Fă bani prin Asistență Virtuală

pictogramă de asistent virtual

Dificultate

Dificultate Scăzut
Scăzută

Timp

Timp scăzut
Scăzută

Venituri

Câștiguri Mare
Mare

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

Un mod sigur în care să faci bani de la BaniNinja.ro

Asistenţii virtuali ajută companiile mai mici, ce nu îşi permit o secretară cu normă întreagă sau care trebuie să delege sarcini administrative din când în când. Ca asistent virtual, ai ore de lucru flexibile, nu faci naveta şi poţi câştiga până la 1000 lei pe zi. Pare a fi ceva bun pentru tine? Dacă da, atunci continuă să citeşti.

Dacă ai puţină experienţă cu munca administrativă, aceasta ar putea fi cea mai bună metodă prin care să devii antreprenor și să faci bani din freelancing cu cunoștințele tale.

Un lucru pe care ar trebui să îl eviţi sunt organizaţiile care îţi cer o taxă pentru a fi listat cu ele. Organizaţiile care cer o plată sunt doar înşelătorii care nu îţi vor oferi oportunitatea să faci proprii bani. Dacă organizaţia chiar vrea să te ajute, nu va cere o plată.

Despre ce este job-ul?

Un asistent virtual este cineva care lucrează ca secretară de la propriul computer de acasă. Nu toată lumea poate face faţă acestui job – Trebuie să ai experienţă în acest domeniu înainte de a accepta un job ca secretară virtuală.

Fă bani prin asistență virtualăJob-ul poate implica o mare varietate de sarcini, de la răspunderea la telefoane, la trimiterea e-mailurilor, la plănuirea întâlnirilor, etc. Cu cât sunt mai specializate abilitatil tale, cu atât mai mult vei putea cere pentru munca ta și cu atât mai ușor va fi să găsești job-uri online excelente. Dacă, spre exemplu, ai cinci ani de experienţă în marketing şi cunoşti foarte bine Microsoft Publisher, te poţi promova ca specialist în acest domeniu.

Companiile angajează asistenți virtuali dacă nu au nevoie de un angajat cu normă întreagă. În acest mod, ele economisesc atât bani, cât şi spaţiu de birou. Un asistent virtual nu este un angajat part-time, ci mai degrabă un antreprenor profesionist, ce se ocupă de propriile taxe, costuri şi echipament. Ca asistent virtual, chiar tu vei fi responsabil de găsirea clienţilor şi de promovarea serviciilor tale.

Pentru a avea succes ca asistent virtual, trebuie să ai anumite abilităţi IT. Deşi ai putea fi familiar cu lucrurile de bază, trebuie să te poţi descurca dacă un computer se închide brusc în mijlocul zilei tale lucrătoare. Spre deosebire de lucrul în birou, acasă nu ai un departament IT pregătit să de ajute.

Înainte de a începe un job ca asistent virtual, trebuie să obţii anumite necesităţi pentru biroul tău de acasă. Mai întâi, ai nevoie de o conexiune la internet stabilă care nu va încetini sub nicio formă. Apoi ai nevoie de un telefon pentru muncă, un computer cu programele necesare şi un set de căşti pentru a păstra legătura cu clienţii tăi. Majoritatea lucrurilor acestora vor fi deductibile fiscal.

Cererea de asistenţi virtuali este în creştere deoarece tot mai multe companii cer soluţii de angajări temporare. În funcţie de înţelegere şi de cantitatea de muncă, poţi alege să taxezi la oră sau la zi. O compensaţie la oră tipică va fi între 100 lei şi 200 lei.

Cum devii un asistent virtual

Înainte de a începe un job ca asistent virtual, trebuie să faci o listă cu competenţele tale. Încearcă să faci o listă cu toate categoriile următoare:

  1. Competenţe şi programe la care ai experienţă şi la care te pricepi. Acestea ar putea fi Microsoft Word, Excel, întâlniri, planificare, etc.
  2. Competenţe şi programe la care nu ai experiență sau la care nu te pricepi.
  3. Competenţe şi programe pe care ai dori să le înveţi.
  4. Competenţe şi programe pe care ai vrea să le utilizezi şi competenţe şi programe pe care nu ai vrea să le utilizezi.

Odată ce ai creat o listă cu aceste domenii, ar trebui să poţi stabili cum vrei să te specializezi. Ce îţi trebuie?

Trebuie să fii obişnuit cu diversele programe de editare texte, e-mail şi programe de contact şi planificare.

Cea mai bună calitate a unui asistent virtual este să fie mereu accesibil. Apelurile ar trebui să primească răspuns imediat, iar e-mailurile şi scrisorile ar trebui să primească răspuns în aceeaşi zi. Şi da, mulţi clienţi te sună doar ca să îţi verifice eficiența.

Ai nevoie de o educaţie specială?

Clar, cel mai important lucru când vorbim despre un asistent virtual în devenire este experienţa. Majoritatea ar spune că trebuie să ai cel puţin 5 ani de experienţă în domeniu, de preferat acumulată în poziţii cu un nivel înalt de responsabilitate. Mai mult, trebuie să îţi pui la punct toate programele Microsoft şi de preferat Apple. Cu toate acestea, poţi merge la cursuri pentru a face asta dacă simţi că ai nevoie de o actualizare a cunoştinţelor.

Ca şi în toate celelalte cazuri, când vrei să începi o afacere, trebuie să verifici ceea ce deja este pe piaţă.

  • Există cerere de asistenţi virtuali?
  • Există deja prea mulţi asistenţi virtuali având în vedere cererea de piaţă?
  • Cât de mult taxează ceilalţi pentru serviciile lor?

Chiar trebuie să întorci job-ul pe toate părţile pentru a obţine cât mai multe informaţii.

Găseşte un nume şi înregistrează-te

Ca antreprenor, este incredibil de important ca afacerea ta să aibă numele potrivit. Acesta este primul lucru pe care îl aude clientul şi ar trebui să transmită o impresie pozitivă şi să fie memorabil. Bineînţeles că ai putea să îţi foloseşti propriul nume, depinde de tine. Aminteşte-ţi însă, că atunci când alegi un nume trebuie să te asiguri că nimeni altcineva nu îl mai folosește.

După asta, trebuie să te stabileşti ca antreprenor şi să-ţi înregistrezi afacerea.

Asigurarea şi taxele

Asigurarea ta de proprietar s-ar putea să nu acopere faptul că lucrezi de acasă. Trebuie să verifici acest lucru la compania ta de asigurari deoarece vei fi cel mai probabil nevoit să îţi actualizezi asigurarea.

Ca antreprenor, doar tu vei fi responsabil de propriile taxe. Prin urmare, asigură-te că ţii evidenta impozitului tău anual şi verifică des dacă nivelul de muncă la care te aştepţi corespunde cu nivelul de muncă actual. Dacă nu eşti sigur că poţi să te descurci singur, poţi cere ajutor de la un profesionist din domeniul taxelor.

Finanţarea şi cheltuielile de început

Înainte de a sări cu capul înainte în viaţa de antreprenor, trebuie să te asiguri că este fezabil din punct de vedere economic. Până ce îţi dezvolţi o clientelă solidă, finanţele vor fi destul de restrânse. Îţi poţi permite să ai un deficit pentru câteva luni? Trebuie să iei în considerare cele mai rele situaţii şi dacă te poţi descurca în acele cazuri.

Pentru a începe, ai nevoie de o cameră în plus (sau cel puţin de un birou gol), un telefon, internet stabil şi de un computer cu programele necesare. Încearcă să calculezi cât de mult trebuie să câştigi pentru a acoperi aceste costuri şi pentru a obţine un profit de lungă durată.

Înregistrează-te la o agenţie

Primul tău pas când vine vorba de găsirea clienţilor este să te înregistrezi la o agenţie de încredere. Multe agenţii abia aşteaptă să îţi ia banii în schimbul facilitării contactului cu potenţiali clienţi. Nu plăti. Nicio agenţie legitimă nu-ţi cere bani pentru că tu să lucrezi pentru ea. Nu te lăsa păcălit de lucruri cum ar fi taxe administrative sau diverse alte costuri deoarece imediat ce plăteşti, în cel mai bun caz vei primi înapoi un e-mail.

În mod similar, ar trebui să eviţi site-urile care fac declaraţii de îmbogăţire rapidă cum ar fi “câştigă până la 8000 lei pe zi” şi altele. Dacă acestea chiar ar fi funcţionat, bineînţeles că toată lumea le-ar utiliza. Cea mai bună soluţie pentru tine este să te înregistrezi la agenţii cum ar fi VOT care nu cer nicio plată de la tine, însă te ajută facilitând contactul cu companii din toată lumea.

Ar putea fi, de asemenea, util să te alături Societăţii Asistenţilor Virtuali, un site gratuit ce te ajută cu toate aspectele poziţiei tale ca asistent virtual. La SAV, există două tipuri de membri: membri standard şi membri aprobaţi.

  • Apartenența standard este pentru cei interesaţi de job-ul ca asistent virtual. Ca membru standard, poţi accesa diverse forumuri unde poţi afla răspunsurile întrebărilor tale şi unde poţi obţine mai multe informatii despre acest job.
  • Pentru a deveni un membru aprobat, trebuie să lucrezi în mod activ ca asistent virtual. Pagina ta principală şi e-mailul vor fi verificate de SAV şi dacă eşti aprobat, ţi se va permite să foloseşti logo-ul site-ului şi vei fi adăugat în baza de date cu job-uri a site-ului ceea ce va rezulta în muncă plătită.

Poate fi frustrant faptul că bazele de date cu job-uri sunt inaccesibile până să fii aprobat ca membru, însă sistemul funcţionează aşa pentru a încuraja asistenţii noi să îşi facă treaba corect, contribuind, astfel, la îmbunătăţirea industriei.

Înscrierea la o agenţie este primul pas din drumul către o clientelă stabilă, deşi asta nu înseamnă neapărat că o colaborare cu agenţia îţi va aduce de lucru. Întotdeauna vor fi oameni care sunt mai experimentaţi şi mai talentaţi decât tine, aşa că nu te poţi aştepta la multă muncă încă din prima zi. Iniţial, vei fi nevoit să foloseşti Myjob.ro, prieteni şi familia pentru a-ţi distribui mesajul.

Publicitate

Distribuirea mesajului este cea mai dificilă parte când începi. Distribuirea mesajului către companii care au nevoie de tine nu este uşoară, însă odată ce ţi-ai obţinut primii clienţi, se va duce vorba.

Pentru a-ţi obţine primii clienţi, trebuie să ştii care companii pe care le doreşti ar avea nevoie de serviciile tale. Nu poţi să scrii, pur şi simplu, că te adresezi “companiilor mici şi medii” – este mult prea vag! Să ai în vedere faptul că rata de răspuns de la companii este de doar 1-2%. Încă mai crezi atunci că vei primi un răspuns la un mesaj atât de vag?

Cea mai bună abordare este să faci o listă cu toate competentele tale şi să o restrângi la cele mai bune sau la cele preferate de tine. Ia atunci în considerare ce companii au nevoie exact de competențele oferite de tine la cel mai înalt nivel.
Întreabă-te de ce au nevoie de serviciile tale, ce poţi face pentru a le mări productivitatea, cum reprezintă competențele tale un avantaj pentru companie şi ce te separă de ceilalţi.

Pentru a găsi mediul perfect de publicitate pentru tine, trebuie să ai în vedere următoarele:

  • Ce literatură folosesc/citesc aceste companii?
  • Unde se află reţelele lor?
  • Pe ce reţea le vei contacta cel mai uşor?

Alte moduri prin care să faci reclamă serviciilor tale

Dacă poţi, creează o pagină principală despre tine şi afacerea ta. Nu este aşa de dificil pe cât pare. Poţi folosi un soft simplu pentru blogguri (cum ar fi Blogger sau WordPress) care sunt foarte uşor de utilizat.

Un blog este o metodă grozavă de a crea un fel de CV digital unde îţi poţi vinde serviciile şi experienţa. Poți afla cum să faci bani din  blog și ai putea posta câteva comentarii şi descrieri de la job-uri anterioare.

Dacă un blog sună puţin copleşitor, ai putea crea un profil Linkedin, unde ai opţiunea de a scrie colegilor şi altor contacte.

Dacă eşti foarte ambiţios, ai putea să îţi faci de cap cu reţelele de socializare cum ar fi Facebookşi Twitter. Facebook în special, este un loc ideal de a strânge contacte atât personale, cât şi profesionale.

Până acum, majoritatea companiilor au un profil de Facebook şi/sau de Twitter ceea ce le face locuri bune în care să îţi ateşti existenţa. Unele companii chiar fac reclamă la oferte de muncă pe reţelele de socializare şi bineînţeles că nu ai vrea să ratezi asta.

Şi desigur, nu putem uita să adăugăm vechea comunicare față în faţă. Nu ştii niciodată cu cine te vei întâlni. Aşadar, asigură-te că îţi faci nişte cărţi de vizită pe care să le distribui la nevoie.

Acest lucru ar putea fi mai puţin important la început, când ai doar câţiva clienţi, dar dacă vei fi nevoit deodată să ţii evidenţa mai multor clienţi, un sistem solid este esenţial.

Este de la sine înțeles faptul că, cu cât oferi mai multe servicii, cu atât vei putea să taxezi mai mult pentru ele. Prin urmare, nu ezita să adaugi noi provocări deoarece acestea pot doar să îţi mărească valoarea.

banner de știri recente
ProfitFarmers ne-a adus 10.000 Ron în doar câteva săptămâni.
Vrei să vezi cum poți câștiga și tu bani cu ProfitFarmers?
profitfarmers card de semnal
ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani

Cât de mult poţi câştiga?

Asta depinde, bineînţeles, de serviciile pe care le poţi oferi şi de plata la zi sau la oră. Agenţiile pot cere până la 1000 lei pentru fiecare client pe zi, iar tu vei cere în mod obişnuit 100-150 lei pe oră.

Linkuri utile:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top