Cum Creezi un Blog Gratuit [Un Ghid Simplu]

blog gratuit

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

Un blog gratuit… mii de oameni folosesc acest mijloc de comunicare pentru a vorbi despre viața, expertiza și experiența lor… De la jurnale online scurte până la influenceri în toată puterea cuvântului, blogurile au devenit o metodă prin care mulți și-au găsit vocea online și câțiva chiar fac bani în plus de pe urma lor. Și nici nu trebuie să plătești ceva pentru a începe

Dacă ești interesat să îți creezi propriul blog, noi îți spunem care sunt cele mai bune 3 opțiuni: (Wix, Medium și WordPress). Citește în continuare – iată cum creezi un blog gratuit!

Cum creezi un blog gratuit în 6 pași simpli

Trebuie să treci prin 6 pași pentru a putea crea un blog gratuit. Aceștia sunt:

1. Decide care este numele blogului

1. Decide care este numele blogului și ce subiect vei aborda. Fii sigur că sunt lucruri care te interesează CU ADEVĂRAT pentru că blogul tău va fi bazat pe acestea!

2. Creează blogul online

2. Creează blogul online. Trebuie să înregistrezi blogul pentru a-l putea face vizibil! Îți vom explica exact ce trebuie să faci mai târziu în acest ghid.

3. Personalizează-ți blogul

3. Personalizează-ți blogul și realizează modificările necesare. Va trebui să alegi cum va arăta blogul tău astfel încât să transmită cu adevărat un mesaj cititorilor. În plus, e bine să ai un blog cu care să te mândrești

4. Creează prima postare pe blog

4. Creează prima postare pe blog. După ce ai creat blogul, e momentul să scrii și să creezi conținut pentru cititori

5. Promovează-ți blogul

5. Promovează-ți blogul și fă-l cunoscut. Există MII de postări publicate pe bloguri în fiecare zi. Pentru a te face cunoscut, va trebui să înveți cum să îți promovezi blogul și să îl faci cunoscut pentru a putea fi descoperit

6. Monetizează-ți blogul

6. Monetizează-ți blogul. Acesta este un pas opțional, deoarece este posibil să dorești un blog personal sau doar ca ceva distractiv. Dar, mulți oameni au renunțat la locul lor de muncă și folosesc blogul în scop profitabil. Avem un ghid complet pentru tine dacă ești interesat: Cum faci bani din blog

Blogging-ul este una dintre cele mai interesante și plăcute metode de câștig pe care le discutăm aici la BaniNinja cu care poți câștiga bani online. A trecut de mult timpul când era nevoie să știi cod HTML pentru a construi un site și a reuși să creezi un blog gratis…

Cele 3 opțiuni prin care poți crea un blog gratis...

creare blog gratuit

Vrei să știi cum să creezi de ce ai nevoie pentru creare site gratuit? Există mai multe website-uri care oferă gratuit găzduire de site-uri și bloguri cu ajutorul cărora poți începe să faci bani lucrând de acasă cu un blog (dacă doar atât te interesează, este posibil să dorești să ai un blog doar ca o formă de distracție, ceea ce este OK!). Vom analiza 3 website-uri gratuite pentru creare de bloguri care sunt foarte bune și diferite în funcție de ceea ce te interesează să dezvolți și îți vom arăta care este cea mai bună opțiune.

Website-urile de blogging îți pot oferi totul, de la servicii de găzduire la o gamă variată de teme, design-uri, plugin-uri și multe altele. Când înveți să creezi un blog gratuit, vei descoperi că multe îți oferă elemente gratuite, dar și opțiuni premium dacă dorești să dezvolți un site mai serios cu instrumente avansate astfel încât să atragi mai mulți vizitatori

Majoritatea website-urilor de blogging includ opțiuni specializate de găzduire, în funcție de aspectele pe care vrei să te concentrezi, indiferent că este vorba de design, conținut, personalizare sau orice altceva.

Îți vom arăta cum să creezi un blog gratuit cu trei site-uri de găzduire diferite:

Toate aceste opțiuni sunt foarte bune pentru creare blog gratuit și oferă o gamă variată de opțiuni gratuite și premium.

Cum creezi un website gratis cu Wix

wix website

Wix este un site de găzduire de bloguri și website-uri foarte ușor de utilizat, care se auto-promovează ca fiind singura platformă de creare de website-uri de tip drag-and-drop bazată pe HTML5. Dacă nu știi ce este HTML5, nu e nimic. În esență, dacă tot ce vrei este să creezi un blog rapid și ușor, Wix se ocupă de tot.

Dacă te înregistrezi cu un cont gratuit, vei primi 500MB ca spațiu de stocare și lărgime de bandă GB cu Wix. Dacă vrei un blog gratuit, aceste specificații sunt suficiente.

Pentru a crea un blog cu Wix, iată ce trebuie să faci:

1. Creează un cont

1. Creează un cont pe Wix și selectează “Start Now”

2. Selectează “Start Creating” pentru a începe să creezi blogul cu Wix

2. Selectează “Start Creating” pentru a începe să creezi blogul cu Wix

wix pagină de start
3. Alege un template

3. Alege un template

wix template

Wix pune la dispoziție o selecție variată de template-uri din care poți alege și care sunt gratuite. Dar, dacă vrei să creezi un blog gratuit, nu te grăbi cu selecția template-ului, pentru că Wix nu permite modificarea template-ului odată finalizat. Apare o fereastră pop up (dezactivează opțiunea de blocare pop up) unde vei adăuga și edita elemente esențiale precum:

De aici trebuie să îți salvezi manual proiectul pentru că Wix nu include opțiunea de autosalvare.

4. Alege un nume pentru site!

4. Alege un nume pentru site!

wix numele site ului

Dacă creezi un blog gratuit cu Wix, URL-ul tău va apărea sub următoarea formă: www.wix.com/numeletaudeutilizator/numesite. Dacă vrei să ai propriul nume de domeniu, cum ar fi www.numeletauaici.com, Wix percepe un preț pentru un nume de domeniu personalizat.

5. Publică!

5. Publică!

wix publicat

După ce ai făcut pașii anteriori, selectează “Publicare” și bucură-te de propriul site gratis cu Wix!

Wix este o opțiune foarte bună dacă ești la început și vrei un blog gratuit. Elimină câteva din dificultățile de personalizare dar îți oferă totuși un format care arată foarte bine, elegant și profesionist pentru primul tău blog sau site.

banner de știri recente
ProfitFarmers ne-a adus 10.000 Ron în doar câteva săptămâni.
Vrei să vezi cum poți câștiga și tu bani cu ProfitFarmers?
profitfarmers card de semnal
ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani

Cum creezi un blog gratis cu Medium

medium pagină web

Dacă ești mai degrabă un scriitor care dorește să publice articole mai elaborate cu aspect tradițional, Medium este locul potrivit. Spre deosebire de Wix, Medium este o platformă gratuită de bloguri care îți oferă un stil mai degrabă minimalist cu opțiuni limitate de formatare și spațiu alb specific scriitorilor.

Are caracteristici diferite însă care fac din Medium un site interactiv pentru crearea unui blog gratuit. Medium are aceiași fondatori ca  Twitter. Astfel, are câteva elemente similare cu cele ale platformei de socializare. De pe contul tău pe Medium, poți urmări alți bloggeri, frunzări alte publicații și interacționa cu scriitori la postările lor. Utilizatorii Medium pot, de asemenea, recomanda, partaja, evidenția și marca anumite publicații.

Pentru ceea ce oferă, un blog gratuit creat cu Medium poate fi o opțiune foarte bună pentru un blog minimalist, bogat în conținut. Dar, nu este probabil cea mai bună alegere dacă îți dorești un blog gratuit care să includă toate elementele de design și opțiunile de website creative.

Pentru a începe cu Medium:

1. Selectează “Sign In/Sign Up”

1. Selectează “Sign In/Sign Up”

Îți poți conecta contul pe Medium cu Facebook, Twitter, Google sau Email. Dacă dorești să atragi followeri și să partajezi articolele proprii pe alte platforme, conectarea la conturile de pe rețelele de socializare te ajută să îți crești baza existentă de conexiuni în loc să începi de la zero.

2. Alege-ți URL-ul

2. Alege-ți URL-ul

Deoarece Medium este gazda domeniului tău, URL-ul va arăta astfel medium.com/@NumeleTauAici, putând fi personalizat după preferințele tale în ceea ce privește URL-ul.

3. Adaugă o fotografie de profil și o biografie de 160 de caractere.

3. Adaugă o fotografie de profil și o biografie de 160 de caractere

despărțitor

După ce ai făcut asta, vei putea avea un blog gratuit cu Medium!

Câteva caracteristici ale unui blog pe Medium:

Crearea unui nou articol cu Medium este atât ușor cât și intuitiv pentru un blog gratuit: Există opțiuni de formatare cu ajutorul cărora blogul tău va arăta ordonat, cu titluri evidente și separatoare de text dacă ai nevoie. Există însă limite în ceea ce privește anumite fonturi ceea ce înseamnă că nu vei putea utiliza Comic Sans de exemplu, chiar dacă îți dorești foarte mult.

Se poate face la fel de ușor cu Medium. Copiază și lipește sau selectează un fișier pentru a-l încărca la postare. Medium permite până la 4 dimensiuni diferite pentru selectarea fișierelor media și poți alege modul de aliniere al acestora

Dacă ești o persoană care vrea să afle alte păreri înainte de publicarea unui text, îți poți partaja ciornele! Oricine îți citește lucrările poate contribui sau chiar lăsa note pe care să le ai în vedere. Când ești pregătit, poți selecta să faci publică postarea și aceasta va apărea live pe Medium!

Una dintre cele mai interesante caracteristici ale Medium este faptul că poți merge la pagina “Stats” unde poți vedea cum au performat publicațiile tale în ultimele 30 de zile. Aici, poți vedea cine recomandă, partajează, lasă comentarii sau marchează lucrările tale. Este un instrument de date foarte bun care ar trebui utilizat!

Cum creezi un site gratis cu WordPress

tablou de bord wordpress

WordPress este una dintre cele mai mari și mai cunoscute platforme de blogging și website-uri în prezent, în special pentru cei care doresc un blog gratuit. Oricine se află la început și chiar marile companii folosesc WordPress pentru găzduirea blogurilor personale și a website-urilor profesionale.

Ceea ce diferențiază WordPress de alte website-uri de găzduire este gama variată de opțiuni de personalizare pentru blogul propriu și ușurința în utilizare de către începători. Dacă îți dorești control total din punct de vedere creativ pentru a crea un blog gratuit ai această posibilitate cu WordPress. Când ești pregătit să îți faci blogul mai profesionist, e ușor să îl integrezi în website-ul existent.

Cum începi pe WordPress

1. Creează un cont

1. Creează un cont

pagina de înscriere wordpress

Ți se vor solicita câteva informații generale, inclusiv numele și adresa de email.

2. Alte instrumente și elemente suplimentare

2. Alte instrumente și elemente suplimentare

tema wordpress

După ce ai creat contul, WordPress te va întreba dacă dorești să adaugi instrumente suplimentare și plugin-uri pentru blogul tău. Unele pot fi gratuite, în timp ce altele costă. Dacă vrei un blog gratuit, atunci îți recomandăm să aștepți înainte de a cumpăra anumite instrumente suplimentare până în momentul în care ești sigur de succesul blogului și știi ce ai nevoie. După ce ai selectat instrumentele, poți finaliza achiziția și crearea contului.

Cum creezi blogul

După crearea contului, poți trece la blog.

WordPress va începe prin a-ți solicita să selectezi o temă. Poți alege din mai multe formate gratuite oferite de WordPress sau poți opta să creezi o temă proprie. Tot aici poți selecta o schemă coloristică și imagini de fundal pentru ca blogul tău să arate așa cum îți dorești.

Aici poți adăuga pagini și postări pe blog. Vei actualiza conținutul cu regularitate pe măsură ce îți construiești blogul. Reține însă că paginile și postările sunt 2 lucruri diferite:

Pagini:

Paginile statice nu se schimbă și nu sunt actualizate. Sunt incluse aici pagina principală sau price pagini principale care conțin informații generale și care te ajută să conferi o structură blogului tău.

Postări:

Acestea sunt actualizate cu regularitate, cea mai recentă postare fiind listată prima. Acesta este blogul tău, orice noi fotografii sau fișiere media pe care dorești să le partajezi le publici aici.

Deoarece singurul scop al blogului tău este să adaugi conținut, asigură-te că formatul conținutului este pe placul tău. Când creezi un blog gratuit, conținutul poate fi ușor formatat în WordPress pentru a include instrumente de editare de text. De asemenea, acordă atenție dimensiunii fișierelor media, deoarece nu ți-ai dori să ai imagini sau videoclipuri prea mari sau prea mici pentru blogul tău.

Câteva elemente neglijate care ar trebui abordate sunt titlurile, navigarea și comentariile:

Titluri:

Acestea sunt importante pentru paginile statice, în special pe măsură ce îți construiești navigarea pe pagină. Poate fi ceva simplu, precum utilizarea titlurilor ca pagina principală, pagina 1, pagina 2, pagina 3, sau poți personaliza după dorințele tale. Nu uita să adaugi și un scurt tagline la pagina principală! Gândește-te la o scurtă propoziție care să descrie despre ce este vorba în blogul tău.

Navigare:

Este în special important dacă vei avea mai multe pagini pe blog. Navigarea reprezintă modul în care dorești să concepi bara de meniu pentru a fi ușor oricui să aleagă ce pagină dorește să vadă. În funcție de formatul blogului tău, instrumentele de navigare pot apărea sub forma unui banner flotant în partea de sus, meniu derulant, sau chiar un buton pliabil într-un colț.

Secțiunea de comentarii:

Poți alege dacă vrei ca blogul tău să fie interactiv, permițând cititorilor să contribuie într-o secțiune de comentarii sau o căsuță de comentarii. Nu este o condiție obligatorie, dar este un element neglijat uneori. Dacă te interesează să ai un blog care să aibă și un forum de tip Q&A, o secțiune de comentarii poate fi un instrument eficient.

Există plug-in-uri pentru care trebuie să plătești și altele gratuite. Plug-in-urile pot include adăugarea de formulare, galerii foto, Flash (dacă dorești să adaugi un joc) și multe altele. Există și opțiuni de tip drag and drop pentru elemente care ajută la  operațiunile de email marketing  și la creșterea  listei de emailuri astfel încât să poți dezvolta o bază de urmăritori loiali. Aici poți experimenta cu elementele pe care dorești să le incluzi pe blog.

Dacă vrei să te concentrezi pe modă, atunci o galerie foto ar putea să te ajute să prezinți conținutul mai bine. Sau, dacă ești un dezvoltator de jocuri, un plug-in de tip Flash facilitează testarea pieței și te ajută să vezi ce funcționează și ce nu. Practic, cu ajutorul plug-in-urilor îți poți individualiza blogul!

Cuvinte de final și recomandări

creare site gratuit

Poți experimenta cu crearea unui blog gratuit și te poți și distra în același timp. Am progresat foarte mult de la crearea de bloguri și website-uri cu coduri scrise manual, până la gazde web care facilitează procesul pentru oricine dorește să creeze un site cu aspect profesionist în câteva minute.

În acest articol, am analizat 3 dintre cele mai bune site-uri pentru crearea gratuită de bloguri, dar sunt multe site-uri online de găzduire web disponibile. Depinde doar de ceea ce dorești tu să faci!

Dar dacă ar fi să facem o recomandare, WordPress este probabil cel mai bun site de găzduire de bloguri și website-uri. Deși Wix și Medium includ elemente foarte bune, WordPress este potrivit pentru oricine, de la începători la profesioniști, oferindu-ți posibilitatea de a-ți dezvolta blogul oricând. După ce ai învățat să creezi un blog gratuit cu WordPress, poți trece la următorul nivel, cu plugin-uri plătite, nume de domeniu personalizate și altele similare.

Notă: Am pregătit pentru tine un ghid complet despre utilizarea WordPress: cum să creezi un website.

Însă, un blog gratuit presupune să încerci mai multe website-uri de blogging pentru a vedea care ți se potrivește cel mai bine! Încearcă-le și vezi care îți plac și cu care te simți bine! După ce ai un blog în funcțiune, poți încerca și alte platforme precum Instagram pentru a face bani în plus, creând în același timp conținut care te pasionează (pasiunea și profitul sunt o combinație bună )!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top