Ghid Esențial pentru Joburi de Acasă

lucru de acasă

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

De unde să începi pentru a găsi joburi de acasă? Ce îți trebuie pentru a reuși să lucrezi de acasă și cum mai exact faci bani de acasă? Nu mulți realizează cât de ușor este să începi să faci bani de acasă, iar noi la BaniNinja.com intenționăm să schimbăm asta! Bun venit la “Ghidul Esențial pentru Joburi de Acasă”.

Aruncă o privire la cuprinsul de mai jos pentru a-ți face o idee cu privire la lucrurile despre care le poți citi aici.

Pentru a începe munca la domiciliu, vei avea nevoie de următoarele:

munca de acasa

1. Află care sunt modalitățile prin care poți presta joburi de acasă

joburi de acasa

2. Hotărăște-te ce fel de metode de câștig te atrag și cum ai vrea să faci bani lucrând de acasă

job de acasa

3. Hotărăște-te unde vei lucra și aranjează-ți spațiul de lucru, asigurându-te că dispui de tot necesarul

job de acasa

4. Informează-te care sunt toate avantajele și dezavantajele joburilor de acasă, astfel încât să fii sigur că este ceva ce dorești cu adevărat să faci!

lucru de acasa

5. Începe să lucrezi!

Pe această pagină, poți citi un ghid detaliat despre cum să începi să muncesti la domiciliu și cele mai bune metode de a face aceasta. În acest ghid, vei putea citi despre ce să faci pentru a începe să lucrezi de la domiciliu, ce unelte te pot ajuta să reușești și ceea ce ar trebui să nu faci niciodată dacă vrei să prestezi joburi de acasă.

La ce să te aștepți

Vei vedea de asemenea și câteva metode de generare a veniturilor alese de noi pe care le poți utiliza pentru joburi de acasă și noi îți vom spune avantajele și dezavantajele lucrului de acasă. Amintește-ți că aici pe BaniNinja, poți citi despre peste 20 de metode de diferite de generare a veniturilor , toate fiind viabile pentru munca la domiciliu.

Noi îți promitem că vei fi gata să prestezi joburi de acasă după ce citești acest ghid!

bani pe net

Cele Mai Bune 4 Joburi de Acasă

munca de la metodele de acasă

Înainte de a începe să lucrezi la domiciliu, trebuie evident să găsești o modalitate de lucra de acasă. Din nefericire, nu te poți aștepta doar să câștigi bani făcând orice îți trece prin cap și ar putea fi anumite diferențe între – posibilitatile de câstig din joburi de acasă. Din această cauză, este important să afli exact ce ai vrea să faci. Mai jos, poți vedea joburi de acasă pe care noi la BaniNinja.com le-am evaluat și am decis ca sunt cele mai bune.

1. Câștigă bani de acasă cu Bitcoin

ninja care stă pe bitcoins

  Metoda #1 de la BaniNinja pentru a câștiga bani în 2020

Cu Bitcoin se pot câștiga bani în fiecare zi. Moneda face parte dintr-un grup de monede digitale cunoscute sub denumirea de criptomonede, care fac senzație în lumea financiară.

Și tu poți beneficia din plin de pe urma ei!

Bitcoin a făcut milionari din oameni obișnuiți. Și cea mai bună parte? Nu trebuie să fii un investitor bancar sau să ai studii avansate pentru a face bani cu Bitcoin…

bani pe net

2. Câștigă bani din joburi de acasă cu sondaje plătite

 Lucrați de acasă cu sondaje plătite

Știai că poți câștiga bani de acasă doar împărtășind o părere despre ceva? Companiile caută întotdeauna să își îmbunătățească produsele sau să inventeze produse noi și trebuie să facă sondaje de opinie în rândul potențialilor consumatori pentru a afla ce au de făcut. De aceea au fost inventate sondajele plătite, iar tu poți face bani din ele!

Pentru câteva minute din timpul tău, o companie te va plăti să completezi un chestionar. Deși nu este cea mai profitabilă metodă de a câștiga bani din joburi de acasă, îți poți rotunji veniturile lunare cu câteva sute de lei!

Este foarte ușor să începi cu sondaje plătite: Tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi pe câteva portaluri, să aștepți să primești cereri de completare a sondajelor pe email și să răspunzi la acestea. Poți citi mai multe despre cum să faci bani utilizând sondajele plătite în ghidul nostru aici.

sondaje platite

Plătesc între 2,4 și 14,5 RON pentru examinare

Vizitează
sondaje platite

Câștigați până la 1euro pe sondaj

Vizitează

Lucruri de care ai nevoie + lucruri pe care e bine să le ai:

 • Un calculator
 • O conexiune la Internet

Link-uri utile:

3. Lucrează de acasă ca blogger

 lucrează de acasă prin blogging

Acestă modalitate de a lucra de acasă este într-adevăr independentă și necesită ceva răbdare, dar satisfacțiile sunt infinite. Bloggingul este extrem de popular din mai mult motive: înainte de toate, este foarte distractiv să scrii un blog și să câștigi popularitate în timp ce faci bani. În al doilea rând, este o muncă foarte independentă și poți face orice îți dorești cu blogul tău fără a fi tras la răspundere de un șef sau angajator.

Poți face mulți bani de pe urma unui blog, însă aceasta necesită cunoștințe din diverse domenii și mult timp: trebuie să îți dai seama cum sa faci un website, să scrii conținut bun pentru site și apoi să faci rost și de publicitate (așa faci bani).

După cum am menționat deja, în prezent este destul de ușor sa creezi un website și în general nu necesită foarte mult timp. Dacă îți poți da seama și cum să scrii conținut, atunci ești pe drumul cel bun către o carieră reușită cu joburi de acasă.

Următorul pas constă în a face publicitate pe website-ul tău. Aici, poți profita de marketingul afiliat care este o metodă de câștig foarte bună. Poți citi mai mult despre marketingul afiliat aici.

Spre deosebire de celelalte două metode de top, care pot aduce rezultate foarte rapid, să faci bani din blogging durează mult mai mult timp. Îți recomandăm să faci asta în paralel cu o altă metodă, care să înlocuiască jobul tău actual, astfel încât să poți începe să lucrezi de acasă în scurt timp, sau pur și simplu să te bucuri de proces.

Odată ce ai început să faci bani din blogging însă, veniturile sunt destul de pasive. Acest lucru înseamnă că vei vedea rezultatele în contul tău bancar după toată munca asiduă pe care ai depus-o anterior! Dacă vrei să citești mai mult despre munca la domiciliu ca blogger, poți citi ghidul nostru mult mai detaliat aici.

Lucruri de care ai nevoie + lucruri pe care e bine să le ai:

 • Un calculator
 • O conexiune la Internet
 • Un website sau un blog
 • Un cont de utilizator cu o rețea de afiliați
 • O pagină pe Facebook, Instagram și/sau Google+

4. Cum câștigi bani din tranzacționare

Ai auzit probabil că ar trebui să investești cât mai rapid și cât mai mult. Aceasta pentru că investițiile, sau tranzacțiile, sunt o altă metodă excelentă de a genera venituri.

De fapt, este una dintre cele mai bune modalități pentru că banii se pot înmulți automat fără a fi nevoie să faci ceva. Veniturile sunt pasive!

Cel mai bun lucru pe care îl poți tranzacționa pentru a câștiga mai mulți bani

Există mai multe lucruri pe care le poți tranzacționa, precum acțiuni, obligațiuni și fonduri. Însă, noi am descoperit că cele mai bune profituri din investiții se obțin din criptomonede, dacă utilizezi un sistem specializat de tranzacționare care investește automat pentru tine astfel încât tu să obții venituri incredibile în mod constant.

Ghidul începătorului pentru joburi de acasă

Acesta este motivul pentru care nu toată lumea lucrează de acasă

O mulțime de oameni își doresc o viață lipsită de stres, griji și cu puterea de a decide cum își petrec timpul. Însă cum poți să-ti controlezi timpul dacă trebuie să te trezești la 7 pentru a ajunge la muncă până la 8 și nu scapi decât la 5? Nu ar fi totul mult mai ușor dacă ai putea să prestezi joburi de acasă?

Acum, nu vrem să băgăm toată lumea în aceeași oală, dar majoritatea oamenilor care au un job stabil cu program de 8 ore și-ar dori să-și controleze timpul fără a fi constrânși de un job. Mulți își doresc să facă munca de acasă, iar  acest lucru ar ușura semnificativ viața pentru majoritatea.

Așadar de ce nu demisionează pur și simplu de la jobul lor actual și decid să traiască din joburi de acasă? Din păcate, deoarece pentru mulți dintre ei nu este atât de simplu.

A începe să lucrezi  de acasă este un pic intimidant pentru unii și poate fi un pas mare și dificil: Dacă ești obișnuit să lucrezi într-un cadru fix, un birou, un magazin sau orice altceva, la un job unde programul este stabilit pentru tine, atunci joburile de acasă unde responsabilitatea și mediul depind numai de tine poate fi ceva complet necunoscut. Poate chiar vei constata că îți este foarte greu să duci ceva la bun sfârșit!

Acest tip de muncă a devenit tot mai popular în ultimii ani și nu fără motiv: Pe măsură ce Internetul a devenit tot mai prezent în viața fiecăruia dintre noi, tineri și vârstnici deopotrivă, tot mai mulți oameni au devenit conștienți de beneficiile și oportunitățile uimitoare asociate cu munca la domiciliu.

joburi de acasa

Acest articol te poate ajuta să înțelegi pe deplin ce înseamnă joburi de acasă, care sunt beneficiile și, nu în ultimul rând, cum lucrezi de acasă. După ce vei citi acest ghid, vei fi foarte pregătit pentru a începe munca de acasă!

Începe aici!

La începutul acestui articol, poți vedea care sunt metodele de a lucra de acasă care îți pot aduce cele mai multe venituri, iar acestea pot fi un bun început pentru a-ți realiza dorința de a lucra de acasă. Dacă nu ai găsit încă o modalitate  de a presta joburi de acasă care să ți se potrivească, am inclus mai jos o listă cu alte soluții prin care poți genera venituri de acasă.

Noi îți recomandăm să alegi mai multe metode de muncă la domiciliu. Procedând astfel, îți distribui veniturile pe mai multe canale și potențialul de câștig va fi mult mai mare. Dacă vrei, bineînțeles că poți să alegi doar un singur tip de activitate  prestată acasă.

Câștigă bani de acasă ca freelancer

Știai că poți profita de competențele pe care le ai deja, sau competențe pe care le poți dobândi foarte ușor, pentru a face bani de acasă în foarte scurt timp? Este adevărat!

Companiile au nevoie de servicii “furnizate o singură dată” pentru care angajează contractanți sau freelanceri. Serviciile de care au nevoie pot include crearea de articole, copywriting, web design, sau chiar servicii mai specializate pentru care sunt necesare diplome în domenii precum drept, inginerie și așa mai departe. Nu există limite la ceea ce poți face ca freelancer!

Câteva dintre competențele cele mai la îndemână pentru a lucra ca freelancer sunt următoarele:

 1. Scrierea de articole
 2. Optimizare pentru motoare de căutare (Search engine optimization – SEO)
 3. Web design (subiect pe care îl vom discuta detaliat mai târziu în articolul nostru)
 4. Programare și dezvoltare de software
 5. Copywriting (de asemenea un subiect pe care îl vom acoperi în articol)

Pentru început, ceea ce trebuie să faci este să te înregistrezi pe o platformă de freelancing precum Upwork sau Fiverr, să creezi un profil și să începi să aplici la joburi! Mai multe despre cum să începi în ghidul nostru complet despre freelancing aici.

Câștigă bani de acasă cu Instagram

Instagram este în prezent una dintre cele mai populare aplicații de socializare și acum îți poate aduce și bani! Poți vinde fotografii pe care le-ai făcut deja, îți poți dezvolta un grup de urmăritori și poți obține oferte de sponsorizare, printre altele.

Nu doar că sunt foarte multe povești de persoane care, pornind de la zero, au obținut venituri de 6 cifre din Instagram, dar este și foarte ușor să înveți să postezi fotografii care să atragă oamenii. Consultă ghidul nostru despre cum să faci bani din Instagram dacă vrei să începi.

Câștigă bani de acasă cu YouTube

Oriunde te-ai uita, pare că un alt tânăr a devenit milionar din YouTube. Oamenii încep făcând pur și simplu videoclipuri amuzante cu ceea ce le place în mod gratuit. Dar, în cele din urmă, câștigă bani din crowdfunding, vânzarea propriilor produse, oferte de sponsorizare și multe altele.

E uimitor cât de rapid poți deveni vedetă pe YouTube și câștiga bani. Poți utiliza și rețeaua AdSense de la Google pentru a face bani când cineva dă clic pe reclame care rulează sau sunt vizibile alături de videoclipurile tale.

Am creat un ghid complet care să te ajute pas cu pas în procesul de a câștiga bani din YouTube, despre care poți citi mai multe aici.

Lucrează de acasă ca traducător

Dacă stăpânești mai mult de o limbă străină, poți oferi servicii de traducere companiilor și persoanelor fizice pentru texte, pagini web, fișiere audio și multe altele, din confortul casei tale! Nevoia de servicii de traducere crește în fiecare zi în același ritm cu o lume tot mai globalizată, iar tu poți cu siguranță să beneficiezi de acest lucru.

În principiu, singurul lucru de care ai nevoie să începi să lucrezi de acasă ca traducător este un calculator și o conexiune la Internet. Odată ce ai aceste lucruri, nenumărate site-uri facilitează contactul între tine ca traducător și companiile sau utilizatorii privați care au nevoie de traduceri. Este în mod sigur o soluție foarte bună pentru joburi de acasă!

Pentru mai multe informații despre cum să câștigi bani ca traducător, citește ghidul nostru aici.

Lucruri de care ai nevoie + lucruri pe care e bine să le ai:

 • Cunoașterea cel puțin a unei limbi străine
 • Un calculator sau o tabletă/iPad
 • O conexiune la Internet
 • Word sau un editor de text similar
 • Tastatură externă

Link-uri utile pentru a lucra ca traducător:

Câștigă bani de acasă ca web designer

Înainte să te gândești “Web Designer? Nu am nicio pregătire în domeniu și nu știu nimic despre asta,” ar trebui să știi că, în prezent, poți face un website în mai puțin de 5 minute, fără experiență anterioară în programare.

În ultimii câțiva ani, crearea unui website a devenit tangibil pentru oricine are un dram de cunoștințe despre calculatoare. Acest lucru înseamnă că multe persoane care nu au pregătire anterioară în domeniu pot acum să își câștige existența prestând joburi de acasă în fiecare zi în acest fel.

Cererea pentru website-uri este uriașă și poți ușor beneficia de pe urma ei. Majoritatea website-urilor standard se vând cu 3000 RON – 10.000 RON, ceea ce înseamnă că, după doar câteva vânzări, se pot câștiga foarte mulți bani. Pentru început, ai din nou nevoie de un calculator și o conexiune la Internet.

Lucruri de care ai nevoie + lucruri pe care e bine să le ai:

 • Un calculator bun
 • O conexiune bună la Internet

Link-uri utile pentru web designeri:

Lucrează de acasă ca reprezentant serviciu clienți

joburi de acasa

Când suni la o companie cu o solicitare, reclamație sau orice altceva, primul lucru care îți vine în minte poate fi un birou mare cu mai mulți reprezentanți serviciu clienți diferiți.

Însă, persoana care preia apelul poate fi cineva care prestează joburi de acasă. Tot mai multe companii angajează reprezentanți servicii clienți independenți care lucrează la domiciliu. Compania economisește astfel cheltuielile pentru spațiul de birouri și, în timp, această procedură a devenit tot mai populară. Tu nu ai altceva de făcut decât să răspunzi la telefon, emailuri și poate să vorbești pe chat în numele companiei care te angajează.

După cum am menționat mai devreme, munca se poate face de acasă, iar remunerarea este deseori exact la fel, dacă nu mai bună, decât cea pentru reprezentanții serviciu clienți care lucrează fizic în companie.

Lucruri de care ai nevoie + lucruri pe care e bine să le ai:

 • O conexiune bună la Internet
 • Un calculator
 • Un telefon
 • Un set bun de căști
 • Un contract cu o companie

Link-uri utile dacă vrei să lucrezi ca reprezentant servicii clienți:

 • Joburi în domeniu pe Upwork

Joburi de acasă ca asistent virtual

O modalitate foarte populară pentru joburi de acasă este cea de asistent virtual. Un asistent virtual este o persoană care lucrează virtual ca asistent pentru una sau mai multe companii. Ca asistent virtual, poți lucra de oriunde te-ai afla în lume, deoarece toată activitatea se desfășoară virtual prin intermediul Internetului, telefonului, email-ului, etc. Depinde doar de tine unde vrei să lucrezi și, de aceea, este o soluție excelentă pentru a lucra de acasă.

Poți citi mai multe despre cum să câștigi bani ca asistent virtual aici.

Lucruri de care ai nevoie + lucruri pe care e bine să le ai:

 • Link-uri utile:
 • Un calculator
 • O conexiune la Internet
 • Căști cu microfon
 • Webcam
 • Skype sau alt program pentru efectuarea de apeluri video
 • Ghidul nostru despre cum să faci bani ca asistent virtual
 • Descarcă Skype
 • Fiverr.com– un site foarte bun pentru căutarea de joburi
 • Ghidul nostru despre cum să faci bani pe Fiverr.com
 • Freelancer.com– website pentru căutarea de joburi
 • Upwork.com – site pentru căutarea de joburi ca freelancer

Lucrează de acasă pe post de copywriter

Dacă ai talent la scris sau doar un stil bun de scris, poți câștiga bani frumoși lucrând de acasă pe post de copywriter. Cererea de conținut pentru Internet este tot mai mare, odată cu creșterea numărului de website-uri. Pentru a se detașa de concurență, companiile prezentului au nevoie de ajutor extern, iar angajarea de copywriteri care prestează joburi de acasă este foarte populară.

Chiar și persoanele care nu au prea multă experiență pot fi copywriteri, deoarece, în mod normal și natural, limbajul scris este deseori considerat bun. Când lucrezi de acasă utilizând această metodă, tot ce ai nevoie este un calculator sau o tabletă și, desigur, conexiune la Internet. Potențialul de câștig este destul de bun și multe persoane au un job la domiciliu ca autori de text.

Când vorbim despre copywriting, ne referim la texte axate pe vânzări și marketing. Aceasta înseamnă e-mailuri către clienți, pagini de vânzări, reclame și multe altele. Aceste texte sunt scrise într-un stil unic și este ușor de învățat online și gratuit! Un copywriter bun poate cere până la 40.000 RON pentru o singură pagină de vânzări, ceea ce înseamnă că se pot câștiga sume consistente!

Lucruri de care ai nevoie + lucruri pe care e bine să le ai:

 • Un calculator sau o tabletă/iPad
 • O conexiune la Internet
 • Word sau un editor de text similar
 • O tastatură bună

Link-uri utile pentru a lucra pe un post de copywriter:

Lucrează de acasă în domeniul educației

Datorită Internetului, oamenii pot învăța diferite lucruri pe net. De obicei, nu ai nevoie de mai mult decât un calculator cu webcam și conexiunea la Internet aproape obligatorie pentru a începe un job de acasă ca ‘meditator’ sau ‘profesor’.

Poți preda un număr nelimitat de subiecte și, deoarece cunoașterea este unul dintre cele mai valoroase lucruri în societatea noastră, poți câștiga ușor bani din educație.

Dacă știi să cânți bine la chitară, poți oferi cursuri de chitară. Dacă te pricepi la o anumită limbă străină, poți ajuta copiii și adulții să o învețe și, dacă vrei, poți ajuta elevii la teme. Această modalitate de a munci de acasă este foarte populară și, pe viitor, vor exista o cerere și ofertă tot mai mari.

Lucruri de care ai nevoie + lucruri pe care e bine să le ai:

 • Un calculator cu conexiune la Internet
 • Un set bun de căști
 • O cameră web
 • Materiale pe care să le folosească “elevii”

Link-uri utile:

  • Udemy.com – Aici îți poți vinde cunoștințele

Alegerea evidentă – antreprenoriatul

Desigur, există și alegerea evidentă a antreprenoriatului. În acest fel, îți poți gestiona timpul, putând decide singur dacă vrei să lucrezi de acasă. Trebuie să știi că această modalitate de a lucra de acasă poate fi deseori foarte dificilă și riscantă, dar, în multe cazuri, merită.

Ca liber profesionist, nu ai un salariu maxim și majoritatea veniturilor generate îți aparțin. Poți fi liber profesionist în multe domenii diferite, dar, dacă vizezi joburi de acasă, nu poți începe cu orice. Idei bune de început pentru o persoană care vrea să fie independentă lucrând de acasă ar putea fi următoarele:

 • Lansarea propriului magazin online
 • Coafor la tine acasă
 • Masaj la tine acasăFreelancer
 • Vânzări prin telemarketing
 • Artist
 • Artist grafic
 • Contabil
 • Muzician
 • Consultant de orice tip
 • Testare de produse

Metodele menționate mai sus pentru lucrul la domiciliu sunt doar câteva idei, dar, dacă ești puțin mai creativ, poți găsi ușor alte lucruri pe care să le poți face. În realitate, singura limită e imaginația când vine vorba de muncit de acasă!

Lucruri de care ai nevoie + lucruri pe care e bine să le ai (în funcție de activitate):

 • Un calculator
 • O conexiune la internet
 • Un telefon

Link-uri utile pentru antreprenori:

Cum îți aranjezi spațiul de lucru acasă

După ce ți-ai dat seama ce fel de joburi de acasă dorești să faci, trebuie să te organizezi ca orele pe care le petreci acasă sa fie cât mai plăcute și productive posibil. Trebuie să deții o stație de lucru bună, echipament potrivit și trebuie să conștientizezi anumite lucruri care sunt complet diferite de ceea ce implică un job de la 9 la 17.

joburi de acasa

Spațiul de lucru de acasă

lucru de acasa

Nu putem sublinia îndeajuns importanța unui spațiu propice de lucru atunci când lucrezi de acasă. Îți recomandăm în special să ai o cameră dedicată în casa sau apartamentul tău pe care să o utilizezi ca birou și spațiu de lucru. Un birou sau un spațiu de lucru dedicat îți cresc eficiența și te fac să privești lucrurile într-un mod mai profesional.

Scaunul trebuie să fie confortabil, trebuie să ai un birou, muzică pe fundal care să te bine dispună și lumină bună în cameră. Poate părea nesemnificativ, dar vei simți curând că ai un “spațiu de muncă”, ceea ce este important, deoarece creierul tău poate să facă distincția între timpul de muncă și viața privată de acasă.

Felul în care ar trebui să arate stația de lucru depinde foarte mult de tipul activității pe care o faci de acasă. Există diferențe majore între modul în care ar trebui să arate stația de lucru a unui artist și modul în care ar trebui să arate stația de lucru a unei persoane care câștigă din sondaje de opinie în rândul consumatorilor. În principiu, cel mai important este de fapt cum simți tu că lucrezi eficient și confortabil.

Există însă anumite lucruri pe care considerăm că ar trebui să le ai când lucrezi de acasă. Iată câteva care pentru noi sunt importante:

A Un birou

Îți recomandăm să ai un birou doar pentru lucru. Mulți aleg să folosească masa din sufragerie sau poate măsuța pentru TV când prestează joburi de acasă, dar în mod clar nu este recomandat. Având propriul spațiu pentru muncă acasă, poți să te dedici în întregime muncii! Dacă vrei să investești într-un birou, îți recomandăm să găsești unul a cărui înălțime poate fi ajustabilă. De multe ori poate fi plăcut să lucrezi în picioare.

B Un calculator bun

Nu există nimic mai rău decât un calculator lent cu un ventilator mai zgomotos decât un avion în poziție de decolare. Calculatorul trebuie să te îmbie la muncă! De multe ori, îți trebuie ceva mai bun decât un iPad sau o tabletă, deoarece multe dintre programele care pot rula pe acestea sunt limitate.

C O conexiune stabilă la Internet

Marea majoritate a joburilor de acasă se fac pe calculator, care trebuie, evident, să aibă o conexiune la Internet pentru a putea comunica cu lumea de afară. Asigură-te că ai o conexiune stabilă la Internet cu semnal puternic, astfel încât munca de acasă să nu devină o povară.

D Un sistem audio sau căști

Vei petrece cu siguranță ore bune la stația de lucru, ceea ce înseamnă că trebuie ca  acest spațiu să fie pe placul tău. Poate vrei un sistem audio pe care să ruleze muzică. Este suficientă și doar cu o pereche de căști pe care să le poți folosi și pentru apelurile video. Un post de asistent virtual, freelancer sau multe alte joburi, implică comunicarea via calculator, de aceea un microfon bun conectat la căști este foarte util.

E O sticlă de apă

Ar putea părea prostesc ca sticla de apă să fie recomandată, însă este o necesitate la orice birou. Când lucrezi, ai tendința de a uita să mănânci și să te hidratezi. Având tot timpul o sticlă cu apă pe stația de lucru, te asiguri că ai suficiente lichide în timp ce lucrezi intens și ești concentrat o perioadă îndelungată.

Aici, poți găsi joburi la domiciliu

lucru de acasă

Punctul în care se blochează mulți oameni când încep să lucreze de acasă este găsirea unui job. Pentru a începe să lucrezi de acasă, din nefericire nu poți doar să stai și să faci ce îți place în așteptarea unei plăți care apare miraculos o dată pe lună.

Pentru a putea lucra de acasă, munca pe care o prestezi  trebuie să valoreze bani, iar uneori ar putea fi dificil să găsești ceva care să îți aducă suficienți bani. Din fericire, există câteva portaluri care fac legătura între angajați și angajatori. Aceste portaluri ajută lucrătorii să găsească de muncă și te pot ajuta să începi să faci niște bani în plus. Am enumerat mai jos câteva dintre cele mai bune portaluri cu locuri de muncă.

Joburi de acasă – Aici, poți găsi joburi la domiciliu:

castiga bani online

Avantajele și dezavantajele muncii la domiciliu

Exact așa cum sunt avantaje și dezavantaje la orice job, la fel se întâmplă și când lucrezi de acasă. Mai jos, poți citi despre avantajele și dezavantajele muncii la domiciliu din punctul nostru de vedere.

joburi de acasa

Avantaje când lucrezi de acasă

1 Mai multă flexibilitate

Atunci când prestezi joburi de acasă, vei realiza foarte repede cât de multă libertate ai deoarece îți poți gestiona singur orele de lucru. Asta nu se aplică doar când lucrezi de acasă, din moment ce poți călători, poți locui și munci în alte locații.

2 Traficul zilnic dispare din peisaj

Cel mai probabil nu vei găsi prea multe persoane cărora să le placă traficul bară la bară și claxoanele, șoferii nervoși și stresați, fiecare dintre ei străduindu-se să ajungă primii la destinație. Sau un tren plin cu navetiști obosiți și transpirați. Când lucrezi de acasă, eviți cu totul ora de vârf, iar acesta este un alt mare avantaj!

3 Poți purta orice îți dorești

Din moment ce ești la tine acasă și nu trebuie să te supui unui cod vestimentar anume, poți purta orice vrei când lucrezi de acasă. Dacă consideri că lucrezi cel mai bine în pijamale, nu este nimeni care să îți spună că nu este adecvat!

4 Mai mult timp cu familia și prietenii

Pentru mulți, unul dintre beneficiile grozave ale lucrului de acasă este posibilitatea de a petrece mai mult timp cu familia și prietenii. Când lucrezi de acasă, poți să îți gestionezi timpul și să decizi tu însuți cât de mult timp petreci în compania celor dragi.

5 Opțiunea de a lucra în ce condiții dorești

Lucrând de acasă, poți decide unde în casă vrei să lucrezi și cum ar trebui să arate stația ta de lucru. Depinde în totalitate de tine ce fel de lucruri ar trebui să fie în birou, pe ce scaun stai și ce fel de muzică asculți

6 Fără distrageri exterioare

Când lucrezi de acasă, foarte rar se întâmplă să fii distras de cineva, iar acest lucru îți mărește productivitatea. Nu există colegi care să te oprească și să îți strice ritmul de lucru pentru că s-au plictisit.

7 Economisești bani

După cum am menționat și mai devreme, eviți complet traficul când lucrezi de acasă și asta nu doar ca te ajută să economisești timp, ci și bani. În cazul  joburilor de acasă, poți să decizi exact ce mănânci, așadar eviți mâncarea nesănătoasă și scumpă.

Dezavantajele joburilor de acasă

Joburile de acasă nu au doar avantaje, ci și dezavantaje. Mai jos poți citi mai multe despre dezavantajele considerate de noi a fi asociate cu munca la domiciliu.

1 Cei dragi ar putea să aibă așteptări mai mari de la tine

Unul dintre lucrurile pe care le vei observa când lucrezi de acasă, mai ales cei care locuiesc cu familie sau prieteni, este că ei încep să aibă anumite așteptări de la tine. Deodată, ești acasă și în prezența prietenilor sau familiei pentru mai mult timp, iar cei dragi vor începe să interpreteze greșit asta și să creadă ca ai mai mult timp pentru ei sau pentru treburile casnice sau pentru orice altceva.

Ar putea fi dificil pentru alții să înțeleagă că tu de fapt lucrezi când ești acasă și de aceea este important să clarifici asta pentru cei care încearcă să te deranjeze.

2 Mai puțină socializare

Când lucrezi de acasă, ești într-un fel izolat și nu ai parte de aceeași interacțiune cu alți oameni ca în cazul unui job la birou. Este mai dificil să menții prietenii cu colegii, deodată iei prânzul singur și nu mai mergi la o bere după program.

3 Prea multă muncă

Acest aspect este un adevărat dezavantaj al muncii la domiciliu. Când lucrezi de acasă, există mult mai puțină separare între muncă și plăcere. Înainte să prestezi joburi de acasă, nu erai la muncă decât în timpul programului, iar după, plecai imediat. Din nefericire, când lucrezi de acasă nu mai e așa, iar liniile dintre muncă și timp liber sunt din ce în ce mai neclare.

4 Munca ta ți se poate părea prea confortabilă

Există riscul de a fi prea confortabil și relaxat când lucrezi de acasă. Când ești acasă, te afli într-un mediu foarte confortabil și relaxant, patul este în apropiere și este foarte ușor să te așezi pe canapea și să te uiți la televizor. După cum am menționat și mai devreme, este foarte important să ai o stație de lucru, un birou sau o cameră dedicată muncii.

castiga bani online

Un Ultim Aspect Legat de Munca de Acasă – De ce să faci asta?

Fie ca deja lucrezi de acasă, te gândești sau te pregătești să prestezi joburi de acasă , sperăm că acest ‘Ghid Pentru Joburi de Acasă’ te-a ajutat într-o anumită măsură.

munca de acasa

Sperăm că am punctat câteva dintre beneficiile pe care le ai când lucrezi de acasă. Acestea sunt:

 • Mai multă libertate
 • Mai multă flexibilitate
 • Abilitatea de a lucra oriunde și oricând dorești
 • Mai mult timp petrecut cu prietenii și familia
 • Mai mult timp pentru tine, pentru hobbie-urile și pasiunile tale

Înainte de a încheia însă, am vrea să faci un mic exercițiu. Gândește-te foarte bine de ce ți-ai dori să ai joburi de acasă. Imaginează-ți cum ar arăta viața ta perfectă și ce ai putea realiza dacă nu ar trebui să mergi la birou tot timpul.

Îți vezi copiii zâmbind, te vezi stând mai confortabil în pijama, având mai mult timp pentru hobby-ul tău preferat? Gândește-te la toate beneficiile pe care le-ai avea prestând joburi de acasă și încearcă să le faci să fie tot mai mari.

Cu cât vizualizezi mai mult potențialul a ceea ce vrei, cu atât este mai probabil să-l obții.

Dacă ai vreun sfat propriu despre munca la domiciliu, ești binevenit să îl împărtășești în secțiunea de comentarii de mai jos.

Îti urăm mult noroc în a avea joburi de acasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top