Bitcoin vs Ethereum [Ghid complet]

ethereum vs bitcoin

„Obiectivul principal al site-ului BaniNinja este de a-i ajuta pe vizitatorii noștri să își îmbunătățească viața financiară. Lucrăm în parteneriat cu alte companii care împărtășesc aceeași viziune. Unele link-uri din postare pot fi ale partenerilor noștri. În acest fel, facem bani.”

Bitcoin și Ethereum sunt două dintre cele mai importante nume utilizate pentru a face bani din criptomonede. Ambele pot fi cumpărate, vândute și tranzacționate. Dar ce sunt și care este mai bună? Care este diferența între ele? Vom afla în continuare câteva din secretele crypto printr-o comparație Bitcoin vs Ethereum!

Bitcoin vs Ethereum: Prezentare generală

Un răspuns pe scurt la întrebarea care dintre ele este mai bună ar fi acela că ambele au succes și merită să investiți în ele, dar fiecare are avantaje și dezavantaje, după cum se poate observa și din tabelul de mai jos:

BITCOIN (BTC)
bitcoin vs ethereum
ETHEREUM (ETH)
ethereum vs bitcoin
LansatăIanuarie 2009Iulie 2015
Creator“Satoshi Nakamoto”Vitalik Buterin, Joseph Lubin, Gavin Wood, etc.
MonedăMonedăToken
Mod de furnizareDeflaționar (Sumă fixă)Inflaționar (Fără o sumă fixă)
Volumul limită al monedelor21 milioane BTC18 milioane ETH / an
Emiterea unei noi monede – DuratăLa fiecare 10 minuteLa fiecare 10 – 20 de secunde
Detalii privind recompensa din blocuriÎnjumătățită la fiecare 210,000 de blocuri5 ETH / bloc nou
Recompensă inițială50 BTC5 ETH
Recompensă actuală per bloc12.5 BTC în prezent.5 ETH
Cea mai mică unitate1 Satoshi = 0.00000001 BTC1 Wei = 0.000000000000000001 ETH
Valoare în moneda fiduciară1 BTC = 30.000 RON (iulie 2018)1 ETH = 1.500 RON (iulie 2018)
UtilitateCumpărarea și vânzarea bunurilor și serviciilor precum și valorificarea.Dezvoltată pentru crearea dApps (aplicații descentralizate) pe blockchain-ul Ethereum.
ObiectivMonedă digitală care operează în funcție și concurează cu monedele fiduciare (RON, USD, Euro) și standardul aur.Token creat pentru a facilita crearea de contracte smart.

despărțitor

Problema care apare când comparăm Bitcoin vs Ethereum este faptul că nu au fost create pentru a concura una împotriva celeilalte, încadrându-se fiecare într-o categorie unică atunci când discutăm despre diferitele criptomonede.

Bitcoin este mai lichidă în sensul că motivul creării ei este să fie tranzacționată pentru bunuri și servicii. Cu o limită de volum fixată la 21 de milioane de monede, se creează un sentiment de insuficiență ceea ce poate crește valoarea Bitcoin. Tehnologia blockchain pe care operează Bitcoin poate că nu este cea mai rapidă și cea mai performantă, dar este prima și cea mai populară criptomonedă.

Mai important este faptul că Bitcoin încă face valuri în industria financiară și tehnologică și nu pare a încetini. Indiferent de ceea ce spun specialiștii financiari împotriva Bitcoin, e clar că tehnologia blockchain pe care se sprijină este ceea ce face din Bitcoin o investiție atât de bună și motivul pentru care mulți preferă să investească în Ethereum vs Bitcoin.

bitcoin vs ethereum
bitcoin vs ethereum

Ethereum, pe de altă parte, își propune să faciliteze contractele smart și dezvoltarea noilor aplicații într-o lume descentralizată. Nu are o valoare de piață la fel de mare, dar tehnologia sa este incredibil de interesantă pentru dezvoltatori și țările din toată lumea. În plus, fără limită de volum ca în cazul Bitcoin, posibilitățile de creștere pentru Ethereum sunt multiple.

Deși Bitcoin câștigă competiția Bitcoin vs Ethereum în acest moment în ceea ce privește veniturile obținute online din criptomonede, nu avem motive să credem că acest lucru nu se poate schimba curând.

Caracteristicile, avantajele și dezavantajele Bitcoin

Creată: ianuarie 2009

Creator: Satoshi Nakamoto

Bitcoin a fost prima criptomonedă creată cu scopul de a rivaliza cu plasamentele consacrate, precum standardul aur sau moneda fiduciară. Succesul de care se bucură Bitcoin este posibil datorită construcției sale bazate pe tehnologia blockchain.

A fost creată pentru efectuarea de tranzacții zilnice cu monede virtuale și datorită tehnologiei blockchain dezvoltatorii și investitorii din întreaga lume sunt optimiști în privința perspectivelor sale.

Blockchain-ul operează ca un registru public care păstrează înregistrări permanente ale tuturor tranzacțiilor efectuate pentru fiecare Bitcoin. Acest registru este criptat și inviolabil datorită rolurilor de tip peer-to-peer ale celor care știu să mineze bitcoin (cunoscuți drept mineri de Bitcoin). Mineri din întreaga lume confirmă și securizează tranzacțiile cu Bitcoin.

Un aspect important de reținut este faptul că atât Bitcoin cât și Ethereum sunt construite pe blockchain sau o tehnologie similară cu blockchain.

bitcoin vs ethereum

De la crearea sa, volumul de Bitcoin creat a fost limitat la doar 21 de milioane de monede puse la dispoziția publicului. Spre deosebire de moneda fiduciară în cazul căreia se pot produce bani după un model inflaționar, comportamentul Bitcoin este deflaționar. După emiterea celor 21 de milioane de monede, nu mai urmează nimic.

Dacă luăm în considerare modalitățile de a câștiga cu Bitcoin și problema Bitcoin vs Ethereum, principalul dezavantaj pentru Bitcoin sunt timpii de tranzacționare asociați: spre deosebire de alte criptomonede precum Ethereum, confirmarea tranzacțiilor cu Bitcoin poate dura și 10 minute, față de câteva secunde în cazul altora.

banner de știri recente
ProfitFarmers ne-a adus 10.000 Ron în doar câteva săptămâni.
Vrei să vezi cum poți câștiga și tu bani cu ProfitFarmers?
profitfarmers card de semnal
ProfitFarmers: O Modalitate Ușoară de a Face Bani Online.
Am Încercat Chiar Noi; Rezultatele?
Profit de 10.000 Ron. În mai puțin de 25 de minute pe zi.
Urmărește recenzia noastră video pentru a vedea cum poți face și tu bani

Caracteristicile, avantajele și dezavantajele Ethereum

Creată: iulie 2015

Creatori: Vitalik Buterin, Joseph Lubin, Gavin Wood, etc.

Ethereum este foarte diferit de Bitcoin pentru că nu a fost creat pentru a fi utilizat doar pentru cumpărarea și vânzarea bunurilor și serviciilor. În schimb, Ethereum operează pe o infrastructură diferită construită pe baza contractelor smart și a aplicațiilor distribuite. Este mult mai util decât Bitcoin, nu doar pentru că este o platformă, ci și un limbaj de programare.

Ce înseamnă acest lucru? Dacă te gândești să cumperi ethereum și dacă ar trebui să te aventurezi, ar trebui să știi că Ethers pot fi utilizate pentru a crea aplicații descentralizate și contracte smart. Pot ajuta și la obținerea resurselor necesare pentru lansarea aplicațiilor. Spre deosebire de Bitcoin, urmărește un sistem inflaționar care nu se bazează pe o limită fixă. Anual însă, sunt emise public aproximativ 18 milioane de ethers.

ethereum vs bitcoin

De asemenea, având avantajul utilizării modelului de blockchain al Bitcoin pentru a-l îmbunătăți în scop propriu, tehnologia pe care se bazează ethers ajută la efectuarea tranzacțiilor semnificativ mai repede decât Bitcoin, confirmarea acestora durând doar câteva secunde. Cel mai important, Ethereum este adăugat la tehnologia blockchain concepând un nou tip de limbaj de programare numit Turing Complet. În acest fel, dezvoltatorii pot construi și publica aplicații prin intermediul platformei Ethereum.

Ca dezavantaj, valoarea de piață a Ethereum nu este foarte mare în prezent, în comparație cu Bitcoin, deși putem spune că a luat cu asalt lumea criptomonedelor. Deși acum este evaluat la “doar” câteva sute de lei per ether spre deosebire de câteva zeci de mii de lei în cazul Bitcoin, acest lucru se poate schimba în viitor.

Poți investi sau mina Bitcoin și/sau Ethereum?

Da! De reținut faptul că, deși scopul lor este complet diferit, atât Bitcoin cât și Ethereum sunt criptomonede. Poți cumpăra, vinde, tranzacționa și mina atât Bitcoin cât și Ethereum. Valoarea de piață este extrem de diferită în acest moment, dar acest lucru nu îi îndepărtează pe investitori.

Dacă nu ești sigur cum ar fi mai bine să investești în Bitcoin sau Ethereum, de ce să nu investești în ambele? Poți construi un portofoliu de investiții care să includă mai multe criptomonede.

Dar cum rămâne cu minarea de Ethereum? Este la fel ca în cazul Bitcoin? Nu chiar, poți mina una sau ambele criptomonede dacă vrei să iei parte la creșterea tehnologică sau dacă îți dorești alte opțiuni de investiții în afară de tranzacționare.

Ar trebui însă să fii conștient de 2 lucruri:

ethereum vs bitcoin

Folosește un calculator de Bitcoin sau calculator de Ethereum pentru a-ți face o idee despre profiturile pe care le poți realiza dacă contribui la o fermă de minare și dacă merită timpul tău.

ethereum vs bitcoin

Alătură-te unei ferme de minare de încredere cu istoric bun, deoarece există posibilitatea să cazi victimă unei înșelătorii sau să te implici într-o activitate ilegală.

Spre deosebire de o simplă investiție, minarea nu mai este un efort individual și ai nevoie de mai mult decât un calculator personal. Sunt necesare calculatoare dedicate și o sursă sigură de electricitate pentru a putea rula algoritmii de confirmare și securizare a tranzacțiilor.

Dacă ești interesat de minarea de Bitcoin sau Ethereum, îți recomandăm să intri într-o fermă de mineri care își unesc resursele, fie că este vorba de putere de procesare, stocare sau orice altceva, pentru a putea efectua o operațiune de minare de succes. După ce ferma de minare confirmă un bloc în blockchain, minerii din ferma respectivă sunt recompensați cu o sumă alocată de Bitcoin sau Ethereum ce va fi împărțită în mod egal între ei.

Concluzii

bitcoin vs ethereum

Atât Bitcoin cât și Ethereum au mari avantaje și dezavantaje dacă ținem cont de potențialul de a câștiga venituri suplimentare în lumea criptomonedelor. Indiferent că vorbim de valoarea de piață sau tehnologia diferită, dezbaterea Bitcoin vs Ethereum nu se va opri probabil aici.

Așadar, e mai bine de investit în una sau cealaltă?

Dacă te interesează să investești în Bitcoin, nu uita că este mai lichid prin natură, ceea ce înseamnă că e mai ușor de utilizat în cumpărarea, vânzarea sau tranzacționarea de monede. Acest lucru mai înseamnă și că valoarea sa poate crește sau scădea rapid în funcție de cererea de pe piață.

Reține și faptul că este prima monedă virtuală și, astfel, influența sa ca deschizător de drumuri asupra industriei financiare și tehnologice este încă mare. Dacă te interesează aceste caracteristici, atunci în bătălia Bitcoin vs Ethereum, Bitcoin este categoric câștigător.

Pe de altă parte, Ethereum învinge dacă interesul tău privește dezvoltarea de aplicații descentralizate prin contracte smart. Mai important, Ethereum este alegerea perfectă dacă ești în căutarea unei criptomonede care nu a crescut încă până la adevăratul potențial.

Potențialul său de dezvoltare este încă aproape nedescoperit și sunt șanse mari ca Ethereum să fie următoarea senzație în materie de investiții. Dacă îți plac provocările și acest tip de investiții, atunci Ethereum este alegerea perfectă.

Din nou, totul depinde de obiectivele și preferințele tale personale. După cum am arătat când am comparat Bitcoin și Litecoin, e important de reținut că nu au fost concepute să concureze una împotriva celeilalte pentru că sunt utilizate în scopuri diferite.

În definitiv, adevăratul câștigător din dezbaterea Bitcoin vs Ethereum ești TU, potențialul investitor priceput și bine informat, deschis ambelor opțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top