Sfaturi pentru a fi Productiv când Lucrezi de Acasă

Sfaturi pentru a fi productiv când lucrezi de acasă

Lucratul de acasă își are avantajele sale, dar bineînțeles că sunt și dezavantaje! Un mare dezavantaj în a putea lucra de acasă, de pe canapea, dormitor sau sufragerie—sunt mulțimea de distrageri care îți pot fura atenția. E posibil să te regăsești în poziția în care faci totul de la navigatul pe internet și până la a procrastina făcând curățenie în casă. Când orele de muncă alese se sfârșesc, se poate să realizezi cu groază că nu ai reușit să faci nici pe departe atât de mult, pe cât ți-ai propus în ziua respectivă.

Chiar dacă ești regele său regina procrastinării sau ai dificultăți cu gestionarea timpului, este posibil să îți faci locul de muncă de acasă unul productiv. Aceste sfaturi te vor ajuta să îți îmbunătățești productivitatea de acasă, ca să te poți bucura de toate beneficiile unui job online, ale muncii de acasă și să te asiguri că reușești să îți faci treaba cu succes.

1. Asigură-te că ești responsabil prin urmărirea timpului

De multe ori, nu realizezi cât de mult timp pierzi când lucrezi acasă, ceea ce reprezintă cauza pentru care înregistrarea activităților pe care le faci în timpul zilei te poate ajuta să te concentrezi pe ceea ce trebuie făcut. La începutul zilei de lucru, scrie o listă cu ore care cresc din 15 în 15 minute până la sfârșitul zilei. Apoi, petrece câteva secunde la fiecare 15 minute să scrii ceea ce ai făcut în timpul acela. 

Chiar dacă îți vei dori să urmărești un videoclip despre monetizarea contului tău de Instagram sau să cauți pe un forum de internet, știind că va trebui să notezi pe hârtie, îți va fi mai ușor să eviți distragerile. 

Știind că va trebui să notezi pe hârtie, te va ajuta să scapi de dorința de a-ți verifica conturile de pe rețelele de socializare pentru 20 de minute odată și îți va fi mai ușor să eviți distragerile. Dacă mai degrabă ai folosi o metodă de înaltă tehnologie, poți folosi aplicații precum HarvestTickRescue Time sau Toggl pentru a te înregistra la fiecare 15 minute.

2. Găsește-ți un partener

Sistemul cu un partener te poate ajuta, de asemenea, să oprești distracțiile și procrastinarea. Găsește o altă persoană care lucrează acasă și faceți un pact să vă verificați la începutul zilei și de două sau trei ori în timpul zilei. Când vă contactați dimineața, spuneți ce vă doriți să faceți până la fiecare verificare. 

Apoi, spuneți-vă unul altuia dacă ați atins ceea ce plănuiați când vă țineți la curent. Nu numai că vei fi motivat să îți termini treaba, dar totodată vei avea pe cineva cu care să poți discuta diferite aspecte despre a lucra de acasă.

3. Împarte-ți spațiul

Dacă ai spațiu în plus în biroul de acasă, ia în considerare invitarea altcuiva să lucreze cu tine. Chiar dacă sunteți implicaţi în afaceri complet diferite, având pe altcineva în cameră te poate ajuta să reziști tentației de a te ridica și a face alte lucruri. Nu este nevoie să ai un coleg de birou în fiecare zi; poate vrei să ai pe cineva să vină atunci când lucrezi sub un termen limită cu multă presiune sau ai o sarcină obositoare în agendă.

4. Ieși din birou

Când lucrurile din casă îți captează atenția, ia-ți laptopul și tableta și mergi în altă parte să lucrezi pentru un timp. Poți încerca o cafenea, bibliotecă sau oriunde poți lucra în pace și să nu fii distras.

5. Îmbracă-te corespunzător

Unii oameni sunt mai productivi și concentraţi când sunt îmbrăcați cum ar trebui în mod normal. Lucrul în pijamale poate că este confortabil (poate la fel de confortabil precum câștigatul banilor în somn?), dar ar putea fi prea confortabil, făcându-te să te simți relaxat și mai puțin înclinat să te concentrezi pe ceea ce ai de făcut.

6. Închide Paginile

Când folosești internetul pentru muncă, nu ține pagini deschise care ar putea să te distragă. Închide conturile de rețele de socializare, noi site-uri și chiar e-mailul, pentru a fi mai concentrat pe sarcina actuală.  Dacă lucrezi și la alt proiect și vrei să înveți ce sunt criptomonedele, ocupă-te de asta în afara orelor stabilite pentru muncă. Poți, de asemenea, să cumperi programe de camuflaj care ascund orice altceva pe calculator în timp ce tu lucrezi.

7. Recompensează-te

Sfaturi pentru a fi productiv când lucrezi de acasă

Dacă ai lucra într-un birou obișnuit, ai lua câteva pauză în timpul zilei și este perfect în regulă să faci asta acasă, atâta timp cât ziua ta nu devine formată din mai multe pauze decât muncă. De exemplu, spune-ți că te vei opri să faci cafea când ai terminat următorul lucru de pe lista cu sarcini. 

Poți, de asemenea, stimula munca productivă spunându-ți că poți renunţa la lucru pentru ziua respectivă când lista de activități este completă. Ideea de a termina la 2 PM în loc de 5PM poate fi tot ce ai nevoie pentru a trece prin acea muncă pe care ai lăsa-o mai degrabă pe mai târziu.

8. Programează dinainte pentru comunicări

Oprindu-te constant să dai telefoane și să răspunzi la diferite e-mail-uri îți poate consuma foarte mult timp și vor face să îți fie greu să te concentrezi. Programează diferite moment pe parcursul unei zile pentru a returna telefoane, a da telefoane și a avea grijă de e-mail-uri. Ține-ți smartphone-ul pe vibrații și pune-l în sertarul dulapului pentru a nu fi tentat să tragi cu ochiul.

Acest ghid sperăm că te-a ajutat să capeți o idee despre cum să fii productiv când lucrezi de acasă. Dacă încă nu ai găsit o cale să lucrezi, și să câștigi bani de acasă, ar trebui să verifici metodele noastre de a câștiga bani usor aici.

Scroll to Top