Cum cumperi Ripple: Ghid Explicativ Detaliat

cum cumpar ripple

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

Ripple, cunoscut și sub denumirea de XRP, este astăzi una dintre cele mai populare 4 criptomonede din lume. Dar ce anume este și de ce are o cerere atât de mare? De ce ar trebui astăzi să înveți cum cumperi Ripple?

Mai jos ai o scurtă prezentare a modului de cumpărare Ripple:

configurează un portofel online

Înscrie-te și configurează un portofel online

alege o platformă de tranzacționare

Alege o platformă de tranzacționare pe care vrei să o folosești pentru a achiziționa Ripple

selectează prețul pe care ești dispus să-l plătești

Selectează prețul pe care ești dispus să-l plătești pentru Ripple, pe baza valorii actuale de piață

așteaptă ca tranzacția să fie acceptată

Așteaptă ca tranzacția să fie acceptată de un vânzător

cumpărat ripple

Gata, acum ai cumpărat Ripple!

În acest articol, îți vom explica detaliat fiecare pas, astfel încât să poți cumpăra Ripple pe cont propriu.

Ce este Ripple? Ce este XRP?

Ripple este o companie cu sediul în San Francisco, care se focusează pe sistemele de plăți transfrontaliere. Obiectivul principal al Ripple este acela de a face tranzacțiile globale mai eficiente, prin integrarea cu rețele de instituții financiare în întreaga lume.

Prin urmare, în loc să aștepți 3-5 zile pentru efectuarea unui transfer bancar tradițional, Ripple poate reduce timpul de așteptare la doar câteva minute sau chiar câteva secunde.

Așa a apărut XRP, criptomoneda Ripple. Lansată în 2012, XRP acționează ca o punte între 2 valute fiat care sunt transferate pentru plăți transfrontaliere.

În tabelul următor aveți o prezentare generală și caracteristicile pentru Ripple:

BITCOIN (BTC)
bitcoin vs ripple
RIPPLE (XRP)
ripple vs bitcoin
Anul lansării20082012
DescriereCea mai cunoscută criptomonedă a lumii.Oferă operațiuni de plată mai rapide și o abordare mai centralizată în ceea ce privește schimburile valutare.
Tiraj maximă21 de milioane21 de miliarde
Creator(i)Satoshi NakamotoArthur Britto, David Schwartz, Ryan Fugger
Poate fi minată?DaNu
Criptomonedă utilizatăSatoshiToken
ComisioaneVariabil până la 100 RON per tranzacțieDe obicei sub 2 RON per tranzacție
Durată blocuriCel puțin 10 minute3.5 secunde în medie
Confidențialitate, SecuritateNivel foarte ridicat de securitate și confidențialitateNivel ridicat de securitate în general, nivel scăzut de confidențialitate din cauza descentralizării
Protocol Blockchain Dovadă a activității, fiecare tranzacție este documentată, dar în ritm lentDovadă a corectitudinii, mai puțin detaliat dar mai rapid

Pași de urmat când vrei să știi cum cumperi Ripple

Spre deosebire de cursa de a câștiga bani cu Bitcoin, Ripple încă mai are nevoie de timp pentru a fi mai răspândit pe piață.

Procedura generală prin care cumperi Ripple rămâne aceeași: creezi un portofel și apoi te înregistrezi la o casă de schimb de criptomonede care acceptă Ripple.

Iată detaliile:

despărțitor
pasul icoană

Stabilește unde vrei să depozitezi Ripple și setează un portofel

La fel ca pentru toate celelalte criptomonede din care vrei să câștigi bani, vei începe cu crearea unui portofel online pentru a-ți stoca monedele. Unele portofele funcționează mai bine pentru Bitcoin și Ethereum, în timp ce altele sunt compatibile cu XRP.

Iată câteva opțiuni de portofele care funcționează bine pentru Ripple:

gatehub
GateHub
exarpy
Exarpy
coinpayments
CoinPayments

GateHub și CoinPayments sunt portofele pentru criptomonede multiple, în timp ce Exarpy depozitează numai Ripple.

După configurarea portofelului online, îți poți muta monedele într-un portofel offline sau într-un portofel de tip hardware pentru a le păstra în siguranță. Dacă vrei să înveți cum cumperi Ripple ca formă de investiție, este foarte recomandat să cumperi sau să descarci un portofel care nu este conectat la internet. Ripple este acceptat de către cele mai importante portofele offline și de tip hardware.

În general, portofelul de tip hardware Ledger Nano S este cea mai recomandată opțiune. Nu numai că este un portofel complet offline, garantat pentru a-ți menține monedele Ripple în siguranță, dar are și opțiuni suplimentare de securitate.

pasul icoană

Găsește o platformă de tranzacționare de unde să cumperi Ripple

cum cumpar ripple

Spre deosebire de alte criptomonede populare, Ripple nu poate fi minat. Al doilea pas pentru ca oricine să învețe cum cumpără Ripple este să se înregistreze la o casa de schimb (exchange).

Ripple este disponibil pe mai multe platforme internaționale de tranzacționare, cum ar fi

kraken
Kraken
bitstamp
BitStamp
coinone
CoinOne
bitso
BitSo

Oricum, dacă locuiești într-o țară care are o platformă de tranzacționare preferată, este mai bine să folosești acest mediu, fiind mai compatibil cu moneda ta națională și cu conturile bancare.

Cele mai multe platforme de tranzacționare îți vor permite să te înregistrezi gratuit, dar până când nu-ți verifici identitatea, nu vei putea să cumperi și să vinzi nicio criptomonedă. Aceasta deoarece trebuie să verifice faptul că utilizatorii sunt de fapt oameni și nu roboți. De asemenea, este o măsură luată pentru a împiedica crearea de conturi false.

gândești cum cumperi ripple

Când doar te gândești cum cumperi Ripple și o platformă de tranzacționare nu-ți solicită verificarea suplimentară a ID-ului, acesta poate fi un semn de avertizare a lipsei ei de legitimitate.

Când te înregistrezi, platformele de tranzacționare îți vor solicita câteva informații de bază cum ar fi numele, adresa de e-mail etc. Pentru a-ți verifica identitatea, ți se va cere să furnizezi un act de identitate, iar altele îți vor cere o fotografie recentă cu numele casei de schimb și, poate data scrisă pe o bucată de hârtie.

După ce furnizezi aceste informații și contul îți este confirmat, poți cumpăra și vinde Ripple.

În funcție de platforma de tranzacționare, este posibil să cumperi Ripple (XRP) cu o monedă fiat. Atunci când alegi această metodă pentru a cumpăra Ripple, poți atașa un card de credit sau de debit, un cont bancar sau poate chiar un cont PayPal. Din acel moment poți cumpăra Ripple de pe piață.

De obicei, poți tranzacționa și alte criptomonede pentru Ripple, cum ar fi Bitcoin și Ethereum.

Când înveți cum cumperi Ripple pe piață, ține cont de câteva sfaturi:

A Verifică valoarea curentă de piață

Cele mai multe platforme de tranzacționare îți vor oferi o situație de ansamblu a pieței pentru fiecare cripto valută. Uită-te la Ripple și poți găsi un grafic de un minut cu prețul la care se vinde și se cumpără Ripple.

B Ia în calcul costurile de tranzacționare

Toate platformele de tranzacționare vor percepe un cost de tranzacție. De cele mai multe ori, prețul va fi în criptomonedă. Singurul avertisment în legătură cu aceasta este că va trebui să știi cât costă cu adevărat schimbul.

Dacă, de exemplu, costul tranzacției este BTC 0.06112367, acesta ar putea fi un preț foarte fezabil, unde puteți câștiga niște bani datorită a ceea ce pare a fi o „taxă redusă”. Dar defapt valoarea de piață în  valută fiat este de 1728.16 RON în August 2018!

C Specifică prețul maxim sau intervalul de preț pe care ești dispus să îl plătești

Când licitezi pentru a cumpăra sau a vinde, poți alege să faci două lucruri:

D Depozitează-ți moneda

Din momentul în care ți-ai dat seama cum cumperi Ripple și ai încheiat tranzacția, transferă criptomoneda într-un portofel. Dacă ai doar un portofel online pentru început, atunci caută să descarci sau să cumperi un portofel offline sau de tip hardware, astfel încât să poți depozita Ripple în siguranță.

banner de știri recente
ProfitFarmers ne-a adus 10.000 Ron în doar câteva săptămâni.
Vrei să vezi cum poți câștiga și tu bani cu ProfitFarmers?
profitfarmers card de semnal
ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani
pasul icoană

Asigură-te că păstrezi Ripple în siguranță

cum cumpar ripple

Cryptomoneda este una dintre cele mai distractive metode de a crea venituri pe care le discutăm aici la BaniNinja și o variantă pe care noi o recomandăm foarte mult.

Cu toate acestea, una dintre cele mai mari probleme pe care vrem să le subliniem pentru oricine vrea să învețe cum cumpără Ripple sau orice altă criptomonedă care poate fi tranzacționată este cum să le păstreze în siguranță.

În timp ce multe companii din întreaga lume depun eforturi mari  pentru a-și menține platformele de tranzacționare și portofelele sigure, sunt și câteva lucruri pe care le poți face în plus:

A Schimbă-ți în mod regulat parola

Asigură-te că îți schimbi periodic parola. În acest fel, vei putea fi sigur că ai contul sigur în ceea ce privește autentificarea. Este recomandat să faci acest lucru o dată pe lună.

B Accesează-ți portofelul și platforma de tranzacționare numai în privat

Chiar dacă poate părea paranoic, aceasta este de fapt doar o altă măsură de securitate pe care o poți lua, astfel încât să te ferești de ochii curioșilor. Prin efectuarea de tranzacții numai la domiciliu, poți minimiza riscul ca alte persoane să-ți vadă portofoliul de investiții în criptomonede, parolele și multe alte informații.

C Folosește toate măsurile de securitate disponibile

Dacă portofelul tău și platforma de tranzacționare au autentificare în 2 pași, folosește-o. În acest fel, dacă altcineva încearcă să-ți acceseze contul, va trebui să aprobi sau să respingi conectarea de pe telefonul mobil sau de pe alt computer.

Da, aceasta este o etapă suplimentară atunci când vrei să te conectezi la conturile tale și poate fi un pic enervantă, dar este o măsură de siguranță care merită cu siguranță luată.

D Investește într-un portofel offline sau de tip hardware

Cea mai mare prioritate atunci când ai cumpărat Ripple este să îți muți criptomoneda offline. Merită 100% sa faci o mică investiție într-un portofel software sau hardware, astfel încât să îți poți muta sau copia datele pentru a nu fi pierdute, piratate sau furate online.

Desigur, portofele online depun eforturi mari pentru a-și menține securitatea, dar dacă poți fi mai liniștit în ceea ce privește cripto valuta ta luând aceste măsuri suplimentare, atunci este o investiție utilă.

De asemenea, reține că majoritatea portofelelor offline și de tip hardware oferă o opțiune de recuperare. Astfel, în cazul în care se întâmplă ceva cu adevărat grav cu calculatorul tău sau cu portofelul hardware, poți parcurge etapele de recuperare pentru a-ți putea accesa din nou criptomoneda.

Exemplu Practic de Ce Ripple Este Uimitor și Cum Îl Folosești

gândești cum cumperi rippleSă spunem că trebuie să plătesc unei companii 3600 RON pentru a-mi trimite mere vrac din Polonia. Aș putea trimite plata în RON prin intermediul XRP-ului Ripple către compania din Polonia, care poate apoi, în câteva secunde, să transforme XRP în zloți polonezi. Taxa de tranzacție ar fi 0.0007 XRP (în Iulie 2018), ceea ce înseamnă aproape nimic în RON.

Dacă aș alege să plătesc prin Western Union, plata ar dura între 3 și 5 zile și ar costa aproximativ 300 RON pentru aceeași sumă transferată. Taxa de transfer bancar este de 250.000 de ori mai mare, iar întregul proces durează infinit mai mult!

Idei Finale despre XRP

XRP lucrează să revoluționeze și să optimizeze o nevoie a societății de astăzi. În timp ce Ripple nu este evaluat pe piață la o valoare mare ca alte criptomonede precum Bitcoin, Ethereum și Litecoin, investitorii și companiile din întreaga lume sunt încântați de simplificarea procesului de tranzacționare internațională.

Dacă vrei să îți mărești portofoliul de criptomonede și te întrebi dacă merită investiția să înveți cum cumperi Ripple, cu siguranță că da! Potențialul său de a excela pe piața internațională de schimb valutar este foarte interesant pentru mulți, deci dacă poți investi în Ripple acum, fă-o!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top