Cum se Cumpără Criptomonede [Ghid Complet]

cum pot cumpara criptomonede

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

Criptomonedele reprezintă viitorul. Probabil ai auzit foarte des în ultimii câțiva ani termeni precum “criptomonede” și“Bitcoin” în conversații, la televizor sau pe rețelele de socializare  și poate chiar crezi că sunt unul și același lucru! Însă, Bitcoin e doar o parte din lumea criptomonedelor. Există sute de criptomonede în curs de dezvoltare și în fiecare zi sunt efectuate numeroase tranzacții cu criptomonede.

În acest articol, îți vom arăta cum se cumpără criptomonede astfel încât să poți începe și tu!

Cum să faci primii pași în lumea criptomonedelor

Criptomonedele nu sunt doar monede digitale care se cumpără și se vând pentru a face bani online: codul lor unic bazat pe criptare și tehnologia blockchain sunt determinante pentru securitatea criptomonedelor, făcând dificilă manipularea și contrafacerea acestora. Sunt concepute pentru a fi descentralizate, în loc să se bazeze pe instituții guvernamentale.

Datorită acestor trăsături, criptomonedele au atras atât investitorii financiari cât și amatorii de tehnologie. Au schimbat modul în care vedem banii și au deschis multe uși care asigură progresul monedelor digitale în viitor.

Dacă ai cumpăra criptomonede dar nu știi ce să cumperi, îți spunem noi tot ce trebuie să știi despre lumea criptomonedelor!

Sunt legale?

Una dintre problemele majore pe care le au oamenii referitor la criptomonede este temerea că fac ceva greșit sau ilegal. Avântul brusc al criptomonedelor în 2017 a însemnat atât câștiguri cât și pierderi considerabile.

Dat fiind că este o industrie destul de nouă și nereglementată, au existat guverne care și-au stabilit propriile reguli despre responsabilitate și cum ar trebui taxate criptomonedele.

Unele țări chiar au interzis complet tranzacționarea de criptomonede.

Aceasta înseamnă că criptomonedele sunt ilegale? Nu chiar. Este pur și simplu un concept nou. Fiind atât de nou, trebuie rezolvate anumite probleme legate de fiscalitate, prevenirea escrocheriilor și alte câteva lucruri care privesc instituțiile guvernamentale.Mulți investitori consideră că majoritatea temerilor legate de industria criptomonedelor va dispărea, în timp.

Între timp însă, trebuie verificate regulile la nivel național. Dacă există reglementări impuse de guvern pentru investiții, este mai bine să le cunoști și să le respecți. Dacă sunt însă interzise criptomonedele în zona ta, atunci să sperăm că acest lucru se va schimba curând!

cumpara criptomonede

Ce criptomonede ar trebui să cumperi?

Probabil prima și cea mai populară alegere pentru cineva care ar cumpăra criptomonede este:

cum poti cumpara criptomonede
Cum cumperi Bitcoin
cum pot cumpara criptomonede
Cum cumperi Ethereum
cumpara criptomonede
Cum cumperi Litecoin
cum poti cumpara criptomonede
Cum cumperi Ripple

Acestea sunt cele mai importante și mai des utilizate patru criptomonede de pe piață în prezent și poți face bani online cu ele din mai multe motive.

Dacă ești nou în lumea criptomonedelor și te întrebi care ar fi cea mai bună criptomonedă și cum poți cumpăra criptomonede, acestea oferă un bun punct de plecare. S-au dovedit a fi de succes în trecut și există multe informații disponibile despre fiecare dintre ele.

Cum te ajută asta? Dacă te întrebi ce criptomonede sunt cele mai bune pentru tranzacții și/sau investiții, există multe resurse disponibile. Poți afla ce caracteristici să verifici, când și cum să cumperi și cum să investești.

Dacă ești mai conservator, e suficient și poate fi și foarte profitabil doar să cumperi și să vinzi. Nici nu implică prea multe abilități, cunoștințe și timp, spre deosebire de riscurile mai mari pe care le implică tranzacționarea intraday.

De asemenea, dacă îți propui să cercetezi și criptomonedele mai puțin populare pe piață dar cu potențial de profit, să experimentezi cu aceste patru criptomonede consacrate este un bun punct de plecare.

Setarea portofelelor: Primul pas când cumperi criptomonede

cumpara criptomonede

Unul dintre primele lucruri  pe care trebuie să le cunoști referitor la cum se cumpără criptomonedele este setarea unui portofel pentru criptomonede: adică locul unde păstrezi criptomonedele la fel cum păstrezi banii într-un portofel obișnuit!

Există mai multe tipuri de portofele, cum ar fi software online/offline, portofel hardware și portofel de hârtie. Dar când ești abia la început, te poți descurca foarte bine cu un portofel online, pentru a putea cumpăra criptomonedele dorite și efectua tranzacții. După aceea, poți alege tipul de criptomonede pe care să le cumperi și transfera ulterior la bancă.

Câteva portofele online des utilizate sunt:

cumpara criptomonede
Coinbase.com: Este cel mai popular portofel online disponibil în prezent pe piață. Fiind în același timp un broker de criptomonede, funcția portofel te ajută să integrezi operațiunile de cumpărare și stocare a criptomonedelor online ușor și fără probleme. Ulterior, poți transfera criptomonedele într-un alt portofel, mai sigur.
cum pot cumpara criptomonede

Exodus: Acesta este un portofel de tip software care îți stochează criptomonedele direct în calculator. Software-ul este compatibil cu mai multe tipuri de criptomonede și are o structură ușor de navigat și utilizat.

cumpara criptomonede

Mycelium: Este unul dintre cele mai des utilizate portofele de tip aplicație mobilă. Principalul avantaj al Mycelium este faptul că îți poți stoca și accesa criptomonedele direct pe smartphone. Dar dacă există șanse să îți pierzi telefonul, ar putea să nu fie chiar cea mai bună opțiune pentru tine!

Toate sunt ușor de setat și atașat la un cont bancar. De reținut că, din motive de securitate, se solicită verificarea identității. Mai târziu poți investi și într-un portofel de tip software offline care rulează pe calculatorul personal, un portofel hardware, precum un USB specializat sau hard extern care stochează criptomonedele complet offline, sau un portofel de hârtie pe care îl poți printa și depozita oriunde.

Dacă vrei să afli mai multe, consultă ghidul nostru despre setarea unui portofel de criptomonede.

banner de știri recente
ProfitFarmers ne-a adus 10.000 Ron în doar câteva săptămâni.
Vrei să vezi cum poți câștiga și tu bani cu ProfitFarmers?
profitfarmers card de semnal
ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani

Cum se cumpără criptomonedele pe platforme de tranzacționare

cum pot cumpara criptomonede

După ce ți-ai setat portofelul online, trebuie să te înregistrezi pe o platformă online de tranzacționare pentru criptomonede pentru a cumpăra și vinde înainte de a începe cu adevărat să câștigi bani din criptomonede. Majoritatea platformelor de tranzacționare îți oferă spre consultare un istoric al prețului pentru fiecare criptomonedă, de la grafice pe minut până la grafice anuale.

La fel ca în cazul portofelului, vei trece printr-un proces de verificare a identității pentru a putea cumpăra criptomonede. Pentru început poți cumpăra criptomonede on-line direct cu monedă fiduciară. Ulterior poți cumpăra și vinde criptomonede și cu criptomonedele existente.

Procesul este următorul:

cum pot cumpara criptomonede

Îți setezi contul

Pentru a putea retrage criptomonedele, trebuie să treci printr-un proces de verificare a identității.

cum poti cumpara criptomonede

Cauți criptomonedele dorite

Platformele de tranzacționare te pot ajuta să monitorizezi evoluția valorică și cererea pe piață. În acest fel, când dorești să cumperi sau să vinzi, vei putea estima destul de ușor prețurile.

cumpara criptomonede

Verifici comisioanele de tranzacționare

Fiecare exchange are diferite comisioane de tranzacționare, majoritatea stabilite în criptomonede. E important să verifici comisioanele reale de tranzacționare. Deși un comision de tranzacționare la 0,1 BTC ar putea părea acceptabil, valoarea acestuia în moneda fiduciară este de fapt 2.500 RON! De aceea, îți recomandăm să fii atent la comisioanele de tranzacționare.

cum poti cumpara criptomonede

Cumperi criptomonede

Când cumperi sau vinzi criptomonede pe bursă, poți plasa o ofertă de cumpărare într-un anumit interval sau un preț specific pe care vrei să-l plătești pentru o anumită sumă.

De exemplu:

  • Plasezi o ofertă pentru 3 Ethers (Ethereum) la prețul minim de 1.000 RON și maxim de 1.500 RON per Ether.
  • Așteaptă! Dacă cineva plasează o ofertă în același interval pe care îl dorești, se înregistrează oferta ta și vei avea Ethers!

Recomandarea noastră: Kraken

Kraken este una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare a criptomonedelor. Oferă o gamă variată de criptomonede pe piață și poate fi utilizată în multe țări.

Este ușor intimidant pentru începători, pentru că ai nevoie de organizare și să înveți să operezi pe bursă, dar are și comisioane de tranzacționare mai mici spre deosebire de alte burse. În cele din urmă, fiind disponibilă în majoritatea țărilor, este una dintre cele mai bune opțiuni de unde poți cumpăra criptomonede.

Cum poți cumpăra criptomonede prin tranzacționare directă

Dacă ți-e încă neclar cum ai putea cumpăra criptomonede, ar trebui să știi că tranzacționarea directă este o metodă interesantă. Spre deosebire de platformele de schimb, acest tip de tranzacționare presupune cumpărarea și vânzarea direct de la alte persoane din alte țări și nu de pe o platformă de tranzacționare.

Avantajul acesteia este faptul că se elimină comisioanele de tranzacționare.

Însă, prin cumpărarea directă se elimină prețul de piață stabilit. Vânzătorii au libertatea de a-și seta propriul curs și cumpărătorii trebuie să găsească cursul care le convine cel mai mult.

Recomandarea noastră: Împrumuturi sau tranzacționare de la egal la egal(peer-to-peer)

de unde pot cumpara criptomonedeAi cumpăra criptomonede prin tranzacții directe? Aceasta presupune de obicei să cunoști pe cineva sau să ai prieteni cu care să tranzacționezi. Nu sunt foarte mulți cei care utilizează această opțiune pentru că nu este neapărat necesară. Dar dacă te afli într-o țară unde reglementările îngreunează operațiunile de cumpărare și vânzare pe platformele de schimb, împrumuturile peer-to-peer pot fi o opțiune mai bună.

Cum să cumperi criptomonede cu brokeri

Un broker de criptomonede oferă exact același serviciu ca o platformă de tranzacționare unde mergi la un website anume pentru a cumpăra și a vinde  criptomonede. Însă, spre deosebire de platformele de tranzacționare unde există prețuri fluctuante, brokerii setează un curs fix pentru cumpărători și vânzători.

Avantajul utilizării unui broker este că, datorită prețurilor fixe, procesul este ușor și direct pentru ambele părți. Da, brokerul percepe și un procent din tranzacție, deci există și un ‘comision’.

Dar este cel mai simplu dacă preferi să cumperi și să vinzi în acest fel. Dacă ești abia la început și înveți cum să cumperi criptomonede, ai putea crede că platformele de tranzacționare și tranzacționarea directă sunt prea complicate și neclare. În acest caz, un broker ar putea fi cea mai bună opțiune pentru tine, pentru că, în general, este mai simplu.

cum poti cumpara criptomonede

Recomandarea noastră: Coinbase

Coinbase este de departe cel mai popular broker de criptomonede de pe piață. Are funcție de portofel online și este foarte ușor de utilizat atât pentru cumpărare cât și pentru stocare online pe termen scurt. Platforma e destul de ușor de utilizat, fiind unul dintre cele mai bune locuri unde începătorii pot cumpăra criptomonede.

Concluzie

cumpara criptomonede on-linePoți cumpăra criptomonede cu ușurință încă de la început, deși poate părea puțin intimidant! Sunt foarte multe lucruri pe care le poți învăța despre tehnologia din spatele lor, istoria ei și viitorul și, desigur, poți câștiga foarte mulți bani.

Așa cum ți-am arătat în acest articol, poți începe în mai puțin de 10 minute cu doar 3 pași:

În pofida prețurilor mai mari pe piață, îți recomandăm să folosești criptomonede consacrate, precum Bitcoin, Ethereum și Litecoin, pentru a putea cumpăra criptomonede fără dificultăți. Rezultatele pot fi remarcabile. Per total, viitorul criptomonedelor arată foarte bine. Așadar, informează-te înainte de a cumpăra și tranzacționa, urmărește piața și, mai presus de orice, bucură-te de aventură!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top