Fă bani pe eBay

Fă bani pe eBay

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

Comerţul electronic este o industrie în continuă creştere, aşadar este o metodă profitabilă de a face bani online; cu toate acestea, înfiinţarea propriului magazin online şi promovarea acestuia pentru a atrage trafic poate fi dificilă. Fiind unul dintre cele mai populare website-uri de pe internet, eBay oferă simple alternative pentru magazinele online tradiţionale. 

freelancing

Dificultate

Dificultate Înalt
Înalt

Timp

timp Mijloc
Mijloc

Venituri

Câștiguri Mare
Mare

Vânzarea produselor în acest mediu îţi poate aduce un influx de venit constant şi îţi poate permite să intri în lumea joburilor online în comerțul electronic pentru a face bani online. Sunt persoane care și-au construit magazine de mare succes cu ajutorul cărora au renunțat la locurile de muncă și au devenit milionari!Toate acestea pot fi realizate de acasă şi nu este nevoie de nimic special din partea ta.

Pentru a începe să vinzi pe eBay şi să faci profit, urmează aceşti paşi.

Pasul 1: Începutul

1. Înfiinţează Un Cont De eBay

Dacă nu ai deja un cont de eBay, va fi nevoie să intri pe eBay.com şi să creezi un cont. înregistrarea este gratuită. Dacă ai cumpărat ceva de pe eBay în trecut, poţi utiliza acelaşi cont şi pentru a vinde. După ce ai terminat procesul de înregistrare, poţi folosi meniul de pe pagina proprie de eBay pentru a gestiona toate produsele tale şi pentru a comunica cu clienţii. În eventualitatea în care îţi înfiinţezi un cont nou, gândeşte-te cu mare atenţie la numele de utilizator. Asigură-te că alegi ceva profesionist şi pozitiv care să le inspire încredere clienţilor.

2. Decide Dacă Ar Trebui Să Te Abonezi

eBay stabileşte taxele în două moduri – prin pachetul standard şi prin abonamente. Aici sunt diferenţele dintre acestea:

  • Cu pachetul standard nu vei fi nevoit să plăteşti o taxă pentru a lista un produs. Poţi lista până la 50 de produse pentru pachetul standard, iar tu vei plăti 10 la sută din venit site-ului.
  • În cazul abonamentului plătit, vei plăti o taxă între 65 de lei şi 750 de lei lunar pentru a vinde. Fiecare abonament îţi conferă un anumit număr de listări posibile şi o structură diferită de comision. eBay va primi între 4 şi 9 la sută din vânzările pe care le faci.

3. Înfiinţează Un Cont PayPal

Pentru a vinde pe eBay, îţi recomandăm să îţi faci un cont PayPal. PayPal este un serviciu ce le permite cumpărătorilor să efectueze plăti online, iar vânzătorilor să primească banii, să printeze o factură şi să îşi transfere fondurile în contul bancar. Nu este obligatoriu să ai un cont PayPal pentru a vinde pe eBay, însă până la 90 la sută din cumpărători utilizează acest serviciu. Dacă nu accepţi, vânzătorii ar putea să ignore produsul tău şi să cumpere de la competiţie. Înregistrarea pe PayPal este uşoară. O poţi face în câteva minute pe PayPal.com şi nu vei fi nevoit să plăteşti nimic.

4. Stabileşte Ce Să Vinzi

Înainte de a începe să cumperi produse de la un comerciant ca să deschizi magazinul de pe eBay, ar fi indicat să începi de jos vânzând produse nedorite pe care le ţii în casă. Fă o curăţenie generală şi găseşte toate obiectele vechi sau pe care nu le mai foloseşti. Apoi, urmează aceste sfaturi:

  • Verifica serviciul de inspiraţie de pe eBay ca să vezi ce tipuri de obiecte vând oamenii şi cât de mulţi bani cer pentru acestea.
  • Caută prin liste din diverse categorii ca să vezi obiecte similare cu cele pe care intenţionezi tu să le vinzi.
  • Selectează obiectele despre care ai multe cunoştinţe. Trebuie să îţi poţi descrie obiectele pentru a reuşi să atragi interesul clienţilor şi pentru a-i ajuta să determine dacă au nevoie de ceea ce vinzi tu. Aşadar, nu trebuie să vinzi obiecte despre care nu ştii prea multe.
  • Atunci când găseşti obiecte care se vând bine prin casă, încearcă-ţi norocul la târguri, magazine SH şi în alte locuri unde poţi cumpăra produse similare la preţuri mici şi apoi listează-le pe eBay ca să faci profit.

5. Începe-ţi De Jos Afacerea

Deşi eşti nerăbdător şi vrei să faci o tonă de bani pe eBay, este ideal să îţi începi afacerea cu dar câteva obiecte şi să continui expansiunea de acolo. Dacă ai doar câteva obiecte, poţi răspunde mai repede la întrebările clienţilor şi te poţi ocupa mai repede de livrări pentru o primi feedback pozitiv şi a-ţi îmbunătăţi credibilitatea de vânzător eBay. Vei putea de asemenea să exersezi crearea listărilor şi să afli ce merge şi ce nu în loc să îţi pierzi timpul cu 50 de listări ineficiente.

Pasul 2: Crearea Unei Listări

1. Decide Care Metodă De Vânzare Este Ideală Pentru Tine

eBay a început ca un simplu site de licitaţii, însă în prezent, website-ul oferă o mare varietate de modalităţi prin care să vinzi produse. Înainte de a crea o listare, trebuie să determini care metoda va fi ideală pentru obiectul pe care doreşti să îl vinzi. Fiecare metodă are propriile caracteristici, avantaje şi dezavantaje:

Licitaţia Tradiţională

Fă bani pe eBay

În cazul unei licitaţii tradiţionale, stu stabileşti o sumă minimă inițială pentru licitare şi selectezi durata licitaţiei. Apoi, utilizatorii interesaţi vor licita în speranţa că var câştiga şi vor achiziţiona produsul. La sfârşitul licitaţiei, persoană cu cea mai mare ofertă câştiga şi devine cumpărătorul produsului.

Poţi stabili o perioadă de licitare de 3 zile, 5 zile, 7 zile sau 10 zile. Dacă ai evaluări de 10, poţi stabili o perioadă de licitare de doar 1 zi. Cumpărătorii vor prefera adesea să urmărească licitaţiile şi să plaseze o ofertă abia în ultima zi, prin urmare, licitaţiile mai lungi vor avea mai mult succes decât cele scurte.

Vânzarea tip licitaţie poate fi stresantă, din moment ce nu ştii preţul exact al tranzacţiei. De aceea este important să ai grijă la preţul minim pe care îl stabileşti. Deşi îţi doreşti să fie suficient de mic încât să atragă clienţii, nu vrei să fie atât de scăzut încât să nu faci profit de pe urmă vânzării.

Licitaţia Sigură

Licitaţiile sigure funcţionează similar cu cele tradiţionale; cu toate acestea, în cazul unei licitaţii sigure, tu stabileşti un preţ minim care trebuie atins pentru a vinde obiectul. Acest aspect îţi permite să stabileşti un preţ foarte mic şi atractiv de deschidere şi să ai siguranţa că nu vei pierde bani de pe urmă tranzacţiei. Dezavantajele sunt ca eBay percepe o taxă în cazul licitaţiilor de acest tip şi este posibil ca obiectul să nu ajungă la preţul dorit şi să nu se vândă.

Cumpără Acum

O listare cu cumpărare imediată le permite utilizatorilor să achiziţioneze un produs imediat pentru un preţ fix fără a licita pentru el. Tranzacţia este exact ca una de la oricare alt magazin online. Mulţi cumpărători prefera acest tip de tranzacţii deoarece ştiu că ei vor ieşi câştigători în urma tranzacţiei, iar astfel, nu sunt nevoiţi să aştepte până la final. Poţi adăuga un preţ de achiziţionare imediată unei licitaţi sau poţi concepe listarea în acest fel de la bun început. Dacă optezi pentru a doua, obiectul poate rămâne valabil 3 zile, 5 zile, 7 zile, 10 zile, 30 de zile sau până când anulezi listarea.

Cea Mai Bună Ofertă

Acest tip de listare este o opţiune pe care o poţi include într-o listare imediată. Când o adaugi, cumpărătorii pot trimite o ofertă alternativă preţului stabilit de tine. La sfârşitul perioadei de listare, dacă obiectul nu s-a vândut, ai opţiunea de a-l vinde utilizatorului care a trimis cea mai bună ofertă. Poţi opta de asemenea să respingi cele mai bune oferte şi să relistezi produsul dacă ai impresia că se poate şi mai bine.

banner de știri recente
ProfitFarmers ne-a adus 10.000 Ron în doar câteva săptămâni.
Vrei să vezi cum poți câștiga și tu bani cu ProfitFarmers?
profitfarmers card de semnal
ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani

2. Stabileşte Preţul

Competiţia este acerbă pe eBay, aşadar este întotdeauna recomandat să îţi formezi preţurile în funcţie de celelalte produse similare de pe site. După ce te autentifici pe eBay, mergi la secţiunea de căutare avansată şi bifează căsuţă în care scrie “Listări Finalizate”. Căută apoi produsul pe care doreşti tu să îl vinzi. Uită-te după obiectele vândute prin metoda pe care intenţionezi şi tu să o utilizezi. 

Verifică-le condiţiile, încearcă să găseşti unele care sunt cât mai similare cu al tău atât când vine vorba de condiţie, cât şi de caracteristici. Vezi cât a primit vânzătorul şi apoi gândeşte-te la posibilul preţ de vânzare al obiectului tău. Dacă est practic identic, ar fi bine să ceri la fel de mult. Dacă nu este, ajustează preţul în concordanţă. Îţi recomandăm de asemenea să te pui la curent cu taxele care vor fi percepute eBay. Există o aplicaţie dedicată care îţi permite să calculezi cât de mult profit vei face cu o anumită tranzacţie.

3. Fă poze

eBay te obliga să ai cel puţin o poză cu produsul la fiecare listare de pe website. Nu uita, fotografiile sunt un mijloc bun de promovare a produselor și poți face bani cu platforme precum Instagram. Urmează sfaturile de mai jos pentru a face o poză grozavă care să se potrivească cu standardele eBay.

  • Fotografia ta trebuie să aibă o lăţime de 500 de pixeli şi nu poate include margini, text sau alte elemente.
  • Fă poza cu obiectul pe un fundal simplu. Albul este culoarea ideală în majoritatea cazurilor, cu excepţia obiectelor strălucitoare, care arată mai bine pe un fundal negru. Poţi folosi o bucată de material sau un poster ca să îţi creezi fundalul.
  • Ai grijă la iluminare. Nu vrei că produsul tău să fie acoperit de o umbră sau o reflecţie. Opreşte bliţul camerei pentru a evita efecte optice nedorite.
  • În loc să încerci să ţii în mâna cameră, pune-o pe un trepied. Este imposibil să ţii camera complet nemişcată pentru o poză perfectă. Trepiedul va sigură stabilitatea şi claritatea imaginii.
  • Fă mai multe poze cu obiectul de la distantă că să poată fi vizualizat în întregime. Astfel, o vei putea alege pe cea mai bună că poza principală. Este indicat să faci poze cu orice detaliu semnificativ care ar putea determina clienții să achiziţioneze obiectul sau cu orice defecte care ar putea afecta decizia acestora. Este o idee bună să faci fotografii din mai multe unghiuri. eBay de obicei taxează în plus dacă vrei să adaugi mai multe fotografii, aşadar nu e bine să le postezi pe toate, însă le poţi păstra ca să le arăţi unui utilizator interesat.

4. Selectează Metodă De Livrare

După ce ai terminat cu pozele, împachetează-ţi obiectul şi plasează-l într-un recipient care va fi folosit la livrare. Apoi, cântăreşte întregul ansamblu pentru a determina cel mai bun preţ de transport.

Una dintre opţiunile de livrare îţi permite să calculezi costul livrării. În acest caz, le spui celor de la eBay cât de mult cântăreşte produsul din pachet şi ce dimensiuni are acesta. Apoi, sistemul va calcula automat preţul în funcţie de locaţia clientului.

Poţi utiliza calculatorul dedicat de livrări de la eBay pentru a afla cât va costa transportul şi determină un preţ adecvat pentru tine. O altă opţiune este să oferi transport gratuit adăugând acest cost în preţul total al produsului său oferindu-te să îl acoperi tu însuţi. Cea de a doua opţiune este indicată dacă vinzi produse pentru un profit substanţial.

5. Scrie O Descriere

Nu poţi vinde obiecte pe eBay fără descrieri grozave. Pentru a crea una eficienta, urmează aceste sfaturi:

  • Utilizează un titlu clar pentru că utilizatorii să ştie imediat despre ce e vorba. Foloseşte cuvinte cheie pe care oamenii le vor utiliza când căuta produsul. Nu te complica prea mult. Nu este nevoie să fie ceva drăguţ sau creativ. De fapt, pe eBay este mai bine dacă nu e.
  • Descrie toate aspectele importante. Ar trebui să oferi cât de multe informaţii poţi despre obiect. Asigură-te că vorbeşti despre lucruri precum culoare, dimensiune, numere de serie, ce mai este în cutie şi condiţia să. Cu cât eşti mai specific, cu atât ţi se vor mări şansele de a vinde obiectul şi de a reduce frecventa întrebărilor de la clienţi.
  • Asigură-te că menţionezi toate avantajele produsului, nu doar funcţiile sale. Explică de ce are cineva nevoie de un astfel de obiect şi de ce al tău reprezintă cea mai bună opţiune de pe eBay. Fă reclamă bună obiectului fără a spune ceva fals.

Fă bani pe eBay

Pasul 3: Completarea Unei Vânzări

1. Ia legătura cu cumpărătorul

După ce se vinde un produs, vei primi o notificare de la eBay care include adresa de email a clientului. În majoritatea cazurilor, clienţii vor plăti pentru produs imediat ce apăsă pe butonul de cumpărare, iar tu vei primi informaţii de bază instantaneu. Totuşi, ar trebui să-i trimiţi clientului un email cu suma totală a achiziţiei plus transportul, ce metodă de livrare se va utiliza şi data expedierii pachetului.

2. Confirma plată

Asigură-te că clientul a plătit pentru achiziţie indiferent de metodă de listare utilizată. Dacă cumpărătorul nu plăteşte, mai verifică de câteva ori. Apoi, poţi utiliza centrul de rezoluţie ca să raportezi incidentul. Nu expedia niciodată pachetul până nu te asiguri că ai fost plătit.

3. Expediază comandă

Imediat ce ai confirmat plata pentru produs, împachetează-l bine şi expediază-l imediat. Durata expedierii va avea cel mai mare impact asupra recenziei primite, aşadar nu pierde vremea. Poţi printa o etichetă de livrare de la eBay pe care să o lipeşti de colet. Când expediezi coletul, asigură-te că primeşti un număr de urmărire pe care să îl poţi oferi clientului. 

Ar fi indicat să ceri şi o confirmare de expediere ca să ai dovezile necesare în caz de orice. O altă idee bună este să iei asigurare pentru obiect sau să-i oferi clientului opţiunea de a plăti pentru aceasta. Asigurarea va acoperi orice daune cauzate în timpul transportării produsului. Dacă nu plăteşti pentru asigurare, ai putea ajunge să te cerţi cu clientul în cazul în care obiectul va fi avariat de compania de livrări.

4. Oferă feedback

După completarea tranzacţiei, lasă un feedback pentru client. Atunci când spui ceva bun despre clientul tău, el sau ea vor proceda la fel, lucru care te va ajuta să îţi extinzi afacerea.

5. Plăteşte-ţi taxele

În multe cazuri, taxele de pe eBay vor fi retrase automat din contul tău după o anumită perioadă de timp pe care ai stabilit-o cu cei de la eBay. Asigură-te că plată este efectuată întotdeauna ca să îţi menţii contul activ.

Pasul 4: Construieşte O Afacere De Succes

Pentru a transforma eBay într-o afacere profitabilă, urmează aceste sfaturi:

Comunică foarte bine cu cumpărătorii tăi

Dacă vrei să primeşti recenzii grozave şi să faci mai mulţi bani, trebuie să existe comunicare. Cumpărătorii devin nervoşi dac nu aud nimic de la vânzători, chiar dacă le livrezi obiectul la timp. Asigură-te că iei legătura cu ei la scurt timp de la achiziţie. Ar trebui de asemenea să îţi verifici des email-ul în cazul în care ai primit vreun mesaj de la clienţi. 

Poţi uşura acest proces utilizând aplicaţia eBay pe tableta sau smartphone-ul tău. Trebuie să fii întotdeauna politicos şi respectuos cu clienţii, exact cum te-ai comporta dacă ar trebui să ai de a face cu ei în persoană.

Oferă repede feedback

După cum am menționat şi mai devreme, feedback-ul este important pentru clienţi. Rapiditate cu care îl oferi îl va mulţumi pe client şi îl va încuraja să îţi scrie o recenzie pozitivă. Nu aştepta să lase clientul recenzia primul înainte de a decide dacă să scrii ceva bun sau rău despre el. Întotdeauna scrie recenzii pozitive după ce ai primit plată.

Găseşte o branşă

Odată ce îţi faci o idee despre produsele care se vând, alege o categorie pe care să te specializezi. În acest fel, poţi deveni expert în acel domeniu şi vei reuşi să atragi clienţi permanenţi. Astfel, poţi face mai mulţi bani.

Extinde-te

După ce ai înţeles cum funcţionează eBay, îţi poţi mări stocul intrând într-un parteneriat cu un comerciant sau un agent de vânzare care se specializează în produse similare cu cele pe care tu le vinzi.

Lucrează ca să obţii statutul de Power Seller

Aceştia sunt cei mai de încredere vânzători de pe eBay, iar această categorie est formată din doar 4% dintre toţi vânzătorii de pe eBay. Odată ce ai acest statut, se subînţelege că faci o grămadă de bani.

Poţi atinge acest statut dacă:

  • Vinzi de cel puţin 90 de zile.
  • Ai vânzări lunare de peste 4000 de lei sau mai mult timp de 3 luni consecutive.
  • Listezi cel puţin 4 obiecte pe lună timp pentru 3 luni consecutive.
  • Ai un scor al recenziilor de 100 cu cel puţin 98% comentarii pozitive.
  • Îţi achiţi taxele pentru eBay la timp.
  • Urmăreşti comunitatea de pe eBay şi te conformezi cu toate regulile şi politicile.

Fă bani pe eBay

Verifică fiecare listare înainte de a o publica. Asigură-te că titlurile şi textul sunt lipsite de greşeli şi erori gramaticale care ar putea să dea impresia de lipsa de profesionalism. Greşelile de scriere pot afecta şi căutarea de cuvinte cheie, iar asta ar putea conduce la o diminuare a şanselor de vânzare a unui produs.

Aminteşte-ţi întotdeauna că reputaţia ta este cheia succesului pe eBay. Lucrează din greu pentru a rezolva posibilele conflicte dintre tine şi clienţii tăi. Chiar dacă se iveşte ceva, ai putea să îţi salvezi reputaţia dacă rezolvi problema şi îţi mulţumeşti clientul.

Mult noroc cu afacerea ta de pe eBay!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top