Ghid esențial pentru munca la domiciliu

De unde să începi când vrei să faci munca la domiciliu? Ce îți trebuie pentru a reuși să îți faci munca la domiciliu și mai exact, cum faci bani de acasă? Nu mulți realizează cât de ușor este să începi să faci bani de acasa, iar noi, la BaniNinja.ro, intenționăm să schimbăm asta! Bun venit la “Ghidul esențial pentru munca la domiciliu”.

Pe această pagină poți citi un ghid detaliat despre cum să începi să îți faci munca la domiciliu. În acest ghid, vei putea să citești despre ce să faci pentru a începe să lucrezi de acasă, ce unelte te pot ajuta să reușești și ceea ce ar trebui să nu faci niciodată dacă vrei să faci munca la domiciliu.

Vei vedea, de asemenea, și câteva metode de muncă la domiciliu, alese de noi, pe care le poți utiliza pentru a face bani de acasă și îți vom spune avantajele, respectiv dezavantajele acestora. Amintește-ți că, aici, pe BaniNinja, poți citi despre un număr de peste 20 de metode de muncă la domiciliu diferite, toate fiind viabile pentru a face bani de acasă.

Aruncă o privire la cuprinsul de mai jos pentru a-ți face o idee cu privire la lucrurile despre care poți citi aici. Noi iți promitem că vei fi gata să lucrezi de acasă după ce citești acest ghid!

joburi de acasa 

Cele mai bune 3 joburi de acasă

Înainte de a începe să lucrezi la domiciliu, trebuie, evident, să găsești un job. Din nefericire, nu te poți aștepta să câștigi bani făcând orice îți trece prin cap, asta pentru că pot fi anumite diferențe între aceste joburi de acasă. Din această cauză, este important să afli exact ce ai vrea să faci. Mai jos, poți vedea joburi de acasă, pe care noi, la BaniNinja.ro, le-am evaluat și am decis că sunt cele mai bune.

1. Fă bani prin munca la domiciliu cu opțiuni binare

joburi de acasa

Una dintre metodele, destul de noi și foarte atractive, prin care să faci munca la domiciliu este comerțul cu, așa-numitele, opțiuni binare. Când faci comerț cu opțiuni binare, îți pariezi banii pe dezvoltarea a diverse valori, plasând banii pe creșterea sau scăderea, spre exemplu, a unei valute sau a aurului.

Este foarte simplu să faci bani prin opțiuni binare, din moment ce cu uneltele potrivite îți poți mări șansele de a câștiga. Cu cât lucrezi mai mult, cu atât mai bun vei deveni, iar la BaniNinja.ro noi chiar ne câștigăm existența din asta!

Vezi cum David, de la BaniNinja.ro, lucrează de acasă și face peste 1800 RON in 30 de minute

În videoclipul de mai jos, îl puteți vedea pe expertul nostru, David, cum câstigă peste 1800 de lei în 30 de minute și puteți învăța cum se face. Pentru a citi mai mult despre opțiunile binare, ne puteți vizita pagina aici: Fă bani prin opțiuni binare.

FILM

Lucruri de care ai nevoie:

 • Un calculator sau tabletă/iPAD
 • O conexiune la internet
 • Graficele de la BaniNinja.ro
 • Cont de utilizator pe BDSwiss

Linkuri utile:

 • Ghidul nostru pentru opțiuni binare
 • Graficele live de la BaniNinja
 • Crearea unui cont de utilizator la brokerul de opțiuni binare BDSwiss

2. Lucrează de acasă ca asistent virtual

joburi de acasa

Un job de acasă, foarte popular, este cel de asistent virtual. Un asistent virtual este, pur și simplu, o persoană care lucrează virtual, ca asistent, pentru una sau mai multe afaceri. Ca asistent virtual, tu poți lucra de oriunde din lume deoarece toată munca este facută prin intermediul internetului, telefonului, email, etc.

Prin urmare, depinde în totalitate de tine unde vrei să lucrezi, deci este o metodă grozavă de a face muncă la domiciliu.

Poți citi mult mai mult despre cum să faci bani ca asistent virtual aici.

Lucruri de care ai nevoie:

 • Un computer
 • O conexiune la internet
 • Un set de căști cu microfon
 • O cameră web
 • Skype sau un alt program de apeluri video

Linkuri utile pentru un asistent virtual:

3. Lucrează de acasă ca blogger

joburi de acasa

Acest job de acasă este într-adevăr independent și necesită un pic de răbdare. Blogging-ul este extrem de popular din mai multe motive. Înainte de toate, este foarte distractiv să scrii un blog și poți obține multă publicitate pentru tine sau alte lucruri, asta în timp ce faci niște bani. În al doilea rând, este o muncă independentă și poți face orice îți dorești cu blogul tău fără a fi tras la răspundere de un șef sau angajator.

Poți face mulți bani de pe urma unui blog, însă asta necesită ceva cunoștințe din varii domenii. Trebuie să-ți dai seama cum să faci un website, trebuie să scrii un conținut bun pentru site și apoi să faci publicitate (așa faci bani).

După cum am menționat deja, în zilele acestea este destul de ușor să creezi un website și, în general, nu necesită foarte mult timp. Dacă te princepi să scrii și un conținut de calitate atunci ești pe drumul cel bun către cariera ta de lucra la domiciliu.
Următorul pas constă în a face publicitate pentru website-ul tău. Aici, poți profita de marketingul afiliat, care este o metodă de câștig foarte bună. Poți citi mai multe despre marketingul afiliat aici, iar dacă vrei să citești mai mult despre munca la domiciliu ca blogger poți citi ghidul nostru, mult mai detaliat, aici.

Lucruri de care ai nevoie:

 • Un calculator
 • O conexiune la Internet
 • O pagină web sau o pagină de blog
 • Un cont de utilizator pentru o rețea afiliată
 • O pagină de Facebook, Instagram și/sau Google+

 Ghidul începătorului pentru a lucra de acasă

O mulțime de oameni își doresc o viață lipsită de stres, griji și cu mult timp liber. Însă, cum poți să-ți controlezi timpul liber dacă trebuie să te trezești la 7 pentru a ajunge la muncă la 8 și nu scapi decât la 5? Nu ar fi totul mult mai ușor dacă ai putea să-ți faci munca la domiciliu?

Acum, nu vrem să spunem că toată lumea este la fel, dar majoritatea oamenilor care au un job stabil, cu program de 8 ore, și-ar dori să aibă controlul cu privire la timpul lor liber, fără a fi constrânși de job. Mulți și-ar dori să lucreze de acasă, iar pentru majoritatea dintre ei acest lucru le-ar ușura semnificativ viața. Așadar, de ce nu demisionează pur și simplu de la jobul actual și decid să facă munca la domiciliu? Foarte simplu, deoarece nu este atât de simplu pentru mulți dintre ei.

A începe un job de acasă poate fi un pic intimidant pentru unii, iar acesta poate fi un pas mare și provocator. Dacă ești obișnuit să lucrezi într-un cadru fix, un birou, magazin sau orice altceva, la un job unde programul este stabil pentru tine, atunci munca la domiciliu, unde responsabilitatea este doar a ta, poate fi ceva complet diferit. Acest tip de muncă a devenit tot mai popular în ultimii ani și există suficiente motive pentru asta. Pe măsură ce internetul a devenit tot mai prezent în viața fiecăruia dintre noi, tineri și bătrâni laolaltă, tot mai mulți oameni au devenit conștienți de beneficiile și oportunitățile uimitoare, asociate cu munca la domiciliu.

Acest articol te poate ajuta să înțelegi pe deplin ce înseamnă munca la domiciliu, care îi sunt beneficiile și nu în ultimul rand, cum se lucrează de acasă. După citirea acestui ghid, vei fi complet pregătit pentru a începe munca la domiciliu!

Începe aici!

În începutul acestui articol, ai putut vedea cele mai bune joburi de acasă, iar acestea pot fi un bun început dacă vrei să-ți satisfaci dorința de a munci la domiciliu. Dacă nu ai găsit, încă, un job care să ți se potrivească, am listat și alte locuri de muncă de acasă ceva mai jos:
Noi îți recomandăm să alegi mai multe locuri de muncă la domiciliu. Procedând astfel, îți distribui veniturile mai uniform și potențialul de câștig va fi mult mai mare. Dacă vrei, bineînțeles că poți să alegi doar un singur job de acasă.

Dacă știi mai multe limbi, poți oferi companiilor și indivizilor servicii de traducere texte, pagini web, fișiere audio și multe altele, iar asta o poți face de acasă! Nevoia de servicii de traducere crește zilnic, în același ritm cu toată lumea globalizată, iar tu poți beneficia cu siguranță de asta.

Practic, singurele lucruri de care ai nevoie pentru a începe să-ți faci munca la domiciliu ca traducător sunt: un calculator și o conexiune la internet. Dacă le ai pe acestea, nenumărate site-uri facilitează contactul între tine, ca traducător, și afaceri sau utilizatori privați, ce au nevoie de traduceri. Acesta este, cu siguranță, un job de acasă foarte bun!
Pentru a citi mai multe despre cum să faci bani ca traducător, citește ghidul nostru aici.

Lucruri de care ai nevoie:

 • Fluență în mai multe limbi
 • Un calculator sau Tabletă/iPad
 • O conexiune la Internet
 • Word sau un program similar the editare text
 • Tastatură externă

Linkuri utile pentru traducători:

Înainte să spui „Web Design? Nu am nici pregatirea și nici cunoștințele necesare pentru asta!” ar trebui să știi că în ziua de astăzi este posibil să faci un website în mai puțin de 5 minute. Pe parcursul ultimilor ani, crearea unui website a devenit ceva ce poate face oricine care posedă câteva cunoștințe despre calculatoare. Asta înseamnă, de asemenea, că multe persoane fără o pregătire anterioară în acest domeniu sunt acum capabile să-și câștige existența prin acest job de acasă.

Cererea pentru website-uri este uriașă, iar de acest lucru se poate profita cu ușurință. Majoritatea site-urilor standard pot vinde la un preț cuprins între 2100 de lei și 7500 de lei, așadar, cu doar câteva vânzări, poți ajunge să faci o grămadă de bani. Pentru a începe să lucrezi de acasă astfel nu îți trebuie decât un calculator și o conexiune la internet.

Lucruri de care ai nevoie:

 • Un calculator bun
 • O conexiune bună la Internet

Linkuri utile pentru web designeri:

Când suni la o companie pentru o cerere urgentă sau orice altceva, primul lucru care îți vine în minte ar putea fi un birou mare, cu mulți reprezentanți de relații clienți.

Cu toate acestea, persoana care îți răspunde la telefon ar putea să fie cineva care lucrează de acasă. Acest lucru ar ajuta companiile să facă economie în privința spațiului de birouri și în timp, a devenit din ce în ce mai popular. Pentru tine, e doar vorba de a răspunde la telefoane, e-mailuri și poate mesaje scrise pe chat în numele companiei care te angajează.
După cum am menționat mai devreme, munca poate fi realizată la domiciliu, iar salariul este același, dacă nu și mai bun decât cel al reprezentanților relații cu clienți care lucrează în clădirea de birouri.

Lucruri de care ai nevoie:

 • O conexiune bună la Internet
 • Un calculator
 • Un telefon
 • Un set bun the căsti
 • Informații despre companie

Linkuri utile dacă vrei să lucrezi ca reprezentant relații cu clienții:

Dacă te pricepi la scrierea textelor sau, pur și simplu, ai un stil frumos de a scrie, poți câștiga mulți bani făcând muncă la domiciliu ca și copywriter. Cererea de conținut crește pe măsură ce numărul de website-uri crește. Dacă afacerile prezente vor să depășească competiția, au nevoie de ajutor din exterior, iar angajarea unor copywriteri, care-și fac munca la domiciliu, este foarte populară.
Chiar și oamenii fără multă experiență pot fi copywriteri, din momentul de limbajul înțeles și scris corect este considerat bun. Când trebuie să lucrezi de acasă, folosind această metodă, ai nevoie doar de un calculator sau o tabletă si, desigur, o conexiune la internet. Potențialul de câștig este rezonabil, iar mulți oameni lucrează de acasă ca și copywriteri.

Lucruri de care ai nevoie:

 • Un calculator sau Tabletă/iPad
 • O conexiune la Internet
 • Word sau un program similar the editare text
 • O tastatură bună

Link-uri utile pentru a lucra ca și copywriter:

Internetul a făcut posibilă învățarea altor oameni prin intermediul său. Asta destul de simplu, de obicei nu necesită nimic mai mult decât un calculator cu o cameră web și aproape nelipsita conexiune la internet, pentru a începe să lucrezi ca tutore sau profesor de acasă.

Îi poți învăța orice pe alții și din moment ce cunoștințele sunt unele din cele mai importante lucruri ale societății noastre, poți face bani cu ușurință predând.
Dacă te pricepi la chitară, poți oferi cursuri despre asta. Dacă ești priceput la vreo limbă străină poți oferi ajutor atât elevilor, cât și adulților ca să o învețe, iar dacă ai posibilitatea, îi poți ajuta pe elevi la teme. Acest job de acasă este foarte popular, iar în viitor, probabil vor fi tot mai mulți care îl practică datorită cererii crescute.

Lucruri de care ai nevoie:

 • Un calculator cu o conexiune la Internet
 • Un set bun de căști
 • O cameră web
 • Materiale pe care să le folosească “studenții” tăi

Linkuri utile:

Bineînțeles că există și alegerea evidentă de a deveni propriul angajat. Procedând astfel, îți poți gestiona timpul, hotărând singur dacă vrei să lucrezi la domiciliu. Trebuie să fii conștient că acest tip de job de acasă poate fi foarte dificil și riscant, însă, în cele mai multe cazuri se merită.

Când ești propriul angajat nu există salariu maxim și majoritatea venitului pe care îl generezi îți intră în propriul buzunar. Poți fi liber profesionist făcând diverse lucruri, însă, dacă vrei să lucrezi la domiciliu nu poți face chiar orice. Idei cu privire la ce ai putea începe să faci ar fi următoarele:

 • Să-ți deschizi propriul magazin online
 • Frizer in propria locuință
 • Maseur in propria locuință
 • Freelancer
 • Vânzări the telemarketing
 • Artist
 • Artist grafic
 • Contabil
 • Muzician
 • Consultant
 • Evaluator de produse

Noi am prezentat mai sus câteva idei de joburi de acasă, iar dacă ești puțin mai creativ, poți să găsești și alte lucruri de făcut. În realitate, singura limită este imaginația ta când vine vorba despre joburi de acasă!

Lucruri de care ai nevoie:

 • Un calculator
 • O conexiune la Internet
 • Un telefon

Linkuri utile pentru antreprenori:

 • Sfaturi utile pentru antreprenori
cum sa faci bani

 Sfaturi grozave pentru munca la domiciliu

Odată ce ți-ai ales un job de acasă, mai trebuie doar să-ți faci un program cât mai bun și mai productiv. Trebuie să ai o stație de lucru bună, echipamentul potrivit și să fii atent la niște lucruri complet diferite în comparație cu jobul de 8 ore.

Uite niște sfaturi bune, din propria noastră experiență referitoare la munca la domiciliu.

Spațiul de lucru de acasă

munca la domiciliu

Nu putem exagera importanța unui spațiu bun de lucru atunci când lucrezi la domiciliu. Îți recomandăm în special să ai o cameră dedicată, din casă sau apartament, care să funcționeze ca birou sau stație de lucru. Un birou sau un spațiu de lucru dedicat te face mult mai productiv și îți oferă o perspectivă mai profesională.

Asigură-te că ai un scaun bun, un birou, niște muzică dacă asta îți place și iluminare bună în cameră. Ocupându-te de lucrurile acestea mici, vei simți în curând că ai un „spațiu de lucru”, iar acest lucru important deoarece creierul tău trebuie să facă diferența între timpul pentru lucru și viața privată de acasă.

Modul în care ar trebui să arate spațiul tău de lucru variază foarte mult în funcție de jobul pe care îl ai. Există diferențe mari între cum ar trebui să arate spațiul de lucru a unui artist și spațiul de lucru a unei persoane care face bani prin cercetare de piață. Pe scurt, cel mai important lucru este cum simți tu că lucrezi eficient și confortabil.

Cu toate acestea, există anumite lucruri pe care noi considerăm că ar trebui să le de

ții cu siguranță când vine vorba de locuri de muncă de acasă. Aici sunt câteva dintre lucrurile considerate de noi importante:

Îți recomandăm să ai un birou dedicat muncii. Mulți aleg, pur și simplu, să își folosească masa din sufragerie, sau poate chiar masa televizorului, când lucrează de acasă, însă nu este recomandat. Având propria masă dedicată muncii pe care o faci acasă, poți să te implici complet muncii tale! Dacă trebuie să investești într-o masă nouă, îți recomandăm să găsești una cu înălțime ajustabilă, adesea, poate fi foarte drăguț să lucrezi stând în picioare.

Nu este nimic mai rău decât un calculator încet, cu un ventilator care este mai asurzitor decât un avion la decolare. Asigură-te că ai un calculator la care poți să lucrezi! În multe cazuri nu ajunge un iPad sau o tabletă, din moment ce multe programe prezente pe acestea sunt limitate.

Marea majoritate a locurilor de muncă la domiciliu se petrec la calculator, ceea ce înseamnă că ai nevoie de o conexiune de internet stabilă pentru a comunica cu lumea exterioară. Asigură-te că ai o conexiune bună și puternică pentru spațiul de lucru, astfel încât jobul de acasă să nu devină foarte solicitant.

Probabil că vei petrece destule ore la stația ta de lucru așa că transform-o într-un loc în care chiar ai vrea să fii. Poate ai vrea un sistem de sonorizare care să redea muzica frumoasă. Poți să te mulțumești cu o pereche de căști, care ar trebuie să fie, de asemenea, utilizate pentru apeluri video. Când lucrezi ca asistent virtual, freelancer sau multe altele, ai putea fi nevoit să comunici prin intermediul calculatorului, așadar, un microfon bun, ca parte a setului de căști, este necesar.

Ar putea părea prostesc ca sticla de apă să fie recomandată, însă este o necesitate la orice birou. Când lucrezi, ai tendința de a uita să mănânci și să te hidratezi. Să ai tot timpul o sticlă cu apă în spațiul de lucru, să te asiguri că ai suficient fluid, în timp ce lucrezi intens și ești concentrat o perioadă îndelungată.

job de acasa
cum sa faci bani

 Aici poți găsi un job pe care să-l faci de acasă

munca la domiciliuFoarte multe persoane care vor să lucreze de acasă se blochează atunci când își doresc să aplice pentru un astfel de job. Pentru a putea să lucrezi de acasă trebuie să faci mai mult decât să stai stai jos, să faci ce-ți place și apoi să primești lunar un cec.

În general, pentru a putea să lucrezi de acasă poate fi necesar să investești bani în ceea ce faci și câteodată poate fi o provocare să găsești ceva din care să faci bani buni.
Din fericire, sunt numeroase portițe ce pot face legătura între cei care doresc să lucreze și angajatori. Aceste portițe pot ușura și simplifica procesul de căutare a unui job, și pot fi un bun punct de plecare. O parte dintre acestea le prezentăm mai jos.

Lucrează de acasă – aici poți găsi joburi pe care să le faci de acasă:

cum sa faci bani

 Avantajele și dezavantajele muncii la domiciliu

Exact așa cum sunt avantaje și dezavantaje la fiecare job, și noi avem câteva când vine vorba de munca la domiciliu. Mai jos, poți citi despre avantaje și dezavantajele muncii la domiciliu din punctul nostru de vedere.

Avantajele muncii la domiciliu

Atunci când lucrezi de acasă, vei realiza foarte repede cât de multă libertate ai deoarece îți poți gestiona singur orele de lucru. Asta nu se aplică doar când lucrezi de acasă, din moment ce ai putea avea oportunități să călătorești, să trăiești și să muncești din multe alte locații.

Cel mai probabil nu vei avea prea mult noroc dacă încerci să găsești o persoană căreia să îi placă traficul bară la bară și claxoanele, sau șoferii nervoși și stresați. Fiecare dintre ei se străduie să ajungă primii la destinație. Când lucrezi de acasă, eviți aglomerația orelor de vârf, iar acesta este un foarte mare avantaj!

Din moment ce ești la tine acasă și nu trebuie să te supui unui cod vestimentar anume, poți purta orice vrei tu când lucrez la domiciliu. Dacă vei considera că lucrezi cel mai bine în pijamale, nu este nimeni care să îți spună că nu este adecvat!

Pentru mulți, unul dintre cele mai mari beneficii ale unui job de acasă este posibilitatea de a petrece mai mult timp cu familia și prietenii. Când lucrezi de acasă poți să gestionezi timpul și să decizi tu însuți cât de mult timp petreci în compania celor dragi.

Lucrând de acasă, poți decide unde anume vrei să lucrezi în casă și cum ar trebui să arate spațiul tău de lucru. Depinde în totalitate de tine ce fel de lucruri ar trebui să fie în birou, pe ce scaun stai și ce fel de muzică asculți.

Când vine vorba să lucrezi de acasă, foarte rar se întâmplă să fii distras de cineva, iar acest lucru îți mărește productivitatea. Nu există colegi care să te oprească și să îți strice ritmul de lucru pentru că s-au plictisit.

După cum am menționat și mai devreme, eviți complet traficul când lucrezi de acasă lu asta nu doar că te ajută să economisești timp, ci și bani. În cazul unui job de acasă poți decide exact ce mănânci, așadar eviți mâncarea nesănătoasă și scumpă.

Dezavantajele muncii la domiciliu

Pe lângă avantajele unui job de acasă, acesta poate avea și dezavantaje. Mai jos poți citi mai multe despre dezavantajele considerate de noi a fi asociate cu un job de acasă.

Unul dintre lucrurile pe care le vei observa când lucrezi de acasă, mai ales cei care locuiesc cu familia sau prietenii, este că încep să aibă anumite așteptări de la tine. Deodată, tu ești acasă în prezența lor, iar cei dragi vor începe să interprezete greșit asta și să creadă că tu ai mai mult timp pentru ei sau pentru treburile casnice.
Ar putea fi dificil pentru ca alții să înțeleagă că tu de fapt lucrezi când ești acasă și este necesar să clarifici asta pentru cei care încearcă să te deranjeze.

Când lucrezi de acasă, ești într-un fel izolat și nu ai parte de aceeași interacțiune cu alți oameni, ca în cazul unui job la birou. Este mai dificil să menții prietenii cu colegii, iei prânzul singur și nu mai mergi la o bere după program.

Din moment ce nu mai ai un șef care să te supravegheze sau un program zilnic fix, vei fi nevoit să îți organizezi orele de lucru singur. Depinde în totalitate de tine să fii productiv, să rămâi concentrat, fiindcă singura sursă de bani este munca pe care o faci. Așadar, concentrează-te și încearcă să îți faci un program zilnic.

Acest aspect este un adevărat dezavantaj al muncii la domiciliu. Când lucrezi de acasă, există mult mai puțină separare între muncă și timpul liber. Înainte să ai un job de acasă, nu erai la muncă decât în timpul programului, iar după, plecai imediat. Din nefericire, când lucrezi de acasă nu mai e așa, iar liniile dintre muncă și timpul liber sunt din ce în ce mai neclare.
Poate fi foarte dificil să ai liber 100% și e posibil să ai mereu munca ta în gând. Din nou, e bine să ai un program organizat, care te ajută să separi munca de timpul liber.

Există riscul de a fi prea confortabil și relaxat când ai un job de acasă. Când ești acasă, te vezi într-un mediu foarte confortabil și relaxant, patul este în apropiere și este foarte ușor să te așezi pe canapea, să te uiți la televizor. După cum am menționat și mai devreme, este foarte important să ai un spațiu de lucru, un birou sau o cameră dedicată muncii.

cum sa faci bani

Un ultim aspect al muncii la domiciliu

Fie că deja ai un job de acasă, vrei unul sau te pregătești să cauți unul, sperăm că acest „Ghid pentru munca la domiciliu” te-a ajutat într-o anumită măsură. În cazul în care nu știi de unde să începi sau cum să lucrezi cel mai eficient, ești mai mult decât binevenit să ne scrii aici sau să ne lași un mesaj pe pagina noastră de Facebook.

Dacă ai vreo idee proprie despre munca la domiciliu, ești binevenit să o împărtășești în secțiunea de comentarii de mai jos.
Îți urăm mult noroc în munca ta de acasă!