Câştigă bani ca Dezvoltator Web

Câştigă bani ca dezvoltator web

O carieră de dezvoltator web poate fi incredibil de satisfăcătoare, însă mulţi experţi din domeniu s-au săturat să-şi vadă şefii în fiecare zi. De aceea mulţi dezvoltatori web decid să îşi înceapă propria lor afacere şi să lucreze ca freelanceri pentru clienţi diverşi. Fie că te gândeşti să renunţi la job-ul actual şi vrei să faci bani ca freelancer, fie că vrei să lucrezi part-time că freelancer ca să faci nişte bani în plus, există anumite lucruri pe care ar trebui să le ştii pentru a reuşi. Citeşte mai departe pentru a învăţa tot ceea ce trebuie să ştii că să ai succes în lumea dezvoltării web.

Salarii Potenţiale Că Freelancer

Adesea, unul dintre aspectele principale la care se gândeşte lumea este diferenţa de venit de atunci când lucrează pe cont propriu faţă de atunci când sunt angajaţi undeva.

Freelancerii sunt consideraţi a fi experţi cu experienţă, oameni care excelează în domeniu şi sunt capabili de a-şi oferi serviciile publicului ca urmare. În mod normal, freelancerii sunt văzuţi că experţi ce pot fi aduşi ca să lucreze pentru o companie la un proiect special ce are legătură cu dezvoltarea web.

Angajaţii pe de altă parte, sunt consideraţi a fi buni la toate. Chiar dacă job-ul lor este în dezvoltare web, mulţi angajaţi sunt nevoiţi să aibă abilităţi în design grafic, cunoştinţe de marketing online şi experienţa de dezvoltare web şi sunt rugaţi să ducă la bun sfârşit o mare varietate de sarcini.

În cazul modelului tradiţional, munca freelancer-ilor era mai importantă şi mai valoroasă decât cea a angajaţilor obişnuiţi. Fiind experţi cu experienţă, ei puteau cere mult mai mulţi bani decât un angajat obişnuit de la birou. Natura de scurtă durată a muncii de freelancing şi faptul că aceştia nu vin cu atât de multe cheltuieli aferente precum asigurare, compensaţii şi altele au contribuit de asemenea la salariile superioare ale freelancer-ilor.

În prezent, lumea muncitorilor virtuali şi pieţele competitive de freelancing au determinat o uşoară modificare a modelului de plată. Freelancerii încă sunt plătiţi mai bine decât colegii lor angajaţi, însă distanţa dintre salariile lor s-a diminuat considerabil. Pentru a face mai mulţi bani ca freelancer decât ca angajat, va fi nevoie să fii foarte dedicat; în orice caz, este realizabil.

Cât De Mult Te Poţi Aştepta Să Câştigi

Nu există un răspuns exact la întrebarea “Cat de mulţi bani pot câştiga că dezvoltator web freelancer?” Statistică alcătuită de website-ul salary.com estimează că salariul mediu pentru dezvltatori web care lucrează ca angajaţi este de 200000 de lei şi 300000 de lei pe an în funcţie de experienţă, adică jumătate dintre persoanele din acest domeniu câştiga mai puţin de atât, iar cealaltă jumătate câştiga mai mult.

Nu este uşor să găseşti informaţii cu privire la salariile freelancer-ilor. Poţi găsi oameni care ţin blog-uri şi care pretind că primesc peste 400000 de lei pe an ca freelancer, însă majoritatea vor câştiga mai puţin de atât.

În timpul primilor ani de lucru pe măsură ce îţi strângi clientela, ar trebui să te aştepţi cam la 90000 – 180000 de lei anual. Freelancerii mai experimentaţi pot atinge sume între 220000 şi 360000 de lei pe an. Locaţia ar putea avea de asemenea un impact semnificativ asupra sumei câştigate, mai ales dacă clienţii tăi sunt locali şi nu internaţionali. Dezvoltatorii care locuiesc în oraşe mari şi în state unde costul de trăi este ridicat vor primi salarii mai mari.

Alte Compensaţii

Salariul este compensaţia principală la care se gândesc prima dată majoritatea persoanelor ce sunt interesante de posibilele câştiguri ale unui freelancer. Totuşi, există şi alte forme de compensaţie de care te poţi bucura atunci când lucrezi în această branşă.

Una dintre acestea este publicitatea gratuită. Ai putea să postezi o reclamă pe website-ul clientului tău pentru a mai economisi puţin la capitolul marketing. O altă formă de compensare vine sub vorba bunurilor şi a serviciilor. Freelancerii pot primi reduceri mari la soft, calculatoare, periferice şi alte lucruri esenţiale pentru a-şi completa proiectele la schimb pentru serviciile lor sau îşi pot oferi serviciile la schimb pentru alte servicii profesioniste precum contabilitate sau finanţe.

Deşi aceste tipuri de schimburi şi avantaje nu îţi măresc salariu total de dezvoltator web, ele te ajută să reduci costurile şi ca urmare, să ai mai mulţi bani în buzunar. Atunci când negociezi cu clienţii, aminteşte-ţi să aduci vorba de reduceri şi alte înţelegeri pentru a te bucura de forme alternative de compensaţie.

Alte Servicii

În România, multe companii doresc ca dezvoltatorii web să îndeplinească mai multe sarcini decât se specifică în contractul de angajare chiar dacă optează pentru freelanceri în loc de a face angajări. Ca rezultat, mulţi dezvoltatori web din ziua de azi poartă mai multe pălării, lucrând în acelaşi timp ca designeri grafici şi producători de conţinut.

Deşi tu probabil că nu îţi vei extinde serviciile către alte secţiuni în afară de dezvoltare web, aceasta extindere are avantajele sale. Dacă o companie nu este nevoită să angajeze mai mulţi dezvoltatori web pentru un proiect, te vor plăti mai bine, oferindu-ţi astfel un venit mai bun la fiecare proiect. Desigur, vei fi nevoit să dedici mai mult timp şi efort fiecărui proiect deoarece acum trebuie să acoperi mai multe departamente.

Un alt avantaj al extinderii gamei de servicii oferite este depăşirea competiţiei. Dacă reuşeşti să acoperi toate serviciile necesare pentru lansarea unui website, este posibil să primeşti proiecte noi deoarece te diferenţiezi faţă de competiţie. Acest lucru este important mai ales când eşti la început şi trebuie să munceşti mai din greu pentru a obţine clienţii unui freelancer experimentat.

Lucruri Importante De Reţinut Despre Freelancing

Înainte de a începe să faci bani ca dezvoltator web, este important să înţelegi că munca nu este întotdeauna consitentă sau stabilă. Te poţi aştepta că orele muncite, salariul şi termenii platii să difere la fiecare proiect. Dacă eşti o persoană care nu suporta nesiguranţa, atunci poate că munca de freelancer în dezvoltare web nu reprezintă cea mai bună opţiune pentru tine. Haide să aruncăm o privire la câteva dintre variabilele în continuă schimbare ce afectează freelancerii din branşa dezvoltării web:

Orele De Lucru

Unul dintre cele mai mari avantaje a freelancing-ului după părerea multora este abilitatea de a-ţi stabili singur programul şi de a lucra când doreşti. Deşi este adevărat ai mai multă flexibilitatea dacă eşti propriul şef, realitatea este că vei ajunge să lucrezi tot mai mult şi nu mai puţin, decât lucrezi în prezent.

Atunci când îţi începi munca de freelancer, vei fi nevoit să termini proiectele repede şi să oferi servicii excepţionale pentru a-ţi ajuta afacerea să crească. Asta înseamnă că trebuie să fii întotdeauna disponibil când eşti contactat de clienţi şi că vei lucra un număr foarte mare de ore. Nu este neobişnuit pentru dezvoltatorii web freelanceri să lucreze de la 9 până la 12 ore pe zi, iar unii au acest program nefericit în fiecare zi din săptămână.

Vestea bună este că odată ce ţi-a mai crescut puţin afacerea şi ai mai mulţi oameni pe lista de aşteptare, este posibil să menţii un echilibru mai bun între muncă şi viaţa personală. Vei fi nevoit să ai rezistenta necesară pentru a depăşi perioada de început plină de eşecuri şi încercări.

Plăţile

Un alt lucru care poate varia foarte mult pentru un freelancer este venitul său şi data primirii acestuia. Atunci când lucrezi ca freelancer, eşti la mila clienţilor şi trebuie să urmezi termenii de plată impuşi de aceştia pentru a fi sigur că îţi oferă ţie proiectul.

Adesea, companiile nu te vor plăti până ce nu ţi-ai terminat toată munca. În acest fel, garantează finalizarea proiectului; în orice caz, acest tip de înţelegere te supune riscului de a nu fi plătit deloc sau la timp. Alte companii vor fi de acord să îţi ofere un avans şi restul de bani la terminarea proiectului.

Vor exista întotdeauna momente când nu vei avea un venit regulat datorită termenelor de plată stabilite cu clienţii tăi. De aceea este important să ai un cont cu ceva bani strânşi care să te ajute să îţi acoperi cheltuielile personale şi pe cele ale afacerii.

Modul în care eşti plătit de asemenea poate varia. Mulţi freelanceri prefera să folosească PayPal pentru a-şi primi plăţile de la clienţi, însă se pot utiliza bani cash sau cecuri. Transferurile electronice prin Western Union ar putea fi de asemenea convenabile, însă în cazul acestora se percepe o taxă. Poţi merge la bancă pentru a-ţi scoate un card de credit, dar asta înseamnă că vei fi nevoit să plăteşti o taxă când accepţi o plată. Este important să iei în considerare disponibilitatea fondurilor atunci când vorbeşti despre metode de plată. Unele forme de plată ar putea necesita o perioadă de aşteptare înainte de a-ţi oferi acces la fonduri.

Alte Lucruri De Luat În Considerare

Câştigă bani ca dezvoltator web

Munca de freelancer poate fi foarte satisfăcătoare, iar mulţi dezvoltatori web care au trecut de la un post stabil la muncă pe cont propriu îţi vor spune că se bucură de această decizie şi că ar face-o din nou dacă ar avea ocazia.

Totuşi, munca de freelancing poate fi stresantă. CLienţi pot fi indecişi şi îţi pot cere mai multe modificări înainte de a-ţi accepta muncă. Asta înseamnă că vei lucra mai mult şi că vei fi nevoit să reduci suma de bani pe care o câştigi la oră.

Mai mult, familia şi prietenii pot contribui de asemenea la stres. Ei ar putea să nu înţeleagă pe deplin că tu lucru la domiciliu şi se vor aştepta să fii disponibil tot timpul ca să-i ajuţi sau pentru a le ţine companie. E indicat să le cobori aşteptările înainte de a începe să castiga bani de acasa pentru a fi sigur că vor respecta anumite limite şi că toată lumea înţelege ce aşteptări ai de la ei.

În ciuda faptului că un freelancer nu trebuie să-i dea raportul unui şef, job-ul tot este stresant. Până la urmă, tu eşti responsabil în totalitate de satisfacerea clienților şi nu vei avea un superior căruia să-i ceri sfaturi. e lângă asta, va trebui să te ocupi de toate aspectele slujbei fără a te bucura de ajutorul unei echipe care să împartă muncă şi să te ajute.

Pe lângă stres, munca de freelancer are ca rezultat lipsa unor comodităţi pe care le iei ca atare atunci când eşti angajat undeva. Nu vei mai primi bonusuri şi alte facilităţi de la angajator şi vei fi responsabil de asigurarea personală. Când eşti bolnav sau când cineva din familie moare sau are nevoie de îngrijiri medicale, nu îţi vei putea lua concediu medical plătit. Dacă nu munceşti, nu vei face bani.

Cum Să Îţi Măreşti Venitul

Există mai multe moduri prin care dezvoltatorii web pot câştiga ceva mai mulţi bani, încurajând în acelaşi timp clienţii fideli să mai comande de la ei. Acestea sunt câteva dintre ideile pentru a face bani online că dezvoltator web:

Personalizare Sezonieră

Multor companii le place să îşi actualizeze aspectul website-ului în funcţie de anotimpul anului, din moment ce această schimbare poate atrage personale şi întări prezenta în motoarele de căutare. Poţi capitaliza această dorinţă oferind servicii şi pachete sezoniere ce includ reproiectarea paginii în funcţie de sărbătoare sau de anotimp. Dacă oferi pachete care includ servicii multiple, poţi adăuga şi suport de marketing sau publicitate pe lângă acestea.

Un alt posibil add-on este o carte de vizită electronică personalizată. Oferă-le clienţilor o carte de vizită electronică pe care să o poată trimite clienţilor din lista lor de email pe post de felicitare. Acestea pot oferi o reducere pentru a îmbunătăţi afacerea sau pot reprezenta un simplu salut.

Încearcă să oferi un pachet sezonier care să includă reproiectări şi servicii extra pentru câteva sărbători din an şi apoi taxează clienţii lunar sau trimestrial pentru acest serviciu.

Hosting

Serviciile de hosting online pot oferi un influx de venit pentru afacerea ta. Multe companii de hosting oferă planuri de revânzare, permiţându-ţi să creezi pachete pe care să le oferi clienţilor. Poţi taxa diferit în funcţie de memoria alocată, lăţimea de bandă, conturi de email adăugate şi nu numai. Apoi, îi poţi taxa lunar, trimestrial sau anual pentru serviciu. Nu doar că această metodă îţi va aduce un venit constant, dar astfel se elimină stresul rezultat atunci când ajuţi clienţii să găsească servicii de hosting terțiere şi când trebuie să negociezi cu acestea.

Spune Nu Când Negociezi

Atunci când negociezi cu clienţii, uneori cel mai indicat cuvânt este “nu”. Sunt situaţii în care dacă părăseşti masa de negocieri, îl vei determina pe client să cadă de acord cu termenii propuşi de tine. Vei fi uimit de câţi clienţi vor fi deodată dispuşi să plătească preţul tău iniţial atunci când le spui un ferm nu în timpul negocierilor.

Că freelancer începător, trebuie să ai mare grijă la promisiunile pe care nu le poţi ţine. Când eşti nerăbdător să primeşti un proiect, ai putea judeca impulsiv acceptând că urmare un termen limită scurt sau o reducere semnificativă; în orice caz, dacă nu poţi completa munca la timp sau trebuie să renunţi la calitate din cauza preţului mic, nu vei lăsa o impresie prea bună. Reputaţia ta ar putea avea de suferit şi nu vei primi o recenzie bună cu care să atragi alţi clienţi.

Când negociezi cu clienţii, este important să fii realist, indiferent cât de mare nevoie ai de proiect. Ideea este să promiţi puţine şi să faci multe. Acordă-ţi mai mult timp decât crezi că vei avea nevoie ca să îţi poţi uimi clienţii cu livrarea rapidă. Dacă nu poţi spune cu sinceritate că vei reuşi să termini sarcina la timp, refuza. Este mai bine să renunţi şi să pierzi proiectul decât să accepţi şi apoi să nu te ridici la înălţimea aşteptărilor.

Câştigă bani ca dezvoltator web

Vinde-ţi Serviciul Şi Munca

Că dezvoltator web, vei întâlni multe ocazii când clienţii tăi nu vor fi de acord cu ceea ce ai realizat. Ai putea părăsi o întâlnire la care ţi s-a spus să începi de la zero şi vei rămâne cu ore întregi de muncă pierdute.

Dar au fost oare pierdute?

Poţi vinde website-ul altcuiva salvând astfel o parte din profit. Multe companii şi chiar alţi dezvoltatori web ar putea să îţi cumpere munca pentru a o utiliza ca model. Codul, grafică şi tutorialele pot fi de asemenea revândute, aşadar înainte de a şterge un fişier, căuta alte moduri în care să îl transformi în profit. Există şi website-uri care îţi permit să vinzi modele şi teme într-un magazin online. Nu doar că aceste site-uri reprezintă o sursă adiţională de venit, dar îţi vor include şi numele, lucru care te poate ajuta să îţi promovezi serviciul şi să atragi clienţi noi.

Un alt mod prin care să foloseşti un proiect respins este să îl oferi unui client gratuit. Poate te întrebi de ce ai vrea să faci asta, însă adevărul este că tot poţi face bani de pe urma unei tranzacţii dacă nu taxezi pentru modelul în sine. Aici poţi vedea cum să realizezi asta:

 • Oferă-te să personalizezi modelul gratuit, schimbând grafică, modificând dispunerea în pagina şi adăugând text pentru a fi în concordanţă cu nevoile companiei.
 • Oferă un model simplu şi altele mai complexe premium contra cost. Acestea ar putea avea mai multă funcţionalitate sau alte aspecte care să le transforme într-un produs premium pentru care clienţii să fie dispuşi să plătească.
 • Oferă clienţilor opţiunea de a cere servicii în plus contra cost. Poţi taxa pentru instalare şi iniţializare, pentru optimizare sau pentru alte servicii extra care să le fie benefice.
 • Aceste oferte gratuite îţi pot determina clienţii să revină şi să plaseze alte comenzi. Oamenii iubesc să primească lucruri pe gratis şi e posibil să se simtă îndatoraţi deschizând astfel uşa pentru mai multe comenzi pe viitor.
 • Servicii de personalizare. Ne-am legat puţin de acestea mai sus, însă serviciile de personalizare reprezintă o sursă grozavă de venit. Există mai multe tipuri de clienţi care ar putea fi interesaţi de achiziţionarea unui model sau a unei teme web, mai exact:
 • Dezvoltatori care sunt noi în această branşă şi încă încearcă să îşi îmbunătăţească cunoştinţele. Dacă aceşti indivizi au nevoie de un website cu o funcţie pe care nu ştiu cum să o adauge, ar putea căuta ceva de cumpărat.
 • Companiile mari şi afacerile mai mici ce soresc să îşi lanseze sau actualizeze website-ul cu un buget redus.
 • Dezvoltatori şi comanii care sunt presaţi de timp şi nu îşi pot permite să aştepte finalizarea unui proiect de la zero.

Indiferent de motivul pentru care oamenii aleg să cumpere modele, ei vor dori să îşi personalizeze website-ul până va fi pe gustul lor. Te poţi oferi să faci această muncă pentru a-i scuti de alte complicaţii. Când îţi vinzi modelele inline, asigură-te că promovezi acest serviciu spunând că poţi implementa rapid schimbările deoarece tu eşti cel care a creat modelul. Asigură-te că posibilii clienţi îţi pot găsi cu uşurinţă website-ul personal, adresa de email, informaţii Skype şi alte intermedii de contactare.

Proiectele de personalizare nu vor aduce la fel de mulţi bani ca cele de dezvoltare, însă acestea reprezintă un supliment pentru venitul tău, iar mai multe proiect nu strică niciodată.

Instruieşte

Oggi, molte persone vogliono fare gli sviluppatori web o provano a creare il proprio sito web. Tutto questo offre la possibilità agli esperti aggiornati di guadagnare soldi fornendo queste informazioni ad altri. Le più comuni tipologie di formazione ed esercitazioni sono:

 • Lezioni su come usare CSS
 • Lezioni su come usare Photoshop
 • Lezioni su come usare Dreamweaver
 • Lezioni su come usare Illustrator
 • Lezioni su come usare Java e Java Script
 • Lezioni su come usare HTML e linguaggi di programmazione in PHP
 • Lezioni su come usare Drupal
 • Lezioni su come usare WordPress
 • Lezioni su come usare CMS
 • Lezioni su come usare Facebook
 • Lezioni su come usare YouTube
 • Lezioni su come usare Twitter

Quando hai un momento di stanca del lavoro, prova a scrivere alcuni tutorial. Potrai offrirli sotto forma di e-book sul tuo sito o su negozi online come Amazon, l’iBookstore di Apple, Udemy
o Coursera. Ci sono anche siti di terze parti che vendono tutorial direttamente al pubblico. Potrai anche offrire dei webinar su vari argomenti inerenti lo sviluppo.

Prova i siti fatti apposta per i freelancers

În prezent, mulţi oameni îşi doresc să lucreze ca dezvoltatori web sau încearcă să îşi creeze propriul website. Ca urmare, se formează oportunitatea pentru experţi ce deţin multe cunoștințe de a face bani oferind informaţiile necesare acestor persoane. Unele dintre cele mai comune tipuri de pregătire şi tutoriale sunt:

 • Tutoriale despre CSS
 • Tutoriale despre Photoshop
 • Tutoriale despre Dreamweaver
 • Tutoriale despre Illustrator
 • Tutoriale despre Java şi Java Script
 • Tutoriale despre limbajelor de programare HTML şi PHP
 • Tutoriale despre Drupal
 • Tutoriale despre WordPress
 • Tutoriale despre CMS
 • Tutoriale despre Facebook
 • Tutoriale despre YouTube
 • Tutoriale despre Twitter

Când te afli într-o perioadă mai slabă pentru afaceri, încearcă să faci câteva tutoriale. Le poţi oferi sub formă de e-book pe website sau printr-un magazin online precum Amazon sau Apple iBookstore. Există şi site-uri externe care vând tutoriale direct. Ba chiar poţi oferi şi cursuri online despre anumite subiecte de dezvoltare web.

Încearcă Site-urile De Freelancing

Dacă vezi că nu merge treaba, poţi utiliza website-uri de freelancing pentru a lua legătura cu clienţi noi şi pentru a găsi câteva proiecte. Cele mai populare sunt:

Unele dintre aceste site-uri te lasă să cauţi prin oferte de proiecte de la clienţi care sunt în căutare de un dezvoltator web. După ce citeşti descrierea, poţi propune un preţ în funcţie de abilităţile tale şi de dificultatea sarcinii. Alte website-uri îţi vor oferi posibilitatea de a prezenta un serviciu care are un preţ prestabilit. Oamenii care au nevoie de ajutorul unui dezvoltator web vor putea achiziţiona mai apoi serviciul.

Indiferent de tipul site-ului de freelancing pe care îl utilizezi, va fi nevoie să plăteşti un comision din preţul total pentru a continua să le utilizezi serviciile. Totuşi, aceste site-uri îţi pot aduce proiecte în mod constant fără a te forţa să investești în marketing şi promovare. Tocmai din această cauză, în general se merită costul. Doar asigură-te că te familiarizezi mai întâi cu piaţa şi cu comisioanele cerute de site pentru a taxa clienţii în mod adecvat.

Gândeşte În Afara Cutiei

Când vine vorba de a găsi clienţi şi proiecte noi, trebuie să fii creativ în lumea dezvoltării web. Simplă înfiinţare a unui website de promovare nu va fi suficientă pentru a furniza veniturile de care ai nevoie ca să fii un freelancer de succes.

Marketing-ul va fi esenţial pentru succes, mai ales la început. Cele mai indicate forme de marketing sunt:

Poşta

Fie că este vorba de poştă clasică sau de cea electronică, poţi trimite scrisori şi broşuri companiilor locale şi nu numai pentru a găsi proiecte.

Grupurile De Referinţă

Grupurile de referinţă sunt cluburi sau organizaţii ce includ oameni din toate profesiile care se întâlnesc regulat. Ei vorbesc despre afacerile şi serviciile lor şi capătă mai multe cunoştinţe ascultând experienţele celorlalţi membri. Apoi, aceştia menţionează serviciile colegilor din grup clienţilor cu care lucrează pentru a-i ajuta să îşi extindă afacerea. În cadrul acestor grupuri, vei fi nevoit şi tu să aduci vorba de ceilalţi membri când porţi o discuţie cu clienţii.

Stimulente Pentru Referinţe

Oferă clienţilor tăi reduceri şi alte oferte atractive în schimbul unor referinţe frumoase pentru a atrage cât mai mulţi oameni către serviciul tău. Reclama realizată direct prin intermediul persoanelor cu care ai lucrat reprezintă o formă extraordinară de publicitate pentru un freelancer începător din branşa dezvoltării web.

Întotdeauna Continua Să Înveţi

Ştii deja că lumea dezvoltării web se afla într-un progres continuu. Tehnologii noi sunt implementate constant, iar trendurile sunt într-o continuă schimbare. Dacă doreşti să fii un dezvoltator web de succes, trebuie să fii la curent cu absolut toate schimbările care au loc în această industrie.

Seminarele şi cursurile te pot ajuta să îţi şlefuieşti abilităţile pentru a deveni un expert în mai multe domenii. Acest lucru îţi va permite să te diferenţiezi de competiţie şi să îţi măreşti şansele de a fi un dezvoltator web aflat la mare căutare.

Reţine faptul că nu vei fi plătit pentru pregătire şi educaţie că freelancer. Acesta este un avantaj de care se bucura doar angajaţii cu normă întreagă. Ca rezultat, va fi nevoie să îţi dedici o proporţie din timpul personal pentru progresul personal; în orice caz, consecinţele sunt foarte atractive.

Obiectivul tău ar trebui să fie învăţarea a ceva nou cât mai des posibil, cam o dată pe lună, o dată pe trimestru sau de două ori pe an. Atunci când navighezi pe internet, citeşte articole ca să afli mai multe lucruri despre ultimele trenduri din lumea dezvoltării web şi înregistrează-te pe site-urile publicaţiilor de specialitate.

Reţea

Câştigă bani ca dezvoltator web

În calitate de freelancer, vei lucra pe cont propriu într-un birou aflat la tine acasă, însă asta nu înseamnă că nu vei mai avea nevoie de nimeni ca să îţi gestionezi afacerea. După cum am menţionat şi mai devreme, referinţele şi recenziile pot fi unelte incredibil de puternice pentru a atrage clienţi, aşadar este important să dezvolţi o reţea puternică. Participă la evenimente de networking şi implică-te în grupurile online de freelancing. Nu doar că asta îţi va oferi şansa să obţii recenzii, însă te va aduce în contact cu alţi oameni care înţeleg cum funcţionează aceasta industrie. Poţi împărtăşi idei şi vă puteţi susţine.

În mod surprinzător, benefică este şi interacţionarea cu competiţia. Când trebuie să refuzi un proiect de la un client, este indicat să poţi oferi clientului numele altui dezvoltator web care crezi că ar face o treabă bună. Fă asta de câteva ori şi vei fi surprins de apelul unui posibil client îndreptat în direcţia ta de către cineva din competiție. Mai mult, păstrarea legăturii cu alţi dezvoltatori web te va ajuta să îţi formezi o idee despre alte tipuri de servicii oferite în această branşă.

Concluzie şi ultimele cuvinte

Aşadar, oportunităţile de a face bani ca dezvoltator web online sunt foarte bune. Piaţa şi cererea de astfel de indivizi sunt în continuă creştere, iar dacă abordezi piaţa corect, vei putea să câştigi mulţi bani.

Dezvoltarea web nu reprezintă singură activitate care îţi poate aduce bani dacă eşti freelancer. O altă metodă foarte populară de a câştiga ban că freelancer este asistența virtuală. În acest caz, vei avea slujba unui asistent online ce seamănă într-o anumită măsură cu cea a unui dezvoltator web.

Dacă eşti interesat de alte metode prin care să faci bani, ar trebui să te uiţi pe site-ul nostru unde vei afla despre toate job-urile online pe care le cunoaştem.

Scroll to Top