Cum faci bani din Youtube (Ghid pas cu pas 2021)

face bani pe youtube

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

La fel ca majoritatea oamenilor, probabil ai și tu anumite canale Youtube preferate pe care îți place să le urmărești în fiecare zi. Poate chiar ai auzit de persoane care au renunțat la locul de muncă pentru a fi Youtuberi cu normă întreagă. Poate ai o dorință arzătoare de a învăța cum faci bani din Youtube dar crezi că îți ia prea mult timp, e prea dificil și nu vei reuși niciodată.

A funcționat pentru EI, dar nu va funcționa niciodată pentru tine … Vrei să știi ceva uimitor?

Se pare că, atât timp cât ai o strategie și știi ce metode să folosești, să faci bani din Youtube este UȘOR și DISTRACTIV și o poți face și tu!

Faceți bani din videoclipurile YouTube

Dificultate

Dificultate Mediu
Mijloc

Timp

Timp med
Mijloc

Venituri

Sursa de venit Mare
Mare

Tot ce trebuie să faci este să folosești aceste metode și să postezi cu regularitate după un program bine stabilit și vei ajunge și tu să câștigi la fel de bine ca cel mai bine plătiți Youtuberi precum Andrei Șelaru (Selly)…echivalentul în dolari a peste 145 de mii de lei în 2018!

În acest articol, îți vom arăta cum să faci un canal Youtube în mai puțin de 5 minute, ce opțiuni ai la dispoziție ca să afli cum generezi venituri pe Youtube și îți vom da și alte recomandări care vor asigura succesul canalului.

La finalul acestui articol, vei avea un răspuns concret la întrebarea cum fac bani pe Youtube.

Transformă-ți Canalul de Youtube într-unul de succes înscriindu-te pe aceste platforme care sunt un ajutor excelent pentru YouTube

vidIQ

Te ajută să obții mai multe vizualizări pe YouTube

Canva

Te ajută să crezi thumbnail-uri și template-uri pentru YouTube

cum faci bani din youtube
CAPITOL 4

Cum să vinzi în videoclipuri…fără a fi intruziv

cum fac bani pe youtube
CAPITOL 5

5 Recomandări referitoare la cum să faci bani din Youtube

CAPITOL 1

Cum creezi un canal Youtube

Înainte de a învăța cum să faci bani din Youtube, trebuie efectiv să creezi un canal! E foarte ușor să începi:

cum faci bani pe youtube

1. Accesează YouTube

cum faci bani din youtube

2. Dă clic pe “Înregistrare” (Sign In) în colțul din dreapta sus

cum faci bani din youtube

3. Înregistrează-te sau creează un cont Google

cum fac bani pe youtube

4. După ce te-ai înregistrat, poți da clic pe pictograma din colțul din dreapta sus

cum faci bani pe youtube

5. Vei vedea o opțiune care îți permite să creezi un cont sub informațiile referitoare la cont

cum sa faci bani din youtube

Consultă articolul nostru care te ghidează pas cu pas (cu imagini) pentru a face un canal youtube dacă mai ai nevoie de ajutor.

CAPITOL 2

Cum faci bani din Youtube: 5 metode de bază

Există 5 metode prin care poți afla cum să faci bani din Youtube și ți le vom prezenta în continuare în acest articol:

cum faci bani din youtube

Să vedem cum funcționează fiecare:

bani online

Devii partener Youtube și câștigi bani din reclame

Dacă ți-ai propus să afli cum faci bani din Youtube, cea mai ușoară metodă este prin intermediul reclamelor: Permiți ca YouTube să afișeze diferite tipuri de reclame în videoclipurile tale sau alături de ele și, când cineva dă clic pe aceste reclame sau cumpără ceva, tu primești un comision.

Pentru a face bani din reclame, trebuie să devii partener Youtube. Poți face asta mergând la secțiunea contului tău Creator Studio   și activând monetizarea. Va trebui să te înregistrezi și pe rețeaua AdSense de la Google.

Mai multe instrucțiuni în acest sens de la Google poți găsi dând clic aici.

Pe măsură ce încarci videoclipurile, vei vedea semnul “$” de culoare verde alături de fiecare dintre ele dacă este activată monetizarea. Aici sunt descrierile pictogramelor Google:

După cum poți vedea, uneori videoclipurile pot să nu fie eligibile pentru monetizare. Problema cu AdSense este aceea că este posibil să ai nevoie de FOARTE MULTE vizualizări și clic-uri pentru a obține venituri substanțiale din reclame și Youtube a devenit foarte strict referitor la regulile pe care trebuie să le respecte videoclipurile care pot genera bani.

Din cauza acestor aspecte, îți recomandăm să verifici și alte fluxuri de venituri dacă te gândești să faci bani din canalul de Youtube în afară de reclame.

bani pe net

Lucrezi cu branduri în calitate de afiliat sau obții sponsorizări

branduri ca să le prezinți produsele  în fața audienței tale.

Este o metodă excelentă de a câștiga bani din canalul tău de Youtube, deoarece tot ceea ce trebuie să faci este să aloci aproximativ un minut pentru prezentarea produselor care îți plac în videoclipurile tale.

Sponsorii îți vor plăti de obicei un onorariu fix pentru reclamă pe videoclip și îți vor pune la dispoziție un link special astfel încât, dacă cineva cumpără efectiv un produs de la ei, vei primi și tu un comision suplimentar. În acest fel este foarte ușor să înveți cum să faci bani din Youtube.

De exemplu, în acest videoclip, Geanina Staicu-Avram, Youtuber în domeniul culinar, vorbește despre sponsorul ei, agenția de turism TUI Travel:

cum faci bani din youtube

În legătură cu aceasta este și affiliate marketing-ul nesponsorizat: Aici nu este nevoie să te abordeze cineva, ci prezinți pur și simplu un produs sau un serviciu care plătește un comision de afiliere dacă un utilizator dă clic sau cumpără.

Poți afla mai multe în ghidul nostru pentru affiliate marketing.

Trei

Utilizezi platforme de finanțare de la fani pentru susținerea canalului tău

Dacă încerci să afli cum faci bani din Youtube, verifică platformele de finanțare de la fani, precum Patreon: Cu ajutorul acestor platforme, utilizatorii care urmăresc videoclipurile tale se pot înregistra pentru a dona regulat în contul tău.

De exemplu, cineva se poate înregistra pentru a dona 4 RON/lună, altcineva 400 RON/lună și așa mai departe. În schimbul acestui suport, le oferi protectorilor tăi cadouri sau avantaje, cum ar fi o conversație pe Skype cu tine în fiecare lună, acces la videoclipuri încă nelansate public și multe altele.

cum faci bani pe youtube

Grupul de comedie improvizată EpicShow utilizează Patreon primind echivalentul în dolari a peste 3.000 RON pe lună! În partea de jos a imaginii poți vedea un exemplu de „cadou” pe care îl oferă protectorilor lor.

Aceste platforme sunt uimitoare deoarece îți permit să-ți construiești un „salariu” lunar și vei ști astfel exact cât vei câștiga. Tot ce trebuie să faci este să creezi o pagină pe Patreon unde îi vei trimite pe cei care te urmăresc și să le oferi bonusuri atractive în schimbul susținerii lor.

banner de știri recente
ProfitFarmers ne-a adus 10.000 Ron în doar câteva săptămâni.
Vrei să vezi cum poți câștiga și tu bani cu ProfitFarmers?
profitfarmers card de semnal
ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani
patru

Vinzi produse sau mărfuri

Dacă vrei să știi cum faci bani din Youtube, e o idee bună să te gândești dinainte la vânzarea propriilor produse sau mărfuri. Youtuberii fac foarte mulți bani din asta și, pentru mulți dintre ei, este principala sursă de venit.

În funcție de tematică, poți vinde:

Pe măsură ce canalul tău crește, poți începe să vezi ce își dorește audiența ta în funcție de ceea ce ți-ar plăcea ție să creezi. Poți apoi să îți creezi propriul website unde îți vei prezenta produsele și de unde pot fi cumpărate. Ghidul BaniNinja despre blogging te ajută să îți creezi propriul website.

bani pe net

Utilizezi platforme de crowdfunding pentru a-ți finanța munca

Platformele de crowdfunding sunt website-uri precum Kickstarter sau Indiegogo unde oricine poate posta un proiect pe care încearcă să îl creeze, iar oameni din întreaga lume pot contribui la proiect în semn de susținere.

Cel mai bun lucru la aceste website-uri este faptul că nu trebuie să creezi proiectul înainte de a primi finanțare, astfel încât oamenii te plătesc să faci ceea ce dorești!

Iată despre ce este vorba:

Inserând link-ul la proiectele pe care le-ai postat pe aceste platforme pe canalul de Youtube, oamenii pot merge direct din videoclip să îți susțină proiectul. Poți posta videoclipuri cu tine lucrând la creațiile tale, la mostre și altele, ca să crești interesul pentru canalul tău.

Ce fel de proiecte sunt potrivite pentru crowdfunding?

Practic orice de la căști wireless, la cărți și chiar jocuri video!

cum faci bani pe youtube

Acesta este un exemplu de campanie pe Kickstarter; Acest proiect românesc finanțat cu succes nu doar că a atins obiectivul dorit de creator, ci l-a depășit cu MULT și toți acești bani merg direct la el!

Ai foarte multă libertate în ceea ce privește metodele prin care videoclipurile tale pot genera bani: Trăim vremuri uimitoare în care munca ta poate fi finanțată chiar înainte de a începe, astfel încât poți fi sigur că oamenii vor dori să o cumpere.

Nu mai trebuie să presupui.

Îți recomandăm să verifici aceste website-uri dacă vrei să afli cum să faci bani din canalul tău.​

CAPITOL 3

Să vedem, pe scurt, cum faci bani din Youtube

Îți prezentăm, pe scurt, avantajele și dezavantajele principalelor opțiuni pe care le ai la dispoziție pentru a vedea cum faci bani din Youtube:

cum faci bani din youtube

Avantaje

 • Ușor să începi (înregistrarea durează mai puțin de 10 minute)
 • Metodă implicită pe Youtube
 • Poți obține venituri din primul videoclip postat

Dezavantaje

 • Din cauza algoritmilor stricți ai Youtube, videoclipurile tale pot să nu genereze bani din motive injuste
 • Dificil de a avea câștiguri mari dacă nu ai MULȚI urmăritori și abonați

Avantaje

 • Ușor de obținut venituri deoarece tot ceea ce trebuie să faci este să vorbești despre un produs sau să incluzi un link pe care cei care te urmăresc să dea clic

Dezavantaje

 • În funcție de ceea ce promovezi, veniturile din comisionul de afiliere pot fi mici
 • Sponsorii nu vor fi interesați dacă nu ești popular pe Youtube

Avantaje

 • Se poate crea un „salariu” regulat și predictibil
 • Combină eventualii urmăritori de pe canalul de Youtube cu eventualii cumpărători pe platforma Patreon pentru a te susține

Dezavantaje

 • Trebuie să ai fani care te susțin cu adevărat, sunt implicați și cărora le place ceea ce faci pentru a putea fi susținut din canalul de Youtube
 • Trebuie să vii cu beneficii atractive în schimbul susținerii lor

Avantaje

 • Potențial mare de venituri
 • Ești plătit pentru a crea orice dorești

Dezavantaje

 • Trebuie să ai mai întâi o bază de fani loiali înainte de a utiliza această metodă de generare de venituri sau să investești în optimizare pentru motoarele de căutare

Avantaje

 • Potențial mare de venituri
 • Îți creezi propriile produse pentru vânzare
 • Combină eventualii urmăritori pe canalul de Youtube cu eventualii cumpărători pe platforma Kickstarter pentru a te susține

Dezavantaje

 • Trebuie să ai o idee și cel puțin să depui un efort cât de mic pentru a crea o prezentare a ceea ce intenționezi să faci

Transformă-ți Canalul de Youtube într-unul de succes înscriindu-te pe aceste platforme care sunt un ajutor excelent pentru YouTube

vidIQ

Te ajută să obții mai multe vizualizări pe YouTube

Canva

Te ajută să crezi thumbnail-uri și template-uri pentru YouTube

CAPITOL 4

Cum să vinzi în videoclipuri…fără a fi intruziv

Poate te-ai simțit inconfortabil când ai auzit cuvântul „a vinde”, dar să vinzi nu este un lucru rău dacă vrei să afli cum faci bani din Youtube! Încerci să le oferi oamenilor ceva uimitor… produse pe care le faci sau le-ai creat tu, sau lucruri pe care le recomanzi. Uite care-i treaba:

Vânzarea presupune să le arăți oamenilor de ce au nevoie de ceva și să îi ajuți să ajungă în punctul în care vor să spună „DA!”. Dacă vrei să știi cum să monetizezi Youtube, trebuie să înveți să vinzi bine și să le stârnești oamenilor interesul, entuziasmul și să îi faci să își dorească  să cumpere de la tine.

Trebuie să ții cont de 3 lucruri dacă vrei să vinzi în videoclipurile tale:

cum faci bani pe youtube
bani online

Include întotdeauna un call to action în videoclip

Trebuie să le spui întotdeauna celor care te urmăresc să acționeze cu privire la ceea ce încerci să vinzi.

De exemplu, dacă ai o campanie Kickstarter, ar trebui să le spui să dea clic pe link-ul pe care l-ai inclus și să vadă despre ce e vorba.

Dacă ai un podcast și vrei să arunce o privire, ar trebui să le spui să intre pe website pentru aceasta.

Calls-to-action  sunt unul dintre secretele pe care trebuie să le cunoști dacă vrei să știi cum faci bani din Youtube.

bani pe net

Cere-le întotdeauna să se aboneze și să activeze notificările

Recent, Youtube a eliminat opțiunea ca abonații să primească implicit notificări când postezi videoclipuri noi.

Acest lucru este FOARTE important și poate dăuna procesului de monetizare  a videoclipurilor tale.

Fără notificări, cei care te urmăresc este posibil să nu știe că ai postat un videoclip nou și pierzi astfel mult din eventualele vizualizări și potențiale venituri. În plus, dacă cineva te urmărește pentru prima dată, vrei să te asiguri că se abonează pentru a vedea mai mult și primește notificări despre videoclipurile noi.

De aceea, îți recomandăm să le ceri întotdeauna celor care te urmăresc în videoclip să se aboneze și să activeze notificările.

Trei

Utilizează descrierea video pentru alte calls to action și link-uri

Descrierea videoclipului nu este doar un loc unde să prezinți succint despre ce este vorba în videoclipul tău, ci și un loc perfect pentru a le solicita celor care te urmăresc să desfășoare mai multe acțiuni, să verifice produse sau să se înregistreze în lista ta de email-uri.

Toate studiile sugerează că acestea sunt modalități diferite de a genera venituri cu ajutorul YoutubeDe exemplu, în această descriere a videoclipului a lui Mircea Bravo, poți vedea că a inclus un apel la acțiune pentru ca cei care îl urmăresc să asculte interviul în varianta audio, unde pot afla mai multe despre proiectul lui:

cum faci bani din youtube

Incluzând alte calls to action  în descriere, crești șansele ca cei care te urmăresc să facă pașii pe care dorești să îi facă, iar tu să faci mai mulți bani!

CAPITOL 5

5 Recomandări referitoare la cum să faci bani din Youtube

Îți prezentăm încă 5 recomandări pe care, dacă le urmezi, vei știi cum fac bani pe YouTube acele persoane pe care acum doar le urmărești:

cum fac bani pe youtube
bani online

Fii consistent și îmbunătățește permanent calitatea videoclipurilor tale

Singurul mod în care poți obține o implicare mai mare, mai mulți abonați și fani este acela de a posta videoclipuri în mod permanent. Acesta este adevăratul secret al generării de venituri pe Youtube.

Nu doar că îți va aduce mai mulți bani, dar vei deveni tot mai bun, te vei simți tot mai confortabil în fața camerei și vei fi în cele din urmă mai convingător, reușind astfel să îi faci pe cei care te urmăresc să cumpere de la tine!

Odată ce ai început să creezi, nu te opri și vei vedea cum cu fiecare zi care trece vei deveni tot mai bun.

bani pe net

Modernizează-ți echipamentul

Ce videoclipuri preferi să vezi pe Youtube? Videoclipuri mișcate filmate cu o cameră de slabă calitate cum e cea a smartphone-ului, sau videoclipuri clare, de înaltă calitate, filmate cu un DSLR ?

Avem vești interesante pentru tine:

Când începi să înveți cum faci bani din Youtube, este perfect OK să folosești smartphone-ul. Dar, pe măsură ce îți crești canalul, îți recomandăm să iei în considerare modernizarea echipamentului de filmat.

Avem un ghid din care poți afla care este cea mai bună cameră pentru Youtube în cazul în care ești pregătit pentru aceasta acum.

Trei

Creează conținut de înaltă calitate și ascultă-ți audiența

Știi care este prima greșeală pe care o fac cele mai multe persoane creative în activitatea lor?

Creează artă DOAR pentru EI, nu și pentru AUDIENȚA LOR.

Pune tot timpul audiența pe primul plan, gândește-te la ei și întreabă-i pe ei ce își doresc.

Acum asta nu înseamnă că trebuie să faci ceva ce nu dorești doar pentru că cei care te urmăresc îți cer. Trebuie să faci lucruri pe care și tu ți le dorești și pe care și cei care te urmăresc le doresc.

Atunci se întâmplă magia (și vin și banii).

patru

Ia în considerare extinderea pe alte canale și crearea propriului website

Cei mai de succes Youtuberi au website-uri personale unde vând și alte articole. Au și canale secundare și alte conturi, cum ar fi podcast-uri, Instagram, Twitter și multe altele.

Pe măsură ce crești, ar trebui să te gândești să îți extinzi acoperirea și să creezi mai multe canale astfel încât să poți atrage mai multe persoane. Dacă îți dorești să începi cu un alt canal, îți oferim un ghid despre cum să faci bani din Instagram.

Transformă-ți Canalul de Youtube într-unul de succes înscriindu-te pe aceste platforme care sunt un ajutor excelent pentru YouTube

vidIQ

Te ajută să obții mai multe vizualizări pe YouTube

Canva

Te ajută să crezi thumbnail-uri și template-uri pentru YouTube

bani pe net

Compune titluri și creează imagini de copertă atractive

Pentru a afla cum faci bani din Youtube, trebuie să te pricepi să creezi titluri atractive pentru videoclipurile tale.

Sunt MILIOANE de videoclipuri pe Youtube și un titlu bun îi determină pe oameni să dea clic, să urmărească și, în cele din urmă să te plătească.

De exemplu, am căutat “cum să scrii un CV” pe YouTube și iată ce rezultate am obținut:

Primul titlu ne-a plăcut cel mai mult. Este un titlu care îți atrage atenția și, dacă vrei să scrii un CV bun care să te ajute, este foarte probabil că te vei opri la acesta.

Compară acest titlu cu “Când nu știi ce să scrii în CV”. Deși acest videoclip și titlu ar putea fi distractive, dacă dorești informații, probabilitatea este mai mare să dai clic pe primul titlu.

Poți citi mai multe aici despre cum să creezi titluri interesante și atractive.

Poți vedea că “imaginea de copertă” a videoclipului este și ea foarte importantă pentru a determina pe cineva să dea clic pe videoclip și, în cele din urmă, să te plătească! Vei auzi lucruri diferite de la influenceri diferiți despre ceea ce este mai bine, de exemplu, să mergi pe o abordare simplă, sau una foarte colorată.

Îți recomandăm să încerci câteva stiluri diferite și să vezi ce le place mai mult celor care te urmăresc. Canva este un instrument gratuit foarte bun pe care îl poți utiliza pentru a crea imagini. Acolo vei găsi și un ghid cu idei despre crearea de imagini foarte bune.

Planul tău ca să afli cum sa obții venituri constante din Youtube

Acest ghid te poate învăța cum faci bani din Youtube. Dacă nu ai făcut-o încă, mergi pe YouTube și creează-ți canalul astfel încât să poți încărca primul tău videoclip și să începi să faci bani!

cum sa faci bani din youtube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top