Cumpără Ethereum: Ghid Complet

cumpara ethereum

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

După Bitcoin, cea mai importantă criptomonedă este Ethereum. Ethereum este o criptomonedă unică care vizează mai mult dezvoltatorii decât simpla operațiune de cumpărare sau vânzare. Are un potențial uriaș și, astfel, dacă te interesează cum se cumpără Ethereum și de ce ar trebui să cumperi, ai venit în locul potrivit!

Cumpără Ethereum: scurtă prezentare

La fel ca toate criptomonedele, pentru a învăța cum se cumpără Ethereum este necesară o mică pregătire în prealabil astfel încât să poți cumpăra și stoca etheri.

Vei avea nevoie de următoarele:

portofel Ethereum

Creează un portofel Ethereum

tranzacționare directă, brokeri de criptomonede, sau platforme de tranzacționare

Selectează o platformă de achiziționare pe care dorești să o utilizezi. Ai de ales între: tranzacționare directă, brokeri de criptomonede, sau platforme de tranzacționare, cum ar fi Kraken

verifică-ți identitatea pe platforma aleasă

Verifică-ți identitatea pe platforma aleasă

selectează și creează o metodă de plată, cum ar fi VISA, card de debit sau PayPal

Selectează și creează o metodă de plată, cum ar fi VISA, card de debit sau PayPal

achiziționează etheri

Achiziționează etheri!

Îți vom prezenta pe scurt câteva lucruri despre criptomonede, după care poți analiza următorii pași în detaliu astfel încât să știi exact ce trebuie să faci.

Ce este Ethereum?

cumpara ethereum

Ethereum a fost lansat în iulie 2015 ca un sistem de operare și platformă de calcul distribuită. Bazându-se pe același model de blockchain precum Bitcoin, Ethereum folosește această tehnologie pentru a crea contracte smart care facilitează tranzacții credibile fără utilizarea unor terți.

Unul dintre fondatori, Vitalik Buterin, a vorbit despre obiectivul său de a crea aplicații descentralizate prin intermediul tehnologiei blockchain.

Ether (ETH), criptovaluta Ethereum, funcționează precum registrul public care înregistrează permanent tranzacții în blockchain-ul său. Astfel, pentru a putea cumpăra Ethereum, trebuie de fapt să cumperi token-ul criptomonedei, Ether (ETH). În tabelul de mai jos, îți prezentăm pe scurt câteva dintre caracteristicile Ethereum:

LansareIulie 2015
MonedăToken
Mod de furnizareInflaționar (Fără volum stabilit)
Limită de producție18 milioane ETH / an
Emiterea unui token nou – timpLa fiecare 10 – 20 de secunde
Poate fi minatDa
Detalii privind recompensa pentru fiecare bloc5 ETH / bloc nou
Recompensă inițială5 ETH
Recompensa actuală pentru fiecare bloc
5 ETH
Valoarea în monedă fiduciară1 ETH = 1500 RON (iulie 2018)
UtilitateConceput pentru crearea de dApps (aplicații descentralizate) pentru blockchain-ul Ethereum
ObiectivToken creat pentru a facilita crearea de contracte smart

Ce diferențiază Ethereum de alte criptomonede este faptul că operează doar pe o scară inflaționistă în mod similar monedelor fiduciare. Așadar, dacă te interesează Ethereum și generarea sau minarea de monede, poate fi o oportunitate bună.

Crearea unui portofel pentru achiziționarea de Ethereum

Pentru orice activitate online, indiferent dacă lucrezi pentru o companie sau investești în criptomonede, trebuie să te asiguri că schimburile de bani se fac în siguranță.

Prima prioritate în ceea ce privește tranzacțiile cu Ethereum presupune crearea unui portofel online unde îți poți muta Etherii de pe o platformă de schimb pentru a-i păstra în siguranță.

Coinbase și MyEtherWallet sunt utilizate des ca portofele online. Sau, te poți chiar înregistra pentru un portofel online prin intermediul website-ulu`i Ethereum! După ce ți-ai setat un portofel online și descoperi cum se cumpără Ethereum prin intermediul unei case de schimb, poți transfera câștigurile în portofel.

cumpara ethereum

Se recomandă, în afară de înregistrarea pentru un portofel online, să investești și într-un portofel de tip software offline sau hardware, unde să stochezi Etherii. Deși portofelele online sunt în general sigure, un portofel care să stocheze Etherii offline te protejează împotriva posibilelor atacuri.

De aceea, când utilizezi un portofel online, îți recomandăm să păstrezi pe acest tip de portofel doar sume mici pentru tranzacții curente. Ulterior, poți transfera majoritatea etherilor într-un portofel offline sau hardware pentru a-i putea păstra în siguranță.

Printre portofelele cel mai des utilizate pentru stocarea etherilor offline se numără Exodus, sau portfolelul hardware Ledger Nano S. Poți consulta ghidul nostru complet despre cum să stochezi criptomonede și tipurile de portofele online, offline sau hardware care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale.

banner de știri recente
ProfitFarmers ne-a adus 10.000 Ron în doar câteva săptămâni.
Vrei să vezi cum poți câștiga și tu bani cu ProfitFarmers?
profitfarmers card de semnal
ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani

Cum alegi o platformă de tranzacționare pentru Ethereum

După crearea portofelului, următorul pas pentru a cumpăra Ethereum în România, dar nu numai, este înregistrarea pe o platformă de schimb. Deși sunt multe platforme de schimb internaționale, în funcție de țară, poți avea mai multe opțiuni pentru achiziționarea criptomonedelor preferate.

Analizează fiecare opțiune în parte pentru a vedea care răspunde cel mai bine nevoilor tale. În rest, ai la dispoziție mai multe metode pentru a cumpăra Ethereum:

Tranzacționare directă (Peer-to-Peer)

Tranzacționare directă
(Peer-to-Peer)

Această opțiune presupune în general cumpărarea de etheri direct de la un vânzător, fără un intermediar, de tipul unei platforme de schimb. Aici, vânzătorul vinde etheri la o rată de schimb stabilită de el însuși și trebuie să fii de acord (sau nu) cu prețul. De acolo, vor transfera etherii direct în portofelul tău.

De obicei, cei care optează pentru această metodă cunosc o persoană de la care  pot achiziționa. ÎUnele țări au reglementări specifice cu privire la cumpărarea și vânzarea de criptomonede, ceea ce face ca tranzacționarea directă să fie cea mai viabilă opțiune.

Tranzacționarea directă are și un dezavantaj major, respectiv cumpărătorul nu prea are control asupra ratei de schimb pentru etheri. Pe de altă parte însă, nu există o taxă de tranzacționare aplicată de un intermediar, ceea ce face ca procesul să fie direct.

Broker de criptomonede

Broker de criptomonede

Pentru a putea cumpăra Ethereum fără a interacționa cu riscurile pieței, poți începe ușor cu un broker de criptomonede.

Spre deosebire de platformele de tranzacționare, unde vânzătorii și cumpărătorii listează oferte, brokerii de criptomonede oferă o rată de schimb fixă în funcție de ceea ce convin vânzătorii și cumpărătorii. Trebuie să ții cont totuși de faptul că brokerii de criptomonede percep un comision cuprins  între 5% și 10% din valoarea tranzacției, ceea ce înseamnă că trebuie să evaluezi și acest cost față de celelalte opțiuni.

Deși brokerii de criptomonede nu oferă aceeași flexibilitate a prețurilor în comparație cu platformele de tranzacționare, pot să faciliteze totuși procesul.

Acesta este motivul pentru care plătești taxa. Fiind o opțiune mai directă, cei care abia învață cum se cumpără Ethereum pot alege această direcție, înregistrându-se la brokeri populari precum Coinbase pentru a începe.

Platforme de tranzacționare

Platforme de tranzacționare

Platformele de tranzacționare precum Kraken sunt în general considerate locul ideal unde poți cumpăra, vinde și face bani din criptomonede: aici cumpărătorii și vânzătorii pot face oferte pentru prețul de tranzacționare dorit, fie un preț specific fie un interval de prețuri în funcție de valoarea de piață a critpomonedelor, precum Ether.

În acest caz, este posibil să aștepți între câteva secunde și câteva  minute pentru ca cineva să îți echivaleze oferta pentru a putea face vânzarea. Utilizând platforme de tranzacționare, îți poți face o idee detaliată despre cât sunt dispuși cumpărătorii să plătească pentru criptomonede, precum ether.

Atât în cazul brokerilor cât și a platformelor de tranzacționare, poți achiziționa etherii prin intermediul altor criptomonede precum Bitcoin, Litecoin sau Ripple. De asemenea, poți atașa un card de debit sau credit, un cont bancar sau chiar un cont PayPal, astfel încât să poți cumpăra etheri direct cu o monedă fiduciară.

Un lucru de reținut pentru a cumpăra Ethereum fără surprize sunt taxele de tranzacționare implicate: în general, în cazul unei platforme de tranzacționare, taxa este indicată în criptomonedă. Compară întotdeauna valoarea criptomonedei cu valoarea monedei fiduciare pentru a fi sigur că ești de acord cu taxa respectivă.

Nu ai vrea să tranzacționezi etheri în valoare de 300 RON cu o taxă de tranzacționare de 100 RON!

Acesta este un exemplu extrem. Dar, este important să verifici întotdeauna valoarea taxelor de tranzacționare pe o platformă de tranzacționare înainte de a tranzacționa.

Sfaturi pentru achiziția de Ethereum

Pentru a putea cumpăra Ethereum în siguranță, ține cont de următoarele recomandări. Deși cumpărarea, vânzarea și tranzacționare prin diferite metode de a face bani online, cum ar fi criptomonedele și etherii, poate fi fascinantă, nu ai vrea ca aceste operațiuni să îți afecteze conturile sau să îți pierzi investițiile în criptomonede!

cumpara ethereum

bani online

Securizează-ți portofelele și conturile pe platformele de schimb

Când îți configurezi conturile, adaugă toate opțiunile de securitate pe care le ai la dispoziție pentru siguranța conturilor tale.

O măsură ar fi schimbarea cu regularitate a parolei: recomandat ar fi în fiecare lună. Se mai recomandă și să accesezi portofelele și platformele de tranzacționare într-un cadru privat. Deși poate părea exagerat, poți lua aceste măsuri pentru siguranța investițiilor tale!

Multe portofele online, offline, hardware și conturi pe platformele de schimb includ și o opțiune de autentificare cu doi factori. Această opțiune, dacă este activată, îți oferă un nivel suplimentar de securitate la conectare astfel încât oricine ar încerca să îți acceseze contul va avea nevoie de autentificare de pe mobil sau alt calculator pentru a confirma cererea de conectare.

bani pe net

Fă copii de rezervă ale portofelelor și activează opțiuni de recuperare

Pe lângă adăugarea măsurilor de securitate ori de câte ori este posibil, trebuie să faci copii de rezervă ale portofelelor și să activezi opțiuni de recuperare pentru portofelele offline sau hardware.

Deși toate portofelele și platformele de schimb militează pentru cel mai ridicat nivel de securitate posibil, nu prea ai ce face dacă portofelul hardware sau calculatorul tău sunt afectate de marlware, sunt deteriorate, furate sau pierdute. Făcând copii de rezervă ale portofelului și activând opțiunile de recuperare, poți redobândi accesul la acestea.

Deși astfel de scenarii ar putea părea puțin exagerate și poate chiar improbabile, trebuie să depui toate eforturile posibile pentru siguranța investițiilor tale în etheri.

castiga bani online

Confirmă-ți identitatea pe platformele de schimb

Majoritatea platformelor de tranzacționare și a brokerilor permit înregistrarea unui cont gratuit. Însă, nu poți cumpăra și vinde etheri sau orice alte criptomonede înainte de a-ți confirma identitatea.

Există câteva motive pentru acest lucru: primul ar fi siguranța fiecărui cont. Al doilea este acela că platforma de schimb are posibilitatea să confirme că fiecare utilizator își poate dovedi identitatea și nu este un robot sau o entitate care crează conturi false.

Majoritatea platformelor de schimb cer 2 lucruri pentru a-ți confirma identitatea: o copie după actul de identitate și o fotografie actuală. Pot să includă și cerințe suplimentare, cum ar fi numele platformei de schimb scris pe o hârtie alături de tine atunci când realizezi poza.

În orice caz, după ce sunt transmise și se aprobă solicitarea, vei avea acces deplin la platforma de schimb. Poți apoi adăuga o opțiune de plată și ulterior cumpăra Ethereum prin prisma experienței!

Concluzie

cumpara ethereumEther este a doua cea mai tranzacționată criptomonedăpe piață azi. Cu structura sa bazată pe dezvoltarea de aplicații, direcția pe care o poate lua Ethereum este doar în sus. Cumpărând Ethereum, ți se vor deschide tot felul de oportunități de investiții și vei putea avea venituri considerabile. Așadar, ce mai aștepți? Cumpără Ethereum acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top