripple se diferențiază foarte mult din acest punct de vedere, datorită abordării complet diferite.

Într-o zi, toți Bitcoins vor fi minați și se presupune că, dacă nu are loc o intervenție a guvernului, valoarea lor va crește și mai mult. Doar dacă ceva nu va funcționa corect , și mulți experți financiari preconizează acest lucru, iar dezbaterea Ripple vs Bitcoin va fi mult mai interesantă.

Ce este Ripple?

Ripple a fost creată de compania Ripple Labs în 2012, la doar câțiva ani după Bitcoin. A venit ca o continuare a Ripplepay, dezvoltat de dezvoltatorul web Ryan Fugger, care și-a dorit întotdeauna să creeze un sistem de schimb practic în provincia canadiană unde locuiește.

Spre deosebire de Bitcoin, sistemul Ripple a fost creat pe o platformă de tip open-source și există diferențe semnificative în ceea ce privește procesul de minare și de tranzacționare.

Ripple este deseori considerată fie o criptomonedă rivală fie una egală cu Bitcoin, chiar dacă din toate punctele de vedere, Ripple a fost creată în cadrul sistemului comercial global și are o abordare mai centralizată față de teoria pe care se bazează criptomonedele.

Susținătorii Bitcoin afirmă deseori în cadrul dezbaterii Ripple vs Bitcoin faptul că moneda virtuală este “pre-minată” sau nu implică de fapt în mod direct minarea de noi unități, deoarece procesează totul și utilizează doar câteva noduri de validare pentru un “consens” al tranzacțiilor.

Are principalul avantaj că te ajută să câștigi bani online dintr-o țară în alta foarte ușor, eliminând în același timp comisioanele. A fost susținută și de câteva bănci, ceea ce facilitează centralizarea.

Dacă vrei să afli informații suplimentare despre cine acceptă tranzacțiile cu Bitcoin, citește articolul nostru pe această temă. 

bitcoin

banner de știri recente
ProfitFarmers ne-a adus 10.000 Ron în doar câteva săptămâni.
Vrei să vezi cum poți câștiga și tu bani cu ProfitFarmers?
profitfarmers card de semnal
ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani

Care sunt principalele diferențe Ripple vs Bitcoin?

Bitcoin

ripple vs bitcoin
bitcoin vs ripple

Ripple

Care este mai bună pentru investiții?

Poate fi dificil de investit în Bitcoin în mod chibzuit (dar și foarte profitabil), iar unul dintre cele mai importante aspecte în dezbaterea Bitcoin vs Ripple este susținerea de care investiția în Ripple se bucură din partea investitorilor miliardari precum Bill Gates și Warren Buffet. De fapt, după critica dură la adresa Bitcoin, criptomoneda a scăzut considerabil de la 40.000 RON la 25.000 RON.

Argumentul fundamental împotriva Bitcoin a fost acela că valoarea sa nu este reală și se bazează strict pe publicitate. Poate scădea considerabil în orice moment sau, în cel mai rău caz, să fie cenzurată de guvern.

Dacă ținem cont doar de acest aspect, confruntarea Ripple vs Bitcoin are un câștigător clar. Conform informațiilor din presă însă, chiar și un protocol Bitcoin îngreunat pare mult mai popular decât alte opțiuni de criptomonede, cel puțin pentru moment.

Ripple monitorizează toate informațiile, în timp ce Bitcoin este în mare parte anonim, și poate fi motivul pentru care este tranzacționat mult mai mult decât Ripple.

E destul de ciudat că, în pofida faptului că Ripple este o alternativă mai centralizată, nu este încă la fel de cunoscut sau universal acceptat precum Bitcoin. De asemenea, există mult mai multe opțiuni de portofele disponibile pentru Bitcoin.

ripple vs bitcoin

Concluzia în confruntarea Ripple vs Bitcoin este faptul că, deși pentru unii care gândesc strategic, Bitcoin nu este singura opțiune, popularitatea la nivel general este încă redusă. Ripple este mai bună pentru conexiunile cu băncile, chiar și la nivel mondial, în timp ce Bitcoin rămâne o opțiune în afara sistemului.

Să faci bani de acasă în societatea tehnologică a prezentului este extrem de simplu, dar cât poți câștiga, în contextul Ripple vs Bitcoin? Blocurile de minare de Bitcoin îți aduc 12,5 Bitcoins, ceea ce înseamnă aproximativ 25.000 RON per Bitcoin.

Desigur, poate fi nevoie de o echipă și un nod dedicat pentru procesarea acestor blocuri, explicându-se astfel de ce mulți mineri de Bitcoin colaborează în cadrul unui grup pentru o performanță mai rapidă și beneficii reciproce.

În cazul Ripple, nu există un proces de minare efectiv ci o oportunitate de a investi în valoarea Ripple, mulți considerând că aceasta va crește în câțiva ani, pe fondul scăderii Bitcoin.

Ripple vs Bitcoin: care criptomonedă câștigă? Nu este o comparație ușoară, e ca și cum ai compara mere cu pere. Evident, ambele sunt criptomonede dar diferă modul în care le poți obține, utiliza și face profit de pe urma lor. Doar timpul ne poate spune cine va ieși învingătoare, ceea ce este însă sigur e faptul că cea mai bună strategie va fi întotdeauna să investești în mai multe forme de criptomonede.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top