Câştigă bani ca Artist

Câştigă bani ca artist

Este o vorbă care spune că munca unui artist devine valoroasă doar după moartea acestuia şi se aplică în cazul artei tradiţionale create de vechii maeştri. În prezent însă, artiştii pot avea un venit bun şi îşi pot controla foarte bine carieră.

Acest ghid îţi va prezenta 10 metode diferite prin care poţi face bani ca artist. În majoritatea cazurilor, vei avea nevoie de un job cu normă întreagă iniţial deoarece îţi va fi greu să îţi câştigi existenţa. Arta va fi o sursă de venit în plus la început. Va trebui de asemenea să înveţi câte ceva despre marketing-ul online şi pe reţele de socializare pentru a reuşi să te promovezi .

Cu puţină muncă şi un efort consistent, este posibil să faci bani ca artist prin una sau mai multe dintre metodele următoare:

1. Încearcă Website-urile De Freelancing

Website-urile de freelancing sunt locuri unde clienţii care doresc ajutorul unui artist îşi promovează proiectele. Artiştii pot căuta prin lista de job-uri disponibile pentru că mai apoi să propună un preţ şi un termen. Există o mare varietate de job-uri pentru artişti pe aceste website-uri. Multe dintre ele vor fi proiecte de scurtă durată, însă ocazional, vei întâlni şi oportunităţi mai longevive.

Când utilizezi website-uri de freelancing, vei fi în competiţie cu alţi artiști, de aceea este important să arăţi o atitudine profesionistă şi să oferi preţuri competitive. Două dintre cele mai populare website-uri de freelancing pentru artişti sunt PeoplePerHour.com şi Upwork.

Vezi acest ghid despre cum să faci bani ca freelancer.

2. Vinde-ţi Arta Printată Online

În trecut, era foarte dificil să vinzi copii ale pieselor tale artistice fiind adesea nevoie să petreci foarte mult timp la târguri şi expoziţii de artă, însă acele zile sunt de domeniul trecutului. Acum, este posibil să faci bani din vânzarea de copii printate ale muncii tale pe diverse website-uri. Pe website-urile precum Society6.com, InPrint.com şi RedBubble.com, ai opţiunea de a poşta piesele care pot fi achiziţionate. Atunci când un client cumpăra ceva, site-ul se ocupă de producerea şi livrarea produsului şi în schimbul acestui proces, păstrează un procent din profit.

3. Vinde Imagini Digitale

Nimic nu este mai frustrant decât să realizezi că oamenii îţi descarcă imaginile gratuit şi le utilizează apoi pe post de fundal pe calculator şi telefon. Vestea bună este că dacă observi un nivel ridicat de interes al oamenilor pentru imaginile tale, poţi profita de pe urmă acestuia vânzând imaginile online. Poţi încerca mai multe site-uri care te vor ajuta să vinzi imagini cu o rezoluţie înalta contra cost sau îţi poţi crea propriul website tip magazin online pentru a păstra întregul profit.

4. Oferă Cursuri Online

Cursurile online şi tutorialele reprezintă o metodă grozavă de a câştiga nişte bani în plus pentru artişti, mai ales dacă foloseşti tehnici digitale pe care oamenii să le imite ni timpul cursului. Poţi înfiinţa un website şi poţi utiliza reţelele de socializare pentru promovare. Serviciul va fi oferit contra cost, iar oamenii vor putea participa live într-o conferință pe Skype sau offline după ce îţi descarcă videoclipurile.

5. Accepta Proiecte Personalizate

Crearea unei piese artistice personalizate pentru indivizi şi afaceri reprezintă o sursă minunată de venit. Multor artişti li se pare plăcut şi provocator să creeze arta de acest tip datorită interacţiunii cu clienţii.

6. Licenţiază-ţi Muncă

Dacă ai un portofoliu considerabil, poţi face bani ca artist licențiidu-ţi munca şi permiţând astfel companiilor şi indivizilor să o folosească pentru publicitate, materiale promoţionale, teme Facebook şi multe altele. Este indicat să obţii un contract legal care să stipuleze cum îţi poate fi utilizată muncă.

7. Scrie Sau Publică Recenzii

Dezvoltatori de soft digital şi companiile ce furnizează resurse artistice vor plăti adesea artişti pentru evaluarea produselor, demonstraţii video sau pentru articole despre acestea. În mod normal, pentru a face acest tip de muncă, trebuie să ai puţină experienţă ca artist şi să te bucuri de o reputaţie solidă; în orice caz, începătorii au o şansă, fie ea mai mică, de a obţine astfel de proiecte.

8. Devino Partener

Câştigă bani ca artist

Marketing-ul afiliat online este o metodă de a face bani prin promovarea a tot felul de produse şi prin facilitarea achiziţiei lor. Vezi dacă producătorii softului sau a resurselor artistice pe care le utilizezi oferă programe de parteneriat. Dacă o fac, înregistrează-te pentru a deveni partener. Apoi, vei putea să creezi un website, blog sau serie video care să explice beneficiile produselor sau alte aspecte relevante. Îţi va fi furnizat un link pe care să îl oferi cititorilor. În urma achiziţiei bazate pe acest link, tu vei primi o parte din profit.

9. Oferă Servicii De Design

Designerii grafici sunt la mare căutare, iar un artist cu ceva experienţă în domeniu poate câştiga mulţi bani lucrând pentru clienţi. Poţi înfiinţa un website pe care să îţi vinzi serviciile, iar pentru promovare încearcă reţelele de socializare şi site-uri precum Fiverr.com care îţi permit să faci bani din servicii digitale. Reţine faptul că va dura ceva până aduni o clientelă fidelă. Specializarea pe o branşa anume te poate ajuta să câştigi mai mulţi bani.

10. Cursuri Individuale

Oferă cursuri individuale sau tutoriale online de pregătire pentru persoane care îşi doresc să înveţe tehnicile pe care le utilizezi. În general poţi taxa mai mult pentru o şedinţă individuală decât în cazul workshop-urilor sau a seminarelor deoarece toată experienţa este formată pe baza abilitaţilor studentului respectiv.

Scroll to Top