Freelancer Jobs: Ghid Complet [Actualizare 2021]

castigati bani cu freelancing

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

În acest articol, vom vorbi despre motivele pentru care noi, la BaniNinja, recomandăm freelancing-ul ca fiind principala modalitate de a intra în lumea câștigurilor online. Vom discuta despre cum te pregătești pentru succes astfel încât va fi ușor și distractiv să găsești, să câștigi și să finalizezi freelancer jobs! Vom vorbi și despre cum începi ca freelancer în general dacă ai fost vreodată curios să afli, dar nu ai pornit încă pe acest drum.

freelancing

Dificultate

Dificultate Scăzut
Scăzută

Timp

Timp scăzut
Scăzută

Venituri

Sursa de venit Mediu
Mijloc
freelancer jobs
CAPITOL 1

Cum să începi ca freelancer și să câștigi bani în mai puțin de 10 minute

liber profesionist
CAPITOL 2

Ce avantaje ai ca freelancer

freelancing
CAPITOL 6

10 principii de bază care te ajută să ai succes în freelancing și să câștigi freelancer jobs

freelancer jobs
CAPITOL 7

Dacă știi cum să găsești freelancer jobs îți vei putea construi stilul de viață pe care l-ai visat

Vrei să câștigi bani online, să fii propriul tău șef și să lucrezi de oriunde te-ai afla în lume; freelancing-ul online este în acest caz cea mai bună opțiune. Tot mai mulți oameni își dau seama de acest potențial și vor să știe cum pot să intre în lumea interesantă a freelancer jobs.

Și de ce nu ar face-o?

Urmând doar câteva reguli simple, poți ajunge RAPID în fruntea ierarhiei în freelancing. Vei avea atât de mulți potențiali clienți care își vor dori să lucreze cu tine încât nu vei avea timp pentru fiecare.

Ba mai mult:

Vei începe să fii văzut ca un expert și vei putea cere tarife de 1.000 RON/oră sau chiar mai mult!

Până la final, vei știi exact pe ce abilități să te bazezi ca freelancer, cum să obții primii clienți și cum să îți crești veniturile online.

CAPITOL 1

Cum să începi ca freelancer și să câștigi bani în mai puțin de 10 minute

Cel mai bun lucru când pornești în căutare de freelancer jobs este acela că poți începe  RAPID. Vom analiza în detaliu câțiva pași în acest articol, dar tot ce trebuie să faci este următorul lucru:

liber profesionist
1. Te înregistrezi pe o platformă online de freelancing, precum Upwork, Fiverr, Jobsora sau Zeerk

2. Îți completezi profilul și introduci informațiile necesare pentru a putea fi plătit

3. Poți începe să aplici pentru joburi!

CAPITOL 2

Ce avantaje ai ca freelancer

Freelancing-ul vine cu o mulțime de beneficii:

freelancers
bani online

Poți lucra de oriunde

Te întrebi poate de ce și-ar dori cineva să știe cum să obțină freelancer jobs.

La BaniNinja, scopul nostru este să te învățăm  cum să generezi venituri online. Deoarece tot ceea ce faci ca freelancer se învârte în jurul calculatoarelor și conexiunii la Internet, poți lucra de oriunde dorești…Poate fi vorba de o cafenea, confortul casei tale, sau chiar din celalalt capăt de lume, cum ar fi de la Paris.

Și apropo de asta…

bani pe net

Poți călători în timp ce lucrezi

Odată ce ai învățat să obții freelancer jobs, poți alege să rămâi în locul în care te-ai născut, sau îți poți lua calculatorul și să vezi lumea în timp ce lucrezi. Atât timp cât livrezi proiectele la timp, clienților tăi nu le va păsa dacă lucrezi într-o cafenea din Istanbul sau într-un bar pe o plajă din Republica Dominicană.

lucra oriunde prin a fi un freelancer

Trei

Poți suplimenta veniturile obținute de la job

Unul din avantajele freelancing-ului este faptul că îți aduce bani SUPLIMENTAR față de veniturile obținute din jobul normal!

Ai o datorie pe care trebuie să o plătești? Vrei să faci economii pentru concediu? Îți dorești o jucărie nouă?

Poți folosi veniturile obținute ca liber profesionist pentru a putea plăti pentru toate acestea.

Dar ce se întâmplă dacă nu îți place ceea ce faci acum?…

patru

Poți renunța la slujba ta

Odată ce știi cum să obții freelancer jobs, vei avea tot mai mulți clienți și, în cele din urmă, vei câștiga suficienți bani ca să poți să renunți la locul de muncă actual. Mulți dintre cititorii noștri au făcut acest lucru cu succes, deci, dacă asta îți dorești, nu-ți face griji. Este 100% posibil și poți să o faci și tu!

Dar, așteaptă puțin:

Așa cum vom discuta mai târziu în articol, acest lucru nu este necesar și depinde doar de tine. Sunt persoane care își doresc să renunțe la locurile lor de muncă, iar aceasta este o modalitate excelentă de a o face, în timp ce altele urmăresc doar un venit suplimentar, păstrându-și în același timp locul de muncă, iar freelancing-ul te ajută și în acest sens.

bani pe net

Poți lucra așa cum îți place ȚIE, după propriul program de lucru și de concediu, îți poți alege singur clienții și proiectele

Suntem diferiți și avem propriul mod de a face lucrurile: Unii preferă să lucreze după program și să se trezească devreme. Alții URĂSC să aibă liste de priorități și lucrează mai bine noaptea.

Ca freelancer, ai libertate deplină să decizi cum este cel mai bine pentru TINE. Tu ești cel care decide cum și când lucrezi: Dacă nu îți place să te trezești dimineața și vrei să dormi până la prânz, fă-o Dacă vrei să mergi la sală la prânz și să nu fi țintuit la birou timp de 8 ore, perfect.

Ca freelancer ai putere de alegere, iar aceasta este excelent.

Crezi că asta e tot? La o slujbă normală, trebuie să îți suporți colegii de echipă și șeful chiar dacă nu îi placi. Dar dacă lucrezi ca freelancer: Ai plângeri de la un client? Îți dă prea multe bătăi de cap? Este răutăcios?

Nicio problemă! Concediază-l.

Nu mai trebuie să vorbești niciodată cu el. ASTA înseamnă putere.

Când ești abia la început și doar înveți să obții freelancer jobs și nu ai încă legături stabilite, nu vei putea avea atât de multă libertate în ceea ce privește persoanele cu care lucrezi ca atunci când ai deja oarecare vechime. Dar nu-ți face griji, vom discuta mai târziu în articol și despre cum poți găsi numeroși clienți astfel încât să alegi după plac.

CAPITOL 3

Ar trebui să renunți la locul de muncă pentru a lucra ca freelancer?

Mulți se întreabă dacă trebuie să renunțe la locul de muncă pentru a lucra ca freelanceri. La BaniNinja, îți spunem că depinde doar de tine: poți lucra ca liber profesionist în plus noaptea sau în weekend, pe lângă locul de muncă actual, sau poți demisiona și lucra full-time.

freelancer jobs

Fii atent însă la următoarele aspecte: Noi recomandăm întotdeauna să îți păstrezi jobul înainte de a începe să lucrezi ca liber profesionist dacă nu ai mai făcut freelancing înainte.

Există 3 motive principale pentru aceasta:

Totul depinde doar de tine, dar noi îți recomandăm să te implici în câteva freelancer jobs și să obții suficiente venituri câteva luni la rând. În acel moment, nu vei mai avea nevoie de slujba normală și poți renunța oricând dorești! În acest fel, vei avea încrederea că vei câștiga întotdeauna suficient pentru a te întreține

CAPITOL 4

Cum să găsești cele mai bune freelancer jobs

Unii se tem că nu vor putea găsi freelancer jobs pentru că nu au abilități pe care să le scoată pe piață sau să le vândă online.

liber profesionist

Când începem să enumerăm câte lucruri poți face ca freelancer, oamenii sunt în general surprinși și suntem siguri că și tu știi să faci lucruri pentru care alții ar vrea să plătească. Dar chiar și dacă nu știi, poți deprinde cu ușurință o abilitate pe care să o vinzi clienților.

  • Design grafic
  • Comerț electronic
  • Design UI/UX
  • Editare foto
  • Editare video
  • Producție video
  • Web design
  • Programare
  • Animație
  • Dezvoltare de software
  • Creare site wordpress
  • Suport tehnic
  • Asistent virtual
  • Transcrieri
  • Scriere tehnică
  • Editarea unui text
  • Redactarea unui text
  • Ghostwriting
  • Traduceri
  • Contabilitate
  • Evidență contabilă
  • Suport chat online
  • Consultanță în afaceri
  • Excel
  • Publicitate
  • Consultanță în marketing
  • Google AdWords
  • PPC
  • SEO
  • SEM
  • Generarea de lead-uri

Ai găsit ceva în această listă la care te pricepi și poți lucra ca liber profesionist? Perfect! Dacă nu ai găsit, există nenumărate resurse online care te învață oricare dintre aceste competențe gratuit sau la un preț foarte mic.

Iată o listă rapidă:

freelance

Udemy – Bibliotecă de cursuri online unde poți selecta o temă care te interesează și poți achiziționa direct un anumit curs.

frilansjobb coursera logo
Coursera – Bibliotecă de cursuri online de tip abonament lunar. Plătești o taxă lunară fixă și ai acces la întreaga bibliotecă de cursuri.
freelancing

Google Adsense – Oferă cursuri gratuite pe orice teme legate de google advertising, cum ar fi AdWords, PPC, Google Analytics și multe altele

De asemenea, poți pur și simplu să folosești Google pentru a căuta o temă de interes și vei găsi MII de resurse gratuite, articole și multe altele care te ajută să stăpânești o competență la alegere. Chiar dacă nu ai o abilitate, acesta nu ar trebui să fie un motiv pentru care să nu începi să aplici pentru freelancer jobs!

De asemenea poți accesa Jooble, dacă dorești să-ți cauți un loc de muncă online. Aici sunt cele mai actuale oferte de muncă din toate domeniile, inclusiv joburi online de acasă.

Spune stop problemelor financiare. Descoperă o metodă de a face bani acum.

Alătură-te altor mii de persoane care și-au schimbat viața datorită câștigurilor obținute online…
Peste 15 metode diferite, toate dovedite, toate profitabile.

ninja cu bani în cădere
Îți dorești să câștigi ceva bani în plus?

Avem o listă cu cele mai bune metode de a câștiga bani online.

Tot ce trebuie să faci este să alegi una și să începi să câștigi acum.

ninja cu icoane metrice

CAPITOL 5

De ce ai nevoie pentru a te lansa ca liber profesionist

Vestea bună este că nu ai nevoie de mult timp pentru a învăța cum să fii liber profesionist! În principiu, tot ce ai nevoie este: un calculator, o conexiune la Internet și propriile tale abilități.

free lancer

Iată câteva alte lucruri care te vor ajuta să ai succes în lumea freelancing-ului:

bani online

Un bun spațiu de lucru

Deși probabil că nu vei lucra din biroul unei companii, este FOARTE important să ai un spațiu de lucru primitor unde să te simți confortabil. Acesta poate fi acasă, o bibliotecă, o cafenea, un spațiu de lucru pe care îl împarți cu cineva sau chiar un hamac pe o plajă însorită!

Important este să ai un loc unde să te simți bine lucrând. În acest fel, vei fi foarte motivat să faci treaba cum poți mai bine. În plus, îți garantează clienți foarte mulțumiți și mai multe oferte!

spatiu-de-lucru pe liber profesionisti

bani pe net

Productivitate

Deși suntem diferiți, indiferent cine ești, vei vrea să duci lucrurile la bun sfârșit.

Odată ce începi să lucrezi cu mai mulți clienți și, în special, dacă îți păstrezi și slujba  și aplici pentru freelancer jobs, eficiența este un aspect esențial.

Din fericire, am pregătit pentru tine un articol despre cum să fii productiv.

Trei

Instrumente și tehnici de time management

Legat de productivitate este și time managementul.

Va trebui să înveți cum să îți împarți timpul între diferite responsabilități și sarcini, pentru că probabil vei lucra la mai multe freelancer jobs în același timp.

Conform unui studiu realizat în randul angajaților, antreprenorilor și specialiștilor în psihologie, programul de muncă clasic scade productivitatea, în timp ce mai multă flexibilitate ar putea fi soluția pentru creșterea productivității.

Îți recomandăm tehnica pomodoro, care îți oferă o modalitate excelentă de a urmări timpul și te ajută în productivitate, în general, pe care o poți utiliza acum că ești abia la început în ceea ce privește obținerea de freelancer jobs. Și utilizarea unui calendar (chiar și Google Calendar) este o idee bună.

patru

Instrumente și competențe de project management

Când jonglezi cu mai multe responsabilități, termene limită și clienți, lucrurile se pot precipita foarte repede.

De aceea este important să știi să îți urmărești proiectele, ceea ce ai de făcut și când trebuie să finalizezi.

Există MULTE instrumente diferite care te ajută în acest sens, dar trebuie să le găsești pe cele potrivite stilului personalității tale.

Însă, BaniNinja recomandă Basecamp. Basecamp este un software gratuit de project management și este foarte indicat pentru lucrul cu clienții, te scapă de nevoia de a face schimburi nesfârșite de e-mailuri și combină și un întreg șir de alte caracteristici, precum calendar, căsuță de chat, listă de priorități și multe altele.

bani pe net

Determinare și disciplină

Trebuie să menționăm că ai nevoie de determinare și disciplină pentru a câștiga multe freelancer jobs. Nu poți neglija proiecte bine plătite… cel puțin nu la început.

Concluzia:

Deși e ușor să începi să lucrezi și să și câștigi bani, responsabilitatea ta rămâne totuși aceea de a găsi clienți și de a te asigura că proiectele sunt duse la bun sfârșit!

Fii pregătit să lucrezi cât poți tu de bine și te vei descurca perfect.

CAPITOL 6

10 principii de bază care te ajută să ai succes în freelancing și să câștigi freelancer jobs

După ce ți-am arătat ce ai nevoie pentru a începe ca liber profesionist și ai identificat o competență de care te poți folosi pentru a câștiga bani, iată pașii pe care ar trebui să îi urmezi pentru a reuși:

freelancer jobs
bani online

Definește-ți obiectivele

Care sunt obiectivele tale legate de freelancing?

Vrei doar să faci 400 RON în plus pe lună? Îți propui să câștigi suficient încât să poți trăi oriunde în lume fără a avea un job permanent? Sau îți dorești să pui bazele unei companii   multi-milionare?

Înainte de a începe gândește-te unde ți-ai dori să fii peste o lună, trei luni, un an și 5-10 ani. În acest fel îți va fi mult mai ușor să îți păstrezi motivația și vei știi încotro te îndrepți în loc de a lucra fără niciun motiv anume!

Motivația este esențială și, dacă ești hotărât să reușești, așa va fi.

bani pe net

Stabilește-ți o rutină și un program

Ca liber profesionist, vei avea (să sperăm) diferite proiecte în desfășurare, iar acest lucru poate fi dificil de gestionat dacă ai și un job permanent.

Stabilește-ți o rutină eficientă și un program astfel încât să știi CÂND vei lucra și CE vei lucra. Poți lucra de exemplu în fiecare noapte de luni și miercuri, 3 ore duminica la o anumită oră, sau orice alt program care ți se potrivește. Stabilește o rutină și respect-o!

Trei

Alege o nișă

Majoritatea persoanelor încearcă să păstreze o linie generală când încep să aplice pentru freelancer jobs, gândindu-se că astfel vor avea mai multe șanse să găsească și să atragă mai mulți clienți.

De fapt este invers…și de aceea ar trebui să alegi o “nișă” când te lansezi în freelancing.

O “nișă” înseamnă pur și simplu un sector sau un grup de clienți pe care să te concentrezi. De exemplu, să spunem că lucrezi ca scriitor, dar specializarea ta este în relații personale. Poate lucrezi ca freelancer în web design, dar știi să faci website-uri atractive pentru arhitecți.

Iată de ce este important:

Dacă te limitezi la o anumită categorie nu înseamnă că vor fi mai puțini oameni care vor dori să beneficieze de serviciile tale, ci doar faptul că atragi o categorie FOARTE specifică de clienți și este mai ușor să îi convingi pe aceștia să dorească să lucreze cu tine… și să te plătească. Este exact ceea ce vrei să faci atunci când te lansezi în freelancing.

Gândește-te în felul următor: Să spunem că vrei să faci un control la inimă pentru a fi sigur că funcționează normal. La ce doctor ai prefera să mergi? Ai de ales între un medic generalist, sau un cardiolog care în toată cariera lui a examinat și a studiat DOAR inimi. Cu siguranță vei alege cardiologul! 

Acesta va avea mult mai multe cunoștințe și va putea să îți spună dacă ceva nu e în regulă, față de un generalist care nu s-a concentrat prea mult pe acea temă specifică.

Același lucru este valabil și când îți setezi să devii un foarte bun freelancer: Ai mai multe șanse să fii plătit (și să fii plătit MAI MULT) de clienți dacă au nevoie, de exemplu, de email marketing, iar tu ești un copywriter care mănâncă email marketing pe pâine. 

Dacă te întreabă ce experiență ai și le spui că ai lucrat DOAR în email marketing timp de 10 ani, vor fi foarte impresionați și vor simți că pot avea încredere că vei duce sarcina la bun sfârșit. Gândește-te cum sună asta față de “Sunt scriitor”.

Păstrează o linie specifică și alege o nișă, fie că este vorba de tipul de serviciu pe care îl livrezi, fie de aria pe care te concentrezi.

patru

Ia în considerare crearea unei organizații potrivite

Majoritatea freelancer-ilor lucrează ca persoane fizice autorizate, ceea ce este în general legal, deși ar trebui ÎNTOTDEAUNA să verifici cu un contabil sau un avocat specializat în legislația fiscală pentru a fi sigur.

Ai putea însă lua în considerare înființarea unei companii, a unei organizații sau a unei firme pentru a beneficia de protecție legală.

Nu este obligatoriu când ești abia la început, dar, dacă intenționezi să te dezvolți, ar putea fi o idee bună.

Din nou, îți recomandăm să vorbești cu un contabil sau un reprezentant legal pentru a fi sigur că ceea ce faci este 100% legal și nu încalci nicio lege când aplici pentru freelancer jobs!

bani pe net

Informează-te despre impozitarea pentru freelanceri și modalități de declarare a veniturilor

Impozitarea se aplică diferit pentru veniturile obținute din activități independente față de veniturile obținute ca angajat al unei companii. În funcție de suma pe care o câștigi, este posibil să fie nevoie să faci plăți trimestriale, față de o singură sumă la finalul anului și fiecare țară are propriile cerințe.

Poți găsi informații pentru câteva țări mai jos, dar nu uita să verifici reglementările fiscale în alte țări dacă este cazul. Este un mic efort dar poate fi unul foarte important pentru a putea avea succes ca freelancer:

bani online

Ocupă-te de contabilitate — urmărește-ți veniturile, cheltuielile și ia în considerare angajarea unui contabil

Când devii freelancer și începi să lucrezi pentru tine, poți obține multe beneficii fiscale legate de „cheltuielile pentru desfășurarea activității” pe care le faci. Aceste cheltuieli pot însemna orice de la costul benzinei pentru a merge la o întâlnire cu un client, taxe pentru software și multe altele. Să fii liber profesionist are avantajele sale!

Este important să ai un sistem care urmărește veniturile (sau tarifele) din proiecte pentru diferiți clienți, cheltuielile și facturile din freelancer jobs.

Îți recomandăm să utilizezi Zoho Invoice, prin care poți urmări veniturile și cheltuielile de pe cardurile de credit și din conturile bancare. Vei putea de asemenea trimite facturi clienților pentru proiectele livrate. Îți recomandăm să ai un card de credit separat, dedicat, unde vei factura orice cheltuieli legate de activitatea de freelancing pe măsură ce te dezvolți ca să poți pur și simplu încărca cardul în Zoho și exporta cheltuielile. Când ești doar la început, poți doar să îți notezi cheltuielile în Zoho.

Dacă ai multe facturi pe suport hârtie, îți recomandăm Shoeboxed pentru a le putea urmări pe toate. Poți face o poză și digitaliza factura și scapi astfel și de hârtie.

Pe măsură ce te dezvolți, poți lua în considerare angajarea unui contabil dacă numărul de freelancer jobs crește tot mai mult: Un contabil te poate ajuta să organizezi lucrurile în fiecare lună, sau îți poate înmâna situația fiscală de freelancer la finalul anului, scăpând astfel de stresul de a ține toată evidența.

Concluzia este următoarea:

Știm că poate fi plictisitor să ții contabilitatea, dar este un aspect FOARTE important. Cu cât o faci mai repede , cu atât îți va fi mai ușor  să te dezvolți și să câștigi tot mai mulți bani… și vrei să câștigi mai mulți bani, nu-i așa? Te ajută și cu organizarea obligațiilor fiscale pe care le ai și în general te ajută să economisești bani!

castiga bani online

Stabilește o structură a prețurilor și tarifelor

Una dintre cele mai obișnuite întrebări pe care o primim la BaniNinja se referă la stabilirea prețurilor pentru serviciile din freelancing. Oamenii se întreabă dacă ar trebui să utilizeze prețuri “fixe” vs. “plata cu ora”, ceea ce înseamnă pur și simplu dacă ar trebui să taxezi clientul pentru munca depusă de tine pe oră, sau ești de acord să livrezi ceva pentru un preț fix.

Îți recomandăm să folosești prețuri fixe ori de câte ori este posibil. Iată de ce:

Plata cu ora poate deveni un coșmar: clienții se pot plânge că ceva a devenit prea scump sau că aloci prea mult timp, iar tu este posibil să te simți presat să lucrezi un anumit număr de ore.

Folosind un preț fix, atât tu cât și clientul știți de la început cât va costa ceva. Poți adăuga o notă conform căreia orice muncă în plus pentru un proiect să se desfășoare contra unei taxe pe oră, dar încearcă să stabilești un preț fix pentru munca ta. Asta te va ajuta și să știi câți bani vei face în fiecare lună, spre deosebire de plata cu ora care poate fi mult mai mică decât te așteptai. Ți se reduce astfel presiunea și stresul.

În ceea ce privește structura prețurilor îți recomandăm ca cel puțin 50% din prețul proiectului să îl soliciți la început și, dacă se poate, 100% să ți se plătească în avans. În acest fel, știi că clientul își dorește în mod serios să lucreze cu tine și este dispus să te plătească pentru munca ta.

Este important de observat că la început, când ai puțină experiență și puține relații, este posibil să fii nevoit să scazi puțin prețul pe care îl consideri corect pentru a putea obține primii clienți. Dar, să nu-ți pară rău! Trebuie să fii conștient de faptul că este doar un pas în procesul de a obține freelancer jobs excelente și, pe măsură ce lucrezi mai mult, vei putea să îți crești tarifele. Roma nu a fost construită într-o zi.

Nu te teme să experimentezi cu prețul: Este posibil să descoperi că un preț mai mare este mai potrivit pentru tine sau că unul mai mic atrage mai mulți clienți. Ce atrage clienți mai buni? Cine îți oferă un proiect care îți place mai mult? Totul este un experiment și ar trebui să testezi diferite lucruri din mers.

bani pe net

Învață să obții clienți

Găsirea, obținerea și finalizarea unui contract cu clienții este, desigur, cel mai important aspect în obținerea de freelancer jobs bune și în a fi un bun freelancer.

Fără clienți, nu sunt bani.

Îți recomandăm să începi cu una dintre platformele populare de freelancing pentru a-ți dezvolta portofoliul și a obține primii clienți. Iată care sunt top 3 în preferințele noastre  și poți afla mai multe despre cum poți începe cu fiecare dintre acestea dând clic pe numele lor:

liber profesionist

Upwork este cea mai populară platformă de freelancing și unul dintre cele mai ușoare locuri din care poți începe. Îți faci pur și simplu un profil, spui cum vrei să fii plătit și ești gata să începi.

freelancer jobs

Guru este foarte similară cu Upwork, deși este o platformă mai mică

freelance

Fiverr este un site de freelancing mai ieftin, unde freelancerii postează „gig-uri” pe care le pot face, care, în general, încep de la $5. Freelancerii pot oferi și servicii premium. Clienții caută printre gig-uri și cumpără direct de la tine. De exemplu, “Scriu 300 de cuvinte pentru $5.”

Avem și un articol dedicat  despre cum să obții clienți.

Ar trebui să menționăm și că să aplici pentru joburi este un joc de noroc și nu ar trebui să te simți descurajat dacă nu găsești foarte mulți clienți încă de la început. S-ar putea să se întâmple asta doar după ce lucrezi în freelancing o perioadă. Stabilește un obiectiv cu privire la numărul de joburi pentru care ți-ai dori să aplici în fiecare zi sau săptămână, respectă acest număr și succesul va veni.

bani pe net

Construiește o prezență online de înaltă calitate și prezintă exemple de lucrări

Să deții un site personal pentru activitatea ta de freelancing nu este negociabil:

Dacă ești serios cu privire la freelancing-ul online ai nevoie de un website unde să te poată găsi clienții.

Vestea bună este că poți crea un site WordPress în mai puțin de 10 minute și poți avea astfel ceva profesional cu care să te prezinți  potențialilor clienți. Vei avea un avantaj URIAȘ față de alți freelancers care sunt prea comozi să facă asta sau care doar au profiluri pe platforme de freelancing.

Pe acest site personal, trebuie să incluzi lucrări pe care le-ai realizat (un portofoliu). De exemplu, dacă faci web design, prezintă website-urile realizate de tine. Dacă ești scriitor, prezintă cele mai bune mostre de scris pe care le-ai creat.

Dacă nu știi cum ar trebui să fie un website pentru a atrage clienții, iată aici câteva idei de unde te poți inspira. Poți verifica și  secțiunea noastră despre bloguri pentru mai multe informații despre cum să faci un website.

bani online

Exersează cum să concepi oferte și învață principiile de bază în negociere și vânzări

Chiar dacă ești cea mai introvertită persoană posibil, poate fi extrem de util când aplici pentru freelancer jobs să înveți să discuți cu clienții la telefon, sau chiar față-în-față, . E o mare diferență când știi să comunici bine, când cunoști principiile de bază în vânzări și negociere și cum să îți oferi serviciile.

vanzari de baza prin negociere

Pentru a învăța să comunici și să vorbești deschis, poți verifica acest site.

Pentru a învăța tehnici de vânzare și negociere, sunt disponibile numeroase cărți în limba română. Deși nu a fost încă tradusă, cartea Never Split the Difference de Chris Voss, care a lucrat la FBI ca negociator în cazurile de luări de ostatici, este disponibilă și în România. Dacă el s-a folosit de instrumentele pe care le pune la dispoziție în carte pentru a negocia viețile oamenilor, cu siguranță vei putea și tu să negociezi prețul și termenul proiectelor tale cu clienții:).

În cele din urmă, când vine vorba de a le spune potențialilor clienți despre serviciile tale, trebuie să poți să exprimi clar ce faci, de ce ești bun la asta și ce beneficii le va aduce. Te vei descurca din ce în ce mai bine odată ce începi să lucrezi ca freelancer, dar îți recomandăm să creezi o ofertă atrăgătoare pentru început.

CAPITOL  7

Dacă știi cum să găsești freelancer jobs îți vei putea construi stilul de viață pe care l-ai visat

Urmând acest ghid, ai tot ce-ți trebuie ca să găsești și să câștigi freelancer jobs și poți profita de veniturile obținute online în orice loc dorești, atât din punct de vedere financiar cât și geografic!

liber profesionist

Poți începe ASTĂZI ca freelancer iar posibilitățile sunt infinite: Poți câștiga 400 RON, 4000 RON în plus, sau chiar mai mult,  pe lună. Poți să dezvolți o afacere cu mai mulți angajați pe care să o vinzi pe milioane după ce ai extins-o.

Deși am discutat o mulțime de detalii în articol, nu uita: Tot ce ai nevoie ca să începi sunt următoarele:

Media Crawler

pentru Android sau Apple te ajută să-ți mărești ratingul comparând pagina ta Instagram cu alte pagini și analizând clicurile, afișările și alte informații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top