Fă bani pe Youtube

cum faci bani pe youtube

Dificultate:

cum sa faci bani repede

Angajament ca timp:

bani rapid

Câștiguri potențiale:

cum sa faci bani usor

Plata potențială pe oră

lei

BaniNinja score:

Diverse metode de câştig de la BaniNinja.ro.

YouTube este cel mai mare website cu videoclipuri din lume şi are peste un miliard de utilizatori în fiecare lună. Asta înseamnă, de asemenea, că există o oportunitate pentru români să intre într-un parteneriat cu site-ul pentru a face bani de pe urma videoclipurilor. Faci asta prin intermediul reclamelor afişate cu videoclipurile tale.

Această metodă diferă de marketingul afiliat deoarece eşti plătit direct de către Google/YouTube.

Cum să lucrezi cu YouTube

Pentru a face bani pe YouTube, trebuie mai întâi să îţi creezi un cont pe YouTube. Faci asta prin crearea unui profil, folosind contul de Gmail (dacă nu ai unul, îl poți crea gratuit la acest link).

Următorul lucru pe care trebuie să îl parcurgi este să faci o cerere pentru a deveni partener YouTube – poţi face asta aici.

Dacă ai mai încărcat videoclipuri care au încălcat drepturile de autor sau nu ai respectat regulile site-ului, ar putea fi mai dificil să devii partener. Trebuie să fii verificat cu un mesaj text, aşadar YouTube poate fi sigur că eşti persoana care pretinzi că eşti.

Odată ce ai fost aprobat ca partener, vei beneficia de pe urma reclamelor. În acest scop, trebuie să îţi creezi un cont Google Adsense. Adsense este departamentul Google responsabil de publicitate. Crearea unui cont Adsense este destul de simplă, însă durează aproximativ o oră să primeşti aprobare. Este important să ai un cont activ şi să deţii conținutul de pe acesta. Poţi vedea cum să creezi un cont Google Adsense aici.

Dacă vrei să faci asta, parcurge ghidul nostru și începe să faci bani pe YouTube.

Cum să încarci videoclipuri

Odată ce ţi-ai creat profilul, trebuie să începi să încarci videoclipuri – acestea sunt cele care vor produce bani dacă reuşeşti să obţii suficiente vizualizări. Cu cât se uită mai mulţi oameni la videoclipuri, cu atât faci mai mulţi bani. Prin urmare, este important să faci videoclipuri cu un conţinut bun, o idee originală, titlu şi descriere adecvate şi imagini personalizate. Categoriile de videoclipuri care se bucură de cele mai multe vizualizări sunt cele despre sănătate, fitness, jocuri, maşini şi motoare, IT şi tehnologie şi sporturi.

Munca de pe Youtube poate fi combinată cu testarea de produse. Când testezi produse care ţi-au fost trimise, te poţi înregistra şi poţi posta pe YouTube. Mulţi oameni doresc să audă opinia altor persoane în legătură cu anumite produse, iar în acest fel poţi obţine multe vizualizări. Este recomandat să arunci o privire la metoda “fă bani cu opinia ta” din moment ce aici poţi câștiga bani astfel.

Este important să ai în vedere faptul că trebuie să ai drepturi de autor pentru conţinutul postat. Este ilegal să foloseşti videoclipurile sau muzica altor persoane fără să beneficiezi de aprobarea lor. Dacă e cazul, citeşte regulamentul Google pentru drepturile de autor.

Cât de mulţi bani poţi face?

cum faci bani pe youtubeProfitul pe care îl poţi face pe YouTube depinde de numărul de persoane care văd reclamele asociate cu videoclipurile şi de numărul de click-uri. Profitul poate depinde de asemenea şi de reclamele afişate. Durează câteva săptămâni înainte de a începe să faci bani, însă din moment ce parteneriatul este gratuit, nu ai ce pierde dacă încerci, mai ales dacă ai deja un cont activ de YouTube. Este nevoie de foarte multe vizualizări pentru a face bani, aşadar ar putea fi un avantaj dacă ai deja un cont activ de YouTube.

Reguli de urmat pentru a face bani pe YouTube

Există oameni care au făcut milioane pe YouTube şi lucrează doar de acasă. Oamenii care au făcut asta, au în general un canal întreg ce se bucură de o audienţă stabilă. Printre personalităţile YouTube de succes, care au făcut cei mai mulţi bani, se numără cei precum PewdiePie, Crazy Russian Hacker şi Smosh. Aceste personalităţi YouTube diferă foarte mult una de cealaltă, însă sunt şi unele care se aseamănă. Există multe criterii de îndeplinit pentru a avea succes pe YouTube sau cel puţin pentru a face bani astfel. Mai jos, am listat cateva lucruri care se aplică celor mai buni Youtuberi:

Pentru a atinge cel mai înalt nivel de succes pe YouTube, este bineînţeles foarte important să ai multe vizualizări. Majoritatea oamenilor de pe YouTube vorbesc şi înţeleg limba engleză, iar într-o anumită privinţă, aceasta este limba “oficială” de pe YouTube. Dacă creezi un canal în limba engleză, numărul potenţial de vizualizări este mult mai mare decât dacă îţi creezi canalul în română, spre exemplu. Prin urmare, dacă vrei să faci mulţi bani, ar trebui să creezi un canal YouTube în limba engleză.

Un alt lucru des întâlnit în cazul Youtuberilor talentaţi este faptul că au mulţi abonaţi. În mare, abonaţii sunt doar oameni care îţi urmăresc canalul de YouTube. Făcând asta, abonaţii primesc notificări atunci când încarci videoclipuri noi şi sunt în general printre primele persoane care le văd. Atragerea a cât mai mulţi abonaţi este o mutare inteligentă deoarece astfel vei avea parte de urmăritori stabili pentru canalul tău. După cum am menţionat şi mai devreme, tu faci bani în funcţie de numărul de vizualizări al videoclipurilor, iar dacă ai urmăritori siguri, vei putea crea un venit fix.

Mulţi Youtuberi folosesc, de asemenea, reţele de socializare pentru a obţine abonaţi. Reţelele de socializare precum Facebook, Instagram şi Twiter sunt locuri bune de promovare pentru Youtuberi.

Acum că există posibilitatea de a-ţi crea o pagină de Facebook, Instagram sau Twitter pentru a-ţi promova canalul YouTube, ar trebui, de asemenea, să citeşti şi ghidurile de făcut bani prin intermediul acestora.

Pentru a avea mulţi urmăritori şi abonaţi, este important să le ‘oferi’ ceva privitorilor. Așadar, nu este indicat sa încarci un videoclip plictisitor sau inutil, din moment ce nici nu va avea vizualizări.Cei mai buni Youtuberi reuşesc să creeze o valoare foarte mare de divertisment în cadrul întregului canal YouTube, fapt ce determină oamenii să revină şi să le urmărească videoclipurile. Dacă reuşeşti să creezi conţinut bun pe canalul tău de YouTube, ai o şansă foarte bună de a face bani.