Investiții în Criptomonede: Câteva lucruri pe care e bine să le cunoști...

care criptomonedă să investească în

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

Ai auzit cu siguranță despre ele: monede digitale, cunoscute și sub denumirea de ‘criptomonede’. Este cel mai actual subiect atât pentru investitorii cu experiență cât și pentru cei aflați la început, o mare parte dintre aceștia întrebându-se cum să facă investiții în criptomonede.

Pentru mulți, criptomonedele sunt o schemă de îmbogățire rapidă sau o escrocherie, în timp ce alții văd în ele o nouă monedă revoluționară și următoarea mare descoperire în domeniul financiar și tehnologic. Indiferent care este adevărul, un lucru e sigur: monedele virtuale nu vor dispărea prea curând.

Așadar, de ce să nu profităm și noi de pe urma lor?

În acest articol, vom vedea ce investiții în criptomonede se pot face, ce posibilități de a obține venituri oferă și cum să faci aceasta în siguranță.

E destul de ușor și în același timp distractiv și poate fi și foarte satisfăcător!

Dar, am pierdut deja această șansă?

Foarte mulți oameni care se gândesc cum să investească în criptomonedă și monede digitale ar putea crede că au pierdut deja șansa de a face bani. E adevărat, Bitcoin a avut o creștere vertiginoasă urmată apoi de o scădere puternică, dar cine poate spune câte astfel de impulsuri vor mai fi în viitor?

De asemenea, Bitcoin e doar una dintre sutele de criptomonede existente! Poate ai auzit de Ethereum, Litecoin și Ripple? Sunt doar câteva exemple de criptomonede foarte des utilizate pe piață și ar fi bine să fii atent la ele pentru că sigur vor avea o evoluție fulminantă!

Multe criptomonede sunt dezvoltate în prezent de companii sau persoane fizice care dezvoltă și îmbunătățesc și tehnologia blockchain cu care a fost conceput Bitcoin în 2009.

Acest lucru înseamnă că există probabil criptomonede încă ‘nedescoperite’ cu potențial excelent de a întrece performanța Ethereum, Ripple, Litecoin și poate chiar Bitcoin în viitor!

În pofida numeroaselor atitudini negative față de criptomonede (de multe ori din partea unor guverne speriate și a instituțiilor financiare consacrate), acestea au schimbat modul în care piețele financiare și tehnologia se pot dezvolta în viitor.

De aceea, foarte mulți investitori, deși manifestă prudență în ceea ce privește tendința la modă și volatilitatea, sunt totuși entuziasmați de viitorul criptomonedelor.

Așadar, ai pierdut șansa de a investi în criptomonede și de a face bani din monedele cu tradiție precum Bitcoin și Litecoin? Deloc!

În acest caz, ar trebui să încep imediat?

cum să investească în criptomonedă

Utilizând criptografia și tehnologia blockchain, criptomoneda a schimbat modul în care privim securitatea digitală, sistemele descentralizate și deținerea informațiilor.

Oricât de interesant ar fi să riști cu diferite criptomonede și să speri că cel mai favorabil scenariu se va adeveri , vei avea investiții profitabile doar făcând puțină muncă de cercetare și învățând care este cea mai bună criptomonedă pentru a investi.

Nicio grijă, te ajutăm noi.

Investiții în criptomonede: prezentare generală

Iată pașii pe care trebuie să îi parcurgi dacă vrei să te orientezi spre investiții în criptomonede:

cel mai bun criptomonedă pentru a investi

Documentează-te referitor la istoricul criptomonedei în care dorești să investești: Cine a lansat-o, când și cum a fost creată?

ce criptomonedă să investească în

Citește și rapoartele de tip carte albă despre moneda respectivă

investiții criptomonedă

Studiază istoricul de preț și fluctuațiile pentru a stabili trendurile sau evoluția generală a criptomonedei

cel mai bun criptomonedă pentru a investi

Diversifică-ți întotdeauna investițiile (nu ar trebui să îți pui toate fondurile disponibile într-o singură monedă)

investiții criptomonedă

Începe cu monede mai des întâlnite și de încredere, precum: Bitcoin, Litecoin, Ethereum și Ripple

ce criptomonedă să investească în

Creează un portofel de criptomonede pentru monedele în care dorești să investești

investiții criptomonedă

Alege o metodă de schimb unde să achiziționezi criptomonedele. Există trei opțiuni: o platformă de tranzacționare, tranzacționare directă sau un broker de criptomonede

cel mai bun criptomonedă pentru a investi

Alege o strategie generală: investiții pe termen lung sau pe termen scurt

Vom analiza fiecare aspect în detaliu astfel încât să ai la îndemână un ghid pas cu pas care să te ajute mai departe.

Cum te documentezi referitor la criptomonede

ce criptomonedă să investească în
bani online

Istoric

Verifică cine a creat criptomoneda:

Fii foarte meticulos în această etapă pentru a fi sigur că opțiunile tale au un renume și sunt de încredere. Verifică realizările și calificările prezentate pe pagina de LinkedIn dacă consideri necesar! Investițiile în criptomonede presupun investigarea persoanei sau a persoanelor care se află în spatele lor și dacă merită încrederea ta.

bani pe net

Rapoarte de tip Carte Albă („White Paper”)

Toate criptomonedele bune și consacrate vor fi susținute de un raport de tip carte albă care descrie tipul, scopul, strategia și obiectivele acestora. Cu alte cuvinte, este un plan de afaceri. Fii sigur că alegi o criptomonedă care are un astfel de raport publicat și, mai important, CITEȘTE-L CU ATENȚIE.

În acest raport, ar trebui să aibă un scop clar, o strategie definită și obiective tangibile de realizat într-un anumit interval de timp.

De ce?

Deoarece în acest fel compania primește credibilitate, legitimitate și, cel mai important, își asumă o responsabilitate față de cumpărători. În plus, îți oferă mai multe detalii despre ceea ce vei obține dacă investești într-o criptomonedă spre deosebire de alta.

Dacă această carte albă lipsește sau nu pare a fi realizată în mod profesionist, atunci evită să îți investești timpul sau energia în criptomoneda respectivă.

castiga bani online

Prețul istoric al criptomonedei

După ce ai verificat că merită să investești într-o criptomonedă anume, uită-te la istoricul de preț. Prețul istoric al criptomonedelor și prețurile acțiunilor par să aibă o evoluție similară pe piață.

Acest lucru nu înseamnă că prețurile vor crește și vor scădea în același timp, ci mai degrabă faptul că poți aplica strategiile investiționale de pe bursă la prețurile de referință ale criptomonedelor.

Cum te poate ajuta asta? Ciclurile prețurilor pe piața criptomonedelor manifestă creșteri și scăderi într-un ritm mai rapid și mai dramatic decât pe bursă. Analizând însă prețul istoric al unei criptomonede îți poți da oarecum seama de evoluția acesteia și dacă dă semne de o posibilă creștere valorică sau scădere valorică.

Astfel, urmând acești pași, poți lua decizii informate cu privire la momentul oportun pentru a cumpăra (sau vinde) o criptomonedă.

Sfaturi de la profesioniști care știu cum să investească în criptomonedă: Învață de la cei mai buni

cum să investească în criptomonedă

Diversificare este cuvântul cheie

Orice investitor cu experiență îți va spune să “îți diversifici portofoliul” și să nu cumperi o singură acțiune sau să investești într-un singur proiect. De ce? Pentru că se poate ca acțiunea sau proiectul în care îți investești toți banii să scadă în valoare și, astfel, să pierzi toată  investiția!

Din acest motiv, cei mai pricepuți investitori plasează sume mai mici în diferite acțiuni, obligațiuni și proiecte. În acest fel, chiar dacă o investiție eșuează, celelalte pot înregistra totuși un succes suficient care să îți permită să îți crești portofoliul.

Aceeași regulă se aplică și dacă faci investiții în criptomonede: diversificarea este vitală!

Imaginează-ți dacă ai fi investit bani în Bitcoin când valoarea sa era la cel mai ridicat nivel, respectiv 80.000 RON în decembrie 2017. A scăzut în  mod constant până la 25.000 în prezent, ceea ce înseamnă că ai fi pierdut aproximativ 70% din investiția inițială.

Dar dacă ai fi investit în Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin și poate câteva alte criptomonede, pierderea de pe urma Bitcoin ar fi putut fi contrabalansată de potențialele câștiguri obținute din celelalte.

Împărțind riscul între mai multe criptomonede, vei reduce în cele din urmă riscul de a-ți pierde toată investiția dintr-o dată.

De aceea, trebuie să asiguri o bună distribuție între monede atent selectate în portofoliul tău de investiții!

Criptomonede cu care să îți începi aventura investițională

investiții criptomonedă

Dacă abia înveți cum să faci investiții în criptomonede, îți recomandăm să începi cu cele mai populare. Deși prețul lor de piață este mai mare, există multe informații disponibile despre ele. O criptomonedă mai puțin cunoscută ar putea fi mai ieftină dar este mai dificil de lucrat cu ea.

Îți oferim mai jos câteva informații despre cele mai populare criptomonede cu care considerăm că ai putea începe:

Bitcoin

Probabil prima și cea mai populară alegere pentru mulți ar fi Bitcoin. Pe scurt despre istoria sa, Bitcoin a fost prima criptomonedă lansată pe piață în 2009. În prezent, popularitatea sa a explodat, valoarea fluctuându-i într-un mod nemaiîntâlnit.

Ar trebui să cumperi Bitcoin?

În pofida creșterilor masive și a prăbușirilor înregistrate de Bitcoin în 2017, este încă loc de creștere. Bitcoin nu și-a atins încă limita de volum de 21 de milioane de BTC. În plus, fiind cea mai populară criptomonedă înseamnă că se depun eforturi considerabile pentru a-i asigura succesul și a nu fi un simplu moft.

Așadar, ar trebui să o cumperi?

Absolut!

Dacă e pentru prima dată când cumperi criptomonede, Bitcoin poate fi un bun punct de plecare. Da, valoarea sa de piață e ușor ridicată, ajungând în medie la 25.000 RON pentru 1 BTC. Dar, există multe informații după care te poți ghida pentru a învăța care sunt principalele tendințe și repere pentru criptomonedă.

E posibil chiar să minezi Bitcoin, dacă ți se potrivește mai bine această metodă de a face bani.

Nu e doar pentru începători, ci și pentru investitorii fascinați de lumea cripto! Așadar, dacă îți dorești să începi prudent prin simpla cumpărare și vânzare de criptomonede și nu să îți asumi riscuri mai mari, precum tranzacționarea intraday, Bitcoin poate răspunde tuturor acestor nevoi!

banner de știri recente
ProfitFarmers ne-a adus 10.000 Ron în doar câteva săptămâni.
Vrei să vezi cum poți câștiga și tu bani cu ProfitFarmers?
profitfarmers card de semnal
ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani
despărțitor

Ethereum

Ethereum este aproape la fel de popular precum Bitcoin, dar operează puțin diferit. Spre deosebire de Bitcoin care a fost creat pentru a fi o monedă digitală, Ethereum s-a dorit a fi mult mai mult. Ethereum se folosește și la crearea și rularea aplicațiilor descentralizate care ajută la monetizarea diferitelor forme de lucru.

Dacă ar fi să compari acum Bitcoin versus Ethereum, te-ai putea întreba de ce valoarea sa de piață nu este la fel de ridicată precum Bitcoin…

Există o cerere mai mare pe piață pentru Bitcoin în comparație cu Ethereum. Deși creșterea Ethereum nu este la fel de rapidă ca în cazul Bitcoin, acest lucru s-ar putea schimba în viitor pe măsură ce dezvoltatorii continuă să valorifice codul Ethereum pentru a crea mai multe aplicații.

Așadar, este o idee bună să cumperi Ethereum ca începător?

Da! Poate nu este încă cea mai potrivită pentru tranzacționarea de zi, dar e o bună opțiune pentru investiții pe termen lung. Sau, dacă îți dorești să dezvolți o aplicație, tehnologia blockchain pe care se bazează Ethereum te poate ajuta să lansezi un produs remarcabil!

despărțitor

Litecoin

Litecoin se numără și ea printre cele 4 criptomonede importante. Dezvoltând punctele slabe ale Bitcoin, Litecoin a fost creată ca o versiune îmbunătățită a Bitcoin pentru tranzacții online mai rapide dar la fel de sigure.

În ceea ce privește cererea pe piață, se află încă în mod constant printre cele mai importante criptomonede și continuă să crească. Unii speculează faptul că, fiind creată să rezolve câteva dintre problemele apărute din tehnologia Bitcoin, are potențialul de a depăși capabilitățile Bitcoin.

Dacă te gândești să faci investiții în criptomonede, Litecoin sigur merită să o adaugi pe listă.

despărțitor

Ripple

Cea de-a patra criptomonedă aflată în topul monedelor virtuale existente pe piață este Ripple. Deși este o criptomonedă, este mai cunoscută pentru modalitatea de plată digitală unică construită pe un protocol de consens care previne cheltuielile duble.

Este concepută cu scopul de a îndeplini 3 obiective:

ce criptomonedă să investească în
Tranzacții rapide
investiții criptomonedă
Costuri de tranzacție mici
investiții criptomonedă
Rate mici de eșec ale tranzacțiilor

Până acum, datorită structurii sale, tranzacțiile transfrontaliere cu Ripple au putut fi efectuate ușor.

Investiția în Ripple merită tocmai datorită acestei structuri, în special dacă dorești să o folosești pentru plăți internaționale!

Cum cumperi criptomonede

investiții criptomonedă

Desigur, dacă ai în vedere diferite investiții în criptomonede, va trebui să știi mai întâi cum cumperi criptomonede. Pentru asta, ai nevoie de două lucruri:

Să vedem ce înseamnă fiecare:

Portofel de criptomonede

Primul lucru de care ai nevoie înainte de a începe este un portofel de criptomonede. Este exact ceea ce pare: un loc unde îți stochezi criptomonedele la fel cum păstrezi banii obișnuiți într-un portofel pe care îl ții în buzunar.

Vei avea nevoie de unul pentru a stoca o parte din criptomonede pe măsură ce cumperi, vinzi și tranzacționezi.

Există diferite tipuri de portofele, dar majoritatea oamenilor încep cu un portofel online, fiind primul lucru pe care îl achiziționezi și pe care îl atașezi la o casă de schimb. Sunt perfecte pentru a cumpăra, vinde și schimba mici sume de criptomonede.

Însă, dacă ai de gând să investești mai mult capital în portofoliul tău de criptomonede, poți achiziționa un portofel mai sigur care este mai puțin expus riscului de a fi atacat.

Există portofele de tip software care sunt instalate direct pe calculator și pot fi utilizate pentru a stoca criptomonedele offline. Există și portofele hardware, precum și portofele de hârtie care îți stochează criptomonedele în întregime offline, astfel încât posibilitatea de a fi atacate să fie redusă la minim.

Decizia privind tipul de portofel de criptomonede potrivit pentru tine poate fi dificilă, în special dacă dorești să cumperi cel mai sigur portofel care să răspundă cel mai bine nevoilor tale.

Alegerea unei case de schimb („Exchange”)

Următorul lucru pe care trebuie să îl faci este să alegi o casă de schimb pentru criptomonede: un loc unde să cumperi și să vinzi criptomonede și unde să schimbi moneda fiduciară pe criptomonede.

Tot aici îți poți face o idee despre cât cresc sau scad prețurile criptomonedelor pe piață.

Există trei tipuri de case de schimb: o platformă de tranzacționare, tranzacționare directă sau brokeri de criptomonede.

investiții criptomonedă

Platformă de tranzacționare

Este ca o piață liberă unde se pot cumpăra și schimba criptomonede. Aici, cumpărătorii și vânzătorii postează cât caută să vândă și la ce preț.

Fiecare platformă de schimb are un comision pe tranzacție, exprimat de obicei în criptomonede.

Trebuie să te asiguri că acest comision pe tranzacție nu este prea mare, deoarece se pare că pot să te taxeze cu o valoare nominală de criptomonedă…care poate ajunge la câteva sute de lei….

După ce ai plasat o ofertă și aceasta este acceptată de altcineva, schimbul este complet!

despărțitor
investiții criptomonedă

Tranzacționare directă

Denumită și tranzacționare sau împrumut peer-to-peer, aceasta presupune să cumperi direct de la cineva sau de la un prieten fără a utiliza o platformă de tranzacționare sau un broker. Deși nu există comisioane de tranzacționare pentru tranzacționarea directă, vânzătorul, indiferent cine este el, are libertatea de a vinde la orice curs de schimb dorește.

Pentru anumiți investitori care întâmpină restricții la nivel național dar doresc să facă investiții în criptomonede, aceasta ar putea fi cea mai bună opțiune.

despărțitor
care criptomonedă să investească în

Broker de criptomonede

Foarte similare cu o platformă de tranzacționare, majoritatea platformelor de tip broker de criptomonede arată ca o platformă de tranzacționare. Diferența constă în faptul că brokerul stabilește prețul de vânzare și cumpărare, nu utilizatorul.

Beneficiul acestei metode constă în eficientizarea sistemului prin faptul că te scutește de căutarea confuză a celui mai bun preț de cumpărare și de vânzare. Brokerii solicită și un comision premium, ceea ce înseamnă că trebuie să te asiguri că prețul pe care îl cer îți convine.

Dacă vrei să citești mai multe despre casele de schimb, poți consulta ghidul nostru despre cum cumperi criptomonede. De asemenea, cu ajutorul următoarelor articole, poți trece direct la cumpărarea unei anumite criptomonede:

investiții criptomonedă
Cum cumperi Bitcoin
care criptomonedă să investească în
Cum cumperi Litecoin
investiții criptomonedă
Cum cumperi Ripple
investiții criptomonedă
Cum cumperi Ethereum
care criptomonedă să investească în
Cum cumperi Monero

Strategii de investiții în criptomonede: tranzacționare pe termen lung versus tranzacționare intraday

Având în vedere volatilitatea pieței criptomonedelor, oamenii se întreabă ce funcționează mai bine, tranzacționarea pe termen lung sau pe termen scurt? Sunt ambele strategii potrivite și în ce criptomonedă să investească în fiecare caz?

Da. Ambele pot funcționa precum investițiile pe bursă, în funcție de nevoile și așteptările fiecăruia în ceea ce privește obținerea de venituri online.

Așa cum am menționat mai devreme, ciclicitatea pieței criptomonedelor este similară burselor de valori, cu excepția faptului că sunt mai volatile și au o viață mai scurtă. Atât interacțiunile pe termen lung cât și tranzacțiile de zi sunt mai scurte.

care criptomonedă să investească în

Dacă nu ai făcut încă investiții în criptomonede, ar fi mai bine să începi treptat cu tranzacționarea pe termen lung. Este cea mai bună modalitate de a învăța dedesubturile industriei criptomonedelor și de a vedea care este strategia investițională preferată pentru tranzacționarea de criptomonede.

Însă, după ce înveți mai multe despre criptomonede, după ce câștigi mai multă experiență în tranzacționarea pe termen lung, sau dacă ai deja oarecare experiență în tranzacționarea de zi: poate fi o idee bună pentru tine să încerci tranzacționarea pe termen scurt pe piața criptomonedelor.

Dacă nu ești sigur ce să alegi tranzacționarea pe termen lung sau tranzacționarea de zi, răspunde la următoarele întrebări:

cum să investească în criptomonedă

Ai decis cu privire la profitul pe care îl dorești sau o dată anume când vei vinde criptomoneda?

Dacă nu ți-ai stabilit încă obiective și limite, îți recomandăm să te gândești bine la asta înainte de a investi în mod serios.

Da, ar putea să-ți pară rău dacă vinzi și apoi în ziua următoare valoarea se dublează, dar poți și să eviți pierderile dacă se întâmplă opusul. Făcând astfel, îți poți asigura o creștere constantă a portofoliului într-o industrie în care tendințele nu sunt predictibile.

Practicile de cumpărare bazate pe emoții și impulsivitate au însemnat eșecul multor investitori nerăbdători. Fii strict și disciplinat în ceea ce privește investițiile și vei avea o șansă mult mai mare să reușești.

cum să investească în criptomonedă

Cât durează tranzacționarea pe termen lung și cea de zi?

Tranzacționarea pe termen lung poate dura oricât între o săptămână și o lună sau poate chiar un an, în funcție de criptomoneda în care alegi să investești. Poate dura chiar și până te retragi cu totul din piața respectivă!

Tranzacționarea de zi durează câteva ore sau chiar câteva minute. Deși poate fi similară cu tranzacționarea de zi pe bursă, în cazul criptomonedelor ritmul este mai rapid, un aspect de care trebuie să ții cont.

cum să investească în criptomonedă

Proiect sau profit?

Majoritatea investitorilor interesați de tranzacționarea pe termen lung cred cu adevărat în proiectul și obiectivele criptomonedei respective.

De obicei, informațiile colectate din raportul de tip carte albă a criptomonedei pot ajuta investitorii să hotărască dacă vor sau nu să tranzacționeze pe termen lung.

Deși profitul este obiectivul fundamental indiferent dacă te-ai decis sau nu care e cea mai bună criptomonedă pentru a investi, în tranzacționarea pe termen lung va trebui să iei în calcul obiectivul general al proiectului. Documentează-te pentru a fi sigur că investești în ceva cu renume și care merită timpul tău!

Minarea de criptomonede: Merită efortul?

investiții criptomonedă

În funcție de situație, merită să adaugi minarea ca opțiune de investiții în criptomonedă. Minarea de criptomonede pentru profit este posibilă alăturându-te unei ferme de mineri la care poți contribui cu putere de procesare, stocare, un depozit și/sau costuri cu electricitatea pentru a asigura conformitatea tranzacțiilor și securitatea unui blockchain.

Poți lucra și individual, dar problema cu minarea de criptomonede constă în faptul că uneori costurile indirecte suportate pentru gestionarea unui centru de minare este posibil să nu merite în final. Dacă lucrezi ca freelancer în contextul minării, ai nevoie obligatoriu de o sursă permanentă (preferabil ieftină) de electricitate și calculatoare de înaltă performanță.

Dacă nu poți sau nu vrei să mergi atât de departe, poți lua în considerare minarea în cloud. Aceasta înseamnă utilizarea unui centru de date de minare dedicat și închirierea echipamentelor de minare pe care le pune la dispoziție. Software-ul și hardware-ul sunt deja instalate, iar tu nu ai altceva de făcut decât să plătești comisionul pentru contractul de minare în cloud.

Concluzii

Pentru majoritatea, să facă investiții în criptomonede poate fi intimidant, dar este cu siguranță o aventură. Tehnologia remodelează felul în care pășim în viitor! Piața criptomonedelor este mult mai volatilă decât bursele de valori obișnuite și va trebui să te documentezi pentru a stabili ce investiții și ce strategii ți se potrivesc. Dar, merită investiția în criptomonede? Absolut! Și nu este prea târziu să începi acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top