Cum să Devii Milionar...Chiar dacă lucrezi 8 ore pe zi

cum sa devii milionar

Ai minți dacă ai spune că nu te-ai gândit niciodată cum să devii milionar. Oricine s-a uitat cu invidie măcar o dată la stilul de viață al celor bogați și la felul în care par a primi totul pe tavă.

Însă, în doar câteva momente, te trezești la realitate. Tu ai o slujbă obișnuită de la 9 la 5, genul acela de job care te ajută să trăiești decent dar care cu siguranță nu te-ar îmbogăți nici dacă ai lucra pentru tot restul vieții.

Vom spulbera toate miturile despre cum să devii milionar. Indiferent de programul de muncă și, atât timp cât primești un salariu decent, răspunsul la “Cum să faci milioane” și “Cum să fii milionar” este de fapt destul de simplu. După cum îți vom arăta în articol, să poți deveni milionar presupune:

cum sa devii milionar

Să ai mentalitatea corectă

cum sa fii milionar

Să urmezi un model disciplinat de lucru

cum să fii milionar

Să îți dezvolți un set de deprinderi care să te ajute să ajungi tot mai aproape de obiectivul tău în fiecare zi

Așa cum spune un renumit influencer din lumea financiară, Robert Kiyosaki: “Singura diferență dintre un bogat și un sărac este modul în care își folosesc timpul”.

Noi te vom învăța cum să devii bogat.

cum sa devii milionar

Cele 7 reguli despre cum să devii milionar...de la cei care au reușit

Acum că am stabilit că a fi milionar nu are a face doar cu salariul sau soldul contului tău bancar, să vedem câteva strategii care îți arată cum să devii milionar:

cum sa devii milionar

1. Dezvoltă un plan financiar solid

Primul și probabil cel mai important pas este să îți creezi un plan financiar scris. Având un plan financiar în format fizic în fața ta te obligă oarecum să îl respecți prin fapte nu doar vorbe. Poți lua deciziile corecte la momentul potrivit și să te apropii astfel tot mai mult de obiectivele tale.

Mulți dintre cei care pornesc pe calea îmbogățirii nu reușesc pentru că nu investesc suficient timp și eforturi pentru a-și dezvolta un plan financiar realist și credibil pentru ei înșiși.

Construirea unui plan financiar poate că nu este cea mai ușoară sarcină din lume, dar avem câteva sfaturi care te vor ajuta să creezi unul și să câștigi bani în plus:

cum să fie un milionar

2. Investește în competențe și cunoștințe

Nu ezita să investești timp, bani și efort în a învăța noi competențe și a achiziționa noi cunoștințe dacă ți-ai propus să devii milionar.

Dacă ții cont de sfaturile referitoare la cum să devii milionar vei înțelege că nu trebuie să fii un geniu în domeniul tău ca să reușești. Tot ce e nevoie, e să ai cunoștințe despre diferite subiecte, precum sport, politică, finanțe, istorie și geografie. Acumulează tot ceea ce poți de oriunde poți. Nu știi niciodată când îți vor fi utile aceste informații.

cum sa devii milionar

3. Automatizează-ți strategiile de economisire

Un aspect esențial pentru a învăța cum să devii milionar îl reprezintă economisirea. Uită de îmbogățire dacă nu economisești bani. Fă-ți un obicei din a pune bani deoparte chiar acum. Folosește orice planuri de investiții financiare pe termen lung pe care le ai la dispoziție.

Nu uita să pui bani deoparte și pentru situații de urgență. Deși poate fi obositor să aloci o sumă de bani în fiecare lună pentru economii, acest aspect este foarte important.

Însă, nu trebuie să transferi bani în fiecare lună în mod manual. Este o pierdere de timp și energie. Îți poți seta contul bancar astfel încât să transfere automat o parte din venituri în diferite conturi de economii.

cum să fii milionar

Specialiștii recomandă să pui deoparte 10% din salariu în investiții și 5% în economii în fiecare lună.

cum sa fii milionar

4. Nu cheltui tot ceea ce câștigi

Se știe că cei mai bogați oameni ai lumii sunt foarte cumpătați. Nu cheltuie bani pe case, mașini sau haine scumpe. Nu înseamnă că sunt zgârciți, ci mai degrabă chibzuiți. Cumpără doar ce ai nevoie, nu ce îți dorești.

cum sa faci milioane

5. Înconjoară-te de milionari

Asociindu-te cu milionari și cei care au mai mult succes decât tine te va ajuta să îți lărgești orizonturile și îți vor oferi o perspectivă diferită. Îți vei face astfel o idee și despre potențialul tău. Deoarece milionarii gândesc diferit de ceilalți. Nu uita: ești media celor 5 persoane cu care îți petreci cel mai mult timp.

cum sa devii milionar

6. Creează fluxuri de venituri pasive

Majoritatea milionarilor care au reușit prin propriile puteri au peste cinci fluxuri de venituri stabile care ajung în contul lor bancar. Este esențial să creezi mai multe fluxuri de venituri pentru a crește soldul contului tău bancar, chiar și în timp ce dormi. Dacă vrei să știi cum să fii milionar:

Poți alege și să faci bani online cu un job online de exemplu.

cum să fie un milionar

7. Crește-ți veniturile

Concentrează-te pe veniturile care îți intră în casă și creșterile de care vei beneficia. Nu te mulțumi doar cu ce primești, indiferent de sumă. Continuă pentru a răspunde la întrebarea “Cum mă îmbogățesc?”.

Din  momentul în care începi să urmărești banii, vei fi obligat să îți stabilizezi veniturile și acest lucru te va ajuta și să îți lărgești orizonturile.

Cum cultivi mentalitatea de milionar

cum sa faci milioane

Așa cum am menționat deja, un aspect semnificativ prin care înveți cum să devii milionar este de a avea mentalitatea unui milionar. Deși mulți “guru” financiari pot vorbi despre tehnici în permanență, realitatea este aceea că cele mai bune bloguri despre bani vorbesc despre creierul tău și despre modele de gândire. 

Știi vorba aia, “Viața înseamnă 10% ceea ce ți se întâmplă și 90% cum interpretezi tu evenimentele”? Milionarii știu acest lucru și îl folosesc în beneficiul lor.

Înțelegem că probabil nu ai prieteni milionari și, chiar dacă ai, aceștia nu reflectă mentalitatea pe care o au pentru a putea să îți faci o idee despre ceea ce vorbim aici.

De aceea, am strâns câteva sfaturi care să te ajute să cultivi mentalitatea unui milionar:

cum sa faci milioane

1. Investește 80% din timpul tău în învățare

Majoritatea muncesc pentru bani și nu pentru a face o diferență. Când devii milionar, trebuie să cultivi ideea și mentalitatea că fiecare minut trebuie să îți fie redat într-o formă sau alta.

De exemplu, fiecare minut petrecut pe Facebook sau Instagram poate părea un minut oarecare. Dar acel minut nu se mai întoarce niciodată. În loc de a-ți face viitorul mai bun, l-a înrăutățit de fapt pentru că acel un minut nu se mai întoarce în termeni de productivitate, câștig sau bucurie.

Dar, pe de altă parte, dacă investești timp în ceva mai productiv, rămâi cu ceva mai bun decât în cazul divertismentului. Să spunem că citești o carte sau te uiți la o emisiune TV care îți place CU ADEVĂRAT, în loc să cauți la întâmplare pe Instagram.

cum sa devii milionar

2. Nu lucra pentru bani, pune banii să lucreze pentru tine

La începutul drumului tău spre îmbogățire, vei lucra pentru bani. Nu poți evita asta. La urma urmei, ai nevoie de bani pentru a face bani.

Însă, după ce începi să faci bani, nu uita să pui banii la treabă. Poți face asta prin economii (conturile de economii la bănci nu sunt singurele opțiuni) și investind în instrumente financiare, precum obligațiuni și acțiuni. Poți lua în considerare și forme “alternative” de investiții, respectiv cum să faci bani din monede digitale și creând fluxuri complet noi de venituri.

cum sa fii milionar

3. Concentrează-te pe a învăța lucruri care crează mai multă valoare în viața ta

Învățarea este un proces permanent și sunt foarte multe lucruri pe care le poți învăța. Dar ce scop are învățarea dacă nu pui în practică ceea ce înveți? Să citești o listă cu ‘100 de lucruri interesante despre pisici’ poate însemna teoretic că înveți ceva, dar nu are nicio valoare pentru tine în drumul tău spre îmbogățire.

Concentrează-te în schimb pe competențe și cunoștințe utile, cum ar fi să citești o carte despre tranzacționarea pe bursă sau să dezvolți o competență cerută, cum ar fi programarea software.

cum să fii milionar

4. Investește CHIAR ACUM în oportunități profitabile

cum să fie un milionar

Imaginează-ți dacă ai fi investit în trecut, acum ai fi deja pe cale să devii milionar. Dar, mai bine mai târziu decât niciodată! Începe azi și investește în orice îți va aduce în cele din urmă mai mulți bani, cum ar fi proprietăți, automobile sau la burse.

Îți aduci aminte că ai învățat în școală despre dobânda compusă și te gândeai că nu îți va fi niciodată de folos? Ei bine, din fericire, sau din nefericire, dobânda compusă chiar există în viața reală. Și, crezi sau nu, îți poate aduce mai mulți bani decât ți-ai fi imaginat vreodată.

cum sa devii milionar

5. Conștientizează cât de dependent ești de alții… și de ce acesta este un lucru bun

Oricât ai încerca să negi, adevărul este că toată lumea, fiecare dintre noi, este foarte dependent de alte persoane din viața noastră. O parte din  procesul de îmbogățire înseamnă să crezi deschis, să recunoști și să accepți faptul că și tu ești dependent de ceilalți. În loc să privești dependența ca pe o slăbiciune, consider-o un punct forte și folosește-o în avantajul tău.

Spune-le oamenilor că ești dependent în sensul că îi apreciezi. Doar când îți arăți recunoștința și umilința și respectul față de ei, vor face și ei la fel. Tratează oamenii la fel cum vrei tu să fii tratat. Oferă mai mult decât primești…

cum să fie un milionar

6. Creează parteneriate strategice cu beneficii de ambele părți (win-win)

În loc de a concura cu alții tot timpul pentru a face ceva mai bine, ia în considerare crearea de parteneriate și colaborarea cu ei. Când ești competitiv, ești mai concentrat pe victorie decât pe a găsi soluții reale, eficiente, eficace și viabile la problemele cu care este posibil să vă confruntați.

Când colaborezi cu alții pentru a deveni milionar, îți poți extinde ideile, aprofunda procesul de gândire și găsi soluții ideale. De cele mai multe ori, vei colabora cu o persoană care este expert în alte domenii decât tine, ceea ce vă face să fiți o echipă excelentă!

Nu fi egoist și nu căuta colaborarea doar pentru binele tău propriu. În schimb, creează strategii care te vor ajuta și pe tine și pe ceilalți să reușiți.

cum sa faci milioane

7. Perfecționează-te în domeniul marketingului

Dacă privești în profunzime, îți vei da seama că marketingul nu este cu nimic diferit de psihologia aplicată. Relaționează cu oamenii, ajută-i și convinge-i să creadă că ești serios.

Un motiv major pentru care unii oameni nu reușesc niciodată să obțină succesul este faptul că evită marketingul. Nimeni nu îți va acorda atenție dacă nu te prezinți într-un „ambalaj” interesant. Poți avea un produs revoluționar, dar dacă nimeni nu știe de el, nu va fi niciodată văzut de lume.

cum să fii milionar

8. Definește bogăția și succesul pentru tine

Bogăția și succesul sunt termeni subiectivi. Ce înseamnă pentru tine poate să nu însemne același lucru pentru noi.

Nu îți baza definiția bogăției și succesului pe percepția altor oameni. Gândește, analizează și apoi stabilește o definiție pentru prosperitate care să te mulțumească pe tine. Se referă la câtă libertate ai? Unde locuiești? Ce vrei să faci în fiecare zi? Ai nevoie de 10 milioane sau ai fi la fel de fericit ‘doar’ cu 5?

Oricât am vrea să se întoarcă roata și să devenim milionari instantaneu, acest lucru pur și simplu nu este posibil. Majoritatea oamenilor vor doar să câștige o mulțime de bani. Nimeni nu vrea să muncească pentru asta.

“Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume”

despărțitor

cum sa fii milionar

Persoana care trebuie să facă această muncă ești tu, adică depinde doar de tine. Dar nu poți doar să îți dorești schimbarea. Trebuie să muncești pentru asta. Trebuie să fii persoana care atrage succesul, bogăția, banii, aprecierea și respectul. Nu te poți transforma pur și simplu în acea persoană peste noapte.

Foarte mulți oameni caută acum pe Google “Cum să devii milionar”, dar majoritatea vor să se îmbogățească rapid. După ce ne-ai citit articolul, sperăm că ți-ai dat seama că lucrurile nu stau chiar așa. Să devii milionar, chiar dacă ai un job de 8 ore, nu este foarte dificil.

Ai nevoie doar de mentalitatea corectă, un venit stabil și decizii corecte. Nu mai aștepta, începe azi și vei fi deja cu un pas mai în față.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top