Fă bani din Traduceri

pictogramă metrică ninja de traducere

Dificultate

Dificultate Mediu
Mijloc

Timp

Timp scăzut
Scăzută

Venituri

Câștiguri Mijloc
Mijloc

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

Metodă stabilă de câştig de la BaniNinja.ro

Deși internetul ne ocupă tot mai mult timp pe zi ce trece și aproape toată lumea este activă, într-un fel sau altul, în mediul online, nevoia de translatori talentați este încă foarte mare: traducerile generate în mod automat de către diferite aplicații rămân, în ciuda progresului simțitor pe care acestea l-au înregistrat, destul de proaste.Traducerile sunt o metodă foarte bună de a câștiga ca freelancer și, în acest articol, îți vom arăta cum.

Fă bani din Traduceri

Engleza este printre cele mai populare limbi ale internetului, dar nu pentru toată lumea este ușor – sau comod – să o utilizeze, acesta fiind motivul pentru care este extrem de necesară disponibilitatea unor persoane care pot efectua traduceri de calitate în și din engleză, indiferent de care este limba lor maternă, astfel oferind acelor utilizatori ai internetului care nu cunosc (sau nu preferă) limba engleză, accesul la o mulțime de informații de pe urma cărora nu ar fi putut altfel beneficia.

Însă, bineințeles, aici nu e vorba numai de limba maternă (româna, de exemplu) – dacă știți spaniolă sau germană, cu atât mai bine! De fapt, orice limbă pe care o cunoașteți îndeajuns de bine vă poate face candidatul perfect pentru o sumedenie de joburi online!

Site-uri cum ar fi Tenbux, Gigbucks sau Zeerk sunt bazate pe aceleași concepte ca și Fiverr. Aici aveți posibilitatea să vindeți acele așa-numite „gig”-uri pentru sume începând de la 5$, și fiecare dintre site-urile enumerate are o secțiune de „Scriere și comunicare” (Writing and communication), unde puteți oferi diferite servicii, de exemplu proofreading – o activitate prin care se examinează cu mare atenție o lucrare și se corectează eventualele greșeli sesizate. Sau, evident, traduceri!

Primul pas pentru a putea începe să munciți este foarte simplu – înregistrarea pe site, care este complet gratuită și nu durează mai mult de câteva minute. Numai în acest fel Fiverr – și la fel de bine oricare dintre celelalte site-uri – vă poate oferi șansa să faceți, cum se spune – „un ban” – traducând online.

Iată cum trebuie să procedați:

După cum a fost deja spus, primul pas pe care trebuie să-l efectuați este să vă faceți un cont, fie pe Fiverr, fie pe altul dintre site-uri enumerate – oricare considerați că vi se potrivește cel mai bine.

Procedura este cât de poate de uzuală: doar apăsați „Join” și completați informațiile care vi se cer. După aceasta, creați un „gig” care descrie serviciul pe care doriți să-l oferiți. Dacă este vorba de traduceri, pur și simplu faceți un gig în secțiunea în care se potrivește, de exemplu Writing & Translation pe Fiverr și Zeerk, Translation Services pe Gigbucks, sau Writing pe Tenbux. În descrierea ce va însoți gig-ul menționați limbile pe care plănuiți să le folosiți, și stabiliți un preț. În mod normal, 500 de cuvinte traduse valorează 5$.

În momentul în care gig-ul devine activ, cumpărătorii vor avea posibilitatea să va contacteze pentru a vă solicita serviciul, sau ați putea, de asemenea, să vă folosți de opțiunea „Buyer Requests” din secțiunea Selling, pe care o găsiți făcând click pe săgeata de lângă numele de utilizator. Va apărea o listă cu diferite cereri de la cumpărătorii care au nevoie de un anumit serviciu pe care probabil nu l-au putut găsi printre gig-urile create pe site de către ceilalți vânzători. Dacă vedeți ceva atractiv, nu ezitați să contactați dumneavoastră, de data aceasta, cumpărătorul!

Din păcate, ca oriunde altundeva, nici aici nu există o rețetă pentru succes. Acesta depinde de mulți factori: numărul de concurenți pe care-i aveți, cât de răspândită este limba pe care o cunoașteți dar și alte lucruri care contează foarte mult, cum ar fi felul în care v-ați descris serviciul, în secțiunile destinate acestui scop.

banner de știri recente
ProfitFarmers ne-a adus 10.000 Ron în doar câteva săptămâni.
Vrei să vezi cum poți câștiga și tu bani cu ProfitFarmers?
profitfarmers card de semnal
ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani

Cât de mulți bani puteți face?

Răspunsul la această întrebare depinde în principal de numărul de gig-uri pe care oamenii le vor cumpăra de la dumneavoastră, dar acesta la rândul lui variază în funcție de cât de multă pricepere, dedicare și seriozitate dispuneți. Dacă sunteți foarte bun la engleză și franceză (de exemplu), scrieți rapid și corect și, pe deasupra, vă prezentați frumos „marfa”, ați putea face bani frumușei.

Totuși e bine să tineți minte că dacă visați să deveniți milionari, Fiverr nu e tocmai locul potrivit. Dar pe de altă parte, dacă vă place să scrieți sau să faceți traduceri chiar și în timpul liber, de ce să nu fiți și plătiți pentru asta?

Prețul pentru un gig obișnuit este de 5$, la care se aplică un „impozit” de 20%, asta însemnând că dumneavoastră veți rămâne cu 4$. Această reducere cu 20% se aplică oricărui câștig, indiferent de sumă.

Însă Fiverr oferă diverse opțiuni foarte convenabile pentru a vă mări cu cât mai mult câștigurile. Puteți, de exemplu, să solicitați alți 5$ (sau mai mulți) pentru o livrare „extra-rapida” (într-un timp mai scurt decât ar lua în mod normal) sau să faceți diferite astfel de oferte, cum ar fi : „pentru 10$ în plus, voi traduce un document tehnic”, sau, în situația în care 500 de cuvinte=5$, dumneavoastră puteți să vă oferiți să traduceți 1100 cuvinte pentru 10$, cumpărătorul beneficiind astfel de 100 de cuvinte traduse gratis.

După ce ati reușit să faceți ceva bani, îi puteți transfera în contul dumneavoastră de PayPal, deci în cazul în care nu aveți unul, este indicat să vă faceți – nicio grijă, este gratuit și sigur! Mai apoi, de acolo îi veți putea vira în contul bancar.

În cazul în care considerați că acest mod de a face bani repede vi se potrivește ați putea ruga cumpărătorii să păstreze contactul cu dumneavoastră prin e-mail sau Skype, asta conducând la o comunicare și relații profesionale mai bune, în același timp scutindu-vă de împovărătorul „-20%”.Dacă vreți să învățați câteva metode avansate pentru efectuarea de traduceri în afară de platformele de freelancing, puteți consulta ghidul nostru despre cum să găsiți joburi online. Mult noroc!

Mult noroc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top