Ce sunt Criptomonedele și cum le Cumperi?

criptomonede

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

Ce sunt criptomonedele și de unde atâta agitație în jurul valorii lor exorbitante? Criptomonedele sunt monede digitale care pot fi transferate doar online, de la un utilizator la altul, în condiții de confidențialitate și libertate deplină.

Criptomonedele sunt rezultatul unei idei simple: Ce-ar fi dacă banii noștri ar fi complet independenți și fără nicio legătură cu o entitate, inclusiv bănci, carduri de credit și alte companii?

Ni se pare de la sine înțeles că banii sunt “ai noștri” – chiar dacă, în mod tradițional, moneda fiduciară va fi întotdeauna reglementată de guvern și pusă la dispoziție de instituțiile financiare.

Descentralizarea criptomonedelor este unul dintre motivele pentru care oamenii sunt interesați să investească, ca să nu mai vorbim de valoarea ridicată, de exemplu, a Bitcoin. Însă, acesta nu este singurul motiv și, de aceea, Bitcoin nu mai este singurul jucător pe scena internațională.

În acest ghid despre criptovalute, vom discuta despre ce sunt criptomonedele, care sunt principalele criptomonede existente și în ce moduri poți câștiga bani online din criptomonede .

criptomonede
CAPITOL 4

Cum să faci bani din criptomonede

criptovaluta
CAPITOL 5

Cele mai populare 5 criptomonede în prezent

CAPITOL 1

Ce sunt criptomonedele?

Criptomoneda este o monedă virtuală, ceea ce înseamnă că este tranzacționată doar online și nu are o formă fizică. Prin aceasta se diferențiază foarte mult de monedele tradiționale, care se bazează de obicei pe metale prețioase, cum ar fi aurul.

criptomoneda

Dar, în timp ce moneda fiduciară este generată de guvern sau mărfuri, acest tip de bani virtuali este generat utilizând tehnici de criptare. Utilizarea și datele de eliberare ale criptomonedelor sunt reglementate prin intermediul programelor de calculator.

Tehnicile de criptare, în funcție de cât de bine sunt programate, sunt cele care garantează valoarea și conferă încredere procesului.

Această descentralizare înseamnă că guvernele, băncile și alte instituții financiare nu se pot atinge de acești bani…cu excepția situațiilor în care la nivel național utilizatorilor li se interzice tranzacționarea întru totul. (Mai multe despre aceasta mai târziu!)

crypto

Denumirea este derivată din criptografie, ceea ce înseamnă că un text obișnuit este convertit în text de neînțeles și criptat, acesta fiind de fapt procesul de convertire a datelor private într-un cod pentru securitate suplimentară. În mod similar, contul personal pentru cryptocoin conține informații confidențiale pe care nimeni altcineva nu le poate descifra, precum și un registru ce nu poate fi schimbat după ce s-au finalizat înregistrările.

Pentru ce sunt criptomonedele folosite?

Criptomonedele pot fi utilizate cu diferite scopuri atât timp cât sunt acceptate de vânzător ca opțiune de plată validă. Iată câteva exemple unde se folosesc deja criptomonede:

criptomonede

Vânzarea și cumpărarea de bunuri online

crypto

Schimb de monede digitale cu monede fiduciare

cryptocurrencies

Investiții cu scop financiar pe termen lung

criptomonede

Cumpărare și tranzacționarea pentru obținerea de profit (speculații la bursă)

Se pot utiliza criptomonede ca metodă directă de plată între utilizatori de diferite criptomonede pentru a desfășura diferite sarcini online. Acest tip de plată este convenabilă în special pentru persoanele care lucrează  de acasă (sau și-ar dori să lucreze).

Tot mai mulți freelanceri care călătoresc în jurul lumii preferă criptovaluta ca metodă de plată – în mod special datorită descentralizării și libertății pe care o conferă.

Încă de la prima apariție, însă, criptomonedele și-au câștigat o reputație oarecum controversată. De ce, date fiind beneficiile menționate mai sus?

Prin însăși natura sa privată, moneda virtuală poate, într-adevăr, să conducă uneori la activități ilegale. Dar, desigur, asta se întâmplă cu orice formă fructoasă de câștig – ca să nu mai vorbim de bani în general.

O întrebare bună ar fi: pentru ce sunt criptomonedele create? Intenția creatorului Bitcoin a fost să creeze o criptomoneda ca o replică la instituțiile puternic centralizate și guvernele care influențează în mod direct valoarea valutei.

Cumpără Bitcoin sau alte criptomonede în doar câteva minute pe aceste platforme!

Conform Wikipedia, “Moneda fiduciară este un instrument financiar a cărui valoare nominală este superioară valorii sale intrinsece pe care i-o acordă utilizatorul ca valoare de schimb, mijloc de plată, și deci ca monedă, se sprijină pe un principiu de garanție apărată de o instituție centralizatoare.”

Acesta este și cazul opțiunilor de bani “virtuali” precum PayPal, Venmo sau Skrill. Din punct de vedere tehnic, sunt considerate “monede digitale” dar sunt și foarte strâns legate de moneda fiduciară. Nu ai 1.000 de monede PayPal – ai 1.000 de Ron, dacă locuiești în România.

Valoarea este aceeași și se schimbă în funcție de valoarea monedei naționale. Criptomoneda este independentă și nu este legată de nimic.

CAPITOL 2

De ce ar trebui să utilizezi criptomonede

Utilizarea criptovalutei în detrimentul monedei fiduciare are mari avantaje.

Printre acestea se numără:

criptovaluta
criptomoneda

1. Libertate de achiziție

Ce sunt criptomonedele dacă nu libertate financiară completă? Cu criptovaluta, ai libertate totală față de “termenii și condițiile” asupra cărora insistă alți furnizori de monedă digitală. Doar citind poveștile de groază ale utilizatorilor de Paypal ne reamintește că utilizând un furnizor centralizat, comercial, implică anumite riscuri.

În schimb, criptomonedele îți oferă libertatea și responsabilitatea de a-ți cheltui fondurile pe orice serviciu dorești. Reversul este și el valabil, putând fi folosite pentru a plăti pentru serviciile furnizate.

criptomonede

2. Plăți fără probleme

Cu moneda digitală descentralizată, nu ai grija activelor înghețate sau a retragerilor de venituri din cauza soluționării litigiilor. Toate tranzacțiile sunt finale. Descentralizarea presupune și șanse mai mici de tranzacții frauduloase.

crypto

3. Anonimat

Tranzacționarea online este o procedură sigură și anonimă. Informațiile cheie private garantează că portofelul tău virtual poate fi accesat în mod confidențial și că tranzacțiile sunt păstrate în secret și nu sunt monitorizate de către un terț.

Este adevărat că multe site-uri de Portofele virtuale solicită acum un act de identitate și o procedură de înregistrare pentru a putea cumpăra/vinde monede, deoarece, la nivel național, criptomonedele sunt reglementate în scopuri fiscale. Tranzacțiile însă rămân complet anonime și confidențiale.

ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani
cryptocurrencies

4. Disponibilitate la nivel global

Criptomonedele sunt disponibile aproape la toate casele de schimb internaționale, cu excepția cazurilor unde au fost în mod specific interzise. Până în prezent, doar cinci țări au interzis complet Bitcoin. Criptomonedele sunt cu precădere utile dacă țara unde locuiești se află într-o criză administrativă, iar piețele de capital au fost închise. Cu ajutorul criptomonedelor puteți tranzacționa fonduri cu alți utilizatori fără limite sau frontiere.

criptomonede

5. Comisioane de tranzacționare mai mici

Care este costul criptovalutei pentru tine ca utilizator zilnic? Din fericire, comisioanele pentru efectuarea tranzacțiilor sunt foarte mici. De fapt, tranzacționând cu criptomonede, costurile sunt mult mai mici în general, deoarece comisioanele pentru efectuarea tranzacțiilor nu reprezintă comisioane pe baza valorii totale. Acestea se percep doar de către furnizorul Portofelului Bitcoin și au o rată fixă foarte mică.

criptovaluta

6. Disponibilitate 24/7

Tranzacțiile cu criptomonede pot fi trimise prin email sau SMS oricând dorești. Poți stoca cu încredere fondurile și când ești offline,  informațiile cheie confidențiale rămân secrete. După ce transferi fonduri nici nu mai este nevoie să rămâi conectat la internet sau să plătești comisioane inutile, cum este cazul băncilor.

CAPITOL 3

Cum funcționează criptomonedele?

Criptomonedele nu se tipăresc la fel ca banii obișnuiți și nu sunt autorizate de nicio autoritate – mai degrabă, sunt generate automat și doar pe baza unor reguli algoritmice. Natura algoritmilor depinde de fiecare monedă în parte.

criptomoneda

Când utilizatorii transferă Bitcoins, aceștia utilizează o rețea de tip peer-to-peer: o conexiune directă server-to-server fără un furnizor central. Crypto este creată în mod digital și se pot folosi doar digital. Poți să cumperi acele monede care au fost deja ‘minate’ sau să le minezi chiar tu.

Toate tranzacțiile sunt înregistrate într-un uriaș registru virtual denumit “blockchain”. Acest registru fiind întotdeauna public și disponibil, se ține evidența fiecărei ‘monede’, ceea ce face imposibilă păcălirea sistemului. Acesta este actualizat în permanență pentru a-i menține valoarea.

Ce este Blockchainul?

Multe persoane, chiar și cei foarte familiari cu criptomonedele, devin confuze cu privire la acest subiect și, deși le e clar ce sunt criptomonedele, la întrebarea “Ce este blockchain?” le este greu să răspundă.

Dar îți explicăm noi, nicio grijă.

Uneori, înțelegerea tehnologiei blockchain (comună pentru toate tipurile de criptomonede) poate fi într-adevăr confuză. Este un registru, dar este de fapt o rețea localizată undeva? Da și nu.

Conform Ziarul Financiar, blockchainul este un registru digital și, de obicei, când vorbim despre blockchain ne referim la tehnologia din spatele criptomonedelor.

cryptocurrencies

Iată pe scurt care sunt avantajele: nu există o autoritate centralizată care să dețină o rețea sau un blockchain. De fapt, blockchainul este administrat de o rețea de utilizatori, cu ajutorul tehnologiei peer to peer. Ceea ce înseamnă că este oriunde și niciunde în același timp.

Această descentralizare conferă criptomonedelor caracterul puternic și revoluționar. Niciodată până acum puterea monetară nu a mai fost în mâinile “omului obișnuit” fără sprijinul guvernului.

Dar asta nu e totul. Este posibil să-ți faci bani singur, cum ar veni, prin minarea criptomonedelor!

banner de știri recente
ProfitFarmers ne-a adus 10.000 Ron în doar câteva săptămâni.
Vrei să vezi cum poți câștiga și tu bani cu ProfitFarmers?
profitfarmers card de semnal
ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani

Ce sunt criptomonedele și cum se minează?

În principiu, minarea înseamnă verificarea ultimei serii de tranzacții și, apoi, adăugarea acestora ca blocuri în registrul public. După o serie de blocuri, blockchainul va auto-genera în cele din urmă o nouă monedă virtuală.

Însă, datorită competiției între minerii de criptomonede și criptarea specializată, minarea chiar și a unei singure monede, în special Bitcoin, cea mai veche criptomonedă, reprezintă o provocare. Mai întâi, minerii trebuie să rezolve un puzzle dificil din punct de vedere computațional (numit hash) ceea ce necesită calculatoare foarte puternice și software corespunzător.

NiceHash
Folosește Nicehash pentru a începe minarea criptomonedelor în câteva minute.

După cum se explică în acest articol, minerii de criptomonede trebuie să verifice tranzacțiile pentru a fi valabile și apoi să încarce informațiile pe blockchain. Sunt plătiți de fiecare dată când generează o nouă monedă. În cazul Bitcoin, cea mai valoroasă monedă din 2018, recompensa pentru completarea unui bloc este de 12,5 Bitcoins, ceea ce înseamnă prețul pentru un Bitcoin înmulțit cu 12,5. Conform Bitcoinnews.ro, până în anul 2020, în conformitate cu programarea algoritmilor, prețul se va reduce din nou la jumătate și va valora 6,25 Bitcoins.

Plata este determinată în funcție de cât contribuie de fapt hardware-ul și software-ul la rezolvarea ecuației. Datorită valorii acestor monede virtuale, multe persoane din întreaga lume se întrec să fie primele care rezolvă un hash. Calculatoarele de înaltă performanță care pot lucra cu această rețea necesită un chip ASIC special, creat special pentru minarea de criptomonede.

Cum păstrezi criptomonedele în siguranță - Un portofel pentru criptomonede

criptomonede

Știi deja ce sunt criptomonedele, dar te-ai putea întreba, “Cum sunt protejate de furt și hacking?”.  În mod normal, nu trebuie să minezi monede ca să începi să faci bani din criptovalută. Tot ceea ce ai nevoie este o aplicație Portofel (Wallet) sau portal web pentru a începe. Criptoportofelele sunt ca niște portofele fizice, în sensul că “păstrează” informații financiare confidențiale. În acest caz, portofelul calculează și informații pentru tine deoarece poți să retragi sau să crești fondurile imediat și să îți modifici soldul instantaneu.

Deoarece aceste monede virtuale sunt digitale, nu fizice, riscul de furt online este foarte mic, deși mult mai puțin probabil decât pericolul de fraudă online tradițională. Datorită criptării cu multiple semnături, fiecare companie care pune la dispoziție portofele garantează un nivel ridicat de siguranță pentru aceste informații.

crypto

Există o “cheie” publică și una privată, pe cea privată fiind necesar să o protejezi. Cheia privată constă din coduri hexadecimale (o combinație lungă de numere/litere).

Un nivel rezonabil de siguranță înseamnă că poți păstra informațiile online dar depinzi de o companie terță pentru protejarea acestora prin criptare. Un extra nivel de protecție presupune păstrarea acelei chei private personal, în casă, sau chiar într-o locație terță. Multe companii oferă servicii de păstrare a cheii private offline până când ești gata să transferi fonduri.

Există și portofele de desktop, portofele online, portofele pentru telefonul mobil, portofele din hârtie (ascunse cu coduri QR), precum și portofele hardware offline.  Logarea într-un portofel de criptomonede se face destul de ușor și am acoperit acest subiect pe larg.

despărțitor

Nu ai încă un portofel pentru criptomonede? Începe să accepți criptomoneda ca plată folosind unul dintre aceste portofele:

Portofel Hardware
Portofel Software

Un exemplu de tranzacție cu criptomonede

Să presupunem că prietenul nostru Jason vrea să cumpere un serviciu de la un furnizor online de încredere. Compania acceptă monede Ripple și i-a pus la dispoziție lui Jason o ‘adresă’ sau cod QR.

cryptocurrencies

Primul pas este să deschidă aplicația Portofel

criptomonede

Ia adresa/codul pus la dispoziție și îl conectează la aplicația Portofel.

crypto

După aceea, trebuie să autorizeze comanda

criptovaluta

Următorul pas este să selecteze suma de monede Ripple pe care dorește să o cheltuie

criptomoneda

În cele din urmă, tot ce trebuie să facă este să dea clic pe finish/done (terminare).

Tranzacția este trimisă prin intermediul blockchainului, furnizorul online de încredere este plătit și Jason primește serviciul dorit. Mai ușor nu se poate!

CAPITOL 4

Cum să faci bani din criptomonede

Pe segmentul crypto, sunt multe strategii și metode care îți pot aduce monede. Nu este deloc surprinzător că multe sub-discipline profitabile au apărut din criptovalută, dat fiind potențialul de creștere, inovație și profit al acesteia.

cryptocurrencies

Iată cinci exemple care te vor ajuta să îți faci o idee:

criptomonede

1. Cumpărare și vânzare

Se referă la simplul act de cumpărare a criptomonedelor când prețul este mic și apoi vânzarea acestora când prețul crește. Aceeași strategie se aplică și în cazul investițiilor pe bursă. Criptomonedele precum Bitcoin sunt recunoscute ca fiind volatile și au un preț de cumpărare puțin cam mare. Însă, prețul monedelor Ripple se situa sub 2 Ron, oricine putând să cumpere acest tip de monede.

Cumpără Bitcoin sau alte criptomonede în doar câteva minute pe aceste platforme!
crypto

2. Cumpărare și deținere pentru dividende

Strategia este similară cumpărării și vânzării, dar se concentrează pe deținerea de monede. Nu vinzi monede, le deții și le păstrezi în circulație.

crypto

3. Investiții pe monede

O combinație între cumpărare și vânzare și deținere, această strategie implică cumpărarea unei monede, deținerea și apoi vânzarea pentru obținerea de profit ulterior, primind în același timp și dividende din deținerea acesteia.

criptomonede

4. Minare

Așa cum am discutat, minarea nu este nici ieftină, nici scumpă și implică o planificare serioasă a investițiilor, în special în cumpărarea de echipament și respectarea instrucțiunilor. Dar legătura între investiții și profit există cu siguranță.

NiceHash
Folosește Nicehash pentru a începe minarea criptomonedelor în câteva minute.
criptomoneda

5. Tranzacționare intraday

Ușor mai complicată, această strategie implică studiul zilnic al formațiunilor de tranzacționare , și nu doar lunar sau anual. Volatilitatea este evidentă în timpul zilei, dar dacă înveți formațiunile poți câștiga venituri considerabile din tranzacții.

Tranzacționarea este una dintre cele mai populare metode de a câștiga criptomonede. Tranzacționează pe aceste platforme și câștigă mai mulți bani!

ProfitFarmers

Platformă preferată

  • Tranzacționări Semiautomate
  • Copiază Experți și Algoritmi
Biinance
  • Tranzacționează peste 150 de Criptomonede
  • Opțiunea de a cumpăra criptomonede cu card de credit
NAGA
  • Rețea de socializare pentru investiții
  • Tranzacționare de acțiuni fără comisioane

CAPITOL 5

Cele mai populare 5 criptomonede în prezent

Este momentul să vedem care sunt monedele digitale specifice și care ar putea fi avantajele fiecăreia. Bitcoin tinde să fie scumpă, dar investiția în alte monede nu presupune costuri foarte mari și ar putea fi un bun punct de plecare. După ce am văzut ce sunt criptomonedele să cunoaștem acum și care ar fi principalele cinci?

criptovaluta

Iată cele mai de succes și de încredere nume pe care le-ai putea lua în considerare:

criptomonede
Bitcoin
criptomoneda
Ethereum
criptovaluta
Litecoin
criptomonede
Ripple
cryptocurrencies
Monero

Ce este Bitcoin?

Prima criptomonedă de succes care există, fondată în 2009, începuturile Bitcoin sunt învăluite în mister dar continuă să fie valoroasă datorită metodelor specializate de criptare, care permit un proces de generare programată de noi Bitcoins. Bitcoin poate fi schimbat pentru monede fiduciare, sau utilizat la achiziționarea de bunuri și servicii online.

Cu aproape șase milioane de utilizatori de portofel, este cel mai de succes sistem.

Ce este Ethereum?

Ethereum, creată în 2013, este criptomoneda generată de propria platformă de software, denumită Ethereum Virtual Machine. Unitățile Ether pot fi cumpărate și transmise de la un utilizator la altul la nivel internațional. Lansată în 2013 de către programatorul Vitalik Buterin, 72 de milioane de monede au fost au fost pre-minate la lansare.

Ethereum s-a divizat recent în două blockchainuri separate, Ethereum și Ethereum Classic. Deși valoarea ei e mai mică decât Bitcoin devine din ce în ce mai comparabilă, ajungând la un moment dat la 5800 RON per ether. De la finele anului 2018, prețul a scăzut sub 800 RON per ether.

Ce este Litecoin?

Litecoin este similară Bitcoinului, fiind considerată de fapt o monedă derivată din aceasta. S-a lansat în 2011. Principalele diferențe între cele două criptomonede includ procesarea tranzacțiilor mai rapidă decât Bitcoins, (2,5 minute față de zece) și un algoritm diferit în pasul care se referă la dovada muncii. Prețul unei monede este și el mai mic decât pentru Bitcoin. La finele anului 2018 valora sub 200 RON.

Ce este Ripple?

Ripple nu este doar un sistem, ci o rețea și o companie care oferă monede virtuale. Fondată în 2012, oferă tranzacții financiare globale și deține și un registru public ca alte sisteme. Desigur, poate fi și minată. Deși există o companie Ripple centralizată, rețeaua poate totuși opera fără implicarea directă a companiei, creând astfel o criptomonedă descentralizată.

Datorită transparenței ei, anumite bănci și companii utilizează Ripple, dar resping Bitcoins. La finele anului 2018, prețul Ripple era puțin sub 2 RON.

Ce este Monero?

Monero este și ea o criptomonedă descentralizată, dar tranzacțiile, inclusiv minarea  și sumele tranzacționate, nu sunt vizibile pentru cineva din exterior. Are caracteristici de confidențialitate și descentralizare comparabile cu Bitcoin și, în cazul soldurilor ascunse, chiar mai mari decât Bitcoin.

Prețul la finele anului 2018 nu depășea 400 RON.

Alte monede alternative

criptovaluta

Am aflat ce sunt criptomonedele și care ar fi cele mai importante, dar cum se prezintă concurența pe piața criptomonedelor în afară de acestea? Există multe alte monede alternative care pot fi cumpărate pe Internet, aproape 2526 conform acestui articol. Motivul pentru care alegerea utilizatorilor se îndreaptă spre cele cinci din top este valoarea ridicată a acestora, precum și reputația. Reputația unei criptomonede este la fel de importantă precum metodele de criptare, deoarece valoarea ei poate scădea sau crește în funcție de percepția publicului.

Mulți utilizatori consideră riscant să lucreze cu companii mai mici de monede alternative deoarece le lipsește suportul din partea comunității.

ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani

Viitorul criptomonedelor

Stim ce sunt criptomonedele, dar care este viitorul lor? În mare parte este necunoscut, fără îndoială, acest lucru datorându-se și opiniilor puternice ale multor comentatori cu privire la valoarea invizibilă a acestora, inclusiv personalități bine cunoscute, precum Bill Gates și Warren Buffet. Există un motiv serios de îngrijorare, chiar dincolo de generalizări, iar acesta este volatilitatea criptomonedelor. Prețul Bitcoins fluctuează într-adevăr haotic în acest moment și nu și-a atins încă punctul de stabilitate.

Dar acest lucru le oferă desigur o oportunitate celor care doresc să afle mai multe despre cum să facă bani de pe urma lor.

criptomonede

Alte criptomonede, precum Ripple, sunt mai centralizate, cel puțin prin prisma faptului că au o companie transparentă, un software și un fondator. Unii oameni consideră că acesta este viitorul: o centralizare mai mare prin bănci și creditori și mai puțină independență. Bitcoin rămâne însă singura criptomonedă a cărei valoare are patru cifre.

Care este viitorul criptomonedelor? Viitorul depinde de felul în care se vor schimba lumea și piața. Între timp, însă, nu există niciun risc în diversificarea investițiilor tranzacționând în mod conservator criptomonede și culegând roadele. După ce ai aflat ce sunt criptomonedele, vei fi surprins să vezi ce ușor este să cumperi servicii, bunuri și să păstrezi valoarea pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top