Eşti mai Productiv Atunci Când Munceşti de Acasă

Eşti mai productiv atunci când munceşti de acasă

Beneficiile lucrului acasă sunt foarte multe: comoditate, confort şi chiar posibilitatea de a fi propriul tău şef sunt cele mai importante. Dar, în 2014, un studiu realizat de ConnectSolutions sugerează că mai există un alt mare beneficiu de a lucra acasă—productivitatea crescută. Studiul lor arată că aproximativ 70 de procente din cei 40 de procente din oamenii care au lucrat acasă au fost cel puţin odată pe lună mult mai productivi lucrând în propriul spaţiu de lucru. O productivitate mai mare înseamnă câștiguri mai mari și, cu cât ai mai mulți bani în buzunar, cu atât șansele de deveni bogat sunt mai mari.

Analizarea studiului

Cercetările celor de la ConnectSolutions sunt convingătoare, dar e important să nu le crezi în totalitate. Compania care a sponsorizat studiul este un furnizor de servicii cloud, adică angajarea de muncitori care să lucreze acasă este în interesul ei.

Pe lângă asta, studiul, care a fost lansat prin chestionare plătite, cere participanţilor să îşi evalueze propria productivitate. Nu întreabă angajatorii dacă sunt de părere că muncitorii lor la distanţă sunt mai productivi, iar studiul nu impune niciun fel de criteriu de măsurare a productivităţii participanţilor. În schimb, pur şi simplu întreabă cum simt ei că sunt, având ca rezultat un răspuns subiectiv. Există întotdeauna şansa ca participanţii să îşi pună job-ul şi performanţă de acasă într-o lumină favorabilă pentru a continua să facă asta.

Desigur, ar putea fi la fel de posibil ca oamenii să fie chiar mai productivi atunci când lucrează de acasă. Acest lucru s-ar putea datora faptului că sunt mai relaxaţi, nu au parte de distragerile obişnuite sau lucrează mai din greu pentru a continua să se bucure de privilegiile oferite de muncă la distanţă.

Cine lucrează de acasă?

Tot felul de oameni fac acest lucru. Dacă te gândeşti să munceşti de acasă indiferent de domeniul în care activezi, ar fi bine să te gândeşti la cum te raportezi la profilele altor muncitori la distanţă. Uite câteva dintre grupurile de oameni care lucrează, în general, de acasă:

Adulţii în vârstă

Recensământul din S.U.A. a descoperit că peste jumătate dintre oamenii care lucrează de acasă cel puţin o zi pe săptămână au între 35 şi 54 de ani. Aproximativ 60 la sută dintre cei care lucrează tot timpul de acasă au în general peste 45 de ani, iar aproximativ 68 la sută dintre ei sunt căsătoriţi. În general, angajaţii mai tineri şi necăsătoriţi au şanse mai mici de a fi satisfăcuţi de muncă acasă deoarece ar rata oportunităţile sociale prezentate de job. În cazul oamenilor căsătoriţi care au familii, munca de acasă le oferă un plus de flexibilitate când vine vorba de obligaţiunile de familie şi de aceea este un concept mai atractiv.

Salarii scăzute

Studiile arată că oamenii care lucrează de acasă trăiesc, de obicei, în familii cu venituri generale mari, însă ei înşişi au un venit anual destul de mic. Cam 50 la sută dintre indivizii care lucrează de acasă câştigă mai puţin de 100.000 de lei pe lună, însă declara venituri anuale în cadrul familiei de peste 300.000 de lei pe an. Explicaţia pentru acest fenomen este existenţa unei surse mari de venit provenită de la un alt membru al familiei. Această sursă le permite celor care lucrează de acasă să îţi ia ore de lucru mai lejere. O altă explicaţie ar fi că aceste persoane lucrează de acasă când au timp ca să câştige nişte bani în plus, însă sunt părinţi casnici.

Manageri, Agenţi de vânzări şi Furnizori de servicii cu clienţii

Eşti mai productiv atunci când munceşti de acasăa casaExistă anumite job-uri care sunt mai accesibile pentru munca de acasă. Un exemplu adecvat este un call center, unde oamenii pot primi apelurile oriunde prin intermediul unui calculator şi al unui set de căşti. Mulţi asistenţi virtuali îşi câştigă, de asemenea, banii de acasă, din moment ce nu au nevoie de un birou fizic pentru un astfel de job.

Şi vânzările pot fi realizate frecvent de acasă, mai ales dacă job-ul implică şi călătorit. Mangerii care supervizează echipe se plimbă mult şi acoperă zone geografice mari pentru a-şi putea vizita subordonaţii cu uşurinţă sau comunica cu aceştia prin intermediul serviciilor de conferinţă web.

Un alt grup de persoane care nu sunt legate de regulile tradiționale de lucru într-un birou sunt cei care au găsit joburi online sau au căutat poziții de freelancer: Aceste persoane pot să ofere servicii de înaltă calitate și sunt dovada că lucrul la domiciliu poate fi un model inteligent de muncă.

Te interesează şi pe tine un job de acasă?

Ar putea fi puţin dificil să găseşti un job pentru acasă dacă nu ştii oportunităţile care se află pe piaţă. Nu este neapărată nevoie să fii deja angajat undeva ca să lucrezi de acasă, din moment ce multe metode de câştig îţi pot furniza un venit decent de acasă.

Dacă decizi să începi munca de acasă, ar trebui să arunci o privire pe ghidurile noastre diverse menite să te ajute să fii mai productiv atunci când munceşti de acasă.

Le poţi găsi aici:

Scroll to Top