Câştigă bani din Copywriting

Câştigă bani din copywriting

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

Eşti pasionat de scriere? Dacă ai un dar pentru texte, atunci transformă-ţi abilităţile în bani lucrând ca şi copywriter, cineva care produce conţinut pe diverse teme pentru companii şi clienţi privaţi.

Dacă eşti un copywriter freelancer, poţi să lucrezi de acasă şi să faci destui bani fie că lucrezi cu normă întreagă sau doar part-time, însă ca să reuşeşti trebuie să:

  • Ai abilităţi bune de scriere
  • Ştii exact cum să găseşti proiecte
  • Ceri un preţ adecvat pentru serviciile tale
  • Poţi menţine standarde înalte de scriere
  • Respecţi termenele limita

Dacă eşti interes de acest tip de job, gândeşte-te să participi la un curs online de scriere. Cursurile acoperă tehnici de scriere diverse şi te vor învăţa cum să creezi conţinut. Îţi recomandăm de asemenea să pui laolaltă un portofoliu cu mostre pe care să le arăţi posibililor clienţi ca să îşi facă o idee despre stilul tău şi calitatea muncii realizate.

În eventualitatea în care nu ai deloc experienţă în domeniu, este recomandabil să produci puţin conţinut pe care să îl utilizezi că portofoliu iniţial. Încearcă descrieri pentru produse, câteva articole şi postări pe blog-uri. Verifică-le cu atenţie şi asigură-te că munca ta este cât mai curată şi mai corectă. Odată ce ai strâns acest portofoliu, eşti gata să începi căutarea de proiecte. Acest ghid îţi va arăta cum să faci asta şi îţi va oferi sfaturi ca să ai succes.

Găsirea job-urilor de copywriting

Există două moduri prin care copywriterii îşi găsesc de obicei de muncă:

 1. Lucrând în domenii diverse şi acceptând orice proiect disponibil
 2. Specializându-se pe o branşa anume şi căutând clienţi care lucrează în aceasta

Mulţi copywriteri încep să facă bani online prin prima metodă deoarece le permite să acumuleze mai uşor experienţa şi să îşi formeze un portofoliu. Pe măsură ce îţi măreşti clientela, vei putea să îţi restructurezi politica de lucru şi să te specializezi pe anumite zone de interes.

Specializarea poate fi un lucru foarte benefic deoarece îţi permite să te distingi în calitate de expert faţă de competiţie. Astfel vei reuşi să pui piciorul în prag când se vor ivi proiecte bine plătite. Competiţia pentru proiecte poate fi acerbă, iar scriitorii care se specializează pe un domeniu anume vor obţine mai mult de muncă decât cei generali.

Câteva dintre domeniile pe care te poţi specializa sunt:

 • Medicina alternativă şi bunăstare
 • Bebeluşi şi copii
 • Înfrumuseţare
 • Construcţii
 • Educaţie
 • Finanţe
 • Mobila
 • Produse sustenabile şi ecologice
 • Îngrijire medicală
 • Renovări şi proiecte artizanale
 • Job-uri şi cariere
 • Autosuport
 • Servicii pentru persoane în vârstă
 • Religie
 • Mici afaceri
 • Soft şi tehnologie
 • Călătorie
 • Vinuri şi mâncare

Aşadar, cum selectezi o branşă? Începe prin a te gândi la educaţia de care ai avut parte şi experienţa pe care o deţii. Dacă ai mai lucrat într-o industrie înainte, atunci ai deja ceva experienţă pe care să te bazezi când vine vorba de copywriting. Poţi să te gândeşti şi la interesele tale. Dacă ai lucrat în finanţe, dar ai urât din suflet industria respectivă, poate îţi va plăcea un alt domeniu precum călătoria sau îngrijirea medicală.

Odată ce ai ales un domeniu în care să activezi, încearcă să scrii câteva articole mostră. Le poţi monetiza dacă le postezi un site precum Hubpages. Pe urmă, vei avea nişte link-uri pe care să le oferi posibililor clienți.

Cât câştigă copywriterii

Atunci când ţi-ai stabilit structura de plată pentru copywriting, vrei să te asiguri că rata de taxare este competitivă, pentru a te plasa printre ofertele superioare. În acelaşi timp, nu vrei să pierzi timpul degeaba scriind pe bani foarte puţini.

Dacă nu eşti sigur de cât ar trebui să taxezi, te pot uita pe un site care îţi permite să licitezi pentru proiecte precum Upwork. Acest lucru este benefic deoarece poţi vedea care este media pentru acest tip de muncă.

Pe măsură ce finalizezi proiecte şi câştigi bani, asigură-te că ceri recenzii de la clienţii satisfăcuţi. Ai putea chiar să oferi reduceri şi alte facilităţi clienţilor care te recomanda altor persoane.

Copywriting-ul poate include diverse tipuri de texte. Ai putea scrie o descriere a unui produs, pagini pentru un website, e-book-uri, rapoarte sau alte feluri de conţinut. În funcţie de proiect, poţi să taxezi pentru total, la pagina sau la numărul de cuvinte. În cazuri mai speciale, vei lucra cu un salariu fix la oră, deşi poate fi dificil să fii urmărit în timp ce lucrezi. În orice caz, aceste proiecte în care eşti plătit la oră au potenţialul de a-ţi aduce mai mulţi bani dacă stabileşti cum trebuie preţul.

Aici sunt câteva exemple de salarii anuale pe care le poţi avea dacă lucrezi 5 zile pe săptămână şi eşti plătit diferit la oră:

– Pentru a câştiga 120000 de lei pe an sau 7500 de lei lunar, ar trebui să taxezi 60 de lei pe oră.

-Pentru a câştiga 200000 de lei pe an sau 16000 de lei lunar, ar trebui să taxezi 100 de lei pe oră.

-Pentru a câştiga 385000 de lei anual sau 32000 de lei pe lună, ar trebui să taxezi 200 de lei pe oră.

-Pentru a câştiga 48000 de lei anual sau 40000 de lei pe lună, ar trebui să taxezi 250 de lei pe oră.

Câştigă bani din copywriting

Spune stop problemelor financiare. Descoperă o metodă de a face bani acum.

Alătură-te altor mii de persoane care și-au schimbat viața datorită câștigurilor obținute online…
Peste 15 metode diferite, toate dovedite, toate profitabile.

ninja cu bani în cădere
Îți dorești să câștigi ceva bani în plus?

Avem o listă cu cele mai bune metode de a câștiga bani online.

Tot ce trebuie să faci este să alegi una și să începi să câștigi acum.

ninja cu icoane metrice

Stabilirea preţurilor

Deci cât mai exact ar trebui să taxezi? Răspunsul depinde de experienţa ta şi de ce ai nevoie pentru a avea succes. Trebuie să iei în considerare sumă minimă de bani pe care eşti nevoit să o aduci în casă dacă lucrezi part-time sau cu normă întreagă şi apoi să începi calculul de acolo.

Cel mai important aspect este stabilirea unor preţuri şi respectarea lor. Nu fi tentat să faci reduceri substanţiale la cuvânt, pagina sau la oră pentru a primi proiectul. Vei ajunge să nu câştigi prea mulţi bani şi vei rata oportunităţi de job-uri mai bine plătite deoarece în timpul acela vei lucra pentru un client care nu te plăteşte adecvat. Refuzarea unui client care vrea să negocieze poate fi dificilă, însă este avantajoasă pentru tine.

Asta nu înseamnă că nu poţi sau că nu trebuie să negociezi. Dacă ţi-ar plăcea să faci 160 de lei pe oră, începe cerând 200 de lei. Astfel, vei putea veni cu o contraofertă de 160 de lei imediat după.

Sfaturi pentru copywriteri

Poate dura ceva până ce îţi construieşti o afacere profitabilă că freelancer copywriter, însă urmărea acestor sfaturi îţi va îmbunătăţi şansele de a obţine un venit bun:

1. Nu exagera cu promisiunile.

Atunci când accepţi proiecte de la clienţi, fii realist în legătură cu cantitatea de muncă pe care o poţi face într-o anumită perioadă de timp. Este întotdeauna mai bine să promiţi mai puţin şi să faci mai mult. Dacă tu crezi că un proiect îţi va lua 5 zile, este mai bine să-i spui clientului că ai nevoie de o săptămână şi să le depăşeşti aşteptările livrând mai devreme. Livrarea târzie a proiectelor este cel mai rău lucru pe care îl poţi face ca şi copywriter, din moment ce multe dintre proiecte au date fixe de livrare.

2. Ai încredere în abilităţile tale.

Dacă nu crezi că munca ta valorează 200 de lei pe oră, nimeni nu te va plăti la acest curs. Trebuie să ai suficientă încredere încât să anunţi clienţii care este preţul tău şi să te ţii de el. Dacă scrii bine, vei fi surprins de sumele de bani pe care oamenii vor fi dispuşi să ţi le plătească. Acest lucru se accentuează pe măsură ce acumulezi experienţa şi îţi formezi un portofoliu impresionant.

3. Utilizează-ţi timpul cu înţelepciune

Castiga bani de acasa ca şi copywriter aduce multe avantaje, dar poate prezenta multe distrageri care nu îţi vor permite să te concentrezi pe muncă. Asigură-te că ţi-ai aranjat zona de lucru astfel încât să ai parte de cât mai puţine distrageri cu putinţă.

Urmează un program zilnic. Acesta poate fi oricum doreşti. Poate vrei să lucrezi 8 ore la rând cu o singură pauză pentru prânz, sau poate ţi-ar plăcea un program cu 4 ore de muncă dimineaţa şi 4 seara. Cel mai important lucru este să îţi formezi un program care să ţi se potrivească şi de care să te poţi ţine.

Vei fi de asemenea nevoit să ţii evidenta proiectelor şi să aloci suficient timp fiecăruia. În fiecare zi, fă o listă cu ceea ce trebuie să finalizezi. Cum îţi faci muncă de pânde doar de ţin. Unii scriitori prefera să ia lucrurile pe rând. Alţii îşi separa munca în bucăţi mai mici şi se ocupă de acestea deodată. Este indicat să experimentezi puţin ca să vezi ce se potriveşte cel mai bine cu stilul tău.

4. Exersează, Exersează, Exersează

Scrisul reprezintă o abilitate şi nu poţi deveni mai bun fără exerciţiu. Dacă treci printr-o perioadă când nu prea ai de muncă, antrenează-ţi abilităţile scriind articole pe care să le postezi pe site-uri ce împart veniturile precum hub pages sau pe care să le vinzi pe un site precum Constant Content. Ar fi bine să începi şi propriul blog pentru a avea la dispoziţie un loc unde să scrii despre domeniul tău fără restricţii. Cu cât scrii mai mult, cu atât mai rapid vei deveni şi cu atât va creşte calitatea muncii tale.

5. Gândeşte-te întotdeauna la viitor.

Câştigă bani din copywriting

Perioadele fără muncă pot fi devastatoare pentru copywriteri şi tocmai de aceea este important să fii întotdeauna în căutarea următorului proiect. Aloca puţin timp zilnic pentru a căuta de muncă. Trimite oferte pe site-urile de freelancing şi email-uri posibililor clienţi sau lucrează la website-ul respectiv blog-ul tău pentru a-ţi promova serviciile. Dacă aloci puţin timp zilnic acestui proces, vei reuşi să reduci riscul de a nu găsi de muncă.

De asemenea, să nu îţi fie frică de job-urile mai mici. Adesea, acestea se vro transforma în proiecte ample dacă îţi faci treaba bine.

Concluzie

Prin copywriting poţi câştiga ceva bani pe internet. Noi am listat mai jos câteva adrese care ţi-ar putea fi utile dacă plănuieşti să începi munca de copywriter sau dacă doreşti să încerci alte job-uri similare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top