Minare Criptomonede [Ghid complet]

minarea de criptomoned

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

După ce au dovedit că sunt mai mult decât o modă trecătoare și vor juca un rol important în viitor, te întrebi poate cum poți să faci rost de criptomonede. Ai putea pur și simplu să le cumperi. Sau ai putea să le minezi. Ce înseamnă conceptul minare criptomonede? Și ce presupune mai exact ‘minarea’? Se poate obține profit în acest fel? În acest articol, vom aborda toate aceste întrebări, astfel încât să îți dai seama singur dacă minarea e ceva ce ți se potrivește!

Minarea criptomonedelor (de exemplu Bitcoin sau Ethereum) presupune de fapt verificarea unei tranzacții într-un blockchain și adăugarea acesteia ca bloc la registrul public, dar înseamnă mai mult decât simplul proces de asigurare a securității întregului sistem…Este și o modalitate de a investi în tehnologie, fiind recompensat în același timp.

Cea mai bună parte este faptul că minarea de criptomonede face parte dintr-un sistem descentralizat, ceea ce înseamnă că te poți alătura unei echipe de mineri aproape de oriunde din lume pentru a reuși împreună lucruri remarcabile și a câștiga bani.

În acest articol, îți vom arăta cât de ușor este să începi, ce ai nevoie și ce trebuie să iei în considerare înainte de a începe minarea.

Minare criptomonede: explicații complete

Deși oricine poate să devină miner de criptomonede, în mod voluntar, există câteva condiții de care trebuie să ții cont înainte de a te arunca cu capul înainte gândindu-te că poți face bani rapid.

Printre acestea se numără echipamentul, puterea de procesare, precum și alte câteva aspecte, cum ar fi cerințele legale. Iată o listă completă pe care am pregătit-o pentru tine:

bani online

Asigură-te că ai echipament hardware potrivit

ce sunt criptomonedele

Computere

În funcție de criptomoneda aleasă, e bine să investești într-un computer puternic și performant. Acesta va trebui să funcționeze permanent, 24/7, pentru procesarea tranzacțiilor.

Acest lucru înseamnă că toate resursele sale vor fi dedicate 100% minării și că minarea pe un computer personal nu e o opțiune viabilă.

Însă, ține cont de faptul că acest aspect nu este întotdeauna adevărat, pentru că există criptomonede care pot fi concepute să opereze mai eficient și care să fie mai compatibile cu un computer personal utilizat acasă. Va trebui să verifici ce fel de criptomonede dorești să minezi și cerințele tehnice pe care le implică această operațiune.

criptomonede

Electricitate

Unul dintre aspectele pe care le vei afla rapid despre  minarea de criptomonede este faptul că necesită o sursă permanentă de electricitate, astfel încât să poți mina neîntrerupt. Pentru mineri, aceasta înseamnă costuri indirecte semnificative de care trebuie să ții cont.

La noi în  țară electricitatea costă relativ puțin și este disponibilă tot timpul , deci minarea poate fi o opțiune excelentă de investiții la un cost care poate fi considerat rezonabil!

minare criptomonede

Software

Fiecare miner va trebui să instaleze un software special pentru a putea mina criptomonede astfel încât computerele să proceseze algoritmii corecți pentru procesul de minare. De exemplu, dacă vrei să câștigi venituri cu Bitcoin, software-ul asociat cu Bitcoin nu este compatibil cu software-ul de minare pentru Ethereum și vice versa. Așadar, asigură-te că ai instrumentele potrivite în ceea ce privește software-ul!

bani pe net

Crează portofelele de criptomonede necesare pentru a stoca monedele minate

Pentru fiecare criptomonedă pe care  intenționezi să o minezi, vei avea nevoie și de un portofel pentru a-ți depozita respectivele monedele virtuale. Fiecare criptomonedă are propriul portofel, astfel încât va trebui să creezi unul pentru fiecare criptomonedă de care ești interesat.

Trei

Asigură-te că respecți reglementările la nivel național

Reține faptul că, în pofida faimei de care se bucură criptomonedele, conceptul este încă unul nou iar guvernele naționale sunt preocupate de modul în care ar trebui să interacționeze și să reglementeze această tehnologie.

Anumite țări au implementat restricții în ceea ce privește tranzacționarea și minarea criptomonedelor, în timp ce altele au interzis aceste interacțiuni în întregime. Așadar, înainte de a începe minarea de criptomonede, verifică mai întâi dacă există legi care te-ar putea împiedica.

Un alt lucru de reținut ca miner este respectarea legislației la nivel local. Aceasta înseamnă că trebuie să te asiguri că nu încalci codurile electrice și prevederile privind consumul de electricitate.

Dacă ai de gând să te implici serios în minare, trebuie să verifici dacă furnizorul de electricitate local poate furniza electricitatea de care ai nevoie și dacă există limite în privința consumului permis legal.

În cele din urmă, pe măsură ce începi procesul de minare de criptomonede și câștigi bani, verifică modul în care pot fi declarate veniturile din criptomonede pentru a-ți plăti taxele.

patru

Asigură-te că pornești în aventura cripto cu obiective specifice

Un lucru pe care nu putem să-l recomandăm mai mult înainte de a investi sau de a intra în această lume a minării de criptomonede este acela de a te documenta! Există multe tipuri de criptomonede pe piață, iar valoarea unora este pe cale să explodeze, în timp ce altele nu au ajuns încă acolo.

Însă, trebuie să citești despre criptomonede, despre tehnologie și despre obiectivele fiecăreia înainte pentru a fi sigur că merită să investești.

Da, sunt criptomonede a căror minare costă mai mult la început. Dar, dacă o criptomonedă își atinge obiectivul și valoarea sa crește semnificativ, atunci toate monedele pe care le deții din minare pot valora sute sau mii de lei fiecare!

Pentru a ajunge în acel punct, va trebui să fii foarte atent și să vezi ce criptomonedă e potrivită pentru tine înainte de a investi timp și bani deopotrivă.

bani pe net

Utilizează un calculator pentru minare de criptomonede pentru a verifica dacă rezultatele preconizate merită cheltuielile implicate

Un instrument care te ajută să decizi dacă merită sau nu costul minării este un calculator pentru minare de criptomonede (Este posibil să nu fie disponibil pentru toate criptomonedele, în special cele mai noi).

Dacă vei căuta un calculator pentru Bitcoin, Ethereum sau Litecoin, vei putea afla dacă suma potențială pe care o poți câștiga te va ajuta să îți atingi obiectivele investiționale, dar și care este criptomoneda cel mai ușor de minat astfel încât să beneficiezi de rentabilitatea investițiilor.

Pentru un calcul cât mai precis posibil, asigură-te că iei în considerare

Dacă te alături unei ferme de minare, va trebui să verifici plățile medii oferite fermei și procentul care îți revine ție dacă i te alături.

bani online

Hotărăște-te dacă ai vrea să minezi singur, să participi într-o fermă de minare sau să minezi în Cloud

Pentru a mina criptomonede ai 3 opțiuni:

minare criptomonede

Minare individuală

Minarea individuală presupune să ai propriul echipament dedicat doar pentru minarea unei anumite monede. Va trebui să achiziționezi unul sau mai multe computere pentru a crea o platformă de minare de criptomonede cu unicul scop de a mina.

Primești criptomonede în funcție de frecvența cu care confirmi o tranzacție. Așadar, dacă ai doar un calculator care minează o criptomonedă de anvergura Bitcoin, șansele să confirmi un bloc la fel de repede ca cineva care deține un întreg depozit cu 100 de computere de minare sunt aproape de zero.

Dar, dacă operezi cu o criptomonedă pentru care nu concurează mulți mineri, poate fi o opțiune viabilă pentru tine.

Poate funcționa și dacă investești în 100 de computere și un depozit dedicat doar minării. Dar, dacă alegi această opțiune, e important să te asiguri că depozitul este bine ventilat sau are o temperatură controlată, cablurile electrice și de alimentare sunt legate bine și verificate cu regularitate de un electrician autorizat și trebuie să verifici în permanență și siguranța calculatoarelor.

Nu e de dorit ca o asemenea investiție să fie furată, deteriorată sau distrusă din cauza unui scurtcircuit!

despărțitor
minarea de criptomoned

Ferme de minare

O opțiune mai des întâlnită și recomandată pentru persoanele care abia se familiarizează cu acest concept, minare criptomonede, este participarea într-o fermă de minare. Acest lucru înseamnă să te alături unui grup de persoane care minează criptomonede și să împărțiți câștigul de fiecare dată când confirmați un bloc.

Cum poți face asta?

O modalitate ar fi ca împreună cu un grup de persoane pe care le cunoști să creați propria fermă de minare. La fel ca minarea individuală, veți împărți cheltuielile și resursele pentru a crea și a menține propriul centru de minare. Dacă eforturile de minare dau rezultate, atunci veți împărți câștigurile în cadrul fermei de minare de fiecare dată când se confirmă un bloc.

O altă metodă este de a te alătura unei ferme de minare mai mare. Vei contribui în acest caz cu propriile resurse de minare la o fermă existentă, mai mare și vei împărți câștigurile de fiecare dată când un bloc este confirmat.

Fermele de minare sunt o opțiune foarte bună dacă preferi să minezi criptomonede mai mari și ai resurse limitate cu care să contribui la operațiunile de minare. Dezavantajul este valoarea câștigurilor în cazul participării într-o fermă mare, care pot să nu fie foarte mari, dar sunt mai frecvente.

Când cauți o fermă de minare, câteva lucruri pe care trebuie să le verifici sunt: reputația sau capacitatea de hash, comisioanele și plățile. Capacitatea de hash determină cât contribuie ferma la eforturile totale de minare. De obicei, cu cât este mai mare capacitatea de hash, cu atât este mai mare succesul. Comisioanele și plățile pentru o fermă de minare sunt diferite pentru fiecare în parte.

despărțitor
criptomonede

Minare în Cloud

În loc de a cumpăra tot acest echipament scump, nu ar fi mai bine să îl închiriezi?

Exact despre asta este vorba în minarea în Cloud!

Un furnizor de minare în cloud închiriază hardware și software de minare contra unei taxe. În principiu, cumperi capacitate de hash. Această opțiune e mult mai ieftină, deoarece nu mai e nevoie să cheltui foarte mult pentru cumpărarea echipamentului.

Acest proces te transformă într-unul dintre participanții la o fermă de minare în cloud și este, de departe, cea mai bună opțiune pentru a mina criptomonede, minarea în cloud fiind foarte ușor de înțeles fără să necesite prea multe cunoștințe tehnice la început.

Doi furnizori pe care îi recomandăm sunt Genesis Mining și Hashflare. Sunt foarte ușor de utilizat, și  necesită foarte puține eforturi. Tot ce ai de făcut este să te înregistrezi pentru un plan, să te relaxezi și să privești cum vin criptomonedele pe care le-ai ales.

Cât poți câștiga din minarea criptomonedelor?

criptomonede

Dacă te întrebi cât poți câștiga din minare, depinde cât de mult ești dispus să investești. Unele persoane câștigă în jur de 50 RON pe zi investind foarte puțin într-un computer puternic pentru a mina criptomonede.

Alții însă ajung să câștige înspre 3.000 RON pe zi! Așadar, dacă vrei să înveți despre minarea de criptomonede, ar putea fi o investiție excelentă care să îți aducă profituri online.

Minarea implică muncă fizică? Nu, în afară de instalarea calculatoarelor. După ce ai pus totul în funcțiune, pur și simplu lași calculatoarele să facă munca. E de fapt foarte ușor să obții un venit pasiv în acest mod!

Partea cea mai bună este faptul că nu trebuie nici să cumperi criptomonede pentru a începe să obții un venit: Procesul minării în sine te recompensează cu criptomonede! Este și o alternativă excelentă la necesitatea de a crea un portofoliu de criptomonede în scopul tranzacționării și de a urmări zi de zi graficele pe piață.

Minarea de criptomonede și tehnologia blockchain

Așadar, ce înseamnă să minezi criptomonede și de ce a ajuns să aibă un succes atât de mare și să aducă profituri uriașe? Motivul parțial este tehnologia revoluționară și codul pe care se bazează criptomonedele!

Înainte de ascensiunea criptomonedelor, problema proprietății datelor și a securității fusese un obstacol în industria tehnologică pentru o perioadă lungă de timp. Utilizarea criptografiei și a tehnologiei blockchain a adus cu sine un nivel de securitate și proprietate descentralizată care nu mai fusese atins anterior, motiv pentru care criptomonedele și modalitățile de minare sunt atât de importante în prezent. 

Frumusețea unui sistem descentralizat pentru tehnologia blockchain este faptul că se bazează pe voluntarii care doresc să contribuie cu timp și resurse, oferindu-le investitorilor numeroase oportunități de profit din minarea criptomonedelor.

Conceptul de minare de criptomonede și eforturile comune de minare nu ajută doar la expansiunea viitoare a criptomonedelor, dar poate fi și o investiție satisfăcătoare care îți poate aduce venituri suplimentare.

Mai sunt încă două aspecte de clarificat:

minare criptomonede

Securitate și confirmare

Tehnologia blockchain este o formă de securitate prin crearea de “blocuri” permanente de cod care pot fi utilizate pentru autenticitatea tranzacțiilor.

Dacă cineva cumpără o pizza utilizând criptomonede și apasă pe “cumpărare”, codul blockchain al criptomonedei cu care se efectuează plata va fi comparat pentru confirmare.

Acest lucru înseamnă, de exemplu, că 10 mineri cu înregistrări ale codului criptomonedei respective își vor compara codurile cu tranzacția în așteptare.

Îndată ce codul și tranzacția sunt confirmate, “achiziția” este aprobată, iar tranzacția nouă va fi adăugată într-un “bloc” în blockchain-ul criptomonedei.

Datorită structurii blockchain-ului, dacă cineva ar încerca să atace sistemul, ar trebui să atace peste 50% din înregistrările minerilor pentru ca tranzacția să fie aprobată. Dacă te gândești că acest lucru este posibil, da, se poate face în teorie.

Dar având un sistem descentralizat cu milioane de voluntari din întreaga lume care colaborează pentru a confirma tranzacțiile, aceasta înseamnă că este destul de greu și o adevărată performanță să “ataci” sute de calculatoare la întâmplare.

despărțitor
ce sunt criptomonedele

Cum se creează criptomonedele

O modalitate de a stimula minerii să lucreze voluntar în operațiunea de minare criptomonede este sistemul de recompense. Deoarece sunt mai mulți mineri care lucrează asupra acelorași tranzacții, minerul (sau ferma de minare) care confirmă primul un bloc va fi recompensat cu un număr prestabilit de monede nou create.

Dacă iei în considerare dezvoltarea unor fonduri de investiții pe termen lung, va trebui să cântărești toate opțiunile posibile și costurile implicate cu eventualele plăți și recompense.

Ghiduri detaliate oferite de BaniNinja privind minarea de criptomonede

Îți prezentăm câteva ghiduri complete de minare pentru anumite criptomonede create de noi la BaniNinja. Poți da clic pentru a afla detaliile referitoare la fiecare criptomonedă:

minarea de criptomoned
Minare de Bitcoin
minare criptomonede
Minare de Litecoin
criptomonede
Minare de Ripple
minarea de criptomoned
Minare de Ethereum
ce sunt criptomonedele
Minare de Monero

Așadar, de ce ar trebui să minezi criptomonede?

Având în vedere toate acestea, de ce ar trebui să te implici în minarea de criptomonede? Merită investiția?

minare criptomonede

Pentru mulți dintre cei care participă la proces, nu este vorba doar de profitabilitatea minării criptomonedelor, ci și faptul că sunt în pas cu tehnologia.

Revoluția tehnologiei blockchain le-a stârnit multora interesul pentru ce ne rezervă viitorul. Minarea de criptomonede este astfel un pas pe care oricine poate să îl facă pentru a contribui la dezvoltarea viitorului.

Din punct de vedere financiar însă, minarea este cu siguranță o opțiune pentru a obține profit din criptomonede. Să lași mai multe computere să mineze și să fii recompensat înseamnă că investitorul nu trebuie să contribuie prea mult după investiția inițială. Dacă ești interesat să câștigi criptomonede, poate fi o strategie de investiții foarte bună.

Per total, conceptul de minare criptomonede este mai mult decât o simplă mutare investițională. E și un pas care vine în sprijinul dezvoltării industriei blockchain și a viitorului acesteia într-o lume în continuă schimbare. Astfel, dacă îți dorești să găsești un mod unic de a obține venituri pasive, ești dispus să contribui cu resurse și dorești să participi la ceva incitant, atunci minarea poate fi o opțiune incredibilă pentru tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top