Cumpără Litecoin: Ghid Explicativ Detaliat

cumpăra litecoin

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

Popularitatea, conceptul și scopul Litecoin i-a făcut pe mulți să se întrebe cum cumpără Litecoin deoarece are potențialul de a depăși Bitcoin în viitorul apropiat. În acest articol, vei afla exact ce ai nevoie pentru a începe experiența Litecoin!

O prezentare generală despre cum se cumpără Litecoin

Litecoin este una dintre 4 cele mai populare  criptomonede de pe piață în prezent. Construit după același concept ca predecesorul său, Bitcoin, Litecoin (LTC) operează mai eficient și îmbunătățește câteva dintre lacunele de care suferă Bitcoin.

Ce trebuie să faci pentru a achiziționa Litecoin:

cumpara litecoin

Crează un portofel care poate stoca Litecoin

cumpara litecoin

Selectează una dintre cele 3 metode prin care poți achiziționa Litecoin: platforme de tranzacționare, brokeri de criptomonede, sau tranzacționare direct

cumpăra litecoin

Ia măsurile de securitate necesare și cele de verificare a identității aferente metodei selectate

cumpara litecoin

Conectează-ți contul bancar

cumpara monero

Cumpără Litecoin!

Îți vom arăta acum fiecare pas în detaliu, după ce vom trece  revistă un scurt istoric al Litecoin:

Scurtă istorie a Litecoin

Înainte să vezi cum ai putea cumpăra  Litecoin, e important să știi câte ceva despre această criptomonedă: Litecoin este o criptomonedă digitală creată în 2011 de Charles Lee. După lansarea Bitcoin și observarea succesului și a lacunelor sale în ceea ce privește crearea de venituri online, Litecoin a fost dezvoltată pentru a îmbunătăți și a se dezvolta pe baza tehnologiei Bitcoin.

În multe feluri, Litecoin a fost creată pentru a deveni rivala sa.

Are și un comportament deflaționar cu o limită maximă de volum. Aceasta înseamnă că vor fi doar 84 milioane LTC în circulație. Monedele fiduciare nu urmează acest standard, iar agențiile centrale, precum entitățile guvernamentale, pot dicta crearea mai multor bani care le afectează în mod direct valoarea.

Un alt lucru de reținut este rapiditatea tranzacțiilor. Litecoin exploatează un algoritm rapid denumit Scrypt care îi îmbunătățește timpii de tranzacție. La fel ca Bitcoin, procesarea și confirmarea tranzacțiilor cu Litecoin durează în medie aproximativ 10 minute.

Cumpără Litecoin dacă este ceea ce îți dorești, dar ține cont că nu este singura metodă de a obține această criptomonedă: poți și mina Litecoin.

Procesul de achiziționare de Litecoin pas cu pas

cumpara litecoin

Creează un portofel de Litecoin

cumpara litecoin

Primul lucru de care ai nevoie este un portofel. Acesta este locul unde stochezi Litecoin pe care îi cumperi sau pe care vrei să îi vinzi.

Poți citi mai multe în articolul nostru care îți descrie în detaliu procesul de creare a unui portofel și alegere a celei mai bune opțiuni.

Cel mai comun și ușor de utilizat portofel este un portofel online, cum ar fi Coinbase. După ce l-ai instalat, poți utiliza LTC pentru a achiziționa produse și a efectua tranzacții la fel ca cu orice alt portofel ‘obișnuit‘. Este opțiunea perfectă pentru tranzacții mici, zilnice.

O altă opțiune este un portofel software precum Electrum. Acesta este instalat pe calculatorul tău și poate fi utilizat offline, fiind astfel mai sigur și este mai ușor să fie prevenite eventualele atacuri. Cea de-a treia și cea mai sigură opțiune este un portofel hardware precum Ledger Nano.

crypto monede

Alege una dintre cele 3 opțiuni pentru a achiziționa Litecoin

Litecoin, la fel ca majoritatea criptomonedelor, poate fi achiziționat de la aproape toate casele de schimb (”exchange-uri”) importante de criptomonede. Printre acestea se numără platformele de tranzacționare, tranzacționarea directă și sistemele de brokeraj de criptomonede.

Ce înseamnă și cum funcționează fiecare îți arătăm pe scurt în continuare:

crypto monede

Platforme de tranzacționare

Cel mai bun mod de a descrie o platformă de tranzacționare este o piață care îi conectează pe toți cei interesați să facă bani. De obicei, platformele de tranzacționare prezintă un grafic de piață live unde poți urmări câți oameni cumpără și vând într-o anumită zi, la o anumită oră sau minut.

Este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să intre cu adevărat în industria de tranzacționare de criptomonede, deoarece persoanele care doresc să tranzacționeze consideră platformele locul optim unde să își valorifice investiția. În plus, poți vedea exact care este valoarea de piață a Litecoin la un anumit moment.

Când vrei să cumperi sau să vinzi LTC, poți seta un preț specific sau un interval minim și maxim. Când cineva îți acceptă oferta, are loc tranzacția. În continuare, tot ce ai de făcut este să aștepți ca tranzacția să fie procesată și confirmată. După confirmare, vei avea acces la LTC.

Platformele de tranzacționare precum Kraken pot oferi câteva opțiuni prin care poți cumpăra Litecoin: Unele îți permit să conectezi cardul de credit, contul bancar, sau contul PayPal direct la casa de schimb astfel încât să poți transfera o anumită sumă de monedă fiduciară către casa de schimb pentru a cumpăra Litecoin direct. Poți utiliza și alte criptomonede precum Bitcoin și Ethereum pentru a achiziționa Litecoin prin intermediul portofelului Litecoin.

Ține cont de faptul că majoritatea, dacă nu toate, platformele de tranzacționare au un comision de tranzacționare care se plătește în criptomonedă. Când verifici comisioanele de tranzacționare, transformă în moneda fiduciară pentru a-ți da seama dacă este un comision acceptabil sau nu.

Dacă, de exemplu, comisionul de tranzacționare este 1 LTC, ți se poate părea ieftin înainte de a converti în RON și a vedea că valoarea sa de piață se apropie în prezent la aproximativ 300 RON!

cumpăra litecoin

Brokeri de criptomonede

Dacă nu ți se pare foarte interesant să urmărești o bursă live și să aștepți ca cineva să îți accepte oferta, sau să îți creezi propria strategie de investiții, un broker de criptomonede ar putea fi o opțiune mai ușoară. Deși are multe caracteristici comune cu o platformă de tranzacționare, broker-ul oferă un preț de schimb fix pentru cumpărarea și vânzarea de Litecoin. Nu se negociază între vânzători și cumpărători.

Brokerii taxează și ei între 5% și 15% în funcție de alegerea pe care o faci. Așadar, dacă vrei să afli cum se cumpără Litecoin și vrei să faci asta fără a simți presiunea unei piețe deschise, un broker precum Coinbase poate fi alegerea perfectă pentru tine, dar este evident și mai scump decât dacă ai merge pe cont propriu.

cumpara litecoin

Tranzacționare directă

Spre deosebire de primele două opțiuni, tranzacționarea directă sau tranzacționarea peer-to-peer operează fără intermediari sau case de schimb.

De obicei, tranzacționarea directă are loc între două persoane care este posibil să se cunoască deja: o persoană vinde Litecoin la un curs de schimb la alegere, iar persoana care cumpără decide dacă să accepte sau nu. Deși puterea este de partea vânzătorului și nu a cumpărătorului, nu există taxe suplimentare de tranzacționare sau comisioane de care trebuie să ții cont.

banner de știri recente
ProfitFarmers ne-a adus 10.000 Ron în doar câteva săptămâni.
Vrei să vezi cum poți câștiga și tu bani cu ProfitFarmers?
profitfarmers card de semnal
ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani
cumpăra litecoin

Ultimele aspecte de care să ții cont când cumperi Litecoin

cumpara ripple romania

Indiferent dacă este vorba de o platformă de tranzacționare, un broker de criptomonede sau tranzacționare directă, trebuie să te asiguri că tranzacțiile sunt sigure și protejate cât mai bine. Înainte de a învăța cum se cumpără Litecoin, ține cont de următoarele lucruri care îți vor fi solicitate de orice casă de schimb respectabilă:

cumpăra litecoin

Verificarea identității

Multe case de schimb cu reputație au înregistrarea gratuită dar nu îți permit să cumperi criptomonede înainte de a-ți verifica identitatea. De regulă, este nevoie de un act de identitate cu fotografie și poate o fotografie actuală. După confirmare, ți se va permite să utilizezi toate facilitățile casei de schimb.

Casele de schimb au această cerință pentru a se asigura că cei care cumpără și vând sunt persoane reale, nu un robot sau poate utilizatori de conturi false create pentru a pirata casa de schimb.

cum cumpar ethereum

Setarea unor măsuri suplimentare de securitate

Dacă o casă de schimb oferă opțiunea de autentificare cu 2 factori, îți recomandăm să o activezi. În acest fel, adaugi încă un nivel de securitate în cazul în care cineva încearcă să se conecteze la contul tău.

cumpara litecoin

Stabilirea unei metode de plată

În funcție de locația de unde achiziționezi Litecoin, ți se va solicita să alegi o metodă de plată. Poți alege să cumperi direct cu monedă fiduciară sau poți achiziționa Litecoin cu alte criptomonede precum Bitcoin. Există opțiunea să conectezi contul cu cardul de credit, PayPal, contul bancar sau chiar portofelul Litecoin.

despărțitor

Indiferent de metoda de plată aleasă, o casă de schimb respectabilă ar trebui să îți poată oferi majoritatea opțiunilor de plată. Reține faptul că este posibil ca unele să nu ofere opțiunea PayPal din motive de securitate. Dar, cu identitatea verificată și măsuri suplimentare de securitate, alegerea unei platforme de schimb Litecoin ar trebui să se bazeze în mod evident pe a avea opțiuni clare pentru metoda de plată.

cumpăra litecoin

Ultimul pas: Cumpără-ți monedele Litecoin!

Asta e tot! Așa se cumpără Litecoin! Foarte ușor, nu-i așa?

Deși Litecoin nu este încă la fel de popular sau valoros ca Bitcoin, este o criptomonedă în creștere și viitorul său arată foarte bine. Nu există nicio îndoială, criptomonedele nu vor dispărea prea curând!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top