Cum să Minezi Bitcoin [Ghid Complet]

minare bitcoin

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

Succesul de care se bucură Bitcoin și monedele digitale este posibil în principal datorită structurii blockchain, iar tehnologia blockchain există doar datorită unui proces esențial denumit Bitcoin Mining. Metodologia de minare Bitcoin nu este deținută sau centralizată de nicio entitate și, de aceea, dacă ești dispus să aloci un calculator puternic poți și tu să profiți de această oportunitate și să înveți cum să minezi Bitcoin!

Criptomonedele, în special Bitcoin, sunt din ce în ce mai prezente în spațiul media și au schimbat modul în care sunt percepuți banii, făcând trecerea de la moneda tradițională sau fiduciară la moneda digitală, care nu mai este atât de dependentă de guverne. Nevoia de voluntari care să ajute la minarea de Bitcoin este din ce în ce mai mare și, deși presupune eforturi considerabile, să știi cum să minezi Bitcoin îți poate aduce și destule satisfacții.

Cum minezi Bitcoin? Merită investiția? Vei găsi răspunsurile în acest articol și vei vedea și cât de ușor este să începi!

Învaţă cum să minezi Bitcoin

Iată pe scurt ce vei afla din acest articol despre Bitcoin:

minare bitcoin

Cum minezi Bitcoin

minerit bitcoin

De ce ar trebui să minezi Bitcoin

minare bitcoin

Cum funcționează minarea de Bitcoin?

cum minezi bitcoin

De ce ai nevoie pentru minarea de Bitcoin?

minare bitcoin

Este legal mineritul de Bitcoin?

minerit bitcoin

Este profitabil mineritul de Bitcoin?

Minarea de Bitcoin stă la temelia tehnologiei blockchain și, astfel, la însăși existența Bitcoin. Minarea ușurează crearea de noi monede Bitcoin dar, mai important, asigură securitatea și confirmarea tranzacțiilor care urmează să fie integrate în blockchain-uri.

Există cerințe specifice pentru minarea de Bitcoin?

Să înveți cum să minezi Bitcoin presupune să fii conștient de cerințe foarte specifice. Pentru a fi la curent cu crearea, confirmarea și securitatea monedelor Bitcoin, este necesară o configurare coerentă și consistentă a operațiunilor.

Aceasta se datorează parțial configurării sistemului de recompense pentru mineri. Primul miner (sau primii mineri) care confirmă că o tranzacție este 100% autentică pentru a putea fi integrată în blockchain este recompensat cu 1 Bitcoin (a cărui valoare este  în mod constant  mii de lei). De aceea, minarea vă poate aduce câștiguri din Bitcoin.

Celălalt motiv este corelat cu consumatorii: Operațiunile de vânzare și cumpărare cu Bitcoin trebuie să fie la fel de eficiente precum tranzacțiile obișnuite… nimeni nu vrea să aștepte o oră sau mai mult pentru a li se confirma faptul că au vândut sau au cumpărat legume! Cu cât este confirmată mai repede o tranzacție, cu atât oamenii se pot întoarce mai repede la treburile obișnuite. 

cum minezi bitcoin

Ca miner, trebuie să știi cum să minezi Bitcoin eficient și rapid, adică nu doar să confirmi tranzacțiile corect, dar și cât mai rapid posibil pentru a putea fi recompensat.

Din punct de vedere practic, necesită o investiție inițială în calculatoare specializate, software de minare și o sursă sigură de electricitate, precum și condiții reglementate pentru a putea obține și susține un hub de minare operațional.

Dacă milioane de oameni ar încearca să efectueze tranzacții cu Bitcoin în fiecare zi, ca miner, nu ar fi suficient să ai doar câteva cunoștințe de bază despre cum să minezi Bitcoin, ci trebuie de asemenea să garantezi securitatea și să confirmi tranzacțiile cât mai rapid și cât mai corect posibil – în special dacă dorești să fii recompensat în mod constant cu un nou Bitcoin emis. 

Datorită acestor cerințe, echipamentul  tehnologic (un sistem informatic, software și o sursă de electricitate performante) al unui miner este extrem de important.

De ce ar trebui să minezi Bitcoin

După cum am menționat anterior, minerii de succes sunt recompensați cu Bitcoini nou emiși pentru fiecare tranzacție confirmată care este adăugată în blockchain. Dacă știi cum să minezi Bitcoin ai găsit o modalitate alternativă prin care poți câștiga Bitcoin fără a trebui să îl schimbi sau îl să cumperi cu ajutorul unei monede fiduciare, aceasta fiind și o modalitate excelentă de a câștiga bani online (despre aceasta fiind vorba pe website-ul nostru).

Pentru mulți dintre cei care cred că moneda virtuală reprezintă viitorul, minarea Bitcoin și participarea la crearea a ceva nou este o aventură palpitantă.

Deși minarea de Bitcoin poate aduce satisfacții, aceasta necesită timp și implicare. Există, desigur, alte modalități de a face bani rapid sau de a-ți suplimenta veniturile, dar totul depinde de ceea ce îți place și ceea ce îți dorești. Dacă ești cu adevărat interesat de minarea de Bitcoin și investești timp și capital în asta, fără îndoială vei scoate profit mai devreme sau mai târziu.

Cum funcționează minarea de Bitcoin?

Înainte de a intra în mai multe detalii, trebuie să știi că minarea de Bitcoin îndeplinește, la bază, 3 funcții importante:

bani online

Distribuția de noi monede Bitcoin

Din momentul creării și până când va ajunge la capitalizarea de piață (cândva în secolul XXII), la fiecare 10 minute este emisă o nouă monedă Bitcoin.  Deoarece nu este tipărită pe hârtie, codul creat în jurul alocării de Bitcoin este setat astfel încât să nu poată fi falsificată de alți mineri. Nu poate exista inflație sau supraproducție.

bani pe net

Confirmarea tranzacțiilor cu Bitcoin

Când cineva vinde, cumpără sau tranzacționează Bitcoin, se creează o tranzacție care este adăugată la blockchain. În cazul monedei fiduciare, orice tranzacție efectuată este însoțită de un bon prin care se dovedește legitimitatea achiziției sau tranzacției.

În mod similar, sunt adăugate coduri fiecărei tranzacții cu Bitcoin care trebuie confirmată din mai multe surse. Practic, aceasta înseamnă că minerii din întreaga lume vor procesa aceleași tranzacții pentru a fi siguri că se potrivesc codurile în cazul tuturor.

Cu alte cuvinte, minerii compară bonurile cumpărătorului și ale vânzătorului pentru a fi siguri că tranzacțiile sunt reale. După ce au fost confirmate, tranzacția reală este permanent adăugată la blockchain.

Trei

Securizarea rețelei de blockchain Bitcoin

Procesul de minare care presupune confirmarea tranzacțiilor cu Bitcoin are rol dublu deoarece contribuie foarte mult la însăși securizarea blockchain-ului. Existând mai mulți mineri care se străduiesc să confirme tranzacțiile, este imposibil ca cineva să creeze tranzacții false sau să modifice sau să stopeze o tranzacție.

minerit bitcoin

Acum că am lămurit care sunt funcțiile, să continuăm prin a arăta cum arată un Bitcoin în forma sa brută: acesta este un șir de cod lung care nu poate fi duplicat sau modificat. În momentul în care se confirmă o tranzacție, aceasta este permanent adăugată la codul de Bitcoin pentru a construi un blockchain.

Sarcina minerilor Bitcoin este aceea de a compara șirurile de cod cu tranzacțiile corespondente pentru a fi siguri că acestea sunt corelate cu vânzătorul și destinatarul. La finalizare, tranzacția va fi adăugată la blockchain. Primul miner sau fermă de minare care confirmă este ulterior recompensat cu o monedă Bitcoin nou emisă. Aceasta înseamnă că minarea este și o cursă pentru a câștiga corect un șir de cod confirmat.

banner de știri recente
ProfitFarmers ne-a adus 10.000 Ron în doar câteva săptămâni.
Vrei să vezi cum poți câștiga și tu bani cu ProfitFarmers?
profitfarmers card de semnal
ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani

Instrumente: De ce ai nevoie pentru minarea de Bitcoin?

Bun, este posibil să îți fi stârnit interesul, dar cum începi să minezi Bitcoin?

Să începem cu lucrurile de bază:

bani online

Miner ASIC

cum minezi bitcoinASIC sau Aplicația de Circuite Integrate Specifice (Application Specific Integrated Circuits) este un tip de calculator conceput special pentru minarea de Bitcoin.

Deși Bitcoin a fost creat pentru a putea fi minat și cu ajutorul unei Unități Centrale de Procesare (UCP) a unui calculator obișnuit, programatorii au descoperit o metodă mai rapidă și mai eficientă de a integra mai bine tehnologia în hashing sau puterea de procesare a mineritului. Atunci au creat un calculator nou conceput special pentru pasionații de minerit, astfel încât aceștia să poată procesa tranzacțiile cu Bitcoin cât mai repede posibil.

bani pe net

Software de minerit Bitcoin

Evident, un calculator puternic nu te ajută cu nimic dacă nu ai instalat software-ul potrivit . Există câteva opțiuni aici, deoarece s-a creat software care să fie compatibil cu procesoarele Linux, Windows și Mac. 

Dacă te alături unei ferme de minare – ceea ce este de multe ori recomandat, unele software-uri sunt de preferat altora. Aceasta se datorează faptului că poți combina resursele de care dispui tu cu cele ale altor mineri, astfel încât, unindu-vă forțele, să puteți confirma mai rapid tranzacțiile în blockchain.

Software-ul de minerit îți poate crește rata de hash sau rata de procesare în grup, astfel încât să ai mai multe șanse de a confirma mai rapid tranzacțiile și, astfel, de a fi plătit mai des (în Bitcoin direct în Portofelul Bitcoin).

Trei

Sursă constantă de electricitate

Un dezavantaj sau avantaj, depinde de locul unde te afli, este nevoia de a avea o sursă constantă și sigură de electricitate. Fiind necesară o sursă constantă de energie electrică pentru a putea procesa tranzacțiile în mod continuu, minerii trebuie să își instaleze echipamentul într-un loc care dispune de electricitate iar calculatoarele pot fi operate în siguranță 24/7.

De exemplu, multe locații de minerit sunt amenajate într-un depozit cu temperatură controlată unde se află sute de calculatoare ASIC care procesează în permanență tranzacții.

despărțitor

minare bitcoinAvând în vedere aceste aspecte, nu se recomandă mineritul de Bitcoin doar ca hobby pe un calculator personal: Un calculator personal pur și simplu nu are capacitatea sau viteza necesare pentru ca tranzacțiile să poată fi minate suficient de rapid.

Practic, datorită creșterii și utilizării Bitcoin, este într-adevăr nevoie de o selecție de calculatoare dedicate doar pentru operațiunile de minat. Chiar dacă trebuie să împarți profitul cu toți minerii, suma poate fi totuși semnificativă dacă ferma din care faci parte minează monede în mod consecvent.

Este legal mineritul Bitcoin?

Deși Bitcoin face senzație la știri în ultimul timp, companiile și guvernele sunt încă precaute în ceea ce privește moneda digitală și, de multe ori, încearcă să reglementeze criptomonedele. Câteva țări le-au interzis complet, în timp ce altele încearcă să impună măsuri de protecție a utilizatorilor și investitorilor împotriva escrocheriilor.

Ceea ce este ironic, ținând cont de măsurile de protecție implementate pentru Bitcoin, spre deosebire de moneda tradițională și potențialul uriaș al acesteia din urmă în materie de escrocherii și fraudă.

De aceea, în funcție de locație, noi, la BaniNinja îți recomandăm să verifici mai întâi legislația locală înainte de a te lansa în minerit. Dacă minarea este legală, asigură-te că respecți și legislația fiscală din țara ta.

Sfat important: Deși majoritatea locațiilor permit minarea de Bitcoin, nu neglija codurile electrice și necesarul de consum înainte de a începe minatul. Când calculatoare de capacitate înaltă rulează în permanență 24/7, consumă energie și generează căldură, deci există nu doar riscul ca furnizorul local de electricitate să nu poată furniza energia necesară, dar crește și riscul unui incendiu.

Când îți amenajezi centrul de minat se recomandă să apelezi la serviciile unui electrician autorizat pentru a asigura operarea în siguranță a calculatoarelor și o ventilare corespunzătoare a acestora. Acesta trebuie să verifice și siguranța cablurilor împotriva pierderii bruște a energiei sau tăieturilor, dar și a altor variante neprevăzute.

Ultimul lucru pe care și l-ar dori cineva ar fi să își vadă investiția în flăcări din cauză că a încercat să economisească la circuitele electrice!

Este profitabil minatul Bitcoin?

În cele din urmă, cea mai importantă întrebare pe care ai putea-o avea acum, după ce ai aflat cum să minezi Bitcoin: se pot câștiga bani?

Este profitabil mineritul Bitcoin?

Iată câteva lucruri de luat în considerare când se evaluează profitabilitatea minării de Bitcoin:

bani online

Costuri cu energia electrică

Deoarece mineritul de Bitcoin este un demers care consumă foarte multă energie electrică, de obicei este mai avantajos acolo unde costurile cu electricitatea sunt convenabile. Nu vrei să plătești pentru electricitate (sau taxe de exploatare în acest caz) mai mult decât câștigi din minat.

bani pe net

Investiție inițială

Deoarece ai nevoie de hardware de înaltă capacitate și software dedicat, va trebui să cântărești în prealabil dacă minarea de Bitcoin este într-adevăr pentru tine. Nu este ceva în care să te arunci cu capul înainte, trebuie să ai un plan și o infuzie de capital inițial dacă te gândești serios la acest lucru.

Trei

Participare într-o fermă de minarei

cum sa minezi bitcoinDupă cum am menționat mai devreme, să lucrezi pe cont propriu nu este o idee foarte bună. Pentru a avea succes și a câștiga sume importante din minerit, va trebui să te alături unei ferme de mineri. Sigur, va trebui să împarți profitul, dar mai bine să te alegi cu o mică parte decât nimic, nu-i așa?

Cea mai bună opțiune în acest sens este minarea în Cloud: închirierea de hardware de minare și software de la furnizori specializați. Le plătești o taxă și aceștia minează în locul tău.

Minarea în cloud este foarte recomandată, deoarece este ușor de înțeles și aproape că nu necesită o investiție inițială. Dacă te interesează, poți consulta serviciile oferite de CostaNord Mine, un furnizor în România pe care îl recomandăm noi. Foarte populari pe piața internațională sunt și Genesis Mining sau Hashflare.

patru

Volatilitatea monedei Bitcoin

Deși există multe oportunități de creștere și dezvoltare pentru criptomonede, acestea sunt totuși volatile, valoarea fluctuând în fiecare zi. De aceea, înainte de a lua decizia de a te lansa în minerit, fii sigur că urmărești o investiție pe termen lung și nu doar un moft la modă.

despărțitor

În plus, sunt disponibile mai multe calculatoare Bitcoin, unde îți poți face câteva calcule pentru a vedea dacă într-adevăr randamentul investițiilor în minarea de Bitcoin merită timpul tău.

Bitcoin și viitorul criptomonedelor nu este doar un subiect fierbinte, dar și un demers palpitant cu potențial de câștig pentru mulți, pe măsură ce lumea cripto se dezvoltă tot mai mult. 

Dacă știi cum să minezi Bitcoin ai deja o piesă din puzzle. Chiar dacă nu te interesează să devii tu însuți miner, dacă știi cum funcționează, poți înțelege mai bine acest domeniu, ceea ce te va ajuta în demersurile viitoare în lumea Bitcoin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top