Fă bani Pregătind alţi Oameni

Fă bani pregătind alţi oameni

“Eşti în căutare de un job pentru acasă ce îţi permite să fii propriul tău şef, să faci bani şi să continui să interacţionezi cu oameni? Pregătirea persoanelor ar putea fi perfectă pentru tine. Cererea pentru astfel de antrenori este în continuă creştere, iar valoarea industriei este estimată la 8 miliarde de lei. Nu trebuie să ai o diplomă că lucrezi ca antrenor de viaţă. De fapt, majoritatea oamenilor pot începe cu foarte puţin antrenament iniţial. Cel mai important lucru este să fii o persoană pozitivă şi să îţi doreşti cu adevărat să ajuţi oamenii ca să îşi îmbunătăţească viaţa. Dacă îţi place cum sună asta, citeşte în continuare pentru a afla cum poţi deveni un antrenor de viaţă.

Descrierea Job-ului De Antrenor De Viaţă

Cosa fa un life coach?

Aceasta reprezintă o metodă de câştig destul de specială. Te poţi gândi la un astfel de antrenor că la antrenorul unei echipe sportive. El îşi ajută echipa să dezvolte strategii pentru a câştiga jocuri. El sau ea evidenţiază punctele forte şi pe cele slabe ale jucătorilor şi îi ajută să îşi dezvolte abilităţile pentru a depăşi obstacole ce stau în calea succesului lor.

Antrenorii de viață fac acelaşi lucru, însă în loc să pregătească atleţi, ei lucrează cu bărbaţi şi femei care au anumite obiective în viaţă. Un antrenor se poate întâlni cu clienţii lui online folosind Skype sau alt program similar, la telefon sau în persoană la el acasă, acasă la client sau într-un spaţiu public precum cafenelele. Ei le oferă de asemenea clienţilor exerciţii şi sarcini de îndeplinit între sesiuni.

Mulţi antrenori de viaţă aleg să se specializeze într-un anumit domeniu. Spre exemplu, unii se concentrează pe a ajuta oamenii să îşi dezvolte carisma. Alţii asista oamenii ce doresc să îşi îmbunătăţească abilităţile organizatorice sau să îţi atingă vise. Domeniul este foarte permisiv; îţi poţi alege orice tip de specializare care crezi că se cere şi care te interesează.

Fă bani pregătind alţi oameni

Cum Începi Că Antrenor De Viaţă

Ca să devii antrenor de viaţă şi să începi să câştigi bani nu este nevoie să ai o anumită diploma, licenţa sau vreun certificat, deşi există programe pe care le poţi completa pentru a fi certificat că antrenor de viaţă. Acest lucru poate fi benefic pentru a atrage noi clienţi însă nu este obligatoriu. Pentru a deveni antrenor de viaţă, urmează aceşti pasi simpli:

1. Afla Ce Interese Ai.

Înainte de a intra în detaliile procesului de înfiinţare a vieţii de antrenor, trebuie să faci un pas în spate şi să îţi dai seama de ce este acest lucru important pentru tine şi ce vrei să faci. Întreabă-te de ce vrei mai exact să te faci antrenor. Ce te atrage la acest domeniu? Cum te vezi ajutând alţi oameni? Cum te-ar satisface acest job?

Atunci când iei în considerare propria ta motivaţie, vei începe să vezi drumul ce ţi se întinde în faţă. Spre exemplu, dacă ajungi la concluzia că ajutorarea altor oameni te va face mai fericit, ai putea decide să ajuţi oamenii care doresc să-şi atingă obiectivele. Dacă vrei să simplifici viaţa clienţilor tăi, poate ţi s-ar potrivi mai bine rolul de antrenor organizatoric.

2. Fă Puţină Cercetare.

Pentru a deveni un antrenor de viaţă, nu ai nevoie de cursuri formale de educaţie, însă ai nevoie de cunoştinţe şi de experienţă. Odată ce ai decis ce aspect al pregătirii oamenilor te captează, trebuie să înveţi mai mult despre acel domeniu. Citeşte o mare varietate de cărţi legate de domeniul tău. CIteşte-le cu atenţie şi ia notiţe. Evaluează materialul pe care îl citeşti. Ce are sens pentru tine de acolo? Ce informaţii simţi că ar fi adecvate pentru clienţii tăi? Ce exerciţii şi activităţi erau acoperite în cărţile pe care le-ai folosit ca inspiraţie pentru a crea sarcinile clienţilor tăi?

Un loc bun pentru a găsi cursuri pe această temă este Udemy, o piață online de învățare și predare cu peste 100 000 de cursuri și 24 de milioane de studenți. Nu ezitați să consultați ofertele lor aici, dacă sunteți interesați.

Deşi trebuie să studiezi puţin înainte de a începe, nu te vei opri nici după ce îţi lansezi afacerea. Antrenorii buni trebuie să înveţe conţinu, ceea ce înseamnă că vei fi nevoit să participi la cursuri şi seminare şi să continui să citeşti despre subiectele adecvate branşei tale.

3. Devino Elev

Dacă chiar îţi doreşti să fii un antrenor de viaţă grozav, trebuie să ai un model. Angajarea unui antrenor poate fi foarte benefică începătorilor, din moment ce îţi va permite să vezi tu însuţi cum este de cealaltă parte a sesiunilor. Ar fi indicat să vezi mai mulţi antrenori înainte de a-ţi începe afacerea. Vei vedea foarte repede că toţi antrenorii au propriile stiluri, iar analizarea diverselor metode te va ajuta să determini cum îţi doreşti să interacţionezi cu proprii tăi clienţi.

Cum Să Faci Bani Ca Antrenor De Viaţă

Odată ce ai acumulat cunoştinţele necesare şi ai dobândit puţină experienţă de la alţi antrenori de viaţă, vei putea să îţi lansezi afacerea şi să începi lucrul cu clienţii. Uite cum să începi să faci bani ca antrenor de viaţă:

1. Creează Un Website

Fă bani pregătind alţi oameni

Majoritatea oamenilor din ziua de azi vor căuta antrenorii online şi vor dori să citească tot ce se poate despre serviciile oferite de aceştia înainte de a se înscrie pentru o sesiune. În consecinţă, tu vei fi nevoit să ai un website profesionist şi funcţional atunci când deschizi afacerea.

Nu trebuie să plătiți un web designer profesionist pentru a-și face treaba. Folosind un serviciu precum WordPress și pluginurile sale Elementor sau Elegant Themes vă va permite să creați un site atractiv fără a fi nevoie să faceți nici o codificare. Doar asigurați-vă că corectați conținutul dvs. web cu atenție.

2. Fă-ţi Reclamă

Când eşti gata să accepţi clienţi, anunţa oamenii. Spune-le prietenilor tăi, membrilor familiei şi cunoștințelor, însă nu le spune doar “Sunt un antrenor de viaţă acum”. Explică-le ce servicii oferi şi cum poţi ajuta oamenii. Vorbeşte despre munca ta pe reţelele de socializare şi oferă o sesiune introductivă de antrenament gratuită de 30 de minute pentru a convinge oamenii să îţi încerce serviciul.

O altă modalitate de a găsi clienți este prin Fiverr, cea mai mare piață de servicii independente din lume pentru antreprenori care să se concentreze pe creștere și să creeze o afacere de succes la costuri accesibile.

3. Transformă-te Într-o Resursă

Una dintre cele mai bune modalităţi prin care să atragi clienţi noi este să creezi un conţinut web adecvat domeniului în care activezi. Poţi face videoclipuri, începe un blog, înregistra podcast-uri sau poţi alege o combinaţie dintre acestea. Creează articole scurte, înregistrări sau videoclipuri pe subiecte legate de specialitatea ta. 

Asigură-te că oferi informaţii utile şi că îţi determini cititorii în acelaşi timp să dorească mai mult. Spre exemplu, ai putea scrie o postare pentru blog despre 4 moduri în care să îţi simplifici viaţa. Apoi, la final, poţi oferi o modalitate de contact pentru a le da mai multe idei.

4. Fii Activ Pe Reţelele De Socializare

Creează-ți profile pe rețelele de socializare. În acest fel, îți cresc șansele de a face bani din Instagram și alte site-uri precum Twitter, LinkedIn, Facebook și Pinterest.

Actualizează-ți informația de pe aceste conturi măcar de două, trei ori pe săptămână. Poți începe să monetizezi un canal de YouTube creând videoclipuri cu cele mai bune sfaturi și recomandări ale tale. Reţelele de socializare reprezintă o modalitate grozavă prin care să atragi clienţi noi şi prin care să păstrezi interesul celor actuali.

5. Invita Publicul

Oferirea de seminarii şi workshop-uri locale te poate ajuta să îţi promovezi puţin serviciul. Închiriază un spaţiu mic şi stabileşte o taxă de 40-80 de lei pentru participare. Distribuie informaţii utile la workshop şi apoi profita de oportunitate pentru a atrage câţiva clienţi noi cu sesiuni gratuite de 30 de minute.

6. Fii Deschis

Pentru a face bani online ca antrenor de viaţă, poţi face mult mai mult decât simplele sesiuni de antrenament. Scrie e-book-uri cu subiecte legate de branşa ta sau oferă-ţi serviciile de vorbitor în public. NU doar că vei obţine un venit din aceste activităţi, însă îţi vei şi solidifica reputaţia de expert în domeniu, lucru care poate atrage noi clienţi. Deși unii antrenori de viață câștigă modest, cei care dau dovadă de genialitate în marketing au reușit să facă profituri foarte mari din prezentări și publicații care le-au adus milioane.

Ar Trebui Să Devii Antrenor De Viaţă?

Pentru persona potrivită, acesta poate fi un job grozav, unul care este foarte permisiv. Totuşi, trebuie să te asiguri că job-ul ţi se potriveşte dacă vrei să ai succes. Un antrenor de viaţă grozav trebuie să:

Fie Satisfăcut De Un Salariu Modest.

În medie se câştigă cam 120000 de lei pe an în SUA, iar clienţii au salarii medii de 400000 de lei sau mai mult. Pentru unii oameni, asta poate conduce la resentimente şi stres.

Posede O Personalitate Puternică

Când începi munca de antrenor de viaţă, îţi va fi dificil să găseşti clienţi noi. Dacă nu eşti tipul de persoană care poate rămâne motiva şi care să îşi continue munca în ciuda adversităţii, acest job ar putea să nu ţi se potrivească.

Poată Rezolva Probleme Cu Uşurinţă

Dacă nu poţi să găseşti răspunsuri pentru problemele clienţilor tăi, nu îi vei putea convinge să se întoarcă.

Scroll to Top