Fă bani din Jocuri Video

Fă bani din jocuri video

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

Jocurile video pot fi relaxante, amuzante, ca să nu mai spunem provocatoare, însă mulţi oameni care petrec mult timp jucându-se sunt criticaţi negativ pentru că îşi pierd prea mult timp doar pentru propriul divertisment. Până la urma urmei, nu poţi câştiga bani jucând jocuri video, sau cel puţin aşa se spune.

freelancing

Dificultate

Dificultate mijloc
Mijloc

Timp

Timp Scăzut
Scăzut

Venituri

Câștiguri Mare
Mare

Însă acest lucru nu este neapărat adevărat.

Adevărul este că există modalităţi prin care gamerii dedicaţi îşi pot transforma hobby-ul în bani în plus. Deşi pentru majoritatea oamenilor nu va fi posibil să îşi câştige existenţa sau să devină milionari strict de pe urma jocurilor video, aproape toată lumea poate câştiga ceva în plus pentru a-şi acoperi nişte cheltuieli jucându-se.

Există cinci metode principale prin care poţi face bani jucându-te: blog-uri dedicate pentru gaming, videoclipuri pe YouTube, tutoriale pentru jocuri video, testări de jocuri şi eSports. Citeşte în continuare pentru a învăţa mai multe despre fiecare dintre acestea şi vei reuşi să câştigi bani făcând ceva ce te pasionează.

1. Devino blogger de gaming

Dacă eşti în căutare de o metodă rapidă şi simplă de a faci bani pe internet din jocuri video, blogging-ul este răspunsul. Mulţi oameni folosesc internetul pentru a căuta informaţii şi ştiri despre jocuri, creând astfel oportunităţi pentru jucătorii cărora le place să scrie şi care pot folosi unelte simple de blogging precum WordPress sau Blogger.

WordPress este un sistem de gestionare a conținutului liber și open source și îl putem recomanda foarte bine. Puteți începe să faceți propriul dvs. blog făcând clic pe imaginea de mai jos sau, dacă ați făcut deja acest lucru, verificați temele WordPress Elementor și ElegantThemes pentru a vă aduce site-ul web la nivelul următor!

Poţi face acest tip de blogging în mai multe feluri. Ai opţiunea de a ţine un site de recenzii pe care să descrii jocuri video, să le listezi punctele forte şi pe cele slabe şi apoi să le dai note. Poţi crea un site care include ştiri despre jocuri video ce urmează să fie lansate şi despre ultimele noutăţi tehnologice din această industrie. Sau poate vrei să scrii despre o anumită serie de jocuri pe care o îndrăgești, despre jocuri video clasice sau despre subiecte precum feminitatea în jocurile video.

Indiferent ce plănuieşti să faci, trebuie să te asiguri că ceea ce postezi este de o calitate superioară. Ideea este să creezi un conţinut care să atragă cititorii şi să îţi diferenţieze site-ul de competiţie. Pe lângă conţinutul interesant şi informativ, vei dori ca blog-ul tău de gaming să fie atractiv şi frumos. Poţi folosi teme pentru a-ţi personaliza site-ul fără multă bătaie de cap.

Odată ce începi să scrii, trebuie să îţi şi promovezi blog-ul pentru a avea succes. Deținerea unui blog și distribuirea articolelor pe rețelele de socializare este o strategie inteligentă pentru a face bani. De fapt, monetizarea conturilor de Instagram, Facebook, sau Twitter, te ajută să atragi cititori pe blogul tău. Poţi posta de asemenea articolul pe forumuri de gaming şi dezvolta parteneriate cu alţi bloggeri ca să fă distribuiţi reciproc muncă.

Pentru a face bani cu blog-ul despre jocuri video, va fi nevoie să afişezi reclame cu Google AdSense sau Yahoo Publisher. Aceste servicii plasează reclame pe un website şi te plătesc când acestea sunt accesate. Încearcă să gestionezi aceste servicii în aşa fel încât să afişeze doar reclame orientate pe tematica blog-ului. În caz contrar, vei avea puţine şanse de a face bani.

Pe măsură ce îţi construieşti site-ul şi măreşti traficul, poţi lua legătura cu diverse companii pentru a vedea dacă ar dori să le evaluezi jocurile. Poţi obţine astfel o mulţime de jocuri gratuite şi numeroase relaţii în cadrul companiilor.

2. Devino scriitor de ghiduri pentru jocuri video

Dacă îţi place să te joci, înseamnă că ştii cât de frustrant este când nu poţi să treci de un anumit nivel deoarece pur şi simplu nu îţi dai seama de ce ar trebui să faci ca să continui. Atunci când se întâmplă asta, cel mai probabil vei apela la internet şi te vei uita la câteva ghiduri online de gaming.

Deşi există şi resurse gratuite de ghiduri pentru gaming, ghidurile plătite reprezintă în general cea mai bună opţiune pentru cei care doresc doar cele mai bune sfaturi despre gaming. Dacă devii creator de ghiduri, vei reuşi să obţii un venit decent.

Killerguides.net este una dintre sursele de top pentru ghiduri de gaming din categoria MMO. Ghidurile de pe acest site sunt achiziţionate sub formă de e-book şi au cam 80 de pagini în medie. Multe dintre acestea se vând cu 120 de lei, creatorii lor primind un procent din fiecare vânzare. Atunci când publici o e-book pe aceste site, trebuie să continui să îţi actualizezi ghidul atât timp cât jocul mai rulează pentru a continua să primeşti comisionul.

Îţi poţi mări câştigul dacă promovezi ghidurile prin intermediul reţelelor de socializare şi a forumurilor de gaming.

3. Postează videoclipuri pe YouTube şi monetizează-le

Ghidurile de gaming nu sunt singurele surse de informaţii atunci când te afli într-un impas dintr-un joc. Mulţi gameri prefera să vadă tutoriale şi demonstraţii în direct pe ecran, iar pentru asta, vor apela la YouTube. Dacă creezi videoclipuri cu tutoriale, le încarci pe YouTube şi apoi le monetizezi, poţi să faci mulţi bani.

Există şi câteva aspecte negative când vine vorba de a crea videoclipuri de gaming pe YouTube pentru a crea profit. Acestea implica în general griji legate de legile drepturilor de autor. În general, experţii din domeniul legal, cad de acord că atât timp cât comentezi în timp ce te joci, nu vei fi afectat de legile menţionate anterior. YouTube va permite monetizarea videoclipurilor doar dacă acestea includ comentarii continue.

Pentru a face bani din videoclipuri pe youTube, poţi utiliza Google AdSense. Te poţi înscrie pentru un cont, iar apoi serviciul va adăugă reclame care să ruleze înainte de videoclipuri. Dacă cineva dă click pe reclamă, vei primi bani. Pentru a-ţi fi transferate fondurile provenit de pe urma acestor reclame, trebuie să câştigi o sumă minimă, actualizata frecvent de cei de la Google.

Twitch.tv este un alt mediu unde poţi face bani cu videoclipuri de gaming. Fiind un site mai nou, Twitch se dedica exclusiv jocurilor video, iar numărul său de vizitatori creşte în fiecare lună. Pentru a face bani pe site-ul în cauză, trebuie să completezi un formular şi să devii partener. Apoi, vei avea oportunitatea de a primi plăti regulate în funcţie de numărul tău de vizualizări.

Pentru a deveni colaborator, trebuie să îndeplineşti anumite cerinţe stabilite de către cei de la Twitch. Trebuie să demonstrezi că postezi regulat videoclipuri şi să ai o audienţă considerabilă. Ca rezultat, vei fi nevoit să difuzezi videoclipuri gratuit pe Twitch pentru o vreme şi să strângi mai mulţi privitori dedicaţi înainte de a trimite această aplicație.

Dacă doreşti să ai parte de profituri serioase pe YouTube sau Twitch, calitatea videoclipurilor tale va fi de o deosebită importanta. Deşi există milioane de oameni care se uită la videoclipuri, tutoriale şi demonstraţii de gaming, există de asemenea mii de oameni care produc aceste videoclipuri. De aceea conţinutul tău trebuie să fie original.

Comentariile amuzante sau inteligente, demonstraţii care exemplifica sfaturi şi secrete cunoscute de puţini oameni şi alte tipuri de conţinut creativ te vor ajuta să de distingi de ceilalţi producători video şi te vor îndreptate în direcţia succesului.

Spune stop problemelor financiare. Descoperă o metodă de a face bani acum.

Alătură-te altor mii de persoane care și-au schimbat viața datorită câștigurilor obținute online…
Peste 15 metode diferite, toate dovedite, toate profitabile.

ninja cu bani în cădere
Îți dorești să câștigi ceva bani în plus?

Avem o listă cu cele mai bune metode de a câștiga bani online.

Tot ce trebuie să faci este să alegi una și să începi să câștigi acum.

ninja cu icoane metrice

4. Testează profesional jocuri video

Înainte ca un joc video să fie lansat, sunt necesare nenumărate teste pentru a se asigura calitatea acestuia şi lipsa erorilor sau a defectelor care ar putea periclita experienţă. Deoarece acest proces poate dura mii de ore, companiile de jocuri video angajează testeri profesionişti de jocuri care să se joace în scopul depistării acestor erori.

Dacă devii unul dintre aceşti testeri, vei putea să ai un venit în plus semnificativ; în orice caz, munca poate fi foarte dificilă. Este obligatoriu să fii atent la detalii şi responsiv pentru a putea ţine o evidentă precisă a erorilor întâlnite. În general, testerii lucrează în condiţii de presiune şi trebuie să atingă un anumit număr de erori şi defecte pe care le întâlnesc.

Testerii de jocuri video câştiga de obicei între 68000 de lei şi 100000 de lei pe an. Testerii care sunt foarte pricepuţi la ceea ce fac şi au experienţa pot ajunge să câştige până la 160000 de lei anual. În cele mai multe cazuri nu vei avea nevoie de o diplomă sau un nivel ridicat de expertiză ca să aplici pentru un astfel de job; cu toate acestea, oamenii care au lucrat în trecut în programare, design grafic şi alte domenii legate de dezvoltarea jocurilor video ar putea avea un avantaj faţă de ceilalţi la interviu.

Lumea testării de jocuri video poate fi extrem de competitivă, din moment ce multe persoane considera acest job ca fiind unul foarte atractiv.

Înainte de a aplica pentru un job că tester de jocuri, este important să cunoşti câteva dintre dezavantajele existente în această industrie. Plata este foarte mică când iei în considerare cantitatea de muncă necesară pentru a depista toate erorile.

Din cauză că munca este de durată, tester-ilor de jocuri le-ar putea fi imposibil să aibă un job cu normă întreagă la altă companie. Contractele sunt foarte nesigure şi este posibil să treci prin perioade în care nu găseşti absolut nimic de muncă. Asta înseamnă că testarea de jocuri nu reprezintă o opţiune fezabilă pentru o sursă de venit stabilă.

Un avantaj clar este acela că vei putea să lucrezi de acasă. Nu există cerinţe cu privire la locul unde te afli atunci când te joci, iar acest lucru are ca rezultat un nivel ridicat de comoditate.

Dacă doreşti să aii succes ca tester de jocuri, trebuie să te avânţi în acest domeniu gândindu-te că vei depista erori, nu că te vei juca. Cel mai probabil, experienta acelui joc ţi se va părea foarte neplăcută în comparaţie cu titlurile pe care le achiziţionezi şi joci în general.

Pe lângă posturile profesioniste de testeri de jocuri, există şi câteva site-uri mai informale care îţi permit să câştigi sume mici de bani jucându-te pentru perioade scurte de timp. Poţi încerca site-uri precum PlayerResearch.com care oferă o sumă fixă de bani pentru o sesiune de gaming de 45 de minute urmată de un chestionar.

5. Participa la eSports

Fă bani din jocuri video

Dacă excelezi la vreun joc video, eSports ar putea fi oportunitatea ideală pentru tine. La competiţiile tip eSports, jucători de top concurează pentru premii în bani fie singuri, fie în echipe. Deşi campionii competițiilor de eSports nu câştiga la fel de mult ca atleţii profesionişti, cei mai de succes pot câştiga sume substanţial de bani.

Să luăm exemplul lui Jae Dong Lee, cel mai de succes competitor până la ora actuală, a câştigat peste 2000000 de lei sau al lui Marc Magiacapra din UK care a câştigat aproape 250000 de lei.

Pentru a intra în lumea competitivă a sporturilor virtuale, este cel mai bine să începi cu competiţii locale. Poţi căuta pe internet competiţii aflate în apropiere de tine. Acestea ar putea oferi doar premii mici, însă îţi vor oferi ocazia de a vedea cum este lumea gaming-ului competitiv. Unele concursuri îţi pot asigura un loc în cadrul campionatelor majore, iar cu cât concurezi mai mult, cu atât mai multă încredere în tine vei avea şi vei fi mai pregătit să te avânţi în competiţiile mari.

Dacă eşti un participant la eSports, poţi câştiga o reputaţie importantă pentru blog-ul tău de gaming, contul de YouTube sau cel de Twitch. Acest lucru îţi va permite să faci bani şi prin alte surse de venit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top