Convinge-ţi Şeful să te Lase să Lucrezi de Acasă

Convinge-ţi şeful să te lase să lucrezi de acasă

Nu ar fi drăguţ să nu mai fii nevoit vreodată să faci naveta? Să îţi poţi face prânzul chiar mijlocul zilei de lucru în propria bucătărie? Să ai mai multă flexibilitate când vine vorba de programul tău zilnic pentru a atinge un mai bun echilibru între muncă şi viaţa personală?

Oamenii care job de acasa se bucură de toate acestea şi de multe alte beneficii, iar cercetătorii au descoperit că angajatori de asemenea beneficiază de pe urmă înţelegerilor de tipul muncii de acasă pe care le au cu angajaţii lor. Odată cu progresul Internetului, al tehnologiei și al joburilor online, e ușor să ai sentimentul că lucrezi într-un birou fără a fi fizic într-unul. Totuşi, mulţi oameni se tem să vorbească cu şefii lor despre posibilitatea de a lucra de acasă, în parte parte deoarece angajatorii nu înţeleg întotdeauna importanta unei astfel de înţelegeri.

Sondajele de opinie au descoperit că 75 la sută dintre angajaţi au simţit că flexibilitatea reprezintă cel mai important aspect al unui job, în comparaţie cu cei 50 la sută dintre angajatori care au declarat că flexibilitatea este importantă pentru angajaţii lor. În alte cuvinte, probabil că angajatorul tău nu va aduce vorba despre un job de acasă, aşadar va trebui să deschizi tu subiectul şi să întrebi în cazul în care consideri că ai beneficia ca urmare.

Pentru a-ţi mări şansele de a-l convinge pe şeful tău, urmează aceşti paşi.

Pasul 1: Informează-te Înainte

Înainte de a deschide subiectul despre câştigarea banilor de acasă cu şeful tău, este important să faci puţină cercetare. Află dacă cineva de la compania ta lucrează de acasă şi vezi ce poţi afla despre îndatoririle persoanelor respective. De asemenea, afla dacă folosesc programe soft ce ţi-ar putea fi benefice pentru telecomunicare. În acest fel, îi poţi spune şefului tău direct ce este deja disponibil şi utilizat pentru completarea îndatoririlor de la muncă.

Dacă eşti primul angajat care doreşte să muncească de acasă, printează nişte materiale de referinţă pe acest subiect. De asemenea, verifica nişte sisteme de acces la distanţă precum GoToMyPC şi LogMeIn pentru a putea să îi explici şefului cum funcţionează şi cum pot fi utilizate pentru completarea sarcinilor de la servici.

În prezent, nu este nevoie să cauți joburi ca freelancer pentru a face bani de acasă. Corporatiștilor li s-a oferit posibilitatea de a avea mai multă flexibilitate și de a lucra de acasă timp de câteva zile pe lună. Este un aspect de menționat șefului tău, mai ales dacă argumentezi cu cifre. 

Pasul 2: Evidenţiază Beneficiile

Atunci când eşti pregătit să vorbeşti cu şeful tău, este important să menţionezi de ce este avantajos pentru companie să faci asta. Nu te concentra pe motivele care te determină să lucrezi de acasă; beneficiile resimţite de tine se vor înţelege de la sine. 

Ceea ce el sau ea nu va realiza pe cont propriu este de ce e avantajos pentru companie această înţelegere. Aici sunt câteva dintre beneficiile pe care i le poţi ilustra angajatorului tău:

1. Productivitate Mărita

Există nenumărate studii care sugerează că muncitorii care lucrează virtualsunt mai productivi decât colegii lor de la birou. Un studiu afirma că angajaţii unei agenţii de călătorie care lucrau de acasă şi-au îmbunătăţit performanţa cu 13 procente datorită frecvenţei mai mici a distragerilor. Îi poţi explica şefului tău că mediul de acasă îţi va permite să te concentrezi mai bine pe sarcina în cauză şi chiar să lucrezi mai mult deoarece nu vei mai fi nevoit să faci naveta.

2. Costuri Reduse

Multe companii îşi schimba modelul de afaceri cu unul virtual pentru a economisi bani. Aetna este doar unul dintre exemple. Gigantul din domeniul companiilor de asigurări le permite la 50% dintre angajaţi să muncească de acasă, reducând astfel costul spaţiul de birouri şi economisind aproximativ 240 de milioane de lei din cauza chiriei mai mici şi a utilităţilor mai ieftine. 

Poţi argumenta că acesta poate fi un test pentru a observa rezultatele schimbării de la muncă la birou, la cea de acasă. În acest fel, tot mai mulţi angajaţi ar putea beneficia de această schimbare dacă în cazul tău vor fi rezultate pozitive.

3. Mai Puţină Muncă Ratată

Multiple studii confirma faptul că angajaţi care lucrează de acasă au şanse mai mici să amâne sarcini decât ceilalţi. Poţi folosi acest fapt pentru a-l convinge pe şeful tău explicând că tu vei putea lucra de acasă chiar şi când eşti răcit, o răceală care ar periclita munca ta de la birou şi sănătatea colegilor. Dacă ai o familie, poţi evidenţia de asemenea că situaţiile de urgenţă care privesc copilul nu îţi vor afecta munca la fel de mult ca atunci când lucrezi la birou.

4. Rata Mai Mică De Demisionare

Minimalizarea ratei de demisionare a angajaţilor este importantă pentru orice companie, iar tu îi poţi explica şefului tău că munca virtuală de acasă poate creşte nivelul de satisfacţie reducând astfel rata de demisionare. Trebuie să fii atent când formulezi asta deoarece nu vrei să pară că vei demisiona dacă nu ţi se va permite să lucrezi de acasă. În schimb, începe argumentul de la ideea că acest lucru poate reprezenta un test pentru a se observa ce efecte are munca virtuală. 

Pe viitor, programul ar putea fi extins pentru a include şi alte persoane din birou, iar în timp acest fapt ar putea duce la o rata mai mică de demisionare. Poţi evidenţia de asemenea faptul că angajaţii care lucrează de acasă au adesea un nivel mai mare de satisfacţie la muncă decât ceilalţi şi prin urmare, un moral mai ridicat în ciuda faptului că nu lucrează toţi sub acelaşi acoperiş.

5. Sustenabilitate

Multe companii din prezent adopta politici de sustenabilitate atât pentru binele planetei, cât şi pentru binele reputaţiilor de care se bucură. Dacă angajatorul tău a mai formulat politici şi proceduri ecologice în cadrul companiei, tu îi poţi explica faptul că munca virtuală va îmbunătăţi aceste idei. Angajaţii care lucrează de acasă au o amprentă de carbon mult mai redusă. De asemenea, dacă compania reuşeşte să micşoreze spaţiul alocat birourilor, atunci va economisi energie şi apă.

3. Alcătuieşte-ţi O Propunere Solidă.

Dacă doreşti ca şeful tău să spună da şi să îţi permită să lucrezi de acasă, trebuie să prezinţi un plan bine gândit despre cum va funcţiona totul. Scrie tot ceea ce trebuie să evalueze şeful tău. În planul tău, încearcă să incluzi următoarele informaţii:

  • În ce zile plănuieşti să lucrezi de acasă (În fiecare zi? 3 zile pe săptămână? etc.)
  • Când ai veni la birou? (În fiecare luni? Doar pentru întâlnirile cu personalul? Pentru programările cu clienţii?)
  • Ce resurse sunt deja existente la companie pe care tu să le poţi folosi (Soft? Calculatoare? etc.)
  • Ce se poate achiziţiona pentru simplificarea muncii virtuale şi pentru a-ţi asigura succesul
  • Cum te vei descurca cu diverse aspecte ale job-ului tău (Colaborarea cu colegii? Documentele? etc.)

Asigură-te că planul tău este bine scris şi că nu conţine nicio greşeală. Ai o singură şansă de a face o impresie bună şi de a-l surprinde în mod plăcut pe şef cu ideea.

Fii cât de productiv poţi şi păstrează-ţi munca acasă

Convinge-ţi şeful să te lase să lucrezi de acasă

Deşi studiile susţin că oamenii sunt mult mai productivi acasă, există anumite tentaţii atunci când lucrezi acasă. Nu ai un orar exact al întâlnirilor, nu este nimeni prin preajmă care să îţi spună că lucrezi prea puţin şi tu eşti cel care stabileşte ritmul de lucru. Aceste tentaţii sunt distructive pentru productivitatea unora dintre persoane, iar asta e ultimul lucru care ne dorim să se întâmple.

Lucrul de acasă nu înseamnă că nu faci nimic, sau că înveți despre Bitcoin pe timpul companiei. Ești responsabil pentru munca pe care trebuie să o faci.

Există câteva modalităţi prin care să îţi măreşti productivitatea atunci când lucrezi şi faci bani de acasă. Ar trebui să arunci o privire la 3 articole pe care le-am scri noi despre acest subiect aici:

După ce ai citit aceste articole, ar trebuie să fii completă capabil de a lucra singur de acasă.

Acum, mult noroc în încercarea de a-ţi convinge şeful!

Scroll to Top