Cum să Tranzacționați Criptomonede (chiar dacă sunteți începători)

zi criptomonede comerţ

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

Creșterile de la câțiva bănuți la valori amețitoare de 80.000 RON pentru Bitcoin sunt unul dintre motivele pentru care este atât de important acum să știți cum să tranzacționați criptomonede.

Ce sunt criptomonedele și de ce sunt tranzacționate? Cum vă puteți crește veniturile cu ajutorul criptomonedelor? Și, mai important, e dificil să învățați cum să tranzacționați criptomonede? În acest articol veți afla toate detaliile.

Pe scurt despre cum să tranzacționați criptomonede

Iată care sunt pașii necesari pentru a afla cum să tranzacționați criptomonede:

cititi si cautati unul

Înainte de a începe studiați și documentați-vă despre toate criptomonedele pe care sunteți interesați să le tranzacționați: Informația înseamnă putere

zi criptomonede comerţ

Creați portofele pentru criptomonedele pe care le veți tranzacționa. Fiecare criptomonedă necesită un portofel unic

cum să tranzacționați criptomonede

Înregistrați-vă și realizați procesul de verificare a identității pe platforma de tranzacționare pe care o veți folosi

cum să tranzacționați criptomonede

Stabiliți strategia de tranzacționare pe care o veți utiliza, pe termen lung, pe termen scurt, sau o combinație între cele două

criptomonede comerţ

Începeți cu criptomonede des folosite, în cazul cărora riscurile sunt mult mai mici

Deși mulți au beneficiat de pe urma creșterii spectaculoase a criptomonedelor, tentația de a vă arunca cu capul înainte în ceva la modă fără a învăța cum să tranzacționați criptomonede vă poate costa șansa de a vă crește investițiile în mod strategic.

Vom analiza pe rând aceste aspecte și vom vedea care sunt cele mai eficiente metode prin care puteți învăța cum să tranzacționați criptomonede. Dacă nu cunoașteți încă nimic despre lumea cripto și vă simțiți pierduți și nedumeriți…să vedem ce sunt mai exact criptomonedele?

Scurtă recapitulare: Ce sunt criptomonedele?

Criptomoneda este practic un termen utilizat pentru moneda digitală care nu este legată de nicio monedă fiduciară sau entitate centralizată. Acest lucru înseamnă că nu este deținută de o bancă, rezervă federală sau guvern și, astfel, nu depinde de dolar, euro, leu, sau chiar de aur sau argint.

Pentru a preveni frauda și a putea câștiga bani în siguranță din Bitcoins, tranzacțiile efectuate cu criptomonede sunt înregistrate digital pe baza unei tehnologii cunoscută sub numele de blockchain, care este de fapt coloana vertebrală și secretul succesului criptomonedelor. Este ca o “dovadă scrisă” a tranzacțiilor sau chitanțelor integrată în formă electronică de care trebuie să țineți cont când învățați cum să tranzacționați criptomonede.

Tranzacțiile trec printr-un proces riguros de confirmare pentru a se asigura că doar tranzacțiile reale sunt adăugate permanent la blockchain, ceea ce permite obținerea de venituri pe internet din tranzacționarea, investiția, minarea sau cumpărarea de criptomonede.

Ținând cont de aceste aspecte, vi se pare relevant să învățați cum să tranzacționați criptomonede?

cum să tranzacționați criptomonede

Tranzacționare criptomonede și perfecționare în trading

Înainte de a vă arunca cu capul înainte fără a știi foarte bine cum să tranzacționați criptomonede, e important să vă documentați mai întâi asupra industriei: Bitcoin, Ethereum și Litecoin sunt doar 3 dintre numeroasele tipuri de criptomonede care pot fi tranzacționate pe platformele de tranzacționare. Înainte de a vă pregăti să investiți bani și să achiziționați criptomonede, e vital să vă documentați în cele mai mici detalii! 

La fel ca orice investiție pe bursă, tranzacționarea de criptomonede nu este lipsită de riscuri. De fapt, este plină de riscuri dar poate fi și extrem de satisfăcătoare.  De exemplu, frații Winklevoss sunt primii miliardari din investiția în Bitcoin. Și nu au fost singurii care au tranzacționat criptomonede și au dat lovitura! Acestea fiind spuse, este important să cântăriți avantajele și dezavantajele și să intrați în joc cu ochii larg deschiși doar după ce ați aflat totul despre cum să tranzacționați criptomonede!

După ce vă documentați, este destul de ușor să vă dați seama cum să tranzacționați criptomonede. Veți avea nevoie de următoarele:

bani online

Un portofel de criptomonede (sau 2)

La fel ca portofelele luxoase sau jerpelite pe care le aveți, un portofel de criptomonede păstrează cheile private care vă permit să cumpărați, să vindeți și să tranzacționați criptomonede. În acest fel, criptomonedele sunt păstrate în siguranță. O cheie privată poate fi comparată cu cea a unei bancnote de hârtie cu numărul de serie individual. Când vindeți sau cumpărați cu acea bancnotă sau cheie privată, renunțați (sau câștigați) la dreptul de a cheltui respectiva criptomonedă.

Astfel, la fel ca portofelul fizic, un portofel de criptomonede vă spune valoarea totală a criptomonedelor deținute și vă permite să primiți sau să stocați criptomonedele nou cumpărate și să plătiți alte persoane. La fel ca în cazul portofelului obișnuit, țineți ÎNTOTDEAUNA portofelul de criptomonede în siguranță.

bani pe net

O platformă de tranzacționare de criptomonede (sau 2 sau 3 sau mai multe)

În funcție de ce criptomonede doriți să tranzacționați, veți utiliza de obicei mai multe conturi pe platforme de tranzacționare de criptomonede, nu doar unul singur. Unul dintre motive ar fi securitatea, dar de cele mai multe ori se datorează faptului că nu există o platformă de tranzacționare universală unde să poată fi tranzacționate toate criptomonedele disponibile.

Și asta e tot! Puțină informare, un portofel de criptomonede la alegere și o platformă de tranzacționare sau două și în felul acesta veți știi cum să începeți să tranzacționați criptomonede!

Sfaturi pentru începători legate de tranzacționare

zi criptomonede comerţ

Citiți, documentați-vă și mai citiți puțin

După cum am menționat anterior, primul și cel mai important lucru când învățați cum să tranzacționați criptomonede este de a studia și a vă documenta foarte mult înainte să începeți să tranzacționați. Cum funcționează, terminologia și chiar tendințele de tranzacționare pot fi copleșitoare dacă vă aventurați fără să vă documentați mai întâi.

De asemenea, dacă nu știți ce faceți, puteți pierde ușor foarte mulți bani în loc să câștigați!

criptomonede comerţ

Studiați strategiile de tranzacționare

Da, încă nu știți cum să tranzacționați criptomonede deoarece este ceva nou și diferit de tranzacționarea de acțiuni și obligațiuni. Însă, strategiile și chiar tendințele sunt similare. De aceea, este nevoie mai întâi să învățați câteva strategii de tranzacționare pe care să le aplicați când învățați cum să tranzacționați criptomonede.

Această strategie s-a dovedit a fi foarte benefică pentru cei care știu ce elemente să urmărească astfel încât să știe când este cel mai bun moment pentru a cumpăra sau a vinde pe piață.

zi criptomonede comerţ

Începeți cu criptomonedele populare

Nu e nimic greșit să cumpărați criptomonede populare, precum Bitcoin, Ethererum și Litecoin la început. Deși poate fi frustrant să auziți la știri despre creșterea sau scăderea valorii oricărei sau tuturor acestor criptomonede, există și foarte multe informații disponibile, aspecte de observat și de învățat despre aceste criptomonede foarte vizibile.

După ce v-ați obișnuit cu tranzacționarea criptomonedelor mai des folosite, veți știi la ce să vă uitați când începeți să vă extindeți la monedele mai puțin populare, altcoinuri (”monede alternative”). Deși altcoinurile pot avea mai multe riscuri, ele pot genera și profituri mai mari!

criptomonede comerţ
banner de știri recente
ProfitFarmers ne-a adus 10.000 Ron în doar câteva săptămâni.
Vrei să vezi cum poți câștiga și tu bani cu ProfitFarmers?
profitfarmers card de semnal
ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani

La ce trebuie să fiți atenți când tranzacționați

Ați aflat cum să tranzacționați criptomonede. Mai sunt însă câteva lucruri foarte importante de reținut:

Risc

Indiferent ce faceți, cât de sigur este portofelul de criptomonede ales sau cât de solidă este strategia de tranzacționare, această operațiune implică riscuri. Da, se poate spune același lucru despre acțiuni și obligațiuni, dar nu trebuie să considerați că deja știți cum să tranzacționați criptomonede pentru că trebuie să fiți foarte atenți în ceea ce privește abordarea utilizată. Iată de ce:

Spre deosebire de alte investiții, volatilitatea criptomonedelor fluctuează la niveluri mult mai ridicate și mai dramatice. La începutul articolului vorbeam despre descentralizarea criptomonedelor și faptul că nu sunt reglementate de bănci sau rezerve. Deși acest aspect oferă multe oportunități, mai înseamnă și că măsurile de siguranță sunt reduse.

Schemele precum bule, pump and dump (acțiune frauduloasă) și frenezia mediatică afectează dramatic valoarea unei criptomonede de la o oră la alta și destul de frecvent. Acest lucru se întâmplă și pe bursa de valori, dar nu la fel de des datorită reglementărilor care protejează investitorii.

De asemenea, tehnologia blockchain în sine protejează de acțiunile de falsificare, copiere sau modificare, dar sunt și multe criptomonede create în fiecare zi care, de fapt, pot fi o escrocherie.

Sunt multe criptomonede valoroase care au potențialul de a schimba viitorul, dar, alături de ele, sunt și cele lansate cu scopul de a înșela oamenii în privința investițiilor și cele care pur și simplu dau greș. Acest lucru se poate întâmpla când investiți Bitcoin într-un schimb pentru un “nou” altcoin, iar apoi, dintr-o dată, altcoinul eșuază iar voi pierdeți Bitcoin. 

De aceea este crucial ca atunci când învățați cum să tranzacționați criptomonede să fiți foarte atenți în ce investiți și să nu vă luați după tendințe doar pentru că este o chestie populară.

Reglementările guvernamentale pot și ele să afecteze drastic valoarea de tranzacționare a criptomonedelor. Anumite guverne nu au deloc deschidere față de piața criptomonedelor și în câteva țări se interzice total cumpărarea, vânzarea sau deținerea lor.

De obicei, când se anunță ceva legat de reglementările la nivel național în favoarea sau defavoarea criptomonedelor, valoarea poate crește sau scădea brusc.

În cele din urmă, dar și cel mai important lucru de reținut este faptul că tehnologia criptomonedelor este încă nouă. Da, am auzit multe despre succesul lor, dar există încă riscul unui eșec major în ceea ce privește Bitcoin, Ethererum sau chiar tehnologia blockchain. 

Nu lăsați asta să vă influențeze decizia de a investi! Dar, din nou, ca orice investitor versat, trebuie să evaluați toate riscurile foarte bine pentru a știi apoi cum să tranzacționați criptomonede cu succes. Așadar, când vă gândiți la ce sume să investiți sau în ce să investiți, nu vă întindeți mai mult decât sunteți dispuși să pierdeți.

Opțiuni de investiție în criptomonede

În general, nu există niciun motiv pentru care tranzacționarea croptomonedelor nu ar trebui văzută ca o investiție. Mai devreme v-am recomandat să găsiți o strategie de tranzacționare pe care să o utilizați pentru a învăța cum să tranzacționați criptomonede astfel încât să puteți obține beneficii din această operațiune. 

Mai întâi, există numeroase strategii de tranzacționare și puteți găsi una care vi se potrivește. Nu înseamnă neapărat că trebuie să fiți un trader împătimit care urmărește în permanență graficele. Puteți, de fapt, utiliza o strategie de tranzacționare pe termen lung dacă vi se pare mai interesant!

cum sa faci bani 

Tranzacționare pe termen lung

Dacă sunteți interesați să dețineți criptomonede pe o perioadă mai lungă de timp (săptămâni, luni sau poate chiar ani), aceasta presupune o strategie pe termen lung. Mulți dintre cei care aleg această opțiune cred în aprecierea valorii criptomonedei și sunt de obicei dispuși să tolereze creșterile și scăderile pe termen scurt.

bani pe net 

Tranzacționare de zi sau tranzacționare intra-day (”în fiecare zi”)

Evident opusul abordării pe termen lung presupune să valorificați mișcările mici de preț ale  diferitelor criptomonede pentru a putea învăța cum să tranzacționați criptomonede intraday. Unul din beneficiile unei piețe foarte volatile cum este cea a criptomonedelor este acela că o creștere pe termen scurt poate genera un profit mare pentru investitori dacă au previzionat corect. Singurul dezavantaj este acela că, atunci când tranzacționați criptomonede intraday, seamănă mai degrabă a job cu normă întreagă decât a hobby ocazional.

Așadar indiferent dacă doriți să investiți pe termen lung sau să faceți profit instantaneu, totul depinde de preferințe și de cum doriți să tranzacționați criptomonede. Nu există un răspuns greșit legat de cum tranzacționați criptomonede!

Cum achiziționați criptomonedele dorite și concluzii

Dacă v-ați hotărât să tranzacționați criptomonede, avem pentru voi ghiduri complete referitoare la cele mai des utilizate criptomonede care să vă ghideze pas cu pas în procesul de achiziționare:

criptomonede
Cumpără Bitcoin
criptomonede
Cumpără Litecoin
criptomonede
Cumpără Ripple
criptomonede
Purchase Ethereum
criptomonede
Cumpără Monero

Criptomonedele se bazează pe o tehnologie destul de nouă și la modă care are nu doar succes dar implică și multe riscuri. Învățând cum să tranzacționați critpomonede poate aduce foarte multe profituri în portofoliu și puteți chiar să folosiți cunoștințele acumulate pentru a crea alte surse de venituri. Mulți traderi își vând expertiza sub formă de consultanță, workshop-uri și câștigă bani din bloguri unde vorbesc despre strategiile utilizate. În general, există riscuri în orice investiție și, dacă nu este făcută corect, puteți pierde capitalul inițial. Dar sunt multe opțiuni prin care tranzacționarea de criptomonede poate deveni un proiect de succes!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top
Spune stop problemelor financiare. Descoperă o metodă de a face bani acum.

Alătură-te altor mii de persoane care și-au schimbat viața datorită câștigurilor obținute online…

Peste 15 metode diferite, toate dovedite, toate profitabile.

banner de știri recente
ProfitFarmers ne-a adus 10.000 Ron în doar câteva săptămâni
Vrei să vezi cum poți câștiga și tu bani cu ProfitFarmers?