Fă bani prin Vânzări Externe

Fă bani prin vânzări externe

Studiile arată că vânzările online sunt în creşterea în timp ce magazinele fizice standard se chinuie să ţină pasul cu numărul de oameni care apreciază convenabilitatea magazinelor online şi a livrărilor la domiciliu. Având în vedere expansiunea comerţului electronic, este uşor să vezi de ce tot mai mulţi oameni plănuiesc să deschidă magazine online.

Dacă te numeri printre ei, poate ar fi mai bine să te ocupi de vânzări externe, decât să deschizi un magazin convențional ce ţine produse în stoc. Cu o înţelegere pentru vânzări, intri într-un parteneriat cu un comerciant şi îi vinzi produsele publicului. Atunci când un client face o achiziție, îl anunţi pe comerciant. După, el va fi responsabil de livrarea produselor către client, iar tu vei primi un procent din vânzare.

Cel mai evident avantaj al vânzărilor externe este eliminarea costului şi riscului deţinerii propriului inventar. În plus, este foarte uşor să începi să te ocupi de acest tip de vânzări. Trebuie să te concentrezi pe deschiderea, promovarea şi gestionarea unui magazin online. Comercianţi tradiţionale au mari probleme cu comenzile, aşadar tu te poţi concentra pe creşterea afacerii tale şi pe profit.

Dacă doreşti să începi să câştigi bani din vânzări externe, poţi găsi mii de comercianţi care sunt în căutare de parteneri pe Salehoo.

Tot ce trebuie să ştii despre vânzările externe

Tu intri într-un parteneriat cu comerciantul sau vânzătorul terţier pentru a deveni agent de vânzări sau depozit de marfă pentru cealaltă parte. Ei deţin tot inventarul. Tu nu atingi şi nu gestionezi produsele pentru ei. Din această cauză, ţie îţi va fi mai uşor să te concentrezi pe a face bani online!

Odată ce a început înţelegerea de vânzări, tu vei vinde produse fie prin intermediul propriului tău website, fie pe un magazin deja existent precum Amazon sau eBay.

Uite cum va funcţiona o astfel de vânzare

  1. Clientul găseşte produsul dorit pe website-ul tău sau pe magazinul online, îl adăugă în coşul de cumpărături şi plăteşte prin intermediul unui sistem de checkout.
  2. Tu primeşti informaţiile comenzii şi plată (fără comisionul aferent perceput de site).
  3. Tu trimiţi informaţiile comenzii vânzătorului şi achiţi costul mărfii.
  4. Păstrezi restul banilor din vânzare drept comision.
  5. Compania de vânzare completează comandă şi trimite marfă clientului.
  6. Tu te ocupi de toată comunicarea cu clientul, cum ar fi anunţarea lor de primirea comenzii, actualizarea informaţiilor legate de livrare şi gestionarea oricăror plângeri său întrebări.

Cea mai importantă parte din relaţia magazin-vânzător este încrederea. Trebuie să ai încredere că acel comerciant va trimite produsul clientului într-o condiţie bună şi destul de repede. Acesta din urmă, trebuie să aibă încredere că îi vei trimite banii promişi de pe urmă vânzării. Ambele părţi îşi asumă un risc, însă dacă lucrezi cu un comerciant cunoscut, nu ar trebui să îţi faci prea multe griji în această privinţă.

Avantajele vânzărilor externe

Aşadar, de ce ai dori să începi să faci bani din vânzări externe în loc să îţi deschizi un magazin online tradiţional? Uite câteva dintre motivele pentru care acest tip de livrări reprezintă de multe cea mai bună opţiune:

1. Fără achiziţii

Atunci când eşti un vânzător extern, poţi să vinzi produse fata a fi nevoit să le cumperi tu însuţi. Asta înseamnă că costurile de deschidere ale afacerii sunt mult mai mici. De asemenea, nu vei fi nevoit să îţi baţi capul cu stocul disponibil. Parteneriatul îţi permite să vinzi o mare varietate de produse.

2. Fără stoc

În cazul unui magazin obişnuit, menţinerea inventarului este o sarcină dificilă şi scumpă. Atunci când produsele nu se vând, va trebui să le oferi la un preţ redus pentru a scăpa de ele. Nu vei avea niciodată această problemă în cazul vânzărilor externe.

3. Simplitate

În calitate de proprietar al magazinului, vei putea să te concentrezi strict pe extinderea afacerii online şi pe oferirea celor mai bune servicii clienţilor. Nu va fi nevoie să împachetezi produse, să ai de a face cu servicii de curierat sau să petreci timp organizând inventarul. În cazul site-urile precum Amazon sau eBay nici nu vei fi nevoit să îţi creezi propriul website şi tocmai de aceea poţi câştiga bani foarte repede prin această metodă.

4. Legalitate

Vânzările externe reprezintă înţelegeri complet legale între tine şi un comerciant. Deşi pare o înţelegere mai atipică, cel mai probabil ai mai cumpărat de la vânzători externi în trecut fără ca măcar să realizezi asta. Tot mai mulţi vânzători de pe eBay şi Amazon îşi finalizează o parte din comenzi prin intermediul acestor înţelegeri.

Găsirea companiilor de vânzări

Fă bani prin vânzări externe După cum am menţionat anterior, încrederea este absolut esenţială pentru o înţelegere de vânzări de succes. De acces este importat să găseşti un comerciant renumit care are o reputaţie solidă. Ţine minte că eşti liber să lucrezi cu mai mulţi furnizori dacă doreşti. De fapt, este ideal să procedezi astfel în caz că se întâmplă ceva cu unul dintre ei.

Cât de mulţi bani poţi câştiga?

Suma de bani pe care o poţi câştiga variază foarte mult. La început, e posibil să faci doar între 800 şi 2000 de lei, însă în timp, ai putea ajunge să câştigi sume de bani de cinci sau şase cifre în fiecare lună. Modul în care îţi promovezi afacerea, calitatea serviciului cu clienţii şi condiţia produselor vor contribui la potenţialul tău de a deveni un vânzător extern de renume.

Vânzările externe sunt o modalitate grozavă prin care să faci bani pe internet şi sunt recomandabile dacă doreşti să creezi un venit în plus de durată. În comparaţie cu multe alte metode de pe acest website, vânzările externe necesită ceva timp şi efort pentru a începe, însă imediat ce ai realizat acest lucru şi ai dată de primii câţiva clienţi, îţi va merge foarte bine.

Scroll to Top